İçeriğe Yönlendir

Araç Kliması Ne Kadar Enerji Harcar

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Koray Demir

Elektrikli kompresöre sahip hybridin benzinli Corollaya kıyasen soğutma performansı nasıl acaba? Düz atmosferik Toyota en düşük ayarda buz gibi yapıyor içerisini  karşısında elleri uzun süre tutmak zor neredeyse donduruyor.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bende farlı bir değer söyleyem.

klima açınca gaz kelebeği rölanti devrinde %3 daha fazla açılıyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Koray Demir yazdı:

Elektrikli kompresöre sahip hybridin benzinli Corollaya kıyasen soğutma performansı nasıl acaba? Düz atmosferik Toyota en düşük ayarda buz gibi yapıyor içerisini  karşısında elleri uzun süre tutmak zor neredeyse donduruyor.

En düşük ayar yokki. Auto var. Çağa ayak uydurun biraz ya hu :) 

bu dediğiniz btu kapasitesi ile ilgili. Kayış tahrikli kompresör 20.000 btu değerine ulaşıyorsa elektrikli olan 15.000 btu değerine ulaşır. 

eco-fast modu var. Bugüne kadar hiç fast modunda kullanma ihtiyacı hissetmedim. O derece güzel soğutuyor yani. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

En düşük ayar yokki. Auto var. Çağa ayak uydurun biraz ya hu :) 

bu dediğiniz btu kapasitesi ile ilgili. Kayış tahrikli kompresör 20.000 btu değerine ulaşıyorsa elektrikli olan 15.000 btu değerine ulaşır. 

eco-fast modu var. Bugüne kadar hiç fast modunda kullanma ihtiyacı hissetmedim. O derece güzel soğutuyor yani. 

Isıtma nasıl? :spiteful:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Gülmeyin bana ama ben aracı durdurduktan sonra, stop etmeden camları kapatma düğmesine bastığımda bile motorun çok hafif farklı çalıştığını hissediyorum. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
İlkay Başaran yazdı:

Görüntü kirliliği olmasın diye atletle oturtmayacak kadar vardır bence 😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Sıcak mı lazım :vreka:

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ayhan Asil yazdı:

Gülmeyin bana ama ben aracı durdurduktan sonra, stop etmeden camları kapatma düğmesine bastığımda bile motorun çok hafif farklı çalıştığını hissediyorum. 

4 ünü birden tam kapatmaya al bak benim araba hemen yükleniyor hafiften gaza. :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ayhan Asil yazdı:

normal, arıza yapabilecek cam beyni olmadığı için, hareret ibresi bile mekanik durmadan göbek atar, az parça az arıza

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Azalma

Ne kadar enerji harcar bilmiyorum fakat klima açılınca batarya da rahat soğuyor. hali hazırda hava soğutmalı olan batarya ideal çalışma sıcaklığında kalıp en yüksek randıman ile çalışıyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Azalma yazdı:

Ne kadar enerji harcar bilmiyorum fakat klima açılınca batarya da rahat soğuyor. hali hazırda hava soğutmalı olan batarya ideal çalışma sıcaklığında kalıp en yüksek randıman ile çalışıyor. 

Yazın muhakkak klima açmalı. Piller ısınınca tamamen devre dışı kalabiliyor. Benim başıma 1-2 kere geldi ama Güney bölgelerde problem. Sıvı soğutma lazım bunlara. Hava yeterli olmuyor. Kia niro hybrid sanırım sıvı soğutmalı 

Yorum bağlantısı
Murat Azalma
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yazın muhakkak klima açmalı. Piller ısınınca tamamen devre dışı kalabiliyor. Benim başıma 1-2 kere geldi ama Güney bölgelerde problem. Sıvı soğutma lazım bunlara. Hava yeterli olmuyor. Kia niro hybrid sanırım sıvı soğutmalı 

Evet benzinli motor çalışıyor. elektriği kısa süre durduruyor. bende geçen gün pil havalandırma filtresini temizledim. yaz günü klima şart.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Piller ısınınca tamamen devre dışı kalabiliyor.

yahu kışın kullansan içi buz, yazın kullansan ayrı dert, sabır dilerim yani

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Çağlar Bayur yazdı:

normal, arıza yapabilecek cam beyni olmadığı için, hareret ibresi bile mekanik durmadan göbek atar, az parça az arıza

Evet abi aynen söylediğiniz gibi. İbreler sürekli hareketli, ama alıştık birbirimize. :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Azalma
Çağlar Bayur yazdı:

Abi Kışın kalın giyiniyorsun. arabadan inince üşüme hasta olma derdi olmuyor. yaz ayında da ince giyiniyorsun klima çarpması hasta etmesi kalmıyor.  :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Çağlar Bayur yazdı:

Farları yakıyorsun menzil kısalıyor, düşünsene alman pastam..

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

İnsanları medenileştiriyor işte. Aranızda yazın cam açıp atletle araba süren bazı şeyler var :) 

Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar

Bu kadar detaya giren adamlara ibretle bakıyorum.. Hacı kafayı yersiniz bak valla değmez bu kadar ince hesaba.

Gerçi bunca yakıt zammından sonra siz de haklısınız ne diyim. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Tuğberk Avar yazdı:

Bu kadar detaya giren adamlara ibretle bakıyorum.. Hacı kafayı yersiniz bak valla değmez bu kadar ince hesaba.

Gerçi bunca yakıt zammından sonra siz de haklısınız ne diyim. 

bunlar da olmasa ne konuşacaz :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bunlar da olmasa ne konuşacaz :) 

Konu bulunur da hocam o konular dönüp dolaşıp buralara geliyor hak veriyorum :) benimki latife zaten ama yine de çok detaya girmeyin vallahi yoruyor bi ara daldım otoda ince hesap işlerine en son ne olacaksa olsun dedim sıyrıldım, kafayı yedirtir adama :D

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Tuğberk Avar yazdı:

Konu bulunur da hocam o konular dönüp dolaşıp buralara geliyor hak veriyorum :) benimki latife zaten ama yine de çok detaya girmeyin vallahi yoruyor bi ara daldım otoda ince hesap işlerine en son ne olacaksa olsun dedim sıyrıldım, kafayı yedirtir adama :D

şu tablo excel’de 10 farklı sayfanın algoritmasıyla oluşuyor. Yıkama için verdiğim parayı bile yazarım. Hesabı dolarla yaparım. Daha da bir şey demiyorum :) 

Ekran-Al-nt-s.jpg

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

şu tablo excel’de 10 farklı sayfanın algoritmasıyla oluşuyor. Yıkama için verdiğim parayı bile yazarım. Hesabı dolarla yaparım. Daha da bir şey demiyorum :) 

Ekran-Al-nt-s.jpg

Data visualization var. Data mining de varsa iş teklif edeyim. 😄

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...