İçeriğe Yönlendir

İnsanları Yanlış Etkileme…

Arda Bülent Güzel

Recommended Posts

Arda Bülent Güzel

Herkese merhaba içimdekileri yazmak istedim sadece…

Burası araç forumu idi sonra dostların arkadaşların paylaşım yaptığı bir forum oldu. Normal çevremizde nasıl çok bilgili insanlar olduğu gibi kulaktan dolma bilgileri olan çok arkadaşımızda oldu. Ancak normal çevremizde bu kulaktan dolma arkadaşlarımızla konuşurken mimiklerinden ve kalıplaşmış konuşmalarından yalan yanlış bilgi verdiklerini anlarız ancak bu sosyal medyada konuşurken mimiklerini göremediğimiz için konuşmalarına ister istemez inanırız. Bu sosyal medyanın bir açığıdır bana göre. Bu yüzden bu forumda yazarken bizim yazdıklarımızdan insanların etkilenebileceğini ve hayata korkarak bakacaklarını unutmayalım. Evet ülke olarak kötü günlerden geçiyoruz, herşeye zam geliyor bunlar bile bizi gererken birde burda yalan yanlış hiç bir bilgiye dayanmayan şeylerle başka insanları doldurmanın hiç doğru olmadığına inanıyorum. İnsanları germenin ve insanları üzmeye hakkımız yok. Şavaş çıkacağını söyledik bu forumda yapmayın beyler valla yapmayın. Ben şu forumda örnek olarak 100 kere araba fiyatları düşecek desem bana inanıp arabasını satacak mutlaka bir arkadaşım çıkar. Bu onu yanlış etkilemek değilmi. Ne hakkım var yanlış karar vermesini sağlamaya. Neyse yanlış anlaşıldım ise af ola herkese iyi forumlar.

• Beğen 24
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Katılıyorum ve çoğu kez ısrarcı bir dil ile kendi doğrusunu dikte edenlerin yazılarını okumaktan sıkıldım bende

• Beğen 5
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Sosyal medya da her gün muhakkak ekonomiyi nasıl buluyorsunuz videosu denk gelir.

İllaki iki grubun çatışması muhakkaktır.

Kutuplaşma böyle böyle gerçekleşir. Baba oğluna oğlu babasına darılıyor.

Ressam hikayesi vardır. Ciragina git şehrin en kalabalık meydanına  resmini as ve not bırak hataları isaretleyin diye. Anlayan anlamayan herkes işaret koymuştur. Resim hatadan görünmez hale gelmiştir. Şimdi sıra hataları düzeltin diye not asmaya gelmiştir. Bu kez Tık yok.

Önce kendimizi geliştireceğiz sorgulayacagiz soruşturacağız. İllaki değişecek birşeyler vardır [emoji4]

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)

Çok hayalperest olmamak ama canımızı sıktığı için gerçekleri de görmemezlik etmemek lazım...

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Sosyal medya ve burası bir fikir beyan etme yeri, herkes sınırlar çerçevesinde fikrini beyan edebilir... 

Sorun; araştırmaya, okumaya tenezzül etmememiz de... 

Bizim huyumuz bu... Bir konuyu gerçekten okuyup, araştırmak yerine, başkalarına sorup bedavadan öğrenmeyi daha çok seviyoruz... :) 

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Arda Bülent Güzel yazdı:

Herkese merhaba içimdekileri yazmak istedim sadece…

Burası araç forumu idi sonra dostların arkadaşların paylaşım yaptığı bir forum oldu. Normal çevremizde nasıl çok bilgili insanlar olduğu gibi kulaktan dolma bilgileri olan çok arkadaşımızda oldu. Ancak normal çevremizde bu kulaktan dolma arkadaşlarımızla konuşurken mimiklerinden ve kalıplaşmış konuşmalarından yalan yanlış bilgi verdiklerini anlarız ancak bu sosyal medyada konuşurken mimiklerini göremediğimiz için konuşmalarına ister istemez inanırız. Bu sosyal medyanın bir açığıdır bana göre. Bu yüzden bu forumda yazarken bizim yazdıklarımızdan insanların etkilenebileceğini ve hayata korkarak bakacaklarını unutmayalım. Evet ülke olarak kötü günlerden geçiyoruz, herşeye zam geliyor bunlar bile bizi gererken birde burda yalan yanlış hiç bir bilgiye dayanmayan şeylerle başka insanları doldurmanın hiç doğru olmadığına inanıyorum. İnsanları germenin ve insanları üzmeye hakkımız yok. Şavaş çıkacağını söyledik bu forumda yapmayın beyler valla yapmayın. Ben şu forumda örnek olarak 100 kere araba fiyatları düşecek desem bana inanıp arabasını satacak mutlaka bir arkadaşım çıkar. Bu onu yanlış etkilemek değilmi. Ne hakkım var yanlış karar vermesini sağlamaya. Neyse yanlış anlaşıldım ise af ola herkese iyi forumlar.

Geçende de bir konuya yazmıştım şimdide de tekrarlıyorum. Bazen söylediğim şeye öyle cevap alıyorum ki bildiğim halde kendi kendime kanıtlamak için tekrar araştırma gereği hissediyorum :) 

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

%100 katılıyorum.

Bir de şu var, ben geldim yeni üye oldum soru soruyorum, altına konuyla hiç tecrübesi olmayan kulaktan dolma bilgilerle sanki o konunun uzmanı gibi yazıyor. Soruyu soran da cevap buldum diye seviniyor.

Bunu engellemenin yolu da yok bu arada. Twitter'da filan 1000000 kat daha fazla bu iş.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Arda Bülent Güzel yazdı:

Ben şu forumda örnek olarak 100 kere araba fiyatları düşecek desem bana inanıp arabasını satacak mutlaka bir arkadaşım çıkar.

Sonra kandırıldık der falan... Etmeyin, eylemeyin :) 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Burası insanların bilgi alışverişi yaptığı ve zamanını geçirdiği biryer. Katılan herkes şu üç konu hakkında konuşmamayı yada yorum yapmamayı tercih ederse burası çok daha huzurlu bir yer olur.

konuşulmayacak konular, futbol , siyaset  , din.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bu hataları hepimiz yapsak da yine hepimiz katılıyoruz Arda abi ☺️ 
Pandemi başladığında da hiç bitmeyecek sanmıştım. Yine güzel günler gelecektir. Bunu yanlış bilsem bile bugünümü zehir etmedeiğim için bu düşünce yapısı işime geliyor. Tabi hepten tedbir bırakmamak şartlıyla..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

faydalı tarafları da görelim: keşke bir arkadaşım sevenim beni uyarsaydı da, geçen ay birkaç paket şeker alsaydım diyorum mesela, evde şerbetli tatlıyı çok yaparız. 100 kişi şekere zam gelecek dediği için arttığını sanmıyorum.

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

faydalı tarafları da görelim: keşke bir arkadaşım sevenim beni uyarsaydı da, geçen ay birkaç paket şeker alsaydım diyorum mesela, evde şerbetli tatlıyı çok yaparız. 100 kişi şekere zam gelecek dediği için arttığını sanmıyorum.

O konu başka. İnsanları Doğru Etkileme olur o.

Fiyatlar düşecek diyenlere inandın sen o da yanlış etkilemeye girer :fiuw:

Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar
(düzenlendi)

Ben katılmıyorum size. 

Yalan yanlış yazan biri olduğum için filan değil konunun gittiği yer çok ilginç. He mesela her şeyi kafadan sallayan birini düşünün, buna inanıp inanmama sorumluluğu sizdedir. Sosyal medyada bu forumda olan muhabbetlerin 1000 katı Twitter'da Facebook'ta filan oluyor. 

Doğruyu görmeye çalışmak, araştırmak sizin elinizde yine.. Biri bir konuda A der diğeri B bir diğeri C der. 

Herkes kendine doğru geleni kabul ediyor. Araştırmadan etmeden, sizin kafanıza yatanı doğru kabul ediyor olmanız sizin sorununuzdur sosyal medyanın değil. (Bakın size böyle yapıyorsunuz demiyorum genelleme yapıyorum.)

Adamlar Facebook üzerinden Arap baharı yaptı diktatörleri devirdi yönetimler değiştirdi. Siz bu forumda herkes kafasına göre konuşuyor diye şikayet edemezsiniz.

Gördüğünüz duyduğunuz şeylerin doğru olup olmadığını araştırıp öğrenmekte veya size doğru gelen bir söze inanmakta sizin elinizdedir. 

Forumu, sosyal medyayı suçlamak en kolay olan, siz kaç kere okuduğunuz bir şeyin doğruluğunu araştırdınız? Kendinize bu soruyu sorun. He araştırdınız diyelim burada okuduğunuz bir şeyi araştırdınız baktınız yanlış gidip moderatörlere veya en büyük yöneticiye söyleyebilirdiniz bu adam yanlış konuşuyor diye. Eminim bir şekilde çözülürdü. 

Bizim milletçe en büyük sorunumuz da bu zaten, araştırmadan soruşturmadan çoğunluk kendi görüşlerine hoş gelen şeylere inanıyor. Araştırın okuyun sonra inanın inanmak istediğiniz şeye eğer gerçekten doğruysa. 

Sosyal medyada gördüklerimizin %80i kurmaca zaten bunu bağımsız araştırmalar söylüyor. He belki o bağımsız araştırmalar bile yalan o da başka bir konu. Mesele bu yüzden dönüp dolaşıp insanın kendine en doğru gelen şeye inandığı gerçeğine geliyor. 

Sözün özü, burda yalan söyleyen var burada bu yanlış derken bile aslında sizin kendi görüşünüze uygun olmayan şeyleri yanlış gördüğünüzü ifade ediyorsunuz. Bu hepimiz için aynı çünkü her bireyin doğrusu farklıdır. Size doğru gelen bana göre yanlış olabilir. Size yanlış gelen de bana göre doğru olabilir. 

Sosyal medyayı suçlamak çok yersiz. Beğenmiyorsanız kullanmazsınız olur biter. Twitter face ne ise forumlar da sosyal medyanın bir kolu sonuçta.. 

Bence asıl tartışılması gereken şey bu değil, ifade özgürlüğünün kısıtlanması. 

Bir adam bir şeye kötü dedi diye kendi gibi düşünmeyenler tarafından şikayet edilip linç edilip sosyal medyada ihraç ediliyor. Facebook filan gibi kurumsallar baya aştı bunu da şahsiyetlerin etkin olduğu yerlerde hala bu durumlar var. 

Yine konuya dönecek olursak, insan okuduğu bir yazının veya gördüğü bir resmin doğru olup olmadığına kendisi araştırıp öğrenip inanmalı. Bilmeden, araştırmadan, "yanlış konuşan çok ya" demek tamamen sizin düşüncenizin yanlışlığını belgelemiş olur. Başka bir şeye yaramaz. 

Forum özelinde konuşuyorum, bir şey size göre yanlışsa yanlışlığını ispatlamakla yükümlüsünüz. Eğer ispatlarsanız yönetime gider X kişisi şunu yazmış ama ben araştırdım yanlış dersiniz onlar da gerekeni yapar. 

Yine söylediğim gibi, katlanamıyorsanız size yanlış gelen şeylere sosyal medya kullanmazsınız olur biter. 

Başta da dediğim gibi tamamen yanlış bir düşüncedesiniz bence.  Sizin gibi düşünse herkes sosyal medya da kapanmalı forumlar da hatta internette ...

tarihinde Ali Tuğberk Avar tarafından düzenlendi
imlâ
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Çağlar Bayur yazdı:

Tarım kredide 11 TL 1 kg paketlerde ve bir tane almak kaydı ile. Oda bulabilirsen:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Ali Tuğberk Avar yazdı:

Ben katılmıyorum size. 

Yalan yanlış yazan biri olduğum için filan değil konunun gittiği yer çok ilginç. He mesela her şeyi kafadan sallayan birini düşünün, buna inanıp inanmama sorumluluğu sizdedir. Sosyal medyada bu forumda olan muhabbetlerin 1000 katı Twitter'da Facebook'ta filan oluyor. 

Doğruyu görmeye çalışmak, araştırmak sizin elinizde yine.. Biri bir konuda A der diğeri B bir diğeri C der. 

Herkes kendine doğru geleni kabul ediyor. Araştırmadan etmeden, sizin kafanıza yatanı doğru kabul ediyor olmanız sizin sorununuzdur sosyal medyanın değil. (Bakın size böyle yapıyorsunuz demiyorum genelleme yapıyorum.)

Adamlar Facebook üzerinden Arap baharı yaptı diktatörleri devirdi yönetimler değiştirdi. Siz bu forumda herkes kafasına göre konuşuyor diye şikayet edemezsiniz.

Gördüğünüz duyduğunuz şeylerin doğru olup olmadığını araştırıp öğrenmekte veya size doğru gelen bir söze inanmakta sizin elinizdedir. 

Forumu, sosyal medyayı suçlamak en kolay olan, siz kaç kere okuduğunuz bir şeyin doğruluğunu araştırdınız? Kendinize bu soruyu sorun. He araştırdınız diyelim burada okuduğunuz bir şeyi araştırdınız baktınız yanlış gidip moderatörlere veya en büyük yöneticiye söyleyebilirdiniz bu adam yanlış konuşuyor diye. Eminim bir şekilde çözülürdü. 

Bizim milletçe en büyük sorunumuz da bu zaten, araştırmadan soruşturmadan çoğunluk kendi görüşlerine hoş gelen şeylere inanıyor. Araştırın okuyun sonra inanın inanmak istediğiniz şeye eğer gerçekten doğruysa. 

Sosyal medyada gördüklerimizin %80i kurmaca zaten bunu bağımsız araştırmalar söylüyor. He belki o bağımsız araştırmalar bile yalan o da başka bir konu. Mesele bu yüzden dönüp dolaşıp insanın kendine en doğru gelen şeye inandığı gerçeğine geliyor. 

Sözün özü, burda yalan söyleyen var burada bu yanlış derken bile aslında sizin kendi görüşünüze uygun olmayan şeyleri yanlış gördüğünüzü ifade ediyorsunuz. Bu hepimiz için aynı çünkü her bireyin doğrusu farklıdır. Size doğru gelen bana göre yanlış olabilir. Size yanlış gelen de bana göre doğru olabilir. 

Sosyal medyayı suçlamak çok yersiz. Beğenmiyorsanız kullanmazsınız olur biter. Twitter face ne ise forumlar da sosyal medyanın bir kolu sonuçta.. 

Bence asıl tartışılması gereken şey bu değil, ifade özgürlüğünün kısıtlanması. 

Bir adam bir şeye kötü dedi diye kendi gibi düşünmeyenler tarafından şikayet edilip linç edilip sosyal medyada ihraç ediliyor. Facebook filan gibi kurumsallar baya aştı bunu da şahsiyetlerin etkin olduğu yerlerde hala bu durumlar var. 

Yine konuya dönecek olursak, insan okuduğu bir yazının veya gördüğü bir resmin doğru olup olmadığına kendisi araştırıp öğrenip inanmalı. Bilmeden, araştırmadan, "yanlış konuşan çok ya" demek tamamen sizin düşüncenizin yanlışlığını belgelemiş olur. Başka bir şeye yaramaz. 

Forum özelinde konuşuyorum, bir şey size göre yanlışsa yanlışlığını ispatlamakla yükümlüsünüz. Eğer ispatlarsanız yönetime gider X kişisi şunu yazmış ama ben araştırdım yanlış dersiniz onlar da gerekeni yapar. 

Yine söylediğim gibi, katlanamıyorsanız size yanlış gelen şeylere sosyal medya kullanmazsınız olur biter. 

Başta da dediğim gibi tamamen yanlış bir düşüncedesiniz bence.  Sizin gibi düşünse herkes sosyal medya da kapanmalı forumlar da hatta internette ...

Sen sosyal medya mecralarını birbiri ile karıştırıyorsun bence. Kast ettiğin okumadan öğrenmeden falan kişiler buranın profiline uygun değil. Adam zaten buraya kadar geldi ise hele hele burada kaldı ise o kişi araştıran bilen en azından düşüncesini tartışabilen bir insandır. 

Aç bir konu bakayım 2025 te dünyanın en iyi 5. nesil savaş uçağını göklere çıkaracagiz diye nasıl bir makara kopar. İstersen yüz kisiyede mevzuyu onaylat. Burada sonuç yine değişmez 😁

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hamit inan yazdı:

Tarım kredide 11 TL 1 kg paketlerde ve bir tane almak kaydı ile. Oda bulabilirsen:)

Çağlar 3 gün aradı bulamadı 5 liği.. 55 lira iken.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Abi bende bimden hanımla 5 kg şekeri 96 ya aldım. Kasiyer bayan eşimi taniyormus. Onu bırak abla yandaki tarım kredide 11 TL kaldı ise oradan al dedi 😁

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Nihat Palolu yazdı:

Günü kurtarmayla biryere varmazsın Çağlar abi :D

şekerpare yemeden çayı sade mi içelim

Hamit inan yazdı:

var dı, 22TL oldu onlar geçen hafta, varken de etiketi vardı paketi yoktu, ürün nerde dedim? poşetleri patlak çıktı geri yolladık dediler, yemedim tabii ama çayı şekersiz içtik

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Ben yanlış anlaşıldım galiba. Benim demek istediğim herkes fikrini söyleyebilir forumların güzelliği burda benim demek istediğim bilip bilmeden yapılan söyleşiler. Sırf konuşmak için, sırf söyleşiye dahil olmak için söylemek gibi.

Bir forumda fikrini savunmak başka birşey, bilmeden sırf yazmak için söylemek başka birşey.
Birde bu forum benim gözümde aile gibi. Böyle güzel ortamda bilmeden konuşmak aile bireylerine kötülük yapmak gibi geliyor bana. Ben 2006 yılından beri üyeyim tam 16 yıl bitmiş. Belki bu yüzden aile ortamına zarar vermeden konuşmak istiyorum o yüzden bu konuyu açmak istedim. Yoksa herşeye gülüp geçip yada her konuyu açana haklısın deyip gaz vererekte bu forumda zaman geçirebilirdim. Böylece forumda daha sevilen biri olurdum muhakkak.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Yazılan bir fikri yorumu okuyan, eğer kendi kafasındaki mantık süzgecinden geçirmeden işleme alıyor ve harekete geçiyorsa eğer. Sorun yazanda değil uygulayandadır. 

Bizim forumumuz diye demiyorum ama internet ortamındaki en güzide mekanlardan biridir.

Misal twitter (şu sıralar rezalet rezalet üstü) ne ararsan var ki insanları yönlendirme için mühendislik çalışması bile yapıyorlar.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Hasan Karabekiroglu yazdı:

twitter

+18 sınırlaması getirilmeli oraya kayıt olmak için.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

geçen hafta özdilekte Türkşeker 5 kg 58 tl idi.

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Bilmeyen, bilmediğini bilse zaten buraya yazmazdı ve ülke bu halde olmazdı.

Bilmediğimizi bilmiyoruz ki, biliyoruz sanıyoruz. Dolayısıyla yazıyoruz.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Mankal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Geçen ekşide her muhabbetin hayat pahalılığına bağlanması diye bir başlık vardı..Psikolojimiz bozuldu yeminle..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...