İçeriğe Yönlendir

Fazla Yakıt Tüketimi ve Benzin Kokusu

Umut Salman

Recommended Posts

Umut Salman
(düzenlendi)

2015 polo 1.2 TSİ benzinli araca sahibim. Aracımın yakıt tüketimi olması gerekenden fazla. Fakir yakıt karışımı ve zengin yakıt karışımı hatası aldım 2-3 kere, en son sanayide hata kodunu sildiler obd cihazı ile yaptığım testlerde şua n hata kodu çıkmıyor. İki gün önce araba ısınmış bir haldeyken 5dk rölantide bekledim. Arabanın içerisinden de hissedilecek derecede benzin kokusu geldi, bu koku önceden de zaman zaman geliyordu. Aracı sabahları ilk çalıştırmada 40-45sn civarı yüksek devirde çalışıyor, bu çalışma sesli ve hafif sallantı da oluyor. 40-45 sn sonra düşük devirde (600-700) rölanti dalgalanması olmadan çalışmaya devam ediyor. Ben oksijen sensörlerinde arıza olabilir diye düşünüyorum fakat oksijen sensörü test yapacak bir yer bulamadım genelde pek ilgilenmiyor ustalar sorunumla. Son olarak maf sensörünün sanırım vidaları yok aracı ikinciel aldığım için sıfır halinde olup olmadığını bilemiyorum. Vidalarının olmaması hava kaçağı gibi bir sıkıntıya sebep olabilir mi? Benzin kokusu ve fazla yakıt tüketimi sorunu sizce neyden olabilir ne yapmalıyım?

https://www.hizliresim.com/cn6m7dm

https://www.hizliresim.com/86gg03o

https://www.hizliresim.com/1y2a5ad

tarihinde Umut Salman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

map sensörü o. ısıyı da aynı sensörden algılar.

arac yakıt kaçırıyro olabilirmi? 1.4 tsi de başıma geldi.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Önce fiziksel olarak aracın arka koltuğunun altından ve motor kısmında ki girişlerden yakıt hattını kontrol etmeniz lazım benzin sargı boruları çatlatabiliyor kaçıran sistemde basınç düşer koku olur ve tekleme görülür. 

Oksijen sensörü aralıklı olarak arıza gösterir aracın oksijen sensörü arızası göstermesi için belli bir süre ve belli şartlar gerekiyor. Bazen oksijen sensörü hiç olmayan araçta 1 hafta bile arızayı görmezsiniz ancak bir sollama esnasında araçta bir şeylerin eksik olduğunu anlayan enjeksiyon beyni ECU'ya bildirir ve kadranda motor arıza lambası yanar. Bu noktada şunu iyi bilmek gerek Lambda sensörü titanyum dioksit tepkimesinden direnç üretir, üzerinden geçen voltaja göre de araç davranış sergiler. Oksijen sensörü bu noktada çoğu zaman çat diye bozulmaz. İnce değer üretme kabiliyetini kaybeder ve sizde bu gibi sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Eğer yüksek viteste normalden fazla bir isteksizlik varsa sollamaya çıkarken korkuyorsanız oksijen sensöründen şüphelenmeniz gerek. O2 aracı zengine ya da fakire düşürebilir.  Araç Zengine düşerse benzin kokusu hissedilir hatta kokusu da şahane olur :D 

Marka model farketmez oturtma usulü çalışmaz Map sensörü modelden modele değişmekle 1 yada 2 vidası üzerinde olmalı bence. Az yakıt alan motor boğulur sallanır, çok yakıt motor düzensiz patlar yine boğulur yine sallanır. Oksijen sensörü bildiğim kadarı ile otomatik jikle açıkken yani ısınırken devre dışı. Sabah gözlemlenen sallantı başka bir şeyden olabilir. Ben olsam hat kontrolü ardından 30 liraya alacağım Balata spreyi ile önce boğaz ve EGR'yi söker takardım. Sonra MAP sensörüne sanayiden vida uydurur en son O2 sensörünü değiştirirdim. 

Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin

Benim ilk aklıma gelen (koku dediğiniz için) Kanister kabı kirlenmiş olması yada kanister selenoid valfi arızası.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Hayrettin Gücin yazdı:

Benim ilk aklıma gelen (koku dediğiniz için) Kanister kabı kirlenmiş olması yada kanister selenoid valfi arızası.

kırık da olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Salman

Hocam sanırım araçta 2 tane oksijen sensörü var hangisi değişmeli. Ayrıca internette oksijen sensörü testleri yapılıyor voltaj değerlerine bakıyorlar. Bu testi yapan bir yer bulabilir miyim sizce birçok ustaya sordum bilen yok arızalıysa arıza lambası yakar diyorlar.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

oksijen sensörü bozuk olan araçlarda motor soğukken rölanti neredeyse normal olur. ısınınca bozulur ve stop eder. araç gaz yemez leş gibi çiğ yakıt kokar ama benzin buharı gibi kokmaz. benzin kokuyorsa kaçak vardır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...