İçeriğe Yönlendir

1.4 TDCİ 2006 Ford Fusion 205.000 km Dyno Testi Sıkıntısı.

Bekir Tufan

Recommended Posts

Süleyman Can
Bekir Tufan yazdı:

Hocam OBD cihazına bağladıklarını sanmıyorum. OBD'nin de ne olduğunu bilmiyorum o ayrı hikaye. 

DYNO'ya bağladılar ekspertiz yaptırırken, motorun verdiği güç bu, EGR'ye bir baktırın, motorda problem görünmüyor, tekleme, duman atma gibi bir durum yok dediler.  

OBD direksiyon altından kabloyla aracın labtop'a bağlanıp ecuda ki hata kodlarının okunduğu sistem. Yetkili serviste veya güvenilir sanayide, aracımı bilgisayara bağlatmak istiyorum, hata kodlarını çıkartın diye giriş yapın yardımcı olurlar. :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Süleyman Can yazdı:

Grafiği doğru olarak kabul edersek turbo basıncı ile beraber torkun ani düşüşü turbo sisteminde arıza olduğunu gösteriyor. OBD cihazı hangi hataları okudu?

normal orada gaza basmayı bırakıp boş vitese alınmış makine orada testi keser

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Bekir Tufan

Adanada bir yere gösterdim. Enjektörleri makinaya bağladılar. Normali 33 olması gerekiyor ama sizinkisi 23-20 arasında dediler. Neyse enjektör memelerinin değişmesi gerekiyor dediler. 4000/5000 arası fiyat çıkardılar. Yapın dedim, yapıldı. Arabanın gidişi değişti. 5. Viteste 90 kmyle gidebilmek için gaza abanıp duruyordum, şimdi aynı gazla 4. vitesde 90ı görüyor. Periyodik bakım, enjektör meme değişimi, karterde küçük bir torna işlemiyle birlikte 5.500,00e tamamlandı. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...