İçeriğe Yönlendir

Akıllı Saat Önerisi

Öner Kurukuz

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

ben sağlık (kalp özellikle) dışında bilişim teknolojisi ve iletişim  açısından gereksiz hatta sakıncalı olduğuna kanaat getirdim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

bu konuda ve başka konularda yazmış olduğum HUAWEI akıllı saatler ile ilgili tüm yorumlarımı geri çekmek hatta mümkünse silmek, sildirmek istiyorum.

yönetici arkadaşlar mümkünse bütün yazılarımı silermisiniz yerine "SAKIN HUAWEI'NİN HİÇ BİR ÜRÜNÜNÜ ALMAYIN" yazarmısınız. 

Twitter veya diğer sosyal mecralarda paylaşmakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Twitter veya diğer sosyal mecralarda paylaşmakta fayda var.

maalesef twitter ve başka sosyal medya kullanmıyorum.

bir buraya yazdım birde şikayet vara yazdım başka bir mecrada yok  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

maalesef twitter ve başka sosyal medya kullanmıyorum.

o zaman müşteri olarak yalnızsın, kimse işini yapmaz, X ten çemkirmeden adım atan firma yok, mahkemeye veririm desen, aman hemne ver nolcakki diyorlar, ama X ten yayılınca kapında paspas oluyorlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Bende GT3 pro almıştım. Sürekli uygulamasının arka planda çalışmasını istemesi gecikme yaşamamdan kaynaklı geri iade ettim. Huawei kendi sitesinden aldığımdan 14 gün sürem vardı. 2 gün denedim memnun kalmadım. 3 hafta kadar önce Watch 9 45mm aldım. Huawei ile arasında 5bin TL fark vardı. Çok ama çok memnunum. Tamamen pil biterse 1.5 saat kadar sürede şarj oluyor. Daha hiç %50 altını görmedim. Şarjı şu an 2 güne kadar gidiyor diyebilirim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Arif Aykın yazdı:

Bende GT3 pro almıştım. Sürekli uygulamasının arka planda çalışmasını istemesi gecikme yaşamamdan kaynaklı geri iade ettim. Huawei kendi sitesinden aldığımdan 14 gün sürem vardı. 2 gün denedim memnun kalmadım. 3 hafta kadar önce Watch 9 45mm aldım. Huawei ile arasında 5bin TL fark vardı. Çok ama çok memnunum. Tamamen pil biterse 1.5 saat kadar sürede şarj oluyor. Daha hiç %50 altını görmedim. Şarjı şu an 2 güne kadar gidiyor diyebilirim.

Hangi watch 9 bu? Samsung mu?

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

iPhone watch 9 aldım. Eksik yazmışım kusura bakmayın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ali Gülmez

huwaei gt5 pro alacağım fiyatı 13000 tl 

özellikle sprocu saati olarak kullanılması oldukça başarılı 

Umarım memnun kalırım

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Ali Gülmez yazdı:

Umarım memnun kalırım

Huawei için memnuniyet nasıl olur acaba?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Huawei için memnuniyet nasıl olur acaba?

hocam her olayı göz önüne alırsak hiçbir şey alamayız

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Ali Gülmez yazdı:

hocam her olayı göz önüne alırsak hiçbir şey alamayız

Orası öyle tabi. Baktığınız saat de şık duruyor. Hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Ali Gülmez yazdı:

Umarım memnun kalırım

umarım memnun kalırsınız ve servis ihtiyacınız hiç doğmaz. benim konuyu bir incelemenizi tavsiye ederim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

umarım memnun kalırsınız ve servis ihtiyacınız hiç doğmaz. benim konuyu bir incelemenizi tavsiye ederim. 

biliyorum konuyu

birçok markada yaşanılan bir durum maalesef

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Ali Gülmez yazdı:

biliyorum konuyu

birçok markada yaşanılan bir durum maalesef

hayırlı olsun o zaman kullanırken çok keyifli kullanabildiğiniz sürece :) 

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

13000 tl alış fiyatı

1000 tllik kablosuz kulaklık hediye

Huawei sitesinden alırsanız 1 yıllık ek garanti var model gt5 pro

Sporcu saati olduğu için tercih ettim

IMG_20241005_132742.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Ali Gülmez yazdı:

13000 tl alış fiyatı

1000 tllik kablosuz kulaklık hediye

Huawei sitesinden alırsanız 1 yıllık ek garanti var model gt5 pro

Sporcu saati olduğu için tercih ettim

IMG_20241005_132742.jpg

Havuzda yüzme fonksiyonu var, ama suya sokmayın. Havuzda yüzme antrenmanını kullanmayın, keza denizde yüzme antrenmanını da kullanmayın.

Elinizi falan yıkarken çıkarın.

Bu saatler su geçiriyor ve garanti dışı kalıyor.

Sonra da "saat su geçirmez demedik, suya dayanıklı dedik" diye bahane üretiyorlar.

Bizzat yaşanmıştır. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Her saat bakım ister, bazıları daha sık bakım ister. Bakım aralıkları saatin kalitesi ile doğru orantılı artar ya da azalır. Bu teknolojik saatler üretim süreçleri ve amaçları gereği uzun süreler dayanacak şekillerde üretilmiyorlar. Ne içerideki contaları ne de muhafazaları. O yüzden ilk günlerde geçmyen su birkaç sene sonra geçmeye başlayabilir burada da "Biz size dayanıklı dedik." bahanesi ortaya atılıyor. Su geçmeyen saati sadece Analog'larda bulursunuz. Onların imajları su geçtiği zaman yerle bir olacağından ötürü bu konuya çok dikkat ederler. Casio'nun çok güzel kronometreli saatleri var, hem de bu kronometreler analog. Çok şık görünüyor. Doğru dürüst ölçüm yapamayan kalorimetreli ucuz akıllı saatler yerine süre ölçen kondisyon ölçen ve daha uzun ömürlü bu analog saatleri neden tercih etmiyoruz ki? Telefon zaten sürekli elimizde bildirim saatten gelmese de olur. Diğer yandan kalp atışını bile ucu ucuna ancak ölçebiliyor. Herkeste farklı olan metabolizmaya göre fiziksel aktivite ölçüp kalori hesabı yapması bana inandırıcı gelmiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

konuya açıklık getirelim derim

gt5 pro da 5 atm ip69k 40 metreye kadar dalış diyor normal gt5 de ise diyor ki 5 atm ip69k havuzda yüzmeyi destekler diyor

Huawei sitesi bu konu hakkında başka bir yere yönlendiriyor

https://consumer.huawei.com/en/support/content/en-us00738723/

Giyilebilir cihaz, ISO 22810:2010 standardına göre 5 ATM dereceli direnç seviyesine uygundur; bu, cihazın 10 dakika boyunca 50 metreye kadar statik su basıncına dayanabileceğini belirtir, ancak 50 metre derinlikteki suda suya dayanıklı olduğu anlamına gelmez. Suya dayanıklılık kalıcı değildir ve günlük aşınma ve yıpranma ile performansı düşebilir.

Cihaz, yüzme havuzları ve plaj gibi sığ sularda kullanılabilir ve egzersiz sırasında, yağmurlu günlerde ve ellerinizi yıkarken takılabilir ve kullanılabilir.

Hoparlörlü bir saat suya batırılırsa veya saat suda takılırsa, hoparlördeki su lekelerini derhal temizleyin veya su lekelerinin hoparlöre çarpmasını önlemek için saatin drenaj özelliğini kullanın.

Giyilebilir cihaz aşağıdaki durumlarda takılmamalıdır:

1. Tüplü dalışlar, platform dalışları, dalışlar, yüksek basınçlı durulama veya yüksek su basıncı veya hızlı akan su içeren diğer aktiviteler.

2. Sıcak duşlar, kaplıcalar, saunalar (buhar odaları) ve yüksek sıcaklık ve/veya yüksek nem ortamlarındaki diğer aktiviteler.

3. Deri ve metal kayışlar suya dayanıklı olacak şekilde tasarlanmamıştır. Yüzmek veya diğer su aktivitelerini yapmak istiyorsanız diğer kayış türlerini takmanız önerilir.

(Giyilebilir cihazın sıvıya daldırılması nedeniyle oluşan hasar, giyilebilir cihaz uygunsuz bir senaryoda takılırsa garanti kapsamında değildir.)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Ali Gülmez yazdı:

konuya açıklık getirelim derim

gt5 pro da 5 atm ip69k 40 metreye kadar dalış diyor normal gt5 de ise diyor ki 5 atm ip69k havuzda yüzmeyi destekler diyor

Huawei sitesi bu konu hakkında başka bir yere yönlendiriyor

https://consumer.huawei.com/en/support/content/en-us00738723/

Giyilebilir cihaz, ISO 22810:2010 standardına göre 5 ATM dereceli direnç seviyesine uygundur; bu, cihazın 10 dakika boyunca 50 metreye kadar statik su basıncına dayanabileceğini belirtir, ancak 50 metre derinlikteki suda suya dayanıklı olduğu anlamına gelmez. Suya dayanıklılık kalıcı değildir ve günlük aşınma ve yıpranma ile performansı düşebilir.

Cihaz, yüzme havuzları ve plaj gibi sığ sularda kullanılabilir ve egzersiz sırasında, yağmurlu günlerde ve ellerinizi yıkarken takılabilir ve kullanılabilir.

Hoparlörlü bir saat suya batırılırsa veya saat suda takılırsa, hoparlördeki su lekelerini derhal temizleyin veya su lekelerinin hoparlöre çarpmasını önlemek için saatin drenaj özelliğini kullanın.

Giyilebilir cihaz aşağıdaki durumlarda takılmamalıdır:

1. Tüplü dalışlar, platform dalışları, dalışlar, yüksek basınçlı durulama veya yüksek su basıncı veya hızlı akan su içeren diğer aktiviteler.

2. Sıcak duşlar, kaplıcalar, saunalar (buhar odaları) ve yüksek sıcaklık ve/veya yüksek nem ortamlarındaki diğer aktiviteler.

3. Deri ve metal kayışlar suya dayanıklı olacak şekilde tasarlanmamıştır. Yüzmek veya diğer su aktivitelerini yapmak istiyorsanız diğer kayış türlerini takmanız önerilir.

(Giyilebilir cihazın sıvıya daldırılması nedeniyle oluşan hasar, giyilebilir cihaz uygunsuz bir senaryoda takılırsa garanti kapsamında değildir.)

Tamam işte, ben de ona aldandım.

Huawei servisini aradim, saat su geçiriyor, suya dayanıklı olmak başka birşey dediler.

Sitenizde bu saat ile havuzda ve denizde yuzebilirsiniz yazıyor, ustelik 5atm su basıncına da dayanıyor yazıyor. Hatta saatte yüzme antrenmanı var, o ne olacak dedim. Var diye kullanmanız gerekmiyor dediler.

Huawei Türkiye ile görüştüm aynı şeyi söyledi. Hatta "telefonlarda da ip68 sertifikası var ama suya 10 saniye kadar dayanabiliyor, telefonunuzu suya sokuyor musunuz?" Dedi. Ben de "telefon ureticisi telefon ile su altinda foto çekebilirsiniz diye reklam yapmıyor,siz yapıyorsunuz" dedim. Orası ayrı olay diyor.

Ben yaşadıklarımı söyleyeyim de karar sizin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

bugün duş yaparken saati çıkardım riske atmadım dediklerinizden sonra

yoksa xiaomi watch 4 ile duşa girdim hiç sorun yaşamadım :)

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Sanırım @Mehmet Kazancıoğlu  da benim yaşadığım deneyimi yaşamıştı.

Zaten bu konuyu ben açmıştım, o zamanlar çok araştırıp hem kaliteli hem de şık diye Huawei aldım.

Tam garanti bittikten 4 gün sonra bozuldu, sebep de sıvı teması dediler.

Denizde bile yüzebileceğim bir saat havuza girdiğimde su alıp arıza yapıyorsa bu üretim hatasıdır.

Bunu kabullenmiyorlar.

Üstelik saatte "suya soktuğunuzda su boşaltma işlemini yapın" diyorlar.

Yani bu saat ile suya girileceğini Huawei bile söylüyor. Ama bozuluyor ve kabul etmiyorlar.

Sıfır araç alıyorsunuz, kaza yaptığınızda hava yastığı açılmıyor. Üretici diyor ki "Ben açılacağını garanti etmedim, sadece kaza anında açılır dedim" ...

Yaşadığım durum tam olarak bu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Öner Kurukuz yazdı:

Sanırım @Mehmet Kazancıoğlu  da benim yaşadığım deneyimi yaşamıştı.

Zaten bu konuyu ben açmıştım, o zamanlar çok araştırıp hem kaliteli hem de şık diye Huawei aldım.

Tam garanti bittikten 4 gün sonra bozuldu, sebep de sıvı teması dediler.

Denizde bile yüzebileceğim bir saat havuza girdiğimde su alıp arıza yapıyorsa bu üretim hatasıdır.

Bunu kabullenmiyorlar.

Üstelik saatte "suya soktuğunuzda su boşaltma işlemini yapın" diyorlar.

Yani bu saat ile suya girileceğini Huawei bile söylüyor. Ama bozuluyor ve kabul etmiyorlar.

Sıfır araç alıyorsunuz, kaza yaptığınızda hava yastığı açılmıyor. Üretici diyor ki "Ben açılacağını garanti etmedim, sadece kaza anında açılır dedim" ...

Yaşadığım durum tam olarak bu.

evet ben aynı sorunları yaşadım. hatta yaşadışım sorunlar 1 adım öteye gitti. dedim ki saat garantisi yok bozuldu tamam, tamir edin dedim saatin güncel fiyatının 2 katından fazla fiyat talep ettiler. bakın tekrar belirtiyorum. aldığım fiyat değil şuan saatin satış fiyatı. saat güncel olarak sitelerde 4500 bandında kendi sitelerinde 5200 civarında tamir için 10 bin üzeri fiyat talepleri oldu benim bu konuyu açma nedenim servisin tutumu. insanı keriz yerine koymaları.

şimdi saatimi dışarıda tamir ettirebileceğim yer arıyorum. bulursam tamir ettireceğim bulamaz isem kasası kırık saat bulmaya çalışacağım.

çevresinde kasası kırılmış saati olan varsa talip olabilirim.  

Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
(düzenlendi)

evet ben aynı sorunları yaşadım. hatta yaşadışım sorunlar 1 adım öteye gitti. dedim ki saat garantisi yok bozuldu tamam, tamir edin dedim saatin güncel fiyatının 2 katından fazla fiyat talep ettiler. bakın tekrar belirtiyorum. aldığım fiyat değil şuan saatin satış fiyatı. saat güncel olarak sitelerde 4500 bandında kendi sitelerinde 5200 civarında tamir için 10 bin üzeri fiyat talepleri oldu benim bu konuyu açma nedenim servisin tutumu. insanı keriz yerine koymaları.

şimdi saatimi dışarıda tamir ettirebileceğim yer arıyorum. bulursam tamir ettireceğim bulamaz isem kasası kırık saat bulmaya çalışacağım.

çevresinde kasası kırılmış saati olan varsa talip olabilirim.  

Aynı sorunu yaşadım. Epey.com dan saatin fiyatlarına baktım, ortalama 4900 tl idi, benden 7300 tl tamir bedeli istediler.

Tüketici hakem heyetine de yazdım, ekran görüntülerini ve yazışmaları attım ama ordan da bi iş çıkmadı.

İşin kötü tarafı Xiaomi ve diğer markalar da aynı kafadalar. Huawei saat bozulunca Xiaomi alayım dedim, Türkiye temsilcilerini arayıp bu olayı sordum, onlar da saat su geçirir, garanti vermeyiz dediler.

Ürünün olmayan özelliğini varmış gibi reklam etmek üründe kullanıcıyı aldatmaya yönelik tanıtım suçuna girer. Ama buna da birşey demeyen tuketici hakem heyeti var.

İşimiz Allah'a kalmış.

tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Öner Kurukuz yazdı:

onlar da saat su geçirir, garanti vermeyiz dediler.

Mehmet abi'nin konusunda da yazmıştım. Sıvı garantisini kimse vermez. Böyle bir olay yok.

Öner Kurukuz yazdı:

buna da birşey demeyen tuketici hakem heyeti var

Orada linkler de paylaştım. Marka açıkça sıvı garantisi vermiyoruz derken, hakem heyetinin yapacak bir şeyi yok.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

akıllı dediğiniz saatler kullan at saatlerdir, ben böyle görür ona göre alırım, zaten 1 kez aldım, devamıda olmayacak gittiği yere kadar, haa gt3 pro ile denizede duşada girerim, ıslakken yada sudayken düğmesiyle oynamam o kadar, bozulursa söker bakarım içi nasılmış, yaptım yaptım yoksa çöpe :D

haa asla uçuk paralarda vermem...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...