İçeriğe Yönlendir

Hep 50 Liralık Yakıt Alan Adam Şimdi Ne Yapıyor?

Ali Tuğberk Avar

Recommended Posts

Ali Tuğberk Avar
(düzenlendi)

Evet, çok geyiği yapılmış bir olay bu yıllarca sürdü bu muhabbet. On binlerce espri yapıldı üstüne ne geyik muhabbetleri döndü. Gülündü eğlenildi yıllarca, her zamda anıldı bu adam taa ki son birkaç aydır yaşanan aşırı zamlara kadar. İş ciddileşti çünkü artık. Kuruş kuruş değil lira lira geliyor artık zamlar. Bu adamdan da bahsedilmiyor sosyal mecralarda şimdilerde görmüyorum tek esprisi bile yapılmıyor. 

Bu adam acaba ne yapıyor şu an? 

İstanbul Anadolu yakası için konuşursam, 

Benzin: 26.24

Mazot: 25.94 

Her ikisi de 26 lira civarı yani, şimdi bu adam hep 50 lira aldığı için her istasyona uğrayıp yakıt alıyor olmalı ya da yolda kalıyor olmalı mantıken. Hele ev benzinliğe biraz uzaksa aldığı 50 liralık benzin benzinlikten eve gidene kadar yarı yarıya azalıyordur en iyi ihtimalle. 

İşin esprisi bir yana 6-7 liralar bile çok gelirken insanlara şu an 1000 liradan aşağı dolan depo kalmadı diyebiliriz. Kurumsal şirketler bile araç sayısını düşürmeye yöneldi tabi yine de İstanbul'a bakınca hala malum trafik devam ediyor. Aynı oranda toplu ulaşım da arttığı için araba sayısı belirgin bir azalma yaşamadı trafikte. Bu da acayip bi durum. 

Özellikle mazota yapılan her zammın her şeye zam olarak döndüğünü bilmeyenimiz yoktur. 

Nereye kadar sürecek bakalım göreceğiz ama ben hep 50 lira alan o adamın ne düşündüğünü ne yaşadığını ciddi ciddi merak ediyorum şu an.. Benim şahsi fikrim arabayı filan satmış bisiklete biniyordur şimdilerde "zaten bu daha sağlıklı yiğenim" diyerek... 

https://youtube.com/shorts/FjJbWFJOSts?feature=share

Biraz daha artarsa olacak olan :)

https://youtube.com/shorts/vuq8jTCaN6Q?feature=share

Bu da eskilerden..

https://youtu.be/2vQzSd_Pq4g

tarihinde Ali Tuğberk Avar tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

O dayıdan bizim işyerinde var. Hemde baya var. Almanyanın durumu daha mok biz yine iyiyiz şükür bu günümüzü aramayalım diyor.

Ülke adlarının ingilizce yazdığı bir harita versem almanyayı bulamaz. Türkçe olanda 3 dakikada bulur gibi bir hava var.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 9
  • Üzgün 3
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

O dayılardan biride benim yeen..Hep 50 liralık alırken 100 e çıktı.Bir süre böyle devam ettikten sonra çok kısa bir sürede hep 300 liraya terfi ettik..Hep 500 li,rada çok uzakta değil sanırım..

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar
Metin Mankal yazdı:

O dayılardan biride benim yeen..Hep 50 liralık alırken 100 e çıktı.Bir süre böyle devam ettikten sonra çok kısa bir sürede hep 300 liraya terfi ettik..Hep 500 li,rada çok uzakta değil sanırım..

Bu hızla sapmadan gidersek 1-1.5 ay veriyorum 500e emmi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

O adamın arabası yoktu...

Şimdi...

bu yollardaki trafik ne ya... demek ki insanlarda para var... diyor.

• Beğen 7
  • Teşekkür 2
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

O adamın arabası yoktu...

Şimdi...

bu yollardaki trafik ne ya... demek ki insanlarda para var... diyor.

Vallaha öyle diyor. Sen görmüyor musun diyor etraftaki arabaları. Para var millette diyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Onlar artık 500 liralık alıyor.  Bir süre böyle gider. 

Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar
Mehmet Göktürk yazdı:

O adamın arabası yoktu..

İlk söyleyen o adamı bulamadım harbi yok muydu? Açıkçası onu bilmiyorum, o ilk söyleyen dayıyı bulan olursa paylaşırsa sevinirim :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Mehmet Ozyurek yazdı:

Abi hemen ifşa etmeseydin bugün 500 liralık aldım. 😂😂

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Büyükşehirde yaşayıp aylık geliri 15 altında olan çocuklu aile akıntıyı yenemez geri gider. Bu rakam dişmacunu markasına göre değişebilir tabi de işler kötü. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

O adam gidip tekrar 50 liralık aldı. Ancak bir sorun vardı ki, 50 liralık yakıtla eve geri dönemedi :yildizlar:

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Servet Aydın yazdı:

O adam hep 50 avroluk alıyordu aslına

dövelim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ben bişeyi merak ettim. İst de birine yol vermesek dayak yiyoruz. Uzaktan anladığım bu. En hafif kaputta tepiniyorlar. Bu bebek sahildeki çekimlerde bir allahın kulu ne oluyor lan burada neden dememiş. Ne alaka dediğinizi duyar gibiyim de. Merak ettim. Herkes görmüştür bir iki farklı yerde vardı farllı olaylar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Toplumsal körlük diye birşey var. Mesela boş bir caddede biri düşse sara nöberi geçirse yardım ederiz ama taksim meydanında geçirirse kimse dönüp bakmıyor. Kişiye özel sinyal gitmesi lazım. Adamın kaputta tepinmesi ona yaptığın hareket için. Yoksa en pis hareketi yap ama ona yapma.. tık demez.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

İst de birine yol vermesek dayak yiyoruz.

yakalayabilirse, yazılım bu günler için var

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

onda da varsa?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

onda da varsa?

daha zevkli olay rollinge girer, ilerdeki benzicide kave içilir, tuninkçiden zarar gelmez

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

2014 Honda civic aracın benzin ışığını 100 lira ile söndüremedik :) Eskiden 500 liralık benzin alinca markette ödemeyi yapip geliodum pompa arabada oluyodu şimdi marketin kapisina varmadan fişini veriolar:)

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

Adamda şarjı ful tesla varsa?

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Az önce 22.49 litre benzin aldım. Çok heyecanlıyım, yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

hanım dediki, beni şöyle pahalı bir yere götür bu akşam. tamam dedim gidip benzin aldık.

Mehmet Ozyurek yazdı:

• Beğen 1
  • Mutlu 12
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir
İlkay Başaran yazdı:

O dayıdan bizim işyerinde var. Hemde baya var. Almanyanın durumu daha mok biz yine iyiyiz şükür bu günümüzü aramayalım diyor.

Ülke adlarının ingilizce yazdığı bir harita versem almanyayı bulamaz. Türkçe olanda 3 dakikada bulur gibi bir hava var.

Çıkar göster, telefonunu..

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Adamda şarjı ful tesla varsa?

duman sensörü otomatik fren yaptırır ona

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...