İçeriğe Yönlendir

Ters Yönde Araba Sürmenin Motivasyonu

Doğan Arşiray

Recommended Posts

Doğan Arşiray
Selim Gül yazdı:

Ben bu tarz durumları umursamamaya başladım,

kadına geri git biraz diye işaret ediyorsun yok gitmem diyor başıyla :D ? bekleyelimmi, işe gitmeyelimmi?

Metin Akbal yazdı:

Abey bugün ucuz ya :D

he ya yarından ucuz.

Yorum bağlantısı
Selim Gül
Doğan Arşiray yazdı:

kadına geri git biraz diye işaret ediyorsun yok gitmem diyor başıyla :D ? bekleyelimmi, işe gitmeyelimmi?

Karşıda ki hem kural bilmiyor hemde bayan bu nedenle Zor bir soru oldu. 😄

Bu algoritma sonucunda kadını haklı bulup🤔 arkamda ki araçlar dahil hepsini geri aldırdım. 😄😄

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Doğan Arşiray yazdı:

malesef bu gözlem oldukça doğru ama bölünmüş yolda ters tarafa girip gelenler bizim sanayi sitesinin dışındaki köy alanında da var. demografik olarak çok farklı. tek başına hakikat olamaz.

Geçen hafta BG den dönüyorum, daha Hamzabeyli sınır kapısını geçer geçmez kaza yapıyordum...

Önce Alman Plakalı Audi A6 sollama yasağı olan bir yerde beni geçerken sıkıştırdı, emniyet şeridine attı... Allahtan emniyet şeridi vardı... 

1 km sonra bir servis aracı yan yoldan önüme fırladı... 

Sonra tamam dedim Erkut kendine gel, bu toprakların huyu suyu bu... Yunanistan yada Bulgaristan da araba kullanırken çok rahatım ve daha mutluyum...

• Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Selim Gül yazdı:

Bu algoritma sonucunda kadını haklı bulup🤔 arkamda ki araçlar dahil hepsini geri aldırdım. 😄😄

normalde geçilecek yer kalsa çok üzerinde durmam, ama geçemiyorsan illaki müdahil oluyorsun.

bu tip insanların kural tanımazlığı, şımarıklığı, burnu büyüklüğü, sanırım, o okula bıraktıkları çocuklarının da şımarık ve kural tanımaz zengin bebelerine evrilmesine neden oluyor malesef. böyle bir başka kadın sürücü, kendisine tersten geldği için tepki gösteren başka bir velinin arabasının üzerine sürmüştü eşek kadar tekerlekleri olan kamyonetini. neyseki sonunu getiremedi.

bende olayı park yerinden izlerken, arada ufak bir küfür etmiş olabilririm tabi :D

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Gül
Doğan Arşiray yazdı:

normalde geçilecek yer kalsa çok üzerinde durmam, ama geçemiyorsan illaki müdahil oluyorsun.

bu tip insanların kural tanımazlığı, şımarıklığı, burnu büyüklüğü, sanırım, o okula bıraktıkları çocuklarının da şımarık ve kural tanımaz zengin bebelerine evrilmesine neden oluyor malesef. böyle bir başka kadın sürücü, kendisine tersten geldği için tepki gösteren başka bir velinin arabasının üzerine sürmüştü eşek kadar tekerlekleri olan kamyonetini. neyseki sonunu getiremedi.

bende olayı park yerinden izlerken, arada ufak bir küfür etmiş olabilririm tabi :D

Bu ters yollara kapan koysan bizim milletimiz yinede girer....😄

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

camı açtım burası tek yölnlü dedim. kadın bana kim diyor dedi

:sandalye: canı sıkılmış onun

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Doğan Arşiray yazdı:

Kırmızı ışıkta geçme motivasyonunu irdelemiştik, bugünki iredelememiz için konu başlığı ters yöne doğru araba kullanmak.

Tek yönlü olduğu açıkça kırmızı tabela ile işaretlenmiş sokağa hemde arabalar gelirken neden tersten girilir? Bölünmüş yolda dönüş yeri ileride diye kafadan girilip neden ters yöne doğru yol kat edilir? Kaçırılan dönüş için 10 metre geri geri gitmek değil bahsettiğim.

Bugün okula çocukları bıraktım yine çok kıymetli velilerden birisi tersten gelip normal yolundan arka arkaya gelen 5 arabadan yol istedi, camı açtım burası tek yölnlü dedim. kadın bana kim diyor dedi bende sokağın başındaki kırmızı kocaman yuvarlak tabela diyor ayrıca yolu tıkıyorsun geçemiyoruz deyince yolu, "ama herkes öyle giriyor burası böyle olmamalı dedi........." yol 1.5 şerit. sağda solda öğretmen ve veli arabaları park halinde, sokağa girmeden okulun diğer tarafından da dolaşması ne yakıt nede zaman kaybettirmeyecek bir durum var. sokak 50 metre uzunlukta filan sadece

bizim Çayyolu denen, eskinin sakin, uzak-tenha, itilmiş, ama şimdinin dikey mimarisinin rant kaygısıyla birleşmesiyle son 10 senede fantastik derecede kalabalıklaşmış popüler ve ultra zengin semtinde ( saydığım 6 tane maybach var mesela!?) , dönüş yeri ileride diye ters yola girip markete giden, yada geride çaprazda kalıyor diye sokağa girenlerle karşılaşıyorum.

bunun ardındaki sosyoloji yada motivasyon nedir?

:D

İşine geldiği gibi davranma, haklı çıkarmıyım diye soru sorma. Emsal gösterme, şikayet.

Klasik çoğunluk Türk tipi davranış işte.

Geçmiş zamanda birinden duymuş veya görmüş olmalı. Vakti gelince duyduğunu gördüğünü taklit ediyor.

Maymun değil de insan olsa. Kabul edip özür diler.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
(düzenlendi)

Benim yaşadığım yerin yarısı tek yön. Eşime gerekirse 10 km mesafeyi git 2 metre bile terse girme arabanın burnunu dahi sokma diyorum hep. Acil birşey olsa bile. Ters yöne girdin  atıyorum motorun biri geldi vurdu ve öldü. Kim kaldıracak bu cenazeyi? Büyük cesaret. 

tarihinde İlkay Başaran tarafından düzenlendi
İmla.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Daha çok kargo araçlarının ve ticarilerin yaptığını gördüğüm durum. Bazı noktalarda site girişlerinin olduğu yere kavşak yakın olunca  , site sakinlerinin sıklıkla yaptığı hareket.

Bu hatayı yapanların atladığı şey , hem karşı tarafa vereceği zararlar hem de olası bir kazada tüm sorumluluğu aldıklarını unutmaları. araba 50 metrede ne kadar yakıt harcayacak ki,  sözüm ona tasarruf yapmaya çalışıyorlar.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

25 senedir aktif şekilde araç kullanıyorum, ilk ve tek kazamı ters yöne girdiğim için yapmıştım, 7 metre kadar tersten girip, ara sokağa girerek trafikten kaçacaktım aklım sıra. Akıllandım kazaya karışınca. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Doğan Arşiray yazdı:

arabamıza yazık. kaç tanesini adam edeceksinki.

Bu zamana kadar olmadılarsa olmazlar zaten.

Terbiye ailede başlıyor.

Bir de meşhur bir büyüğümüzün sözü var: "Coğrafya kaderdir"

Mehmet Ozyurek yazdı:

Genelde servisçiler yapıyor bunu.. Sizin servis ters gidiyor olmasın 😛

Aynen abi, tersten gelenlerin hepsi servisçi:D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Rahat günümdeysem yolu iyice ortalayıp geri gitmesini yada kaldırıma çıkmasını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ahmet Kiriş yazdı:

Toplum, kural tanımazlığı uyanıklık, sıra beklemeyip başkasının hakkına tecavüz etmeyi zeka olarak algılıyor olmuş, Genel ahlak çökmüş, biz daha ters yön gidenleri konuşuyoruz.

Boşverin, hazır akaryakıt ucuzken toplaşıp mangal mı şeeetsek?

Evet evet.. hala yakıt alabiliyoruz.. 

Toplanalım. 

Selim Gül yazdı:

Sabah çocukları okula bıraktım... 

Dönüyorum.

Yol 70 km limitli, ama bizim 100-110 gittiğimiz bir yol.. Birisi sol şeritten 40 ile gidiyor.. sağından geçtim.. 

Arkamdan gelen ışıktan çıkmış 5-6 araç da aynı şekilde sağından geçti ama bu arkadaş ısrarla sağa geçmedi. soldan 40 ile devam.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Toplanalım. 

haziranda fulüm her hafta sonu bir face daveti buldum :kutlama:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

haziranda fulüm her hafta sonu bir face daveti buldum :kutlama:

Benim için de davet bulsana :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Arkamdan gelen ışıktan çıkmış 5-6 araç da aynı şekilde sağından geçti ama bu arkadaş ısrarla sağa geçmedi. soldan 40 ile devam.. 

Arkasına geçip zorlayıp sağa geçirtsen bile sen solladıktan sonra yine sola geçer. Mıknatıs mı var ne var sol şeride çekiyor bunları.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Çayyolunda nizamiyesi direk anayola çıkan siteler var, caddeler dar ve sola dönüş ışıkları var kırmızı yanarken tek şeride düşüyor cadde. Soldan devam etmeye çalışanlar sağa kaynak yapmaya çalışıyorlar. Cuma akşamları iniyorum o taraflara, gereksiz bir acelecilik ve kural tanımazlık hakim yollara. Sürücülerin hepsine ehliyet sınavı tekrarlansa trafik levhalarından sınavda kalırlar..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar

Gece gündüz olması farketmez sanki ters yönde olan bizmişiz gibi selektör korna ikilisiyle çekil yoldan deme gayreti içerisindedirler. 

Tam sopalıktır. 

Tabi mesela İstanbul'a ilk kez gelmiş yanlışlıkla ters yöne girmiş olabilecek istisnalar olabilir plakası 34ten farklıdır genelde onlar zaten mahcuptur anlarsınız arabanın içinden. Ama çıkar için gıcık için yapanları Allah ıslah etsin ne diyelim, döv söv ne yaparsan yap bitmez bu ülkede

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Zamanında sapanca berceste civarında otoyolda tersten en dol şeritten gelen torosa denk gelmiştim. 155 aradım memurbey temel otoyola tersten girmiş dedim polis bir afallamıştı. 

Kaynaklıdır d100 tersten biden bir oto otobüse çarpmıştı ve sürücüsü ölmüştü. Ne diyeğimi bilememiştim çünkü tanıdıktı. 

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)

Arkasindaki motivasyon : akilli, uyanik vs oldugunu sanmak ve umuramazlik, bazen sacma bir özgüven bazen de tamamen üsengeclik

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...