İçeriğe Yönlendir

Focus Marş Almıyor

Mehmet Akan

Recommended Posts

Mehmet Akan

2009 focus dizel aracım 4 te işten çıktım 5.6 marsta gaz vererek zorla aldı ilk defa yaptı akucuye baktırdım akude sıkıntı yok dedi enjektor bakımlarını yetkili serviste yaptirdim bir hafta önce neden yapar acaba bilgi verirseniz sevinirim bir hafta sonra uzun yola gidicem sıkıntı yaşamak istemiyorum 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Enjektörlerden geri kaçıyor olmasın yakıt?

Tekrar servise uğrayın derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Akan
Sani Gerşon yazdı:

Enjektörlerden geri kaçıyor olmasın yakıt?

Tekrar servise uğrayın derim.

Baktım enjektorlere sızıntı yok 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Yakit hattinda sızıntı olabilir. Kontrol edilmesi şart.
Yorum bağlantısı
Mehmet Akan
Sani Gerşon yazdı:
Mehmet Akan yazdı:

Yakit hattinda sızıntı olabilir. Kontrol edilmesi şart.

Servisi aradim kizdirma bujilerinde yapar dedi yakıt hattında sızdırma olması park halinde aracın altında yakıt kaçağı olması gerekmiyormu acaba bilmediğim için soruyorum 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Yakıt pompası arızası olabilir. Belki düşük basınçla yakıtı basamıyordur.

Geçen hafta krank sensörü arızası yaşadım mesela. Sabahtan marşa 9-10 kere bastım çalışmadı, öğlen tek marşta çalıştı. Ertesi günlerde de çalıştı, arıza kodu krank sensörü dedi. Değiştik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Akan
Önder Özcan yazdı:

Geçen hafta krank sensörü arızası yaşadım mesela. Sabahtan marşa 9-10 kere bastım çalışmadı, öğlen tek marşta çalıştı. Ertesi günlerde de çalıştı, arıza kodu krank sensörü dedi. Değiştik.

Aynen  kac gündür sıkıntı yoktu bugün yaptı ne yapmam lazım acaba 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Akan yazdı:

sızdırma olması park halinde aracın altında yakıt kaçağı olması gerekmiyormu

Toplu iğne başı kadar delik olsa, sistem hava yapacağından araç çalışmaz. Yakıt da kaçırmaz, alın başınıza belayı, ara ki bulasınız :)

Önder Özcan yazdı:

Krank sensörü beyni mi hata verdi :p 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1 hafta önce enjketörlere tam olarak ne yapıldı? geç marş almayı kızdırma da bujisi de yapar egzantrik semsörü de yapabilir

Yorum bağlantısı
Mehmet Akan
Çağlar Bayur yazdı:

1 hafta önce enjketörlere tam olarak ne yapıldı? geç marş almayı kızdırma da bujisi de yapar egzantrik semsörü de yapabilir

Enjektor revizyon yapıldı pulları değişti keçeleri degisti 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Önce tamircinizde arıza kodu var mı baktırmanız lazım. Gitmeden sizin yapabileceğiniz bir şey yok maalesef.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Geç çalıştıysa ve çalıştıktan sonra normal çalışıyorsa yakıt hattından mazotu geri kaçırıyordur. Yokuş yukarı park edince daha zor çalışır. Denemek için yokuş aşağı park edin. Eğer hava yapıyorsa enjektörlerin montajında hata olabilir, diplerinden hava alırlar genelde..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Akan
Çağlar Bayur yazdı:

Çağlar abi senin görüşün nedir abi 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

durup duruken olsa birçok seçenek var da, tam enjektör revizyonu sonrası olması nedeni ile ilk şüpheli enjektör, veya sökülüp takılırken zedelenen bir tesisat soketi

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Erol Güven

2 kez aynı durum başıma geldi ve yolda kaldım tabiki. Benimki mazot filtresine pisli yakıt gelmesinden dolayı araç kendini korumaya almış. 2 Kez ise yine aynı sıkıntı ve bu sefer filtre takım kabloları erimiş bu yüzden yakıtı kesmiş komle değişim ve yakıt marka değişim ile sorun ortadan kalktı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...