Çağlar Bayur 2 Haziran 2022 Paylaş 2 Haziran 2022 Metin Mankal yazdı: Geçen ekşide her muhabbetin hayat pahalılığına bağlanması diye bir başlık vardı..Psikolojimiz bozuldu yeminle.. Lise kantininde ayranlı menü 9 TL den başladı bu eğitim yılı başı, 19.5 tan kapanacak haftaya 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 2 Haziran 2022 Paylaş 2 Haziran 2022 Kimsenin bir şey bilmediği bir ortamda herkes her şeyi bilebilir. 😁 Ama burası öyle bir yer değil elbette insan yanılıyor bazen ama burada kimse kimseye kötülük olsun diye fikir beyan etmiyordur diye düşünüyorum. 3 Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar 2 Haziran 2022 Paylaş 2 Haziran 2022 Hamit inan yazdı: Aç bir Bence siz konuyu istediğiniz yöne çekiyorsunuz. Burada kendi alanlarında bilgili yetkin insanlar olduğunu gördüm. O insanlar zaten kanmaz doğrusunu bildikleri bir yanlış söyleme. Mesela, Konuyu açan arkadaşın yazdığı bir şey var "Ben şu forumda örnek olarak 100 kere araba fiyatları düşecek desem bana inanıp arabasını satacak mutlaka bir arkadaşım çıkar. Bu onu yanlış etkilemek değilmi" demek ki herkes sizin sandığınız kadar yetkin değil. Biri yalan atsa ortaya absürt bir örnek verse siz inanmazsınız ama inanan çıkabilir, bu değişmez. Profesörlerin bile telefonla dolandırıldığı bir ülke burası.. Ben kanmam demek doğru bir düşünce değil. Mehmet özyürek Bey'in dün yazdığı konuda bir cümle vardı "Belki burayı seneler sonra çocuklarımız okuyacak" minvalinde, insana açık her yer 'sosyal medya' tabiri içine girer. Burada herkes doğruyu bilir demek çok basit kaçıyor. Araştıran insan oranı diğer mecralara göre çok olabilir -benim de gördüğüm bu, bu nedenle burada yazıyor sohbetlere dahil olmaya çalışıyorum- ama biz her şeyi araştırmadan etmeden de doğruyu biliriz demek kibir oluyor.. Ben bunu anladım söylemlerinizden. Benim söylemek istediğim şeyi tekrar belirtmekte yarar görüyorum. Herkes her işte yetkin olamaz, arabadan çok iyi anlıyorsunuzdur mesela biri size şu şöyleymiş diyip geldiğinde yanlış söylüyorsun dersiniz ama atıyorum fizikten anlamıyorsunuzdur size biri şu şöyleymiş der siz bilmediğiniz için inanır ya da inanmazsınız ama kendiniz öğrenmedikten sonra genelde insan beyni bilmediği, fikri olmadığı bir şeye inanmaya yatkındır muhtemelen doğru kabul edersiniz araştırmazsanız. Bilmediği bir şeye ya da bir yalana inanmakta, doğruyu bulup öğrenmekte kişinin kendi yapması gereken iştir. Sosyal medyayı suçlamak doğru değil. Bu alanda herkes edep sınırları içinde istediğini söyler. Herkes yanlış konuşuyor diyip sızlanmayı doğru bulmuyorum ben. Umarım daha açıklayıcı olmuştur. Sevgilerimle.. O.Yücel Çetin yazdı: kimse kimseye kötülük olsun diye fikir beyan Size aynen katılıyorum. Benim paragraflarca yazdığımı siz birkaç cümlede özetlemişsiniz aslında. Zaten insanlar yanlış bildiğini düzeltmeye ya da sıfırdan bir şey öğrenmeye giriyor forumlara, en azından buraya. İyi akşamlar 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Haziran 2022 Paylaş 2 Haziran 2022 Metin Mankal yazdı: Geçen ekşide her muhabbetin hayat pahalılığına bağlanması diye bir başlık vardı..Psikolojimiz bozuldu yeminle.. Seni mercimek bozdu 😅 Yanlışlar olur, hatalar olur. Biri de gelir doğrusunu söyler. Bunlar olağan şeyler Ancak Ardanın söylediği bence siyaset din vs. Haliyle bu günlerde her konu pahalılığa geliyor. Çoğu konu ister istemez siyasete geliyor. 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Haziran 2022 Paylaş 2 Haziran 2022 Bilmeyen, bilmediğini bilse zaten buraya yazmazdı ve ülke bu halde olmazdı. Bilmediğimizi bilmiyoruz ki, biliyoruz sanıyoruz. Dolayısıyla yazıyoruz. Ne diyo la bu tatar ramazan 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Haziran 2022 Paylaş 2 Haziran 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Çoğu konu ister istemez siyasete geliyor. girmemesi gereken yerlere sokulmuş ise hali ile gelir, getirene değl oralara sokana bakarım ben, nerede ise her kelimenin artık bir yaşanmışlığı oldu, mesela spor ayakkabının satılırken konduğu yer bile bir hadise, yorucu.... isveçliye 2 günlük gündemi anlat adam önce capon olur ardından harakiri yapar yahu Yorum bağlantısı
Hamit inan 2 Haziran 2022 Paylaş 2 Haziran 2022 (düzenlendi) Ali Tuğberk Avar yazdı: ama biz her şeyi araştırmadan etmeden de doğruyu biliriz demek kibir oluyor.. Ben bunu anladım söylemlerinizden. Hamit inan yazdı: Adam zaten buraya kadar geldi ise hele hele burada kaldı ise o kişi araştıran bilen en azından düşüncesini tartışabilen bir insandır. Alttaki cümleden üstteki manayı çıkardı iseniz denecek söz yok. Ben bilgisayarı kapatayım hatta evin sigortasını indireyim 2 Haziran 2022 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 3 Haziran 2022 Paylaş 3 Haziran 2022 Servet Aydın yazdı: Ne diyo la bu tatar ramazan Gel dedin geldim abduraman çavuş. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts