Turgut Hüseyn 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 Araba durduktan sonra, su akıtıyor. Yani araba giderken değil, sadece stop ettikten sonra, 15-20ml kadar damlıyor. 2 aydır radyatör tamiri yaptırdım, radyatörden akıtma ihtimali yok. Zaten, öyle olsa radyatörün altı falan nem olurdu. Radyatörle ilgisi olmayan yerden, pompanın olduğu tarafdan yere su damlatmış. Radyatörde çok az miktar eksilme var. Acaba, pompaya giden hortumlardan mı akıtıyor? Tamirciye gitmeden önce sorayım dedim. Yorum bağlantısı
Ali Gök 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 motor suyu eksiliyormu ? eksilmiyorsa klima tahliye borusu nereye akıyor oraya bakın bence klima 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 Devirdamden akıtıyor olabilir. Contasını eskimiştir. En son ne zaman değişti? Yorum bağlantısı
Cem Işık 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 Devirdaim olabilir, radyatör giriş çıkış vs olabilir. Çatlak var muhtemel. Ama ötelememek lazım, aniden çatlak yarığa dönüşürse dert açabilir. Yorum bağlantısı
Turgut Hüseyn 27 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 27 Mayıs 2022 Oğuzkan Erışık yazdı: Devirdamden akıtıyor olabilir. Contasını eskimiştir. En son ne zaman değişti? ben de devirdaimden tahmin ediyorum. Aracı 6 ay önce aldım, ne zaman değiştirmişler, bilgim yok Ali Gök yazdı: motor suyu eksiliyormu ? eksilmiyorsa klima tahliye borusu nereye akıyor oraya bakın bence klima az miktar eksilme var. Klima var, ama çalışmıyor Ersen Tapan yazdı: Klima suyu olabilirmi? sanmıyorum, çünkü klima bozuk, çalışmıyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 4 yıldır 1000kmde yarım litre su eksiltiyordu bakılacak her yere baktım kupkuru. Devirdaim değişti 1 damla eksiltmiyor şimdi 1 Yorum bağlantısı
Turgut Hüseyn 27 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 27 Mayıs 2022 Mustafa Şahin2 yazdı: 4 yıldır 1000kmde yarım litre su eksiltiyordu bakılacak her yere baktım kupkuru. Devirdaim değişti 1 damla eksiltmiyor şimdi geçici olarak böyle su ilave ederek kullanırsam, sıkıntı olur mu? devirdaim değişimi için şimdilik zamanım yok Yorum bağlantısı
Halit Demir 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 Binilmex o sekilde iş cok buyuyebilir birden boşalabilir su. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 Turgut Hüseyn yazdı: geçici olarak böyle su ilave ederek kullanırsam, sıkıntı olur mu? devirdaim değişimi için şimdilik zamanım yok Ben zaten devirdaimden geldiğini biliyodum. Triger değişimini bekledim. Eksildikçe ilave ettim fakat antifriz oranına dikkat edin. Ayrıca eksilmenin yağa karışmamasından eminseniz bunu yapın sıkıntı olmaz 👍 Halit Demir yazdı: Binilmex o sekilde iş cok buyuyebilir birden boşalabilir su. Devirdaim ise birden boşalma olacağını düşünmüyorum. Devirdaimin kendini vidadan kurtulup tamamen bırakması lazım. Şıp şıp su damlatıyorsa ben beklemezdim şahsen kullanırsan ne zaman biter belli değil 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 Araç çalışırken devirdaim pompası aktif olduğundan su döngü yapar ve kaçak çok olmaz fakat hortumlarda çatlama varsa hortum ısındıktan sonra genleşir ve siz arabayı stop ettiğinizde basınç oluşur 90 derecelik sudan dolayı. Bu da genleşen hortum daralana kadar sızıntı halinde kaçırmasına sebebiyet verir. Altına gazete karton bir şey serip tam hangi noktadan geldiğini tespit ettikten sonra gerekli aksiyonu almanız faydalı olacaktır. Bu çatlak git gide büyüyerek aracın komple suyun boşalmasına sebep olur fark etmezseniz allah korusun motordan olursunuz. 2 Yorum bağlantısı
Turgut Hüseyn 27 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 27 Mayıs 2022 Arif Aykın yazdı: Araç çalışırken devirdaim pompası aktif olduğundan su döngü yapar ve kaçak çok olmaz fakat hortumlarda çatlama varsa hortum ısındıktan sonra genleşir ve siz arabayı stop ettiğinizde basınç oluşur 90 derecelik sudan dolayı. Bu da genleşen hortum daralana kadar sızıntı halinde kaçırmasına sebebiyet verir. Altına gazete karton bir şey serip tam hangi noktadan geldiğini tespit ettikten sonra gerekli aksiyonu almanız faydalı olacaktır. Bu çatlak git gide büyüyerek aracın komple suyun boşalmasına sebep olur fark etmezseniz allah korusun motordan olursunuz. Bilgi için teşekkür ederim. Zaten radyatör çatlağı yüzünden motordan oldum bir keresinde, hala da aldığım motorun kredisini ödüyorum. O yüzden zaten panik yapıp, konu açtım. Araba stop ettikten sonra 15-20 ml kadar akıtıyor ve sonrasında akıntı kesiliyor. Bence hortumda çatlak olursa, akıntı kesilmezdi diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 Aynı şey yağ karterindeki kaçak içinde geçerli. Karterden yağ kaçırsa bile hareket esnasında kaçırma yapmaz, araba çalışmazken yattığı sürece kaçırır 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 Stop edilmiş araçta motor gövdesinden suya ısı transferi daha fazla olur, motor çalışırken su devirdaim ettiği için fark edilmeyebilir. Isıdan dolay daha fazla genleşen bir çatlak soğuyana kadar su kaçırıyordur.. 1 Yorum bağlantısı
Zafer Oflu 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 Arif Aykın yazdı: Araç çalışırken devirdaim pompası aktif olduğundan su döngü yapar ve kaçak çok olmaz fakat hortumlarda çatlama varsa hortum ısındıktan sonra genleşir ve siz arabayı stop ettiğinizde basınç oluşur 90 derecelik sudan dolayı. Bu da genleşen hortum daralana kadar sızıntı halinde kaçırmasına sebebiyet verir. Altına gazete karton bir şey serip tam hangi noktadan geldiğini tespit ettikten sonra gerekli aksiyonu almanız faydalı olacaktır. Bu çatlak git gide büyüyerek aracın komple suyun boşalmasına sebep olur fark etmezseniz allah korusun motordan olursunuz. Benim bir aracımda olmuştu. Usta, fan açtığında arabayı stop etti ve o esnada kaçak olan yerden deli gibi su fışkırdı. Bende daha fazla su kaçağı vardı ama siz de bu şekilde tespit edebilirsiniz muhtemelen. Benim aracımda hortumda yırtık cıkmıştı. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 Turgut Hüseyn yazdı: Bilgi için teşekkür ederim. Zaten radyatör çatlağı yüzünden motordan oldum bir keresinde, hala da aldığım motorun kredisini ödüyorum. O yüzden zaten panik yapıp, konu açtım. Araba stop ettikten sonra 15-20 ml kadar akıtıyor ve sonrasında akıntı kesiliyor. Bence hortumda çatlak olursa, akıntı kesilmezdi diye düşünüyorum. Hortum içindeki basınç gittiğinden dolayı kesilir akıntı zaten delik demiyorum çatlak gibi bir durumdur delik varsa sabah kalktığında arabada su kalmamış olursunuz. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 27 Mayıs 2022 Paylaş 27 Mayıs 2022 Aracın altı açık mı? Muhafaza varsa eğer siz görebildiğinize göre muhafazanın örtmediği bir yerden geliyordur. Muhafaza yok ise altına karton koyun, su damladıktan sonra damladığı yeri işaretleyin. Aracı lifte alın ve kartonu tutup nereye denk geliyor baktırın. Gerisi kolay 🙂 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts