Popular Post Mehmet Kaya 12 Mayıs 2022 Popular Post Paylaş 12 Mayıs 2022 (düzenlendi) 2003 yılında mesleğe başladım.2016 yılında başladığım robotik kodlamaya, 2018 de Kahramanmaraş Doğa Koleji'nin Robotik Kodlama bölümünün kurucusu olarak yeni bir sayfayla başlamış oldum. 2018 de Doğa kolejinde Atölyeyi kurdum. 2020 yılında Adana Kayseri Gaziantep Doğa kolejlerinin robotik kodlama koordinatörlüğünü yapmaya başladım. Aynı zamanda Kahramanmaraş Uğur Okullarınında koordinatörlüğünü yapıyorum. (Hepsi Aynı Kişiye Ait ve bunları resmi olarak yapabiliyorum) Özel okul hayatıma girince farklı bir dünyayı gördüm. Artık hayallerim değişmeye başaldı. Özel okulda verdiğim eğitimleri, yaptığım çalışmaları imkanlarım ölçüsünde kendi okulumda bu alanda istekli özverili yetenekli çocuklarla yapmaya başladım. Özel okulda ne yaptıysam aynısını devlet okulunda da yaptım. İlk 3d yazıcımı 2017 de aldım. 2018 de Robot takımımla Türkiye Şampiyonasına katıldım. Gaziantep ve Mersin'de turnuvalara katıldık. 2018 Aralık ayında Kahramanmaraş'ta 32 takımın katıldığı Tamamı özel okullardan oluşan bir turnuva düzenledim ve bu turnuvada benim devlet okulu takımım final oynadı. Daha sonra bu çalışmalar benim okulumda sınırlı kalınca bir yer kiralamaya karar verdim. Çalışmak isteyen öğretmen arkadaşlarında çalışabileceği bir mekan. Arge çalışmaları yapabileceğimiz yer. Benim evin altında bir atölye açtım. Çalışmak isteyen öğretmen arkadaşlar gelip çalışabileceği yer. 2020 yılında mekanı açınca resmi iş sıkıntısı başladı. BTE Deneği (bilişim teknolojileri eğitimcileri derneği) Dernek üyeliğim vardı. BTE derneği Kahramanmaraş İl Temsilciliği aldım ve mekan artık dernek yeri oldu. Mekan yetmez oldu. Çünkü testler için bize geniş bir yer lazımdı. Atölyenin yanında bir yer daha vardı orayı da kiraladım. Ve artık çalışmaları test etmek için pistleri kurduğumuz yerimizde vardı. 2020den beri artık tüm çalışmaları dernekte yapmaya başladık. Çünkü okulumda çalışacak yer yoktu. Çocuklar haftasonu atölyeye geliyor cumartesi eğitim pazar günü ben kahvemi alıp koltuğuma oturup çocukları atölyedeki çalışmalarını izliyorum. Pazar sabah 10dan akşam 5e kadar bazen gece yarılarına kadar. Dünyanın en büyük robotik festivali olan Robotex Türkiye'nin çalışmalarını takip etmeye başladım. Çok beğendiğim için İzmire gittim. Yönetim kuruluyla görüşüp bu turnuvanın Bölge şampiyonasını Kahramanmaraş'a aldım ve artık bölge şampiyonası Kahramanmaraş''ta yapılacak. Dernek adına bir takım kurdum. SHAGO ROBOTICS TEAM olarak. Artık tüm turnuvalara bu isimle katılmaya başladık. Robotex Turkiye turnuvasına Doğa Kolejinden 4 farklı kategoride yarışacak 6 takım kurdum. Kendi takımıma 9 farklı okuldan topladığım (2 tanesi özel okul öğrencisi aile memur. Okulları hiç bir faliyete katılmadığı için benden rica ettiler) 5 farklı kategoriden 17 öğrenci ile 7 takım kurdum. Doğa kolejinden 4 takım Benim kurduğum takımlardan 5 tanesi 24 kasımda Estonya'da yapılacak Robotex International 2022 Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar. Turnuvaya dahil olduğumuz her alanda çocuklarla gece yarılarına kadar arge çalışması yaptık. 2 aydan beri çocuklar atölyede gecee yarılarına kadar çalıştı. Ramazanda sahura kadar çalıştılar. Hazır robotlarla katılanlara rağmen derece yaptılar. Bu süreçte yapılan arge çalışmalarına harcadığım verdiğimiz eğitim zahiyatı malzemelere verdiğim parayla o hazır robotlardan 3 5 tane rahat alırdık. Tabi çocuklarım o robotları turnuva sonrası fiyatıyla beraber gösterdim. Öncesinde gösterseydim o kadar motivve olamazlardı. Sadece hızlı çizgi izleyenin tekeri için 1 ay uğraştık virajları alabilmesi için sertliği yumuşaklığı sürtünme kat sayısı teker çapı hepsi tek tek hesaplandı. Şasenin boyu eni ağırlı sensörlerin konumu ışık oranlarının ayarlanması iiçin şasedeki konumlar için kaç defa 3d den baskı alındı. Kaç tasarım denendi. Gelelim sonuca Emek Alın Teri Azim Çaba sonuç verdi. Sonunda Hayalim Olan Robotik Alanda Dünya Şampiyonasına Katılmaktı. O da oldu. Şimdi 17 öğrenci için Estoyaya gitmek için Sponsor arayışına asıl konu burası artık Sırada SİVAS ROBOT Yarışması. 25 26 27 Mayısta Sivastaki Robot yarışmasına da 4 takımla katılacağız. Onun hazırlıkları başladı. Bu teker için 1 ay çaba harcadık. 12 Mayıs 2022 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi 44 14 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 12 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2022 (düzenlendi) Turnuva alanından 2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi [emoji106] 2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 12 Mayıs 2022 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi 15 7 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 12 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2022 (düzenlendi) Sıradan bir haftasonu https://www.instagram.com/reel/Cca53BpjRXc/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Atölyede sabahlayanlar. Adamlarda yedek anahtar var istedikleri zaman gelip çalışıyorlar. 12 Mayıs 2022 tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi 13 2 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Elinize, emeğinize sağlık. Başarılarınız daim olsun Hocam. 1 Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Tebrik ederim. Gurur verici 👏🏼👏🏼 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Tebrikler hocam. Umarım çocuklarınız ve siz emeğinizin karşılığını dünya çapında derece ile alırsınız. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Tebrik ederim hocam. Böyle çalışmaları Türkiye'de yapmak gerçekten çok emek gerektiriyor. Maddi boyutunu söylemiyorum bile. Ben de okulumda elimden geldiği kadar robotik kodlama eğitimi vermeye çalışıyorum. Hatta önce öğretmen arkadaşlara temel robotik kodlama kursları veriyoruz farkındalıklarını artırmak ve bu işin çok zor olmadığını göstermek için. Benim okulun bütçesi bu işleri çok aşıyor. Hevesli öğrenci bulmakta da zorluk çekiyorum. Ama ileride imkanlar el verirse yapmayı düşünüyorum. Bir tane çocuk bile ileride bu işi seçse ileride büyük işler başarsa ülkemiz için büyük kazanç. O yüzden hiç bir öğrenci bu eğitimden mahrum kalmamalı. (Bkz. Elon Musk) 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 12 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2022 Tebrik ederim hocam. Böyle çalışmaları Türkiye'de yapmak gerçekten çok emek gerektiriyor. Maddi boyutunu söylemiyorum bile. Ben de okulumda elimden geldiği kadar robotik kodlama eğitimi vermeye çalışıyorum. Hatta önce öğretmen arkadaşlara temel robotik kodlama kursları veriyoruz farkındalıklarını artırmak ve bu işin çok zor olmadığını göstermek için. Benim okulun bütçesi bu işleri çok aşıyor. Hevesli öğrenci bulmakta da zorluk çekiyorum. Ama ileride imkanlar el verirse yapmayı düşünüyorum. Bir tane çocuk bile ileride bu işi seçse ileride büyük işler başarsa ülkemiz için büyük kazanç. O yüzden hiç bir öğrenci bu eğitimden mahrum kalmamalı. (Bkz. Elon Musk)Hocam haklısınız. Bütçe tamamen cebimden. Turnuvada 3 tane lego ev3 ile gittim. 1. Tane yedek vardı bir sette motor ve sensörler vardı. Mbot 2 yedekle, çizgi izleyende 15 20 motor 10 kadar nano 10 tane qtr 8a vardı. Hepsi ciddi maliyet. 2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Sabah sabah sert gireceğim kimse kusura bakmasın.. İnancı olan biriyim bunu koyalım kenara.. İdealist bir öğretmen var. Gece gündüz eğitiyor öğretiyor süper nesil yetiştiriyor. Tatile gideceği için kredi çekecekken kalkıp çektiği kredi ile eğitim kitleri alıyor çocuklara. Sonra kalkıyor bu eğitimci ve öğrencileri ülkemizi temsil için yurt dışına çağırılıyor. kurum beş kuruş destek olmuyor. Aynı kurum önceden uyarı veren abdest bozulma önleyici osuruk projesini yapana bi ülkenin anahtarını vermediği kalıyor. Allah topunun belasını versin inşallah 23 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Başarılarıız artarak katlansın hocam. Azmin zaferi. 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Servet Aydın yazdı: kurum beş kuruş destek olmuyor. Suriyeli 600 gence 5 milyondan fazla para harcayarak Antalya'da festival yapmakla meşguller servet abi. Milli eğitim her zaman kodlama robotik eğitimlerinden bahseder ama sadece tabela olarak kalır. Geçen yıl 50 tane bilişim öğretmeni atandı. Okullarımızda bilgisayar laboratuvarı bile yok. Öğretmen arkadaşlarımız bankalardan bilgisayar isteyip kendi imkanları ile kuruyor. Sonra neden teknolojide geride olduğumuzu sorup duruyoruz. 5 Yorum bağlantısı
Macit Aliyev 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Emeğinize sağlık hocam. Sizin gibi hocalar olduğu sürece çocukların geleceği var olduğuna inanıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Mehmet hocam azminizi çalışmalarınızı mümkün mertebe uzaktanda olsa izliyorum enerjinize hayranım. Sizin gibi idealist öğretmenlere çok iytiyacimiz var. İyi ki varsınız 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 12 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2022 Servet Aydın yazdı: Sabah sabah sert gireceğim kimse kusura bakmasın.. İnancı olan biriyim bunu koyalım kenara.. İdealist bir öğretmen var. Gece gündüz eğitiyor öğretiyor süper nesil yetiştiriyor. Tatile gideceği için kredi çekecekken kalkıp çektiği kredi ile eğitim kitleri alıyor çocuklara. Sonra kalkıyor bu eğitimci ve öğrencileri ülkemizi temsil için yurt dışına çağırılıyor. kurum beş kuruş destek olmuyor. Aynı kurum önceden uyarı veren abdest bozulma önleyici osuruk projesini yapana bi ülkenin anahtarını vermediği kalıyor. Allah topunun belasını versin inşallah Abi çok haklısın. Ama ona takılmıyorum. Süreçte yaşadıklarımı anlatsam... İşime köstek olmasınlar yeter. Evet Estonyaya gitmek için 4 kişi için ciddi ciddi kredi çekeceğim [emoji1787][emoji1787][emoji1787] mutlu olmak için herkes tatil ev araba için kredi çekiyor bende mutlu olmak için dünya şampiyonasına gitmek için çekeceğim [emoji1787][emoji1787] 2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Murat Gedik yazdı: Suriyeli 600 gence 5 milyondan fazla para harcayarak Antalya'da festival yapmakla meşguller servet abi. Milli eğitim her zaman kodlama robotik eğitimlerinden bahseder ama sadece tabela olarak kalır. Geçen yıl 50 tane bilişim öğretmeni atandı. Okullarımızda bilgisayar laboratuvarı bile yok. Öğretmen arkadaşlarımız bankalardan bilgisayar isteyip kendi imkanları ile kuruyor. Sonra neden teknolojide geride olduğumuzu sorup duruyoruz. Hocam sonuna kadar haklısın. Okulda 5 ve 6 da 2şer saat ders ile teknolojiyi öğretmeye çalışıyoruz. Suriyeliler konusunda finans Avrupa Birliğinden geliyor 2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 5 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Hocam tebrikler. Başarılarınız daim olsun. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Sabah sabah paylaşımınız okudum çok mutlu oldum hocam başarılarınız daim olsun inşallah. 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Allah size güç kuvvet versin hocam... Başarılarınız daim olsun... 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Allah muvaffak etsin Vergi konusundan sonra bu iyi geldi. Ülkede güzel şeylerin olduğunu bilmek daha bir heyecan veriyor, olumsuz haberlerden sıkıldık 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 12 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2022 Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum [emoji120] 2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Recommended Posts