Mehmet Ozyurek 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Tek paket içinde gelen 5 parça ürün bir mi sayılıyor beş mi. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Mehmet Ozyurek yazdı: Tek paket içinde gelen 5 parça ürün bir mi sayılıyor beş mi. Tek paket geliyorsa paket 30€'u geçmemeli. 1 ürün sayılıyor çünkü. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Sani Gerşon yazdı: Tek paket geliyorsa paket 30€'u geçmemeli. 1 ürün sayılıyor çünkü. Paket toplamı 30 euroyu geçmişti.. sorun olmuyor bunda. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Mehmet Ozyurek yazdı: Paket toplamı 30 euroyu geçmişti.. sorun olmuyor bunda. Paket açılmış, 5 ürün olduğu incelenmiş mi? Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Şimdi ben satıcı ile anlaşsam. 5 pakete 150 Euro vermiş olsam ve 5 paket gelse ancak 1 pakette ürünün kendisi kalan 4 pakette de tel toka olsa. Faturada her paket 30 Euro görünse. Ben ürünü alsam satıcıya da parası tastamam geçse. Gümrük buna ne der? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Sani Gerşon yazdı: Aylık 5 limit hala mevcut. Ürün başına 30€ ve kargo hariç bedel. değilmiş 7 ürün alan üyemiz var? Çağrı Alaf yazdı: Gümrük buna ne der? oradaki memur ürünlerin fiyatını online inceliyor, mesela bir satıcıda 29 olsun, diğerlerinde 30-35 vs. ise onu da geçirmiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Sani Gerşon yazdı: Paket açılmış, 5 ürün olduğu incelenmiş mi? O kısmı bilemem ben.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Mehmet Ozyurek yazdı: Tek paket içinde gelen 5 parça ürün bir mi sayılıyor beş mi. gümrüğe takıldı mesajı gelmeden bunu görebileceğimiz bir yer ben bulamadım, yani bu ay kaç adet almışım nokta kom gibi bir şey yok Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Çağrı Alaf yazdı: Şimdi ben satıcı ile anlaşsam. 5 pakete 150 Euro vermiş olsam ve 5 paket gelse ancak 1 pakette ürünün kendisi kalan 4 pakette de tel toka olsa. Faturada her paket 30 Euro görünse. Ben ürünü alsam satıcıya da parası tastamam geçse. Gümrük buna ne der? Çağlar Bayur yazdı: değilmiş 7 ürün alan üyemiz var? oradaki memur ürünlerin fiyatını online inceliyor, mesela bir satıcıda 29 olsun, diğerlerinde 30-35 vs. ise onu da geçirmiyor. Gümrük memurları şüphelendikleri tüm paketleri açıyorlar. Ancak online fiyatlara baktığı gibi, satın alma sayfasını kendiniz gösterirseniz, ok deyip aldığınız fiyatı sorgulamıyorlar. Sonuçta pahalı olandan almamış, limit altı kalmışsınız. Önemli olan tek şey, doğruları konuşmak. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Sani Gerşon yazdı: şüphelendikleri tüm paketleri açıyorlar. püf burad aişte, şans oyunu merakı olanlara heyecanlı bir bekleyiş 3 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Çağlar Bayur yazdı: püf burad aişte, şans oyunu merakı olanlara heyecanlı bir bekleyiş Milli Piyangoya mis gibi rakip. Benim kafama yattı bu iş. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Mahmut Yıldız yazdı: Yurt dışı alış verişte hızlı kargo ve posta ile gelen ürünlerde limit 30 euro olarak belirlendi. Bu 30 euro ürün başına fiyat mı? Kargo dahil mi? Yani 2 tane 20 euro ürün alabilir miyim. Ya da ürün adet limit var mı? Aylık 5 olan limit kalktı diye biliyorum. aliexpress olayı yanlış anlamış kargo dahil hesaplıyor vergiyi. ama gönderip gönderemeyeceğinde sadece mal bedeline bakıyor. embesiller... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Çağrı Alaf yazdı: Şimdi ben satıcı ile anlaşsam. 5 pakete 150 Euro vermiş olsam ve 5 paket gelse ancak 1 pakette ürünün kendisi kalan 4 pakette de tel toka olsa. Faturada her paket 30 Euro görünse. Ben ürünü alsam satıcıya da parası tastamam geçse. Gümrük buna ne der? şeytanca 1 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Çağrı Alaf yazdı: Şimdi ben satıcı ile anlaşsam. 5 pakete 150 Euro vermiş olsam ve 5 paket gelse ancak 1 pakette ürünün kendisi kalan 4 pakette de tel toka olsa. Faturada her paket 30 Euro görünse. Ben ürünü alsam satıcıya da parası tastamam geçse. Gümrük buna ne der? Ürüne istediğiniz fiyatı ödeyin, eğer gümrük memuru durumdan şüphelenirse ürünün gerçek fiyatını araştırır vergiyi ona göre çıkartır. Yani 200 euro eden bir ürünü 30 euro olarak gösteremezsiniz. Şans tabi denemek lazım. Ayrıca siz bunu sadece ithalat tarafını hesaplıyorsunuz bunun ihracat tarafı da var. Gönderici malı gümrüğe teslim ederken tel tokaları 30 euro dan fatura mı gösterecek. Burdan çıkacak kar ve vergiyi kafamda canlandıramıyorum. 2 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Çağlar Bayur yazdı: gümrüğe takıldı mesajı gelmeden bunu görebileceğimiz bir yer ben bulamadım, yani bu ay kaç adet almışım nokta kom gibi bir şey yok Yeni bir iş sahası. 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Harun Kocaçalışkan yazdı: Ürüne istediğiniz fiyatı ödeyin, eğer gümrük memuru durumdan şüphelenirse ürünün gerçek fiyatını araştırır vergiyi ona göre çıkartır. Yani 200 euro eden bir ürünü 30 euro olarak gösteremezsiniz. Şans tabi denemek lazım. Ayrıca siz bunu sadece ithalat tarafını hesaplıyorsunuz bunun ihracat tarafı da var. Gönderici malı gümrüğe teslim ederken tel tokaları 30 euro dan fatura mı gösterecek. Burdan çıkacak kar ve vergiyi kafamda canlandıramıyorum. Onun payını veririz biz de, astarı yüzünden pahalıya gelmez herhalde. Ya da gelebilir. Muhasebeden hiç anlamam. 🥲 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Doğan Arşiray yazdı: aliexpress olayı yanlış anlamış kargo dahil hesaplıyor vergiyi. ? yokk kargo hariç hesaplıyor? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Çağlar Bayur yazdı: ? yokk kargo hariç hesaplıyor? 675 tl +400 TL gönderilik lik sis farının vergisi nasıl 550 tl oluyor da gönderemeyiz yazısı çıkıyor? gönderi neden vergiye dahil olsun ki eskiden böyle birşey yoktu. posta ile alınan şeyelrde gönderi hesaba katılmıyordu. 675 tl, 30 euro nun altında. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Doğan Arşiray yazdı: gönderemeyiz yazısı çıkıyor? o sis farını başka satıcı pahalı satıyordur Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Çağlar Bayur yazdı: o sis farını başka satıcı pahalı satıyordur e bundan bana ne ki?? 2 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 17 Ekim Paylaş 17 Ekim Doğan Arşiray yazdı: e bundan bana ne ki?? Genel fiyata bakılıyor. Bir satıcı çok ucuza satıyorsa alıcı ile anlaşıp fiyatı düşük gösterdiğini düşünüyorlar. Belki o satıcı ekstra indirim yapıyor ama bunu dikkate almıyorlar. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 18 Ekim Paylaş 18 Ekim sonucta alamadım. vergisini veripte alamamak vergi kaybi degilmi simdi. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim Paylaş 18 Ekim Doğan Arşiray yazdı: sonucta alamadım. vergisini veripte alamamak vergi kaybi degilmi simdi. istenen o zaten. alamA 1 Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş 27 Kasım Paylaş 27 Kasım Arada aliexpressden alıyorduk ama sağolsunlar kulağımızın arkası kalmıştı es geçmemişler. Artık 30€ sınırını Kargo dahil olarak uygulayacaklar. yani çay kaşığından başka bir şey almak zor gibi artık:( https://halktv.com.tr/ekonomi/kargoya-ek-ucret-geliyor-yurt-disindan-alisverise-yeni-duzenleme-891853h 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts