İçeriğe Yönlendir

Sitroen ︽ Citroën C4

Talha Bilgi

Recommended Posts

H.Cenk Bayrakçı

Hayırlı olsun, kazasız belasız güle güle kullanın. :nazar: 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Talha Bilgi

ilginç bir sorum var....

geçen sene 156 bin km'de c4 almıştım ya.. bakımını alır almaz Ankarada yaptırdım. ve bakım aralığı sıfırladılar ve 10.000 km den geri saydı hatta bakım vakti geldi dediği için 165.000 civarında yaptırdım. Araç üzerinden kendim bakım aralığını sıfırladım ama bu sefer 20.000 km den geri saydı ?! Aynı şekilde arkadaşımın BMW F30 320 ied aracını dün yaptırdı bakımını önceden 10.000 gösterirken şimdi araç 14.000 göstermiş bakım aralığını ...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Talha Bilgi yazdı:

ilginç bir sorum var....

geçen sene 156 bin km'de c4 almıştım ya.. bakımını alır almaz Ankarada yaptırdım. ve bakım aralığı sıfırladılar ve 10.000 km den geri saydı hatta bakım vakti geldi dediği için 165.000 civarında yaptırdım. Araç üzerinden kendim bakım aralığını sıfırladım ama bu sefer 20.000 km den geri saydı ?! Aynı şekilde arkadaşımın BMW F30 320 ied aracını dün yaptırdı bakımını önceden 10.000 gösterirken şimdi araç 14.000 göstermiş bakım aralığını ...

araçlarda artık bakımın pahalı olduğunu anlamıştır belki

aile bütçesine nasıl katkıda bulunalım diye düşünüyorlardır

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Talha Bilgi yazdı:

ilginç bir sorum var....

Yetkili serviste mi yaptırdınız bakımı?

Renault mesela Clio3'lerle bakım aralığını 10bin'den 15bin'e çekmişti, serviste bakımda yazılım güncellemesi yapıp kadran geri sayımını ileri çekmişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Sani Gerşon yazdı:

Yetkili serviste mi yaptırdınız bakımı?

Renault mesela Clio3'lerle bakım aralığını 10bin'den 15bin'e çekmişti, serviste bakımda yazılım güncellemesi yapıp kadran geri sayımını ileri çekmişti.

Geçen sene bakımı özel servisde bu sene bakımı yine özel kendimiz yaptık merco ustamla ama geçen sene nereden sıfırladılar bilmiyorum km sayacını bu sene kendim araçtan trip tuşuyla yaptım sıfırlama işlemini

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bence daha önce pc ile sıfırladılar.. Yada manuel girdiler.. 

Benim C5 i kadrandan sıfırlıyorum 15  bin km atıyor.. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

2008de km'ye denk gelmedim ama 306 20binden başlıyor geri saymaya, yıl dolarsa km yerine anahtar simgesi çıkıyor.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Talha Bilgi

Mavi boncuğa nazar değdi.... Cuma günü eşim bir başka araca duramayarak arkadan düşük hızla çarpması sonucu cıptıs cıptıs oldum... Kaput yamulmuş fotolarda çok belli edemedim, ön tampon sağlam ama ön tampon demiri eğilmiş, far kulakları kopmuş, birde şoför tarafı önden bir yağ salmış ama tadına baktım sanki şanzıman yağı ... :)

Karşı tarafta da arka tampon sis farı ve tampon demiri kırıkmış sağolsun @Mehmet Ozyurek istişare sonucu tutanak ile hallettik.. Abartısız 5 kaportacı aradım elleri dolu artık bir yer buldum haftasonu çekici ile bıraktım.  

58oq7kn.JPG

cpcif4s.JPG

• Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kışlık lastik var Galiba üstünde. :(

ondan ötürü mü duramadi yoksa geç mi farketmiş 

Geçmiş olsun bununla 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geçmiş olsun Talha. sende hasar çokmuş.. Bu kadar beklemiyordum. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

geçmiş olsun. çok zor değil tamiri. çıkma bir kaput olsa kendimiz bile yapardık.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Kışlık lastik var Galiba üstünde. :(

ondan ötürü mü duramadi yoksa geç mi farketmiş 

Geçmiş olsun bununla 

Yol aniden 3 şeritten 2 şerite iniyor orada sıkıştırmışlar kendini sağa atmış fren yapmış ama sanırım tam ayarlayamadı zira yerde fren izi yok 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Talha Bilgi yazdı:

yerde fren izi yok 

Geçmiş olsun öncelikle.

ABS'li araçta fren izi olmaz.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Mehmet Ozyurek yazdı:

Geçmiş olsun Talha. sende hasar çokmuş.. Bu kadar beklemiyordum. 

Doğan Arşiray yazdı:

geçmiş olsun. çok zor değil tamiri. çıkma bir kaput olsa kendimiz bile yapardık.

Mehmet Abi kaportacıda kaputu açınca altta tampon demirini görünce şok oldum Allahtan delip atmamış radyaötür... Doğan abi kaput aliminyum sanırım 4 kaportacıda değişmesi lazım düzelmez dediler sordum sıfırı 3500-4500 tl felan ama aracı yapacak olan kaportacı ben düzeltirim dedi, ilk önce deneyecek düzeltme bakalım.... 

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Sani Gerşon yazdı:

Geçmiş olsun öncelikle.

ABS'li araçta fren izi olmaz.

Yani eşimin ve ordakilerin beyanına göre sani bey hızlı değilmiş "bastım frene yavaşladım tık diye vurdum" dedi ... tek tesellimiz kimseye bişey olmaması ve tatsızlık çıkmaması

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Talha Bilgi yazdı:

Yani eşimin ve ordakilerin beyanına göre sani bey hızlı değilmiş "bastım frene yavaşladım tık diye vurdum" dedi ... tek tesellimiz kimseye bişey olmaması ve tatsızlık çıkmaması

Aynı araçla, hem de yokuş yukarı 1. viteste kalkış hızında arkadaşım kaza yaptı. Gördüğünüz hasarın aynısı birebir oldu. Kaput, iki far, tampon değişti. Seneler evvel araba az daha perte çıkıyor bu yüzden.

Geçmiş olsun tekrardan.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aliminyum kaputu düzeltmek zor. çok oynamadan düzelebildiği kadar düzeltmek lazım. 

Saç gibi kusursuz hale getirmek isteyince sünüyor.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bayanların kaza sonrası yaa aşkıım ufak bi şey diyorsa aklınıza kumanda gelsin

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Talha Bilgi yazdı:

Mehmet Abi kaportacıda kaputu açınca altta tampon demirini görünce şok oldum Allahtan delip atmamış radyaötür... Doğan abi kaput aliminyum sanırım 4 kaportacıda değişmesi lazım düzelmez dediler sordum sıfırı 3500-4500 tl felan ama aracı yapacak olan kaportacı ben düzeltirim dedi, ilk önce deneyecek düzeltme bakalım.... 

aluminyumu tamir edemezler bence. çıkma olsa olur zaten kazasız olacaktır varsa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...