Macit Aliyev 5 Şubat Paylaş 5 Şubat Emlakçı 2-3 hafta önce kiracıya tahliye taahütnamesini imzalatmış fakat imzaladığı tarihi yazdırmamış. Adam 30.05.2024 te tahliye edeceğim yazmış fakat yapacağından emin değilim. Sözünün eri birisi değil anladığım kadarıyla. Bu hafta sonu ihtarnamede yazılan 30 günlük süre bitiyor. Eğer ödeme olmazsa muhtemelen hukuki yollarla devam edeceğim. O da ne kadar sürede sonuçlanır bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Şubat Paylaş 5 Şubat siz her türlü süreyi kaçırmadan yapılması gerekeni yapın, 30 mayısta çıkmaz , çıkmaz. önlem almalı 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 5 Şubat Paylaş 5 Şubat Çağlar Bayur yazdı: o havada kalıryor pretikte, mayısta gerçekten çıkarsa, o güne kadar kira da ödemese en iyi kiracı ilan edin , işiniz zor maalesef. kimse kusura bkmasın artık benim kiracım çıkarsa ben evi boş tutarım hukuk beni koruyana kadar. Ben 3 aydır boş tutuyorum. Haftada bir soran oluyormuş. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Şubat Paylaş 5 Şubat Serkan Toker yazdı: Ben 3 aydır boş tutuyorum. Haftada bir soran oluyormuş. üçle üçü çarp kaç çıktı9 ona 3 ekle nedir sonuç 12.. var bir hikmeti demek ki 12 nedir yıldaki ay sayısı bu bir tesadüf olamaz , tebrikleri çıkışta çay eşliğinde kabul edebilirim 4 Yorum bağlantısı
Cem Işık 5 Şubat Paylaş 5 Şubat Macit Aliyev yazdı: Emlakçı 2-3 hafta önce kiracıya tahliye taahütnamesini imzalatmış fakat imzaladığı tarihi yazdırmamış. Adam 30.05.2024 te tahliye edeceğim yazmış fakat yapacağından emin değilim. Sözünün eri birisi değil anladığım kadarıyla. Bu hafta sonu ihtarnamede yazılan 30 günlük süre bitiyor. Eğer ödeme olmazsa muhtemelen hukuki yollarla devam edeceğim. O da ne kadar sürede sonuçlanır bilmiyorum. Korkutmak gibi olmasın ama; en az 2 sene mahkeme süreci. En az 2 sene de istinaf süreci derken iyi ihtimalle 4 sene oturur.. Güzellikle anlaşmalı bence. 1 Yorum bağlantısı
Macit Aliyev 5 Şubat Paylaş 5 Şubat Cem Işık yazdı: en az 2 sene mahkeme süreci. En az 2 sene de istinaf süreci derken iyi ihtimalle 4 sene oturur.. Güzellikle anlaşmalı bence. İşte sıkıntı bu kısım. Ev sahibi tamamen haklı olduğu durumlarda bu sürecin bu kadar uzun sürmemesi gerekir. Noterden ihtar sonrası tebliğ tarihinden itibaren verilen 30 gün süre içinde ödemezse icra yoluyla ödemenin tahsili ve konutun tahliyesi talebi yapılırsa yine mi bu kadar sürer? Yorum bağlantısı
Cem Işık 5 Şubat Paylaş 5 Şubat Macit Aliyev yazdı: İşte sıkıntı bu kısım. Ev sahibi tamamen haklı olduğu durumlarda bu sürecin bu kadar uzun sürmemesi gerekir. Noterden ihtar sonrası tebliğ tarihinden itibaren verilen 30 gün süre içinde ödemezse icra yoluyla ödemenin tahsili ve konutun tahliyesi talebi yapılırsa yine mi bu kadar sürer? İcra yoluyla tahliyeye de icra mahkemesi karar veriyor, bu kadar değilse de yine uzun bir süreç var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Şubat Paylaş 5 Şubat Cem Işık yazdı: Güzellikle anlaşmalı bence. ben kiracı olsam, kira/rayiç farkını yazın bodrumda ezerim de çıkmam anlaşmam valla 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 5 Şubat Paylaş 5 Şubat Serkan Toker yazdı: Ben 3 aydır boş tutuyorum. Haftada bir soran oluyormuş. Ben de 3 ayı bitirdim 4. aya başladım boş tutuyorum, üste de cebimden aidat ödüyorum, kafam rahat. 2-3 tane isteyen esnaf vs oldu, Göstertmedim bile evi, memur veya bildik tanıdık dışında vermeyeceğim evi, boş dursun. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 7 Şubat Paylaş 7 Şubat İbrahim Arslan yazdı: Ben de 3 ayı bitirdim 4. aya başladım boş tutuyorum, üste de cebimden aidat ödüyorum, kafam rahat. 2-3 tane isteyen esnaf vs oldu, Göstertmedim bile evi, memur veya bildik tanıdık dışında vermeyeceğim evi, boş dursun. Ben 3 ile 3'ü falan çarptım kafam karıştı siz 4'le 3'ü falan çarpın bakalım sonuç ne çıkacak ? Çağlar abi bir yatırım tavsiye olmayan tüyo verdi ama benim gibi küçük esnafın kafa basmadı.. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 18 Şubat Paylaş 18 Şubat İçinde kiracı olan evi satmak zor. Kiracı kirasını zamanında ödeyen 7 yıllık. Ama evi satmak istiyoruz fakat alıcılar kiracıyı duyunca vazgeçiyor. evi satmanın zorluğu gerekçe göstererek yasal olarak tahliye istenilebilir mi? yani kendim oturacağım nasıl yasal bi gerekçeyse, satış zorluğu da gerekçe olabilir mi? aile üstünde başka tapu kaydı yok. Tek ev. Ev değişikliği, kendine iş yerine yakın ev almak için satılacak. Mahkeme konusu olsa sonuç ne olabilir? Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 18 Şubat Yazar Paylaş 18 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: İçinde kiracı olan evi satmak zor. Kiracı kirasını zamanında ödeyen 7 yıllık. Ama evi satmak istiyoruz fakat alıcılar kiracıyı duyunca vazgeçiyor. evi satmanın zorluğu gerekçe göstererek yasal olarak tahliye istenilebilir mi? yani kendim oturacağım nasıl yasal bi gerekçeyse, satış zorluğu da gerekçe olabilir mi? aile üstünde başka tapu kaydı yok. Tek ev. Ev değişikliği, kendine iş yerine yakın ev almak için satılacak. Mahkeme konusu olsa sonuç ne olabilir? Satışı yapılan evde kiracı en fazla 6 ay oturabilir zaten 🙂 Ev sahibi ise süre daha da kısa Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Şubat Paylaş 18 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: evi satmanın zorluğu gerekçe göstererek yasal olarak tahliye istenilebilir mi? Hayır. Zaten bu yüzden kimse eski kiracıyı istemiyor. Kontrat yenilense de yeni sahibinde, eski kiracı çıkmak istemezse vay haline mal sahibinin. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 19 Şubat Paylaş 19 Şubat İlkay Başaran yazdı: Kimse arabamın değeri bu değil deyip ucuza vermiyor. Araba değerlendi diyor. Benim 2.evim olsa kiraya versem yan daire 10 binse neden 5 e vereyim ki? Kim arabasını ya birinin işi görülsün deyip 800 bin tlyken 600 e veriyor? İkinci evini alınca bana kiraya versene. Köy evi olsun bahçeli Çağlar Bayur yazdı: ben kiracı olsam, kira/rayiç farkını yazın bodrumda ezerim de çıkmam anlaşmam valla Sen bi gelsene kenara. Nasıl oluyo bu 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Şubat Paylaş 19 Şubat Servet Aydın yazdı: İkinci evini alınca bana kiraya versene. Köy evi olsun bahçeli Seksiye ev vermiyorum. 3 Yorum bağlantısı
Cem Işık 19 Şubat Paylaş 19 Şubat Tansu Kalafatoğlu yazdı: İçinde kiracı olan evi satmak zor. Kiracı kirasını zamanında ödeyen 7 yıllık. Ama evi satmak istiyoruz fakat alıcılar kiracıyı duyunca vazgeçiyor. evi satmanın zorluğu gerekçe göstererek yasal olarak tahliye istenilebilir mi? yani kendim oturacağım nasıl yasal bi gerekçeyse, satış zorluğu da gerekçe olabilir mi? aile üstünde başka tapu kaydı yok. Tek ev. Ev değişikliği, kendine iş yerine yakın ev almak için satılacak. Mahkeme konusu olsa sonuç ne olabilir? Tahliye için şartlar çok sınırlı, kendin veya bakmakla mükellef olduğun kişilerin ihtiyacı, evin yıkılacak kadar kötü durumda olması(kentsel dönüşüme gidilmesi ) vs gibi. Aksi taktirde mümkün değil gibi. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Şubat Paylaş 19 Şubat Servet Aydın yazdı: Nasıl oluyo bu denizkumgüneş ve yağ Yorum bağlantısı
Servet Aydın 19 Şubat Paylaş 19 Şubat Çağlar Bayur yazdı: denizkumgüneş ve yağ Mavi şort? 1 Yorum bağlantısı
İsa Acar 21 Şubat Paylaş 21 Şubat Günaydın 2023 Nisan ayında evimi kiraya vermiştim, bir sene dolmak üzere. Bu sene yeni bir kontrat yaparak 9 aylık kiraya vermek istiyorum. Sorun kira miktarı değil, gerekçem: bu sene sonu lojmandan çıkacak olmam sebebiyle, benim oturma ihtimalimin olması. Oturmazsam yeni bir kontratla devam eder zaten, şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadık. Evi kiraya verirken bunu belirtmiştim, yazılı bir şey yok. Daha kendisiyle de konuşmadım. Ama eğer sorun çıkacak olursa, yeni kontrat olayı için yasal bir süreç var mıdır? Noter aracılığı ile mi tebligat göndermem gerekli vb. Teşekkür ediyorum... Yorum bağlantısı
Cem Işık 21 Şubat Paylaş 21 Şubat İsa Acar yazdı: Günaydın 2023 Nisan ayında evimi kiraya vermiştim, bir sene dolmak üzere. Bu sene yeni bir kontrat yaparak 9 aylık kiraya vermek istiyorum. Sorun kira miktarı değil, gerekçem: bu sene sonu lojmandan çıkacak olmam sebebiyle, benim oturma ihtimalimin olması. Oturmazsam yeni bir kontratla devam eder zaten, şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadık. Evi kiraya verirken bunu belirtmiştim, yazılı bir şey yok. Daha kendisiyle de konuşmadım. Ama eğer sorun çıkacak olursa, yeni kontrat olayı için yasal bir süreç var mıdır? Noter aracılığı ile mi tebligat göndermem gerekli vb. Teşekkür ediyorum... Yapacağınız sözleşmenin bitmesinden 3 ay önce kiracıya ulaşacak bir ihtarname göndererek, kontratı yenilemeyeceğim, kendi ihtiyacım için kullanacağımdan tahliye et demek gerekiyor. Kiraya verirken , 9 ay sonrasına ait tahliye taahhütnamesi de alınabilir, elinizi sağlamlaştırır bu. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Şubat Paylaş 21 Şubat Cem Işık yazdı: Kiraya verirken , 9 ay sonrasına ait tahliye taahhütnamesi de alınabilir Sanıyorum kontratla aynı tarih olmamalı, değil mi? Yorum bağlantısı
Cem Işık 21 Şubat Paylaş 21 Şubat Sani Gerşon yazdı: Sanıyorum kontratla aynı tarih olmamalı, değil mi? Bravo, kontrattan birkaç gün sonraki bir tarih olacak taahhütnamenin düzenlenme tarihi. Kontrat 01.04.2024 ise 05.04.2024 tarihinde düzenlenmiş bir taahhütname olacak. Cem Işık yazdı: Yapacağınız sözleşmenin bitmesinden 3 ay önce kiracıya ulaşacak bir ihtarname göndererek, kontratı yenilemeyeceğim, kendi ihtiyacım için kullanacağımdan tahliye et demek gerekiyor. Kiraya verirken , 9 ay sonrasına ait tahliye taahhütnamesi de alınabilir, elinizi sağlamlaştırır bu. Bu husus genelde sorun yaratıyor, ihtarnamenin kiracıya sözleşme bitmeden 3 ay önce ulaşması gerekiyor(göndermek yetmez, ulaşmalı)net 3 aylık sürenin tanınmış olması gerekiyor. 1 1 Yorum bağlantısı
İsa Acar 21 Şubat Paylaş 21 Şubat Cem Işık yazdı: Bravo, kontrattan birkaç gün sonraki bir tarih olacak taahhütnamenin düzenlenme tarihi. Kontrat 01.04.2024 ise 05.04.2024 tarihinde düzenlenmiş bir taahhütname olacak. Bu husus genelde sorun yaratıyor, ihtarnamenin kiracıya sözleşme bitmeden 3 ay önce ulaşması gerekiyor(göndermek yetmez, ulaşmalı)net 3 aylık sürenin tanınmış olması gerekiyor. Değerli zamanınızı ayırıp, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum Cem bey Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Şubat Paylaş 21 Şubat tüm bu belgeler alındıktan sonra bile tahliye edeceğini taahüt ettiği gün geldikten sonra 20 ay sürecek bir dava da gündeme gelebilir, yaşanmışlıklar çok 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts