Selim Gül 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Aklı başında bir insanın yapmayacağı bir davranış, sokağı bir nebze anlıyorum ama çevre yolu gibi yerlerde girenler var birde... https://youtube.com/shorts/UtW0BngrKIU?feature=share Bir sürü video var böyle. Bursa... Geçenlerde esentepe karaman metro ist. Arasında tersten girmiş bir araba kaza yaptı... Bu olaylar bursa da artırıyor sanki... İlkay Başaran yazdı: Benim yaşadığım yerin yarısı tek yön. Eşime gerekirse 10 km mesafeyi git 2 metre bile terse girme arabanın burnunu dahi sokma diyorum hep. Acil birşey olsa bile. Ters yöne girdin atıyorum motorun biri geldi vurdu ve öldü. Kim kaldıracak bu cenazeyi? Büyük cesaret. 👍 Çok doğru... Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Maddi olarak belirli bir noktaya gelmiş insanlar, kendilerine herşeyi hak görebiliyorlar... İşin daha da kötü yanı, yetiştirdikleri çocukları da aynı şekilde davranıyor... Ben bunun maddiyatla ilgisi olmadığını düşünüyorum. Tamamen insanlık meselesi. Ha şu var, çok parası olan bunu daha pervasız yapabiliyor. Kaç paraysa öderiz, çok konuşma tarzıyla. Kırmızı ışık konusunda da belirtmiştim, tamamen iyi insan olmak, başkalarına saygı gibi ahlaki konularla ilgili bir durum. Vesileyle Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü tekrar hatırlatmak isterim: Herkesin polisi kendi vicdanıdır, polis, vicdanı olmayanların karşısındadır. 2 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Oktay Göktaş yazdı: Ben bunun maddiyatla ilgisi olmadığını düşünüyorum. Tamamen insanlık meselesi. Ha şu var, çok parası olan bunu daha pervasız yapabiliyor. Kaç paraysa öderiz, çok konuşma tarzıyla. Kırmızı ışık konusunda da belirtmiştim, tamamen iyi insan olmak, başkalarına saygı gibi ahlaki konularla ilgili bir durum. Vesileyle Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü tekrar hatırlatmak isterim: Herkesin polisi kendi vicdanıdır, polis, vicdanı olmayanların karşısındadır. Silivriden 200 km gidip sınırı geçince, insalık oluyorda bizim ülkemizde neden o insanlık olmuyor ben bunu anlamıyorum işte... Garip geliyor yani, kural ihlalinde ceza sınırın diğer ülkelerinde de var, bizde de var... Başka ülkelerde ters yöne girilmez tabelası önemseniyorda bizde neden önemsenmiyor mesela... 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Erkut Uysal yazdı: bizde neden önemsenmiyor mesela... isviçreli, buraya yerleşmişti, sohbet ediyoruz hani dedim yani neden? isviçrede ufak bir kaza yapıyor, tampon plastik parçaları asfaltta kalıyor, haftasına eve bir ceza faturası gelimiş, tampon dan da pahalı... burası rahat yahu derdi.... 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Çağlar Bayur yazdı: isviçreli, buraya yerleşmişti, sohbet ediyoruz hani dedim yani neden? isviçrede ufak bir kaza yapıyor, tampon plastik parçaları asfaltta kalıyor, haftasına eve bir ceza faturası gelimiş, tampon dan da pahalı... burası rahat yahu derdi.... Abi ben bu rahatlıktan çok sıkıldım ama... Kendimi enayi gibi hissediyorum, özellikle trafikte... Ters yöne girilmicekse girilmicek bunu uymamak karşı gelmek neden ? Trafik ışıklarında yaya ya kırmızı yanıyor hala karşıya geçmeye çalışıyor, bende öylesine yol vermiyorum... Ben arabayla kırmızı ışıkta nasıl eşşek gibi bekliyorsam oda bekliyecek, nesine karşı geliyor yani... Bizim insanimiz kendini çok önemsiyor, önemli biri herkes kendince... Sonradan parası olan hele kendini bi önemsiyor bi önemsiyor ki aman aman yani... 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Doğan Arşiray yazdı: .. bunun ardındaki sosyoloji yada motivasyon nedir? Anayasayı delip sonra anayasayı değiştirmek..balık baştan kokar. Alıntıdır "“Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz.” " Kurallar çok uzun yıllar çekilen sancıların sonucunda şehirli devletlerin medeniyet yolunda attıkları adımlarla oluşur. Toplum bunu benimser. Yoksa yaşayamaz, eski sıkıntıları tekrar eder. Bu gelişmelerin tamamlanamadığı ülkelerde kanun ve kurallar daha çok feodal derebeylerinin koyduğu kurallar gibi algılanır, sivil toplum olarak oluşmadığı için fırsat buldukça uyulmaz...buna yöneticiler de dahildir. 3 1 1 Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 14 Mayıs 2022 Paylaş 14 Mayıs 2022 Aklı başında bir insanın yapmayacağı bir davranış, sokağı bir nebze anlıyorum ama çevre yolu gibi yerlerde girenler var birde... [/url] https://youtube.com/shorts/UtW0BngrKIU?feature=share Bir sürü video var böyle. Videodaki durumun daha kötüsü geçen hafta başıma geldi. Verilmiş sadakam varmış. Balıkesir İzmir yolunda Akhisar a 20-25 km kala bölünmüş yolda tatlı bir tepeyi aşarken sağımda tır var ve aniden korna çalmaya başladı ve frene basmasıyla benim seridimde Megane 2 ile burun buruna gelmem bir oldu.hizim 110-120 bandindaydi. Tırın açtığı boşluğa can havliyle attım kendimi.yanimda amcaoğlu vardı iyi kurtardın abi ben kilitlenmistim ve kaza yapmıştık dedi. Bu nasıl bir kafa ve nasıl bir açıklaması var bilmiyorum ama direk cinayete teşebbüs başka hiç bişey değil. 2 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 16 Mayıs 2022 Paylaş 16 Mayıs 2022 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Aklı başında bir insanın yapmayacağı bir davranış, sokağı bir nebze anlıyorum ama çevre yolu gibi yerlerde girenler var birde... https://youtube.com/shorts/UtW0BngrKIU?feature=share Bir sürü video var böyle. Bi de selektör yapıyo millete beyin fukarası Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Mayıs 2022 Paylaş 16 Mayıs 2022 Doğan Arşiray yazdı: Kırmızı ışıkta geçme motivasyonunu irdelemiştik, bugünki iredelememiz için konu başlığı ters yöne doğru araba kullanmak. Tek yönlü olduğu açıkça kırmızı tabela ile işaretlenmiş sokağa hemde arabalar gelirken neden tersten girilir? Bölünmüş yolda dönüş yeri ileride diye kafadan girilip neden ters yöne doğru yol kat edilir? Kaçırılan dönüş için 10 metre geri geri gitmek değil bahsettiğim. Bugün okula çocukları bıraktım yine çok kıymetli velilerden birisi tersten gelip normal yolundan arka arkaya gelen 5 arabadan yol istedi, camı açtım burası tek yölnlü dedim. kadın bana kim diyor dedi bende sokağın başındaki kırmızı kocaman yuvarlak tabela diyor ayrıca yolu tıkıyorsun geçemiyoruz deyince yolu, "ama herkes öyle giriyor burası böyle olmamalı dedi........." yol 1.5 şerit. sağda solda öğretmen ve veli arabaları park halinde, sokağa girmeden okulun diğer tarafından da dolaşması ne yakıt nede zaman kaybettirmeyecek bir durum var. sokak 50 metre uzunlukta filan sadece bizim Çayyolu denen, eskinin sakin, uzak-tenha, itilmiş, ama şimdinin dikey mimarisinin rant kaygısıyla birleşmesiyle son 10 senede fantastik derecede kalabalıklaşmış popüler ve ultra zengin semtinde ( saydığım 6 tane maybach var mesela!?) , dönüş yeri ileride diye ters yola girip markete giden, yada geride çaprazda kalıyor diye sokağa girenlerle karşılaşıyorum. bunun ardındaki sosyoloji yada motivasyon nedir? Kadın terörü. Bizim buralarda bıraksan arabayla ana okulunun içine bile girerler. Erkek olanlar sağa sola girip idare edebiliyolar çoğunlukla. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 16 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2022 bu sözkonusu kadın şöför bizim çocuklardan birisinin arkadaşının annesiymiş meğerse, eşim yüz vermedi dedi. aayyyyh çok da fifi.. ayol 2 Yorum bağlantısı
Selim Gül 17 Mayıs 2022 Paylaş 17 Mayıs 2022 Maalesef Sadece ehliyet almak yetmiyor... Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 16 Aralık 2022 Yazar Paylaş 16 Aralık 2022 Selim Gül yazdı: Maalesef Sadece ehliyet almak yetmiyor... beyin varmı yokmu testi de yapılmalı bu gün 2 tane ayrı morona denk geldim. selektör yapıyorum dur gelme geçeyim terstesin diye, birde akan yol, artiz artiz bakıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Aralık 2022 Paylaş 16 Aralık 2022 Umursamazlık ve kural tanımamazlık tüm kazaların başlıca sebebi. İki şerit ve sıkışık trafiği olan bir yolda, şeridin birini kapatacak şekilde asla araç bırakmam ben. Ama aynı olayı her gün defalarca görüyorum. Çünkü, ceza yazan yok ve insanlar bencil. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Aralık 2022 Paylaş 16 Aralık 2022 Ters yolda araç kullanma zirvesine erişen benim yine. Sene 2001. Antep Real'den çıkıp Adana istikametine doğru gidiyorum. Nur dağını çıkıyorum ne hikmetse sol şeritten. En sağda ağır vasıta. Gecenin köründe farları kapalı ki son anda fark ettim koca kamyon tam gaz aramızdan aşağı gitti. Tebeşir gibi oldu rengim. Nur dağını inip Malatya kavşağında ekipleri gördüm. Meğerse kamyonu bekliyorlarmış. Peşine düştüler Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Aralık 2022 Paylaş 16 Aralık 2022 Servet Aydın yazdı: zirvesine o zirveyi unutmadık unutmayacağız, yola dağ düşer mi yahu 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Aralık 2022 Paylaş 16 Aralık 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Umursamazlık ve kural tanımamazlık tüm kazaların başlıca sebebi. İki şerit ve sıkışık trafiği olan bir yolda, şeridin birini kapatacak şekilde asla araç bırakmam ben. Ama aynı olayı her gün defalarca görüyorum. Çünkü, ceza yazan yok ve insanlar bencil. MUTLAKA BUNU OKUYUN: https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/ege-cansen/her-ihlalde-bir-kar-vardir-7526615/ 1 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Aralık 2022 Paylaş 16 Aralık 2022 Mehmet Göktürk yazdı: MUTLAKA BUNU OKUYUN: https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/ege-cansen/her-ihlalde-bir-kar-vardir-7526615/ Söscü'nün reklam tıklama kapama hilesi olmasa keşke Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Aralık 2022 Paylaş 16 Aralık 2022 Servet Aydın yazdı: Söscü'nün reklam tıklama kapama hilesi olmasa keşke opera candır Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Aralık 2022 Paylaş 16 Aralık 2022 Çağlar Bayur yazdı: opera candır Hiç reklam çıkmaması değil olay. Hilebazlık yapmaları Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Aralık 2022 Paylaş 16 Aralık 2022 Servet Aydın yazdı: Hiç reklam çıkmaması değil olay. Hilebazlık yapmaları hamburgtan mı yazıyorsunuz beyefendi tanışalım Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Aralık 2022 Paylaş 16 Aralık 2022 Çağlar Bayur yazdı: hamburgtan mı yazıyorsunuz beyefendi tanışalım Hannover merkezli firmanın sağ kolu olarak yazıyorum💰 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Aralık 2022 Paylaş 16 Aralık 2022 Servet Aydın yazdı: Söscü'nün reklam tıklama kapama hilesi olmasa keşke Acemi bebeler.. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 Aralık 2022 Paylaş 16 Aralık 2022 Yok hocam kaç yıldır yapıyor. Göz göre göre hemde. Hiç ders çıkamıyorlar Yorum bağlantısı
Recommended Posts