Emre Ejder 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Merhaba, Radyatör fanı çalışıyorsa, termostat çalışıyor ve görevini yerine getiriyor denilir mi ? Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Denemez. Fanin termostatı radyatör üstündeyse termostat açıyor ve sıcak suyun geldiği anlamına gelir ama kapatmiyorsa bilemeyiz. Termostat motor bloğu üstündeyse hiçbir fikir vermez fanin çalışması. Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Termostat sağlam demek doğru olmaz ama açık kalmış diyebiliriz. Çünkü termostat açık kalmışsa yada erken açılıyorsa da soğutma suyu radyatöre gidecek ve fan müşürü ısıyı algılayıp radyatör fanını çalıştıracaktır. Termostat sağlamlık testi için motor soğukken termostat çıkışında ki hortum sıcak mı diye kontrol edilir. Eğer motor biraz ısındığında termostat çıkışı ısınıyorsa termostat arızalı denebilir. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Denemez. Bende termostat arizasinda fan sürekli çalışıyordu mesela. Hararet ise normal görünüyordu ne düşük ne yüksek. Yorum bağlantısı
Emre Ejder 11 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 11 Mayıs 2022 Metin Akbal yazdı: Denemez. Bende termostat arizasinda fan sürekli çalışıyordu mesela. Hararet ise normal görünüyordu ne düşük ne yüksek. Bende araç yaklaşık 30 dk çalıştıktan sonra fan açıldı. Sonra durup durmadığını kontrol etmedim fakat.. Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Hararet müşürü arızalı olduğu için fan sürekli çalışıyordu.. Radyatöre giren ve çıkan hortumlar soğuk olduğu için termostat kapalı sanıyorduk.. Araç 25km hızı geçmediği için de motor ısınmıyordu.. Termostatı yanlış sipariş ettiğimiz için değiştiremedik ama müşürü değiştirince herşeyin normal olduğunu anladık.. Yani fan çalışıyor diye termostat açık yada kapalı kaldı demek zor.. Usta görse iyi olur.. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Emre Ejder yazdı: Bende araç yaklaşık 30 dk çalıştıktan sonra fan açıldı. Sonra durup durmadığını kontrol etmedim fakat.. Kontak açar açmaz fan başlıyor kapanınca kapanıyordu. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 hararet müsürü yapmıstı benim eski aracta.. markadan markaya fark edebiliyor... Yorum bağlantısı
Hamit inan 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Herhangi bir sebepten termostat değer gönderemiyorsa (Kendi arızası, elektirik arızası v.s.) sistem motoru korumak için fanı sürekli en üst devirde açar. En azından benim araçta böyle. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Denmez, çünkü ikisi birbirinden bağımsız çalışır. Motor ısınca motordaki su, termostat kardeş burası hamam gibi oldu kapıyı açıver bi radyatörü dolaşıp serinleyip geleyim der. Ayıpsın kardeş der kapıyı açar termostat, su radyatörü dolaşıp serinler ama biraz daha serinlemek için soğutma fanına seslenir. Birader azıcık hava yollasana kesmedi bu beni der. Fan dönmeye başlar. Su, tamam birader rüzgardan boynum tutuldu durabilirsin der. Fan durur. Su serinlemiş olur ama bu seferde üşümeye başlar. Termostata kapıdan soğuk geliyor, kapatırmısın kapıyı der. Termostat bıktım senden, bi ayarın yok, ya yanıyorsun ya üşüyorsun der. 1 1 Yorum bağlantısı
Emre Ejder 12 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2022 Nihat Palolu yazdı: Denmez, çünkü ikisi birbirinden bağımsız çalışır. Motor ısınca motordaki su, termostat kardeş burası hamam gibi oldu kapıyı açıver bi radyatörü dolaşıp serinleyip geleyim der. Ayıpsın kardeş der kapıyı açar termostat, su radyatörü dolaşıp serinler ama biraz daha serinlemek için soğutma fanına seslenir. Birader azıcık hava yollasana kesmedi bu beni der. Fan dönmeye başlar. Su, tamam birader rüzgardan boynum tutuldu durabilirsin der. Fan durur. Su serinlemiş olur ama bu seferde üşümeye başlar. Termostata kapıdan soğuk geliyor, kapatırmısın kapıyı der. Termostat bıktım senden, bi ayarın yok, ya yanıyorsun ya üşüyorsun der. Efsane bir anlatım Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Nihat Palolu yazdı: Denmez, çünkü ikisi birbirinden bağımsız çalışır. Motor ısınca motordaki su, termostat kardeş burası hamam gibi oldu kapıyı açıver bi radyatörü dolaşıp serinleyip geleyim der. Ayıpsın kardeş der kapıyı açar termostat, su radyatörü dolaşıp serinler ama biraz daha serinlemek için soğutma fanına seslenir. Birader azıcık hava yollasana kesmedi bu beni der. Fan dönmeye başlar. Su, tamam birader rüzgardan boynum tutuldu durabilirsin der. Fan durur. Su serinlemiş olur ama bu seferde üşümeye başlar. Termostata kapıdan soğuk geliyor, kapatırmısın kapıyı der. Termostat bıktım senden, bi ayarın yok, ya yanıyorsun ya üşüyorsun der. Ahahahahahahaha Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 13 Mayıs 2022 Paylaş 13 Mayıs 2022 Bunu anlamanın en kolay yolu radyatöre giden borunun sıcak olup olmadığını kontrol etmek. Yorum bağlantısı
Recommended Posts