Doğan Arşiray 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 (düzenlendi) Kırmızı ışıkta geçme motivasyonunu irdelemiştik, bugünki iredelememiz için konu başlığı ters yöne doğru araba kullanmak. Tek yönlü olduğu açıkça kırmızı tabela ile işaretlenmiş sokağa hemde arabalar gelirken neden tersten girilir? Bölünmüş yolda dönüş yeri ileride diye kafadan girilip neden ters yöne doğru yol kat edilir? Kaçırılan dönüş için 10 metre geri geri gitmek değil bahsettiğim. Bugün okula çocukları bıraktım yine çok kıymetli velilerden birisi tersten gelip normal yolundan arka arkaya gelen 5 arabadan yol istedi, camı açtım burası tek yölnlü dedim. kadın bana kim diyor dedi bende sokağın başındaki kırmızı kocaman yuvarlak tabela diyor ayrıca yolu tıkıyorsun geçemiyoruz deyince yolu, "ama herkes öyle giriyor burası böyle olmamalı dedi........." yol 1.5 şerit. sağda solda öğretmen ve veli arabaları park halinde, sokağa girmeden okulun diğer tarafından da dolaşması ne yakıt nede zaman kaybettirmeyecek bir durum var. sokak 50 metre uzunlukta filan sadece bizim Çayyolu denen, eskinin sakin, uzak-tenha, itilmiş, ama şimdinin dikey mimarisinin rant kaygısıyla birleşmesiyle son 10 senede fantastik derecede kalabalıklaşmış popüler ve ultra zengin semtinde ( saydığım 6 tane maybach var mesela!?) , dönüş yeri ileride diye ters yola girip markete giden, yada geride çaprazda kalıyor diye sokağa girenlerle karşılaşıyorum. bunun ardındaki sosyoloji yada motivasyon nedir? 13 Mayıs 2022 tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Parayla insan olunmuyor işte maalesef 5 Yorum bağlantısı
Hamit inan 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Alptuğ Özcan yazdı: Parayla insan olunmuyor işte maalesef Parasızda olunmuyor Zaten olsa memleket güzel insanlarla dolardı. 4 3 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 (düzenlendi) Maddi olarak belirli bir noktaya gelmiş insanlar, kendilerine herşeyi hak görebiliyorlar... İşin daha da kötü yanı, yetiştirdikleri çocukları da aynı şekilde davranıyor... 13 Mayıs 2022 tarihinde Erkut Uysal tarafından düzenlendi 3 1 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 1. İhtimal iyi niyetli olarak düşünüyorum. Ters yönde gitmenin sakıncasını bilmiyor olabilir. Ters yön levhasını görmemiş olabilir ya da kuralı bilmiyor olabilir. 2. İhtimal- Kural tanımazlık. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2022 Erkut Uysal yazdı: Maddi olarak belirli bir noktaya gelmiş insanlar, kendilerine herşeyi hak görebiliyorlar... İşin daha da kötü yanı, yetiştirdikleri çocukları da aynı şekilde davranıyor... malesef bu gözlem oldukça doğru ama bölünmüş yolda ters tarafa girip gelenler bizim sanayi sitesinin dışındaki köy alanında da var. demografik olarak çok farklı. tek başına hakikat olamaz. 2 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Öyle uyuz oluyorum ki ters yöne girenlere. Her sabah işe giderken muhakkak 2 tane ters yön sıkıntı yaşıyor servis. Bazen denk geliyorum, aracıma acımasam frensiz devam ederim üzerine. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Doğan Arşiray yazdı: Kırmızı ışıkta geçme motivasyonunu irdelemiştik, bugünki iredelememiz için konu başlığı ters yöne doğru araba kullanmak. Tek yönlü olduğu açıkça kırmızı tabela ile işaretlenmiş sokağa hemde arabalar gelirken neden tersten girilir? Bölünmüş yolda dönüş yeri ileride diye kafadan girilip neden ters yöne doğru yol kat edilir? Kaçırılan dönüş için 10 metre geri geri gitmek değil bahsettiğim. Bugün okula çocukları bıraktım yine çok kıymetli velilerden birisi tersten gelip normal yolundan arka arkaya gelen 5 arabadan yol istedi, camı açtım burası tek yölnlü dedim. kadın bana kim diyor dedi bende sokağın başındaki kırmızı kocaman yuvarlak tabela diyor ayrıca yolu tıkıyorsun geçemiyoruz deyince yolu, "ama herkes öyle giriyor burası böyle olmamalı dedi........." yol 1.5 şerit. sağda solda öğretmen ve veli arabaları park halinde, soğaka girmeden okulun diğer tarafından da dolaşması ne yakıt nede zaman kaybettirmeyecek bir durum var. sokak 50 metre uzunlukta filan sadece bizim Çayyolu denen, eskinin sakin, uzak-tenha, itilmiş, ama şimdinin dikey mimarisinin rant kaygısıyla birleşmesiyle son 10 senede fantastik derecede kalabalıklaşmış popüler ve ultra zengin semtinde ( saydığım 6 tane maybach var mesela!?) , dönüş yeri ileride diye ters yola girip markete giden, yada geride çaprazda kalıyor diye sokağa girenlerle karşılaşıyorum. bunun ardındaki sosyoloji yada motivasyon nedir? Bunu mutlaka oku. Tam olarak bu olayı ve toplumun genel halini özetliyor. Korkulacak, engelleyecek yada karşılık verecek birşey kalmayınca herkes içindeki şeytanı dışarı bırakıyor. Herkes ne ise ona dönüşüyor. https://ekmekvegul.net/sectiklerimiz/gunun-deneyi-6-saat-hareketsiz-duran-kadina-nasil-davrandilar 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Bu durum ülkemizdeki çocuk yetiştirme yönteminin bir sonucu. Biz Türkler pratik zekalı insanlarız. Ancak birçok zeki insan olduğu gibi zeki olduğunu sanan embesiller de var. İşte bu embesil tayfa, kural tanımadan kırmızıda geçince, ters yöne girince, sen dönüş için sırayı girmişken gelip yandan girince, bir yerde kuyrukta beklerken gelip önüne geçince yani kendi işini kısa yoldan halledince kendini zeki sanıyor. Büyük bir iş başardığını sanıyor. Bunu böyle öğreten de ailesi. 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2022 Aydın Sert yazdı: Öyle uyuz oluyorum ki ters yöne girenlere. Her sabah işe giderken muhakkak 2 tane ters yön sıkıntı yaşıyor servis. Bazen denk geliyorum, aracıma acımasam frensiz devam ederim üzerine. arabamıza yazık. kaç tanesini adam edeceksinki. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Çayyolunda zengin çok ama onu sindirmiş insan çok az. Her türlü zenginliğin yanında halen köy havası da duruyor, değişik bir yer. Son 15-20 yılda kentleşmiş bir bölge ancak bu kadar kötü kurulabilirdi. Bizim ofisin çıkışında kısa bir gidiş geliş yol var ana yola bağlanan, hafif de virajlı. Belediye benim çıkarken gireceğim tarafını kapatmış ve kazmış, herkes tersten gidiyor ilk kavşağa kadar, ben de girdim önceki gün, viraj olduğu için temkinli bir şekilde giderken karşıdan tam gaz bir fiorino geldi, zorla kurtarıp durdu sonra el kol hareketi yapıp bağırıp söylenmeye başladı tersten geliyorsun kör müsün filan diye. Açtım camı kibarca (?) belediyenin yolu kazıp buraya verdiğini ve dikkatli gelmesi gerektiğini söyledim, bir türlü anlamadı. Belediye yolu kazmış başka yol yok diyorum, doğru konuş diyor. Arabada ailesi filan da vardı bastım geçtim. Esas suç belediyenin tabi, karşının girdiği yere tabela vs. koymamış, adamın da suçu yok aslında. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Bu durum ülkemizdeki çocuk yetiştirme yönteminin bir sonucu. Biz Türkler pratik zekalı insanlarız. Ancak birçok zeki insan olduğu gibi zeki olduğunu sanan embesiller de var. İşte bu embesil tayfa, kural tanımadan kırmızıda geçince, ters yöne girince, sen dönüş için sırayı girmişken gelip yandan girince, bir yerde kuyrukta beklerken gelip önüne geçince yani kendi işini kısa yoldan halledince kendini zeki sanıyor. Büyük bir iş başardığını sanıyor. Bunu böyle öğreten de ailesi. haklısınız. bir de şu var, kural ihlalinin cezası yok adeta ödülü var. kırmızı ışık başlığında değindiğim, sözde akıllı ışık sisteminde ilk ışığı takılıp trafik hız limitinde giderseniz hepsinde durup toplam 5 dk kaybediyorsunuz. ama ilk ışığı esnetip daha hızlı giderseniz 0 dk kaybedip ceza da almıyorsunuz. bundan güzel teşvik olurmu? Selim Bilgin yazdı: Çayyolunda zengin çok ama onu sindirmiş insan çok az. Her türlü zenginliğin yanında halen köy havası da duruyor, değişik bir yer. Son 15-20 yılda kentleşmiş bir bölge ancak bu kadar kötü kurulabilirdi. Bizim ofisin çıkışında kısa bir gidiş geliş yol var ana yola bağlanan, hafif de virajlı. Belediye benim çıkarken gireceğim tarafını kapatmış ve kazmış, herkes tersten gidiyor ilk kavşağa kadar, ben de girdim önceki gün, viraj olduğu için temkinli bir şekilde giderken karşıdan tam gaz bir fiorino geldi, zorla kurtarıp durdu sonra el kol hareketi yapıp bağırıp söylenmeye başladı tersten geliyorsun kör müsün filan diye. Açtım camı kibarca (?) belediyenin yolu kazıp buraya verdiğini ve dikkatli gelmesi gerektiğini söyledim, bir türlü anlamadı. Belediye yolu kazmış başka yol yok diyorum, doğru konuş diyor. Arabada ailesi filan da vardı bastım geçtim. Esas suç belediyenin tabi, karşının girdiği yere tabela vs. koymamış, adamın da suçu yok aslında. çünkü çayyolu bir köydür, çevredeki toprağın yarıdan çoğu 20 sene öncesinde birkaç ailenin elinden mütahittlere satılmıştır. oralar dudtluktu. şimdi 40 kat rezidans. nefes alınmıyor kışın. yol kazısı ve eksik işaretleme vs gibi ekstrem durumlar pek çok kazaya sebep oluyor, orada herkes hatasız denebilir. Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Canınızı sıktığınız şeye bak, Adana için olağan gün içerisinde gayet normal aktiviteler. 😂 Bir gün içinde size 100 numune çıkar 5-10 değil. Uysanız kavga kaçınılmaz. 😁 Cahil adam bakıyor arada emniyet mensupları da tersten gidiyor, kendisine hak görüp “sıkıysa git polise çemkir, onlarda yapıyor “ diyor. Eğitim şart… 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Doğan Arşiray yazdı: çünkü çayyolu bir köydür, çevredeki toprağın yarıdan çoğu 20 sene öncesinde birkaç ailenin elinden mütahittlere satılmıştır. oralar dudtluktu. şimdi 40 kat rezidans. nefes alınmıyor kışın. Onu diyorum ben de işte, madem buralar komple ev olacaktı, belediye toptan adam akıllı planlasa yine para kazanılırdı ama az düzenli olurdu. Şimdi villa sitesinin yanında 30 katlı bina var, yollar yamuk yumuk, saçma sapan bir şey oldu. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Bir memlekete medeniyetten önce para girerse kaçınılmaz son budur. Benim paramla orada oturuyorsuncular geliyor bazen benim odama. Bir motivasyon kaynağı da, ne bi tanesi hepsi ters yönde 1 3 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2022 Ahmet Kiriş yazdı: Eğitim şart… Sistem adamıyım ben, ama sistem düzgün olacak. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2022 Metin Akbal yazdı: "Benim paramla orada oturuyorsun" cular geliyor bazen benim odama. çok ayıp birşey. Selim Gül yazdı: 🚫⛔ Tabelanın hiç mi suçu yok. 😄 tabela böyle 5 metre çapında olsa görecek demekki. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Selim Bilgin yazdı: Onu diyorum ben de işte, madem buralar komple ev olacaktı, belediye toptan adam akıllı planlasa yine para kazanılırdı ama az düzenli olurdu. Şimdi villa sitesinin yanında 30 katlı bina var, yollar yamuk yumuk, saçma sapan bir şey oldu. Dön kırsala, kafayı çalıştır. 😁😁😁 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Aydın Sert yazdı: Her sabah işe giderken muhakkak 2 tane ters yön sıkıntı yaşıyor servis. Genelde servisçiler yapıyor bunu.. Sizin servis ters gidiyor olmasın 😛 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 (düzenlendi) Doğan Arşiray yazdı: çok ayıp birşey. tabela böyle 5 metre çapında olsa görecek demekki. Toplum, kural tanımazlığı uyanıklık, sıra beklemeyip başkasının hakkına tecavüz etmeyi zeka olarak algılıyor olmuş, Genel ahlak çökmüş, biz daha ters yön gidenleri konuşuyoruz. Boşverin, hazır akaryakıt ucuzken toplaşıp mangal mı şeeetsek? 13 Mayıs 2022 tarihinde Ahmet Kiriş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 eve giriş çıkışta kullandığım cadde adamı kanser edecek nitelikte,evden çıkmaya korkuyorum,2 ara sokakta olduğu gibi caddede mantık DIŞI ters yön uygulaması var ama ama uyan varmı? yollar 1.5 şerit silme 2 araç zor geçebiliyor,bu kış cila olsun yol kenarlarındaki bütün boşluklara plastik dupa koydular,artık tek araçlık mesafe var,hal böyleyken otoparkçılar fırsat doğdu 40 tl ister 5dk ister 1 gün,üst cadde şimdiden bedavacılarla dolu mecburen, trafik yaz gelmeden felç,salı ve perşembe günü meyve-sebze pazarı o zaman KİLİT,ve ben bu yolu hafta içi 5 gün sabah akşam kullanmak ZORUNDAYIM,helikoptermi alsam?motormu? çoluk çocuk binilmez motora manyak dolu ortalık,beterin beteri var demişler siz benim halimi düşünün....Kolay gelsin bol sabırlar.... Yorum bağlantısı
Selim Gül 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Doğan Arşiray yazdı: tabela böyle 5 metre çapında olsa görecek demekki. Ben bu tarz durumları umursamamaya başladım, aksi halde yanlışın olduğu yerde doğruyu söyleyince yanlış biz kalıyoruz... Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2022 Ahmet Kiriş yazdı: Toplum, kural tanımazlığı uyanıklık, sıra beklemeyip başkasının hakkına tecavüz etmeyi zeka olarak algılıyor olmuş, Genel ahlak çökmüş, biz daha ters yön gidenleri konuşuyoruz. Boşverin, hazır akaryakıt ucuzken bir toplaşsak mı? akaryakıt ne olmuşken? ne olmuşken??! Yorum bağlantısı
Metin Akbal 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Doğan Arşiray yazdı: akaryakıt ne olmuşken? ne olmuşken??! Abey bugün ucuz ya Yorum bağlantısı
Recommended Posts