Ersev Kaya 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Merhaba. 10 yıldır Gölbaşı Oğulbey köyünde oturuyorum. Ve burada hazineye ait imarsız, tapusuz araziler var. Köylü, işgalci olarak bir çok yeri çevirip ağaçlandırmış. Ben de 1-2 dönüm arası bir yer çevirip, hazineden kiralamak istiyorum ileride satın alabilirsem diye. Köy halkı, hanımın akrabaları da dahil yabancının işgalci olmasına sıcak bakmıyorlar (hanım buralı bu arada). Habersiz çevirecek olsam ilk şikayet edecek olanlar akrabalar. Milli emlak sayfasından bakıyorum, buralarda satılık- kiralık yerler yok. Hiç böyle bir girişimde olan oldu mu? Ben ne yapabilirim, nasıl bir yol izleyebilirim? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 (düzenlendi) yasal yollardan girişimler hüsrana uğrar genelde, çöken kazanır. akrabalardan, köy kahvesinde sohbet ederken şerefiyesini ödeyerek çevrilmiş bir yer devir alınabilir kanaatindeyim. 13 Mayıs 2022 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Ersev Kaya yazdı: Merhaba. 10 yıldır Gölbaşı Oğulbey köyünde oturuyorum. Ve burada hazineye ait imarsız, tapusuz araziler var. Köylü, işgalci olarak bir çok yeri çevirip ağaçlandırmış. Ben de 1-2 dönüm arası bir yer çevirip, hazineden kiralamak istiyorum ileride satın alabilirsem diye. Köy halkı, hanımın akrabaları da dahil yabancının işgalci olmasına sıcak bakmıyorlar (hanım buralı bu arada). Habersiz çevirecek olsam ilk şikayet edecek olanlar akrabalar. Milli emlak sayfasından bakıyorum, buralarda satılık- kiralık yerler yok. Hiç böyle bir girişimde olan oldu mu? Ben ne yapabilirim, nasıl bir yol izleyebilirim? Genişlet proje olmadan arazi kiralamıyorlar. gidip sorduk biz. ayrıca proje hazırlanacak onaya sunulacakmış. puanlama sistemi var. mesela ziraat mühendisi iseniz ve aromatik bitki üretecekseniz +15 uan, GES yapacaksanız ve endüstri mühendisiyseniz +15 puan gibi artıyor azalıyor vs. hayvancılık, susuz tarım vs. öncelik sırası oluşuyormuş, bence tabi sizden önce tanıdıkları olanlar varsa kesin onlara öncelik tanırlar. 1 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 13 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2022 Çağlar Bayur yazdı: yasal yollardan girişimler hüsrana uğrar genelde, çöken kazanır. akrabalardan, köy kahvesinde sohbet ederken şerefiyesini ödeyerek çevrilmiş bir yer devir alınabilir kanaatindeyim. Genişlet Abi çökmek mantıklı da, bir de ceza ödemek var işin içinde. Doğan Arşiray yazdı: proje olmadan arazi kiralamıyorlar. gidip sorduk biz. ayrıca proje hazırlanacak onaya sunulacakmış. puanlama sistemi var. mesela ziraat mühendisi iseniz ve aromatik bitki üretecekseniz +15 uan, GES yapacaksanız ve endüstri mühendisiyseniz +15 puan gibi artıyor azalıyor vs. hayvancılık, susuz tarım vs. öncelik sırası oluşuyormuş, bence tabi sizden önce tanıdıkları olanlar varsa kesin onlara öncelik tanırlar. Genişlet İmar olmayan yere proje çizilir mi? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Ersev Kaya yazdı: Abi çökmek mantıklı da, bir de ceza ödemek var işin içinde. İmar olmayan yere proje çizilir mi? Genişlet Konut değil, üretim tesisi veya tarla vb’dir 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Nevşehir'de düzenli kiraya verilen yerler var.. Geçen yıl ihaleye çıkmıştı. Ancak tapusuz değil. Tapulu olan hazineye ait olan yerlerdi. Tapusuz yere yapacak bir şey yok. Köylü kanunları geçerli.. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Konut değil, üretim tesisi veya tarla vb’dir Genişlet evet doğru. ne için kiralanacaksa önce onun ilgili ve yetkili mühendislerince projesinin ve sunumunun hazırlanması gerekiyor. bu sunum ve durum puanalanıyor ve sonucu alınıyor. şu anda en çok ges ve soğuk hava deposu gibi şeylere imkan tanımışlar. şöyle basit birşey diyeyim, devlet destekli faizsiz sulama kredileri için de proje çizdirmeli, yetkili ziraat mühendisi tarafından bunun il tarım müdürlüğüne onaylatılması ve bankaya sunulması gerekiyor. bu hizmet 5000 tl den başlıyor mesela. projeye göre artıyor. il tarım müdürlüğüne gittim, şube müdürü ile görüştüm benim tarla başlığında bahsettim sanırım. adam bana 500 dönüm arazi satın alıp gelmemi ondan sonra kendine yeten bir çiftlik projesinin inşaatına başlamamı, o esnada yüzde 50 hibe vereceklerini söyledi. bende bana araziyi istedikleri herhangi bir bölgeden tahsis edin istediğiniz projeyi yapacak yatırımcılarla gelirim 2 ay içinde dedim, olmaz dedi. boş işler yani. fantazi. benim 500 dekar arazi alacak param olsa, kaldı ki en dandik yerde 8 tl olsa m2 si, 4 milyon tl eder. o parayı, o müdürn lafıyla tarlaya mı gömerdim sizce? daha tesis parası eksik birde burada. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 bodrumda falan çok çöktüler, şimdi otelleri var cezası yok sanırım Doğan Arşiray yazdı: adam bana 500 dönüm arazi satın alıp gelmemi ondan sonra kendine yeten bir çiftlik projesinin inşaatına başlamamı, o esnada yüzde 50 hibe vereceklerini söyledi. Genişlet yazamam ama ocakbaşında anlatırım o işi Doğan Arşiray yazdı: benim 500 dekar arazi alacak param olsa, Genişlet püfü şu: cebinden tek kuruş çıkmasına gerenk yok 10 milyon da üste koyarsın cebe 1 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 13 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2022 Çağlar Bayur yazdı: yazamam ama ocakbaşında anlatırım o işi püfü şu: cebinden tek kuruş çıkmasına gerenk yok 10 milyon da üste koyarsın cebe Genişlet Abi, bilgi paylaşıldıkça çoğalması lazım. Tek kişinin bildiği sırdır (heralde böyleydi bu laf). 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Çağlar Bayur yazdı: bodrumda falan çok çöktüler, şimdi otelleri var cezası yok sanırım yazamam ama ocakbaşında anlatırım o işi püfü şu: cebinden tek kuruş çıkmasına gerenk yok 10 milyon da üste koyarsın cebe Genişlet ben 7.5 dekarıma ekerim ağacımı kekiğimi goji berryi mi bakarım dalgama valla. 1 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 13 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2022 Şöyle bir kaynak buldum. https://www.devletdestekli.com/devlet-agaclandirma-tesvik-ve-hibe-destekleri/#agaclandirma-icin-devlet-destegi-nasil-alinir Anladığım kadarıyla araziyi biz gösteriyoruz, ekeceğimiz ağacı biz belirliyor ve proje çizdiriyoruz, izin alıyoruz. Projeye kabulüne göre süreç ilerliyor. Benim niyetim ceviz ve badem ekmek. Burada orman arazisi ve orman köylüsü diye bahsedilmiş ama bizdeki arazi boş hazine arazisi. Etrafında da ormanlık alan yok. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Ersev Kaya yazdı: Şöyle bir kaynak buldum. https://www.devletdestekli.com/devlet-agaclandirma-tesvik-ve-hibe-destekleri/#agaclandirma-icin-devlet-destegi-nasil-alinir Anladığım kadarıyla araziyi biz gösteriyoruz, ekeceğimiz ağacı biz belirliyor ve proje çizdiriyoruz, izin alıyoruz. Projeye kabulüne göre süreç ilerliyor. Benim niyetim ceviz ve badem ekmek. Burada orman arazisi ve orman köylüsü diye bahsedilmiş ama bizdeki arazi boş hazine arazisi. Etrafında da ormanlık alan yok. Genişlet il tarımın kiraya verilecek arazileri anons edilmiş oluyor sitesinde. Yorum bağlantısı
Recommended Posts