Tansu Kalafatoğlu 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Zaten kurdan ve vergilerden dolayı yurt dışı sitelerinden bir şey almak hayal olmuştu. Şimdi de imkansız oldu 1500 euro’luk sınır 150 euro’ya indi. Ayrıca vergi %20’den 30 çıktı. https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/1-mayista-basliyor-yurt-disindan-sipariste-yeni-kural-tamamen-degistirecek-6736466 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 alma, kemer sıkılaşacak, 1 kase jalapeno gibi reçete yazılacak. illa ilan edilmesi mi lazım? belki de lazımdır.... 5 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Bence iyi olmuş, eminim ki çoğu alışveriş ihtiyaç için değil, deneyim olsun muhabbette anlatacak birşey olsun diye. Burası için söylemiyorum, koca koca insanlar saçma sapan şeyler alıyorlar ucuz diye. Sonra laf dönüp dolaşıp ekonominin bozulması, diğer ülkelerin ekonomisinin iyi olmasına geliyor. Niye acaba diyorum, öylece bakıyor yüzüme. 1 1 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Nihat Palolu yazdı: Bence iyi olmuş, eminim ki çoğu alışveriş ihtiyaç için değil, deneyim olsun muhabbette anlatacak birşey olsun diye. Burası için söylemiyorum, koca koca insanlar saçma sapan şeyler alıyorlar ucuz diye. Sonra laf dönüp dolaşıp ekonominin bozulması, diğer ülkelerin ekonomisinin iyi olmasına geliyor. Niye acaba diyorum, öylece bakıyor yüzüme. Şöyle bir soru sorayım (amacım tartışmak veya bir görüşü savunmak değil) Ürünün fiyatı arttı, sahtesi arttı.. Vergisini artırdınız, kaçağı arttı... Tüm bunlara ek olarak vatandaşın o ürünlere erişme şansı(alım gücü de diyebilirsiniz) düştü mü? Evet düştü... Üstüne yetmedi, sahte ürün aldığı için zarar da gördü. Devlette vergi gelirinde düşüş yaşadı. Bu durumda kim kazandı? 5 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Ü.Emre Kartal yazdı: Şöyle bir soru sorayım (amacım tartışmak veya bir görüşü savunmak değil) Ürünün fiyatı arttı, sahtesi arttı.. Vergisini artırdınız, kaçağı arttı... Tüm bunlara ek olarak vatandaşın o ürünlere erişme şansı(alım gücü de diyebilirsiniz) düştü mü? Evet düştü... Üstüne yetmedi, sahte ürün aldığı için zarar da gördü. Devlette vergi gelirinde düşüş yaşadı. Bu durumda kim kazandı? Kazanan yok. Ekonomi böyle oldukça hepmiz kaybediyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Ü.Emre Kartal yazdı: Şöyle bir soru sorayım (amacım tartışmak veya bir görüşü savunmak değil) Ürünün fiyatı arttı, sahtesi arttı.. Vergisini artırdınız, kaçağı arttı... Tüm bunlara ek olarak vatandaşın o ürünlere erişme şansı(alım gücü de diyebilirsiniz) düştü mü? Evet düştü... Üstüne yetmedi, sahte ürün aldığı için zarar da gördü. Devlette vergi gelirinde düşüş yaşadı. Bu durumda kim kazandı? Üreten kazandı. Tüketen kaybetti. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Şu an alkolün rakamını yarı yarıya indirseler 2x vergi alır şimdiye göre. 3 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Bundaki amaç, döviz çıkışını engellemek ve tabi vergi almak. Ancak, almayı istediğim çoğu şey Türkiyede yok veya pahalı. Ne yapacağım ? 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Nihat Palolu yazdı: koca koca insanlar saçma sapan şeyler alıyorlar ucuz diye. Burada niye üretemiyoruz ucuza? Bunu sorgulamamız gerekmez mi? 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 11 Mayıs 2022 Paylaş 11 Mayıs 2022 Sani Gerşon yazdı: Burada niye üretemiyoruz ucuza? Bunu sorgulamamız gerekmez mi? Tembel olduğumuz için 🙂 Başkasının ürettiği ürünün adını bile doğru yazıp satmayı beceremiyoruz. Geçen bir firmanın müdürünü tv’de izledim. Çalıştığı markayı dört kez söyledi, dördünde de farklı şekilde söyledi. Bir de öve öve anlatıyor, şu kadar büyüdük şu kadar ciro yaptık, sanki babasının malı 3 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Ben Türklerin gayet çalışkan ve üretken olduğunu düşünüyorum, hele ki coğrafyamızda bizden çalışkan belki kimse yok üzerine fark koyarız. Bunu İlber hocadan duyunca dedim tamamdır demek ki bu gözlemi yapan tek ben değilim, ama İlber hoca üzerine ekledi. " Türk milletinin enerjisi yanlış politikalar yüzünden zımparalanıyor ve eriyor." Çağlar abi Avustralya meselesinde bizim gündemimiz 2 günlüğüne onlarda olsa depresyondan çıkamazlar demeye getirdi gerçekten biz hala nasıl direniyoruz hayret ediyorum millet kaosa alışmış. Yani üretememe sebebi tembellik veya vizyonsuzluk değil 23-45 yaş arası özellikle her şeyin farkında ve üretken lakin damla damla bin bir güçlükle kazanılan paramız görünce uzaktan en basitinden adliye sanılan İmam Hatiplere akmasa daha iyi olacak. Bir şeylerin güzel görünmesi onun arkasında doğmamışın hakkı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bir de bu sıralar kendi çevremde gördüğüm uyuşukluk var. Yaşıtım olan gençler aklı yetti yeteli hiç bir iyi şey görmediği için artık şartlanma içine girmişler bir şeylerin olacağı ihtimalini görmüyorlar, olacağı varsa da yapan kendiler olmak istemiyor suçlular mı? Sanmam. Çoğu şimdiden öl*mü bekliyor, istiyor arkadan gelenlerin hayalleri yok. 5 Yorum bağlantısı
Hamit inan 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Ü.Emre Kartal yazdı: sahtesi arttı Sahte yada gerçek ürüne razıydık zaten. Kaldıkı Sahtesinin gerçeğinin farklı olmadığı yada sahtesinin yapılamadığı ürünler var. Olay adidas olayı falan değil Çağlar Bayur yazdı: alma, kemer sıkılaşacak, 1 kase jalapeno gibi reçete yazılacak. illa ilan edilmesi mi lazım? belki de lazımdır.... Muhtemelen birileri saatlik günlük muafiyetlerle yine gümrüklerden çekecektir ilerleyen zamanlarda... Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Nihat Palolu yazdı: Üreten kazandı. Tüketen kaybetti. pek öyle olmuyor bence. üreticinin ne ürettiğine göre değişir. mesela çinden tarım makinesi getireceğine yerli malı alıyorsa çiftçi, o zaman plan başarılı olmuş demektir. ama öğrenci, çinden laptop/tablet vs alacağına ithalatçıdan aynı laptopu daha pahalıya alıyorsa bence kaybeden varsa üreticisidir. üreticisi yoksa kaybeden öğrencidir sadece. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Nakliyenin bu kadar arttığı dönemde çin tipi üretim yapmanın tam zamanı. Ahşap işleme, cnc makinesi, tarım makinesi, plastik enjeksiyon makinelerine düşük kredi versinler. 300-500 projesini bitiremeyen müteahhiti desteklemekten iyidir. Herkes kazanır.. 3 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Serkan Toker yazdı: Nakliyenin bu kadar arttığı dönemde çin tipi üretim yapmanın tam zamanı. Ahşap işleme, cnc makinesi, tarım makinesi, plastik enjeksiyon makinelerine düşük kredi versinler. 300-500 projesini bitiremeyen müteahhiti desteklemekten iyidir. Herkes kazanır.. tarım makineleri basit şeyler mesela. tarım yine popüler olsa insanlar üretmek isterdi. dizel yakıt çok pahalı olunca soğanı yulafı ekip yağmur yağsın diye dua ediyorlar. ithal makineler var, yerli olan ile aynı para. öyle olunca nasıl yarışsın yerli üretici. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 (düzenlendi) Doğan Arşiray yazdı: tarım makineleri basit şeyler mesela. tarım yine popüler olsa insanlar üretmek isterdi. dizel yakıt çok pahalı olunca soğanı yulafı ekip yağmur yağsın diye dua ediyorlar. ithal makineler var, yerli olan ile aynı para. öyle olunca nasıl yarışsın yerli üretici. Yerli üretici üç beş senede voleyi vurmayı düşünmeyecek. Bir anda ultra zengin olayım diye ithal ürünle yarışıyorlar. Yıllar önce Etimesgutta bir elektrik motoru fabrikasına bakım onarım için giderdim. Fabrikanın sahipleri o kadar insana ekmek verirlerdi ama mütevazi insanlardı. Doracam araba camı fabrikasında firmanın büyük ortağıyla yemekhanede çok yemek yedim. Çok çalışacağız çok üreteceğiz biz ihraç edeceğiz ama beni dinleyen yok.. Doğan Arşiray yazdı: tarım makineleri basit şeyler mesela. tarım yine popüler olsa insanlar üretmek isterdi. dizel yakıt çok pahalı olunca soğanı yulafı ekip yağmur yağsın diye dua ediyorlar. ithal makineler var, yerli olan ile aynı para. öyle olunca nasıl yarışsın yerli üretici. Bayramda köye gittim, 5 futbol sahası büyüklüğünde dümdüz tarla (bizim oralarda pek bulunmaz bu özellikler) yıllardır boş duruyor. Köylüler teknolojiden bihaber, damla sulama işini eniştenin bahçeye yaptım ufak tefek bir bahçe ama insanlar hala bahçeye gece hortumu atıp sabaha kadar sulama yapıyorlar. Sonra çeşmelerden su akmıyor depo bitince.. 12 Mayıs 2022 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 2 siparişim var, bakalım ne olacak ? Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Serkan Toker yazdı: Nakliyenin bu kadar arttığı dönemde çin tipi üretim yapmanın tam zamanı. Ahşap işleme, cnc makinesi, tarım makinesi, plastik enjeksiyon makinelerine düşük kredi versinler. 300-500 projesini bitiremeyen müteahhiti desteklemekten iyidir. Herkes kazanır.. Yapmazlar Müteahhitler ile siyasiler göbekten birbirine bağlıdır. Siyasileri müteahhitler fonlar, sözüm meclisten dışarı. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Metin Uzunoğlu yazdı: Yapmazlar Müteahhitler ile siyasiler göbekten birbirine bağlıdır. Siyasileri müteahhitler fonlar, sözüm meclisten dışarı. Eski oturduğum binada yöneticiydim, evden taşındım 2-3 ay sonra yöneticiliği devredebildim. Şimdi oturduğum sitede millet blok temsilcisi olmak için yarıştı. Çünkü blok temsilcisi yarım aidat ödüyor. Propaganda yapan bile oldu telefonla arayıp. Ortalık çok bozuldu maalesef, yazık.. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Çağrı Alaf yazdı: Ben Türklerin gayet çalışkan ve üretken olduğunu düşünüyorum, Başkaları çok düşünür az çalışır. Biz az düşünüp çok çalışırız, ortaya pek birşey çıkaramayız ama görüntüde çalışıyor oluruz. Adam 1800'lü yıllarda ofis sandalyesi tekerleği yapıp patentlerken biz taşa oturuyorduk. Taşı balyozla kırarız ama tekerleği yapan kazanıyor. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Serkan Toker yazdı: Bayramda köye gittim, 5 futbol sahası büyüklüğünde dümdüz tarla (bizim oralarda pek bulunmaz bu özellikler) yıllardır boş duruyor. Köylüler teknolojiden bihaber, damla sulama işini eniştenin bahçeye yaptım ufak tefek bir bahçe ama insanlar hala bahçeye gece hortumu atıp sabaha kadar sulama yapıyorlar. Sonra çeşmelerden su akmıyor depo bitince.. fazla sulama mineral tuzluluğuna neden oluyor uzun vadede. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 12 Mayıs 2022 Paylaş 12 Mayıs 2022 Nihat Palolu yazdı: Başkaları çok düşünür az çalışır. Biz az düşünüp çok çalışırız, ortaya pek birşey çıkaramayız ama görüntüde çalışıyor oluruz. Adam 1800'lü yıllarda ofis sandalyesi tekerleği yapıp patentlerken biz taşa oturuyorduk. Taşı balyozla kırarız ama tekerleği yapan kazanıyor. Türklerin hiç bir zaman düzenli aristokrat sınıfı olmadı. Entelektüel ve Münevver kişi yönünden zayıf toplumlarda bu dediğiniz görülür Nihat Abi. Sınıflı toplum yapısı her zaman kötü değildir. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 17 Ekim 2024 Paylaş 17 Ekim 2024 (düzenlendi) Yurt dışı alış verişte hızlı kargo ve posta ile gelen ürünlerde limit 30 euro olarak belirlendi. Bu 30 euro ürün başına fiyat mı? Kargo dahil mi? Yani 2 tane 20 euro ürün alabilir miyim. Ya da ürün adet limit var mı? Aylık 5 olan limit kalktı diye biliyorum. 17 Ekim 2024 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Ekim 2024 Paylaş 17 Ekim 2024 Aylık 5 limit hala mevcut. Ürün başına 30€ ve kargo hariç bedel. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts