İçeriğe Yönlendir

Ön Cam Izgarası Fitilini Çalmışlar :)

Ü.Emre Kartal

Recommended Posts

Ü.Emre Kartal

Artık diyecek bir şey bulamıyorum, daha önce silecek, anten, jant kapağı vs duymuştum ama bu daha da ilginç. 

2015 fiestanın ön cam ızgarasının cam ile birleşen yerinde fitil vardı (sonradan mı takılmıştı yoksa orjinali miydi bilmiyorum) Son birkaç gün içerisinde bir yerlerde çalınmış. 

Parçanın orjinalinin fiyatı 1500 civarında. Fakat üzerinde o fitil var mı bilmiyorum detaylı resim göremedim. Sonradan takılıp takılmadığından da emin değilim ama neticede artık yok :)

Öğrenmem gereken iki şey var;

1) Mümkünse aynı aracı olan arkadaşlar ızgaranın resmini gönderebilir mi? Fabrikasyon mu durum?

2) Ne zaman ve nerede oldu bilmiyorum ama tutanak tutturarak vs kaskodan bunu yaptırmalı mı? Yoksa fitil araştırıp uydurmalı mı? 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)

2010 Fiesta aracımda  fitil yok. Sadece sert plastik silecekleri de kapatan büyük parça var. Muhtemelen  sonradan fitil takılmış aracınıza. 

Not: Parça 650 tl ve   onda da kaput altında  kalan kısımda fitil var ama cama değen  kısımda  fitil yok.

Resim ekliyorum  şimdi.

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
İnan Çınar yazdı:

2010 Fiesta aracımda  fitil yok. Sadece sert plastik silecekleri de kapatan büyük parça var. Muhtemelen  sonradan fitil takılmış aracınıza. 

Olabilir, cama yapıştığı yerde yaklaşık 0.5- 1 cm kadar genişlikteydi rahmetli. Bugün aracı temizlerken camda o kısımda boylu şekilde iz görünce farkettim eksikliğini 😐

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Olabilir, cama yapıştığı yerde yaklaşık 0.5- 1 cm kadar genişlikteydi rahmetli. Bugün aracı temizlerken camda o kısımda boylu şekilde iz görünce farkettim eksikliğini [emoji52]
2 ayrı foto buldum birinde var birinde yok fitil.724a81d7c9f162173efada715966403b.jpg1cf8a91b5afec7c3b9852e17d392b805.jpg

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
İnan Çınar yazdı:

2 ayrı foto buldum birinde var birinde yok fitil.

Benim aracın şasiden çıkan parça 1500 lira civarında birkaç yerde. Detaylı bakmadım henüz. 

Dediğiniz gibi kaputun iç kısmına basan yerde de fitil var. O fitil baya yumuşak. Ön cama basan yerde daha sert ve ince bir fitil vardı. Geçmeliymiş ki çıkarılabilmiş, kopma falanda yok tertemiz çıkmış 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Sanıyorum parça dönem dönem aynı kodla bile olsa değişmiş. 

Dediğiniz gibi 600-700 den 1500 lere kadar çıkıyor. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Ne biçim iş geçmiş olsun temkinli olmak lazım. Yakında arabayı da götürürler. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Koray Demir yazdı:

Ne biçim iş geçmiş olsun temkinli olmak lazım. Yakında arabayı da götürürler. 

Teşekkürler, artık şaşırmam sanırım birçok şeye. Basit bir lastik parçasına bile göz diken insanlar varsa birçok şey mümkün. 

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

her seye ragmen iyi düşünmek istiyorum, yolda yikamada vs. dusmus olamaz mi?

yoksa hirsizlar artik parca koduna gore parca caliyorlarsa vay halimize :(

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Deniz Kom yazdı:

Fiesta'mda çelik bijonu söküp aldılar. Fitil daha kolay olabilir :D

Coşku Mert yazdı:

her seye ragmen iyi düşünmek istiyorum, yolda yikamada vs. dusmus olamaz mi?

yoksa hirsizlar artik parca koduna gore parca caliyorlarsa vay halimize :(

Fitil baya içe geçen bir yapıda, yıkamada veya yolda düşse keşke. En azından bu da çalındı demezdim. 😅

Ama yine de insaflıymış sadece fitili almış. Sileceklerde gidebilirdi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Tahir İlter yazdı:

Geçmiş olsun. Sipariş hırsızlıktır o 😅

Kaç gündür  Aydın'dan  bir kargo bekliyorum. Gelemedi bir türlü. Hallettim demişti arkadaş  ama 😋

Bir kaç gün sonra aaa benim arabada varmış fitil ben görmemişim diye mesaj atacam😀

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bizim komşuda transit var. Yeni model. Önündeki ford logosunu çalmışlar. Ben korkuyorum benimkinden. Logo arkasında şerit takip sensörü var. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Olaydan sonra internette satılan fitillerden sipariş ettim mecburen. 

Parça tek olarak yok, ön cam ızgarası ile birlikte geliyor. Fiyatı da baya yüksek. 

Fitil bugün ulaşır tahminen, bu fitili takabilmek için silecekleri, cam ızgarasını vs sökmem gerekecek. Söktükten sonra ızgaraya yapıştırıp ön cam ile arasını yapıştırmamayı planlıyorum. Tabi burada ön cama tam basması lazım, umarım sıkıntı olmaz. Izgaraya yapıştırırken kuruması uzun sürmeyecek bir ürün bulmam lazım. Japon vs olmaz, hem sökülmesi gerekse yüzeyi bozar hem de ısıdan zamanla gider gibi. Silikon düşündüm, ama kuruması uzun sürecek, araba açık alanda olduğundan yağmur vs yağarsa sıkıntı olabilir. 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Ü.Emre Kartal yazdı:

Olaydan sonra internette satılan fitillerden sipariş ettim mecburen. 

Parça tek olarak yok, ön cam ızgarası ile birlikte geliyor. Fiyatı da baya yüksek. 

Fitil bugün ulaşır tahminen, bu fitili takabilmek için silecekleri, cam ızgarasını vs sökmem gerekecek. Söktükten sonra ızgaraya yapıştırıp ön cam ile arasını yapıştırmamayı planlıyorum. Tabi burada ön cama tam basması lazım, umarım sıkıntı olmaz. Izgaraya yapıştırırken kuruması uzun sürmeyecek bir ürün bulmam lazım. Japon vs olmaz, hem sökülmesi gerekse yüzeyi bozar hem de ısıdan zamanla gider gibi. Silikon düşündüm, ama kuruması uzun sürecek, araba açık alanda olduğundan yağmur vs yağarsa sıkıntı olabilir. 

Gelişmeleri merakla  bekliyorum. Olumlu - olumsuz dönüş yaparsanız  ve link paylaşırsanız  sevinirim.  

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
İnan Çınar yazdı:

Gelişmeleri merakla  bekliyorum. Olumlu - olumsuz dönüş yaparsanız  ve link paylaşırsanız  sevinirim.  

Elbette, bir boşluk yaratıp uygulayacağım. Mutlaka bilgilendiririm. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...