İçeriğe Yönlendir

Kokoreç Yer Misiniz?


Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

İsa Acar
Mustafa Yenigün yazdı:

Bence kokorec ismi verilirken nüfus memuru ismi yanlis yazmis, kakarec oldugu kesin :)

...

 

Yengem, onun asıl adı "kokar-iç" tir demişti :unsure2::kutlama:

 

Erkut Uysal yazdı:

...

Kelleyi kaynatmadan önce dişlerini fırçaladılar mı, temiz demektir o...

He daha fazla temiz olmasını istoyosan kelledeki dişleri tek tek çekicen... :D

 

 

Dişlerden ziyade, solunum kanalının iyi temizlenmesi lazım bence :yildizlar::D

  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erkut Uysal yazdı:

E tamam işte...

Kelleyi kaynatmadan önce dişlerini fırçaladılar mı, temiz demektir o...

He daha fazla temiz olmasını istoyosan kelledeki dişleri tek tek çekicen... :D

 

 

Dişten bir yere varamazsın :) 

 

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

27 yaşıma kadar ağzıma vurmadım, ne kelle paça ne kokoreç.

Tek yediğim sakatat kuzu ciğeriydi.

Boşuna yaşamışız :D Muhteşem bir şey kokoreç.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Daha cumartesi öğleden sonra eve giderken semtteki kokoreççiye uğrayıp akşam yemeği öncesi tatlı niyetine eşimle kendime 2 yarım ekmek arası yaptırdım. Nasıl anlatsam, kızgın kumlardan daha kızgın kumlara atlar gibiydi, acısı boldu :D  Bu arada fiyat bilgisi de paylaşalım, 2x35 tl ödedim.

  • Beğen 4
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Önder Özcan yazdı:

Daha cumartesi öğleden sonra eve giderken semtteki kokoreççiye uğrayıp akşam yemeği öncesi tatlı niyetine eşimle kendime 2 yarım ekmek arası yaptırdım. Nasıl anlatsam, kızgın kumlardan daha kızgın kumlara atlar gibiydi, acısı boldu :D  Bu arada fiyat bilgisi de paylaşalım, 2x35 tl ödedim.

35 çok iyi fiyat abi... Silivride 45 TL den satiyolar...

Acaba sizinkiler az temizlenmismiydi... :D

  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Burada 40 tl ..

Erkut Uysal yazdı:

Acaba sizinkiler az temizlenmismiydi... :D

Az temizlenmiş bol malzemeli oluyor o zaman 😛

  • Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mehmet Ozyurek yazdı:

 

Etin arasına ciğer karışsa bilirim yutamam ya. 

İmkansız. çözemeyiz. 

Yanlız değilmişim demekki 🙂

 

Kısa süre önce ısrar sonucu denedim 2. kez(ilkinde 1 ısırık zor aldım) bu defa yedim ama baharat harici bir tat aldığım an rahatsız oldum. 

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Erkut Uysal yazdı:

35 çok iyi fiyat abi... Silivride 45 TL den satiyolar...

Acaba sizinkiler az temizlenmismiydi... :D

 

Ersen Tapan yazdı:

Burada 40 tl ..

Az temizlenmiş bol malzemeli oluyor o zaman 😛

Sizinkilerde nakliye maliyeti yüksek ondan. Ben direk membaındayım işin, nakliye maliyeti daha az :p

  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Önder Özcan yazdı:

 

Sizinkilerde nakliye maliyeti yüksek ondan. Ben direk membaındayım işin, nakliye maliyeti daha az :p

Kuzu kokoreç olduğundan eminsek ben ikna oldum. :nargile:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Yurdaer Elay yazdı:

Tantuni gibi bir lezzet varken kokoreçin müptelası olmadım hiç.. Arada AOÇ'ye gittiğimizde yerdim artık oraya da pek uğramıyorum. Gereksiz yere pahalı. Baharatlı ve sıcak olmasa zaten yenilir yutulur tarafı da yok :D 

ikisi ayrı.. uzaktan andırırlar.. ikisi de mükemmeldir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

ikisi ayrı.. uzaktan andırırlar.. ikisi de mükemmeldir.


ikisinide yediren yağ. Tantuni esasen etin en ucuz yerinden yapılır. Fazla yağ, az et. Çok lezzetli olur. Kokoreçi oluşturan şeyler de çok yağlı. 
 

yani et yağlı olursa lezzetli olur. Yağsız etten hiç zevk almıyorum

  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ü.Emre Kartal yazdı:

Yanlız değilmişim demekki 🙂

 

Kısa süre önce ısrar sonucu denedim 2. kez(ilkinde 1 ısırık zor aldım) bu defa yedim ama baharat harici bir tat aldığım an rahatsız oldum. 

 

Bu tür şeyleri yoğun baharatla bastırarak yenebilir hale getiriyorlar ya. 

Gerek yok 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Önder Özcan yazdı:

Daha cumartesi öğleden sonra eve giderken semtteki kokoreççiye uğrayıp akşam yemeği öncesi tatlı niyetine eşimle kendime 2 yarım ekmek arası yaptırdım. Nasıl anlatsam, kızgın kumlardan daha kızgın kumlara atlar gibiydi, acısı boldu :D  Bu arada fiyat bilgisi de paylaşalım, 2x35 tl ödedim.

Ondan sonra, su icsem yariii yavruuum, guzuuum.

  • Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Marketlerde satılan hazır kokoreçlerden pandemi zamanında farklı markalar denedim ama çoğunu bitiremeden çöpe attım. Ispartada 20 yıldır tanıdığım mekan var. Orada yerim. Hatta önceden arar evde yapabilmem için 1 kilo hazırlar. Kesinlikle temizliğinden şüphem yok. Tüm yerlerde olduğu gibi benim yerde pistir. 🙂 Ama böyle daha lezzetli oluyor. Annem kurbanda işkembeyi saatlerce uğraşarak temizler. Ama dışarda içilen çorba kadar lezzetli olmaz. 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)

Videoyu zaten seyredemedim de seyretseydim de birşey değişmezdi.

İnce bağırsağın nasıl temizlendiğini, temizleyerek ve mumbar pişirerek öğrenen biri için muhtemelen geçerli değildir.

Ayrıca bağırsak, işkembe, karaciğer, böbrek, dalak,dil,yanak vb vb vb,  yüce yaradanın yarattığı ve bize yememiz için izin verdiği hayvanın boynuzlarına dişim geçmiyor geçse onu da yerim.

O kaddar!!

 

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

 

Bu tür şeyleri yoğun baharatla bastırarak yenebilir hale getiriyorlar ya. 

Gerek yok 

baklava yenmez mi diyorsun yani? şeker olmasa yenmez

  • Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Alptuğ Özcan yazdı:

Hangi marka ki? deneriz

Bi denemek lazım 

Hasek Et kokoreç.

  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Denk gelirsem kokoreç midye işkembe kelle paça falan ayırt etmem yerim. Ancak kokoreç ve midye için özellikle gitmem, diğerleri için bazen gittiğim olur. Mide asiti kuvvetlidir ve vücudun arada sırada mikroplarla temas etmesi lazım. Düşmanı tanımayan yenilgiye mahkum olur, kavanozda büyüyen ama yüzüne üflesen soğuk algınlığından yatağa düşen çocuklar yetiştiriliyor üzülüyorum..

Alıntıdır, çok hoşuma giden bir yazıdır.. 😄😄

 

Diyet, perhiz, rejim gibi faaliyetler hedefte Türk delikanlılarının ve genelde de Türk milletinin devamını engellemek için dış mihraklar tarafından gündeme getirilmiş şuurlu bir düzmecedir. Gaye, eskiden bir koyunu, bir oturuşta götüren dev gibi babayiğit atalarımızı ve tarlada doğum yaptıktan sonra bebeğini kundaklayıp, elde orak tarlada çalışmaya devam eden Türk kadınlarını; kalori hesaplayan, hapşırınca yatağa giren, fitness ve aerobik yapan çıtkırıldım tiplere dönüştürmek ve büyük Türk ırkını Çinliler, Japonlar gibi sıska, zayıf ve sağlıksız bir irk haline getirmektir.  

İcabı halinde 240 kiloluk top mermisini tek başına namluya süren bir babayiğidin, kalori hesaplayan, yoğurtlu kebabı reddeden bir züppe haline getirilmesinden daha büyük bir soykırım olabilir mi?  

İç yağının, kuyruk yağlarının, anamızın Vita yağının kolesterol yaptığı palavradır.  

Kolesterol, kebapları yedikten sonra iki sise soda içerek ayarlanabilecek bir gaz durumudur.  

Sakin bu oyuna düşmeyin.  

Feminizm, kadın hakları, çevre şuuru ve eşitlik adi altında Türk kızlarının akılları çelinerek, yemek yapmayı bilmeyen, bizim istikbalimiz olan yavrularını, abuk sabuk yiyeceklerle yetiştirecek, damak zevki gelişmemiş, sunta kılıklı diyet bisküvilerini yiyecek sanan bir hale getirmişlerdir.  

Ayrıca dış mihraklar, bu kızlarımıza kebap, soğan, çiğ köfte vb. Lezzetleri yiyen, bardak bardak şalgam suyu içen yiğitlerimize hanzo-kıro gibi sıfatlar takmayı öğretmişlerdir. 

Ayrıca son yıllarda moda gibi gösterilmeye çalışılan Çin mutfağı diye birşey yoktur. Bu sözde mutfak, acayip zerzevat ile acayip mahlukatın, wog adi verilen bir tencerede yari pismiş yari çiğ olarak hazırlanıp insanlara eziyet olsun diye sopalarla yenmesinden ibaret bir hokkabazlıktır. Sakin kanmayın, sakin yemeyin. Helal değildir!  

Unutmayın su uyur, düşman uyumaz! 

  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 10
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
(düzenlendi)

Kokoreç işine mi gireyim ne yapayım seveni bayağı çok, pis temiz kimsenin umurunda değil 😋 otokokoreç

 

 

tarihinde Nihat Palolu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Ayıp ya, 2 bin km öteden yemeyin diye koyulan video bile canımızı çektirdi. Neyse 1 ay sonra midyeci ahmet gibi direk şişten yiyeceğim. Arabayla gelirsem birkac şiş dondurulmuş alıp gelirim. Mangala atar yaparız 🤓

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

baklava yenmez mi diyorsun yani? şeker olmasa yenmez

Şekeri zaten alamıyoruz baklava da yiyemiyoruz :) 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Çağlar Bayur yazdı:

baklava yenmez mi diyorsun yani? şeker olmasa yenmez

Baklava denmiş bildirim geldi. Şerbetsiz rahatsız edici bir tadı olmaz ama, tahta gibi olur en fazla 😅

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Şekeri zaten alamıyoruz baklava da yiyemiyoruz :) 

Dondurmayla soğuk baklava? Sıcaklarda da iyi giderdi...

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ü.Emre Kartal yazdı:

Baklava denmiş bildirim geldi. Şerbetsiz rahatsız edici bir tadı olmaz ama, tahta gibi olur en fazla 😅

Dondurmayla soğuk baklava? Sıcaklarda da iyi giderdi...

Kilosu 180 lira baklavanın :) 

  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Baklava mı, kokoreç mi dersen, kokoreç derim. Ulen Tansu, canım çekiyor senin yüzünden :(

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...