Furkan Bakırel 30 Nisan 2022 Paylaş 30 Nisan 2022 Merhaba arkadaşlar , uzun yıllar VW Bora kullanımım sonrası babama da zor da olsa Seat Toledo aldım bu başlık altında araca yaptığım ve yapacağım işlemleri paylaşmayı düşünüyorum. Umarım faydalı bir konu olur.Araca kısaca değinirsek 1999 model (aslında 2000) 1.9 Turbo dizel 110 hp , nam-ı diğer tek kırmızı. Sunroof yok maalesef ama Signum paket yaşına göre donanım fena değil.Uzun yıllar (2021 220.000 km) Almanya'da bir Türk tarafından tek elden kullanılmış ve bu kullanımlar sırasında yapılan bakımlar tek tek aracın klasörüne kaydedilmiş.Burada da Almanya'da ki disiplinin ne kadar takdire şayan olduğunu görüyoruz.Bir sene kadar da Türkiye de yabancı plaka ile kullanıldıktan sonra motor arızası sebebiyle gümrüğe terk edilmiş . Arızanın ne olduğunu bende bilmiyorum sadece üst kapak bagaja konulmuş ama neden söküldü meçhul . Gümrükten ben alabilseydim daha iyi olacaktı ama bir başkası alıp işlemlerini yaptırıp trafiğe çıkarmış ondan da ben aldım . Alacağım zaman hatasız boyasız olarak söylenmişti ama oraya gidince işler değişti . Bagaj kapağının orada ufak bir işlem sürücü kapısında boya ve iki noktada göçük çıktı ama bunlar göz ardı edilebilirdi.Expertiz de yaptırmadım belki farklı şeylerde çıkabilir , Necdet abinin referansıyla bir ustaya göstererek aldım sağolsun Necdet abi çözdü işimizi sonra Necdet abinin yanına uğrayacaktım ama telefonun azizliği şarjı bitti uğrayamadım.Dizelin dokturu meşhur kaloriferci Okay ustamıza gösterebildim motoruna olur verdi [emoji3][emoji3] .İlk aldığım sırada bir kaç eksik parçası vardı bunlar ;Bagaj eşik plastikleri yoktu.Obd kapağı yoktu.CD Changer yerinde yoktu.Arka tampon tam yerine oturmuyordu.Motor da lifter ( itici ) sesi vardı .Hiçbir kapı ışığı yanmıyor iç lambalar yanmıyor kapı kilitleri düzgün çalışmıyordu.Orjinal jantları üzerinde yoktu.Ön orta panjur armasız yan sanayi parça ile değişmişti.Sol arka stop yan sanayi parça ile değişmişti.Kapı döşemeleri sarkmıştı.Ayna ayar düğmesi düzgün çalışmıyordu. Bagaj kapağı boyandığı esnada sökülen Seat ve Toledo yazıları tekrar yerine yapıştırılmamıştı.Kullanımsal yıpranmaları vardı .Stepnesi ve tamir takımı yerinde yoktu .Bunları görerek aracı satın aldım. [emoji846] Şöyle birkaç fotoğraf ekliyorum...İç mekan kondisyonu yaşına göre çok iyi lakin kaporta biraz sevgi istiyor , rengine rağmen güneş yanığı solma yok boyası bayağı parlak , bir çok yerine el değmemiş , el değen yerlerde yapılan işçilik rezalet sanırım bu onarımları araç sahipleri kendileri yapmış. 16 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 30 Nisan 2022 Paylaş 30 Nisan 2022 Hayırlı olsun Furkan, ilk çıktığı zamanlarda Seat'ı Türkiye'de sevdiren model oldu bunlar, satılsın diye VW'den daha fazla donanım koyuyorlardı. 1.9 TDI zaten bir şey demeye gerek yok. Güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Nisan 2022 Paylaş 30 Nisan 2022 Hayırlı olsun. Kaliteli araba 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Hayırlı olsun Furkan güzel hobby oyuncağı bulmuşsun 1 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 1 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2022 Hayırlı olsun Furkan, ilk çıktığı zamanlarda Seat'ı Türkiye'de sevdiren model oldu bunlar, satılsın diye VW'den daha fazla donanım koyuyorlardı. 1.9 TDI zaten bir şey demeye gerek yok. Güle güle kullanın.Sağol Selim abi teşekkürler [emoji846]. Hayırlı olsun. Kaliteli arabaSağolun Hayırlı olsun. [emoji3478]Sağolun Hayırlı olsun .Sağolun. Hayırlı olsun Furkan güzel hobby oyuncağı bulmuşsunSağol abi aynen öyle oldu Ramazan da güzel zaman öldürdük [emoji846][emoji846] 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Hayırlı olsun Furkan. 1.9 TDI olsun çamurdan olsun 1 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Herzaman sevdiğim araçtır. Amcamda vardı beyaz renk ilk gördüğüm zaman ne araba be demiştim tekrardan hayırlı olsun 1 Yorum bağlantısı
Coşkun Basan 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Hayırlı olsun güle güle kullanın Bu kasa Toledo çok güzel 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Hayırlı olsun Furkan rengi de güzel [emoji4] 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Toledo candır. Hayırlı olsun Furkan. Benim canavar da buydu 3 Yorum bağlantısı
Koray Demir 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Hayırlı olsun. Uzun yıllar daha hizmet edecek bir araç. 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 hayırlı olsun 1,9tdi severim sevdiririm herkese. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Hayırlı olsun Çağlar Bayur yazdı: samsun gümrük çıkışlı Gümrük Avcıları. 1 1 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 1 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2022 Hayırlı olsun Sağolun. Hayırlı olsun Furkan. 1.9 TDI olsun çamurdan olsun [emoji4] Sağol Mustafa abi gürültülü ama güzel [emoji846].Herzaman sevdiğim araçtır. Amcamda vardı beyaz renk ilk gördüğüm zaman ne araba be demiştim tekrardan hayırlı olsun Sağolun .Hayırlı olsun güle güle kullanın Bu kasa Toledo çok güzel Sağolun.Hayırlı olsun Furkan rengi de güzel [emoji4]Bir Neptün mavi olmasa da [emoji3] ...Toledo candır. Hayırlı olsun Furkan. Benim canavar da buydu Sağol abi jantlar ateş ediyormuş . Hayırlı olsun. Uzun yıllar daha hizmet edecek bir araç. Sağolun .Hayırlı olsun.Sağolun. hayırlı olsun 1,9tdi severim sevdiririm herkese.[emoji7][emoji7] . samsun gümrük çıkışlıAynen Samsun [emoji3] . Hayırlı olsun Gümrük Avcıları.Sağolun. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 ihale de ilginç gerçekleşmiş, brileri durmadan artış çekişmesi yaparken, alıcı gelmiş son anda vurmuş almış kararlı bir alış. jantları gümrükten çıkarken de bunlar imiş, önceki sahibi değişmiştir. Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Seat güzel araba da tr de niyeyse rabeti az Bende cordoba kullanmıştım,temiz bir tane bulsam yine alırdım 1 Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Böyle güzel arabayı güncelleye guncelleye şekilsiz şemalsiz bir araca çevirdiler ya.. 3 Yorum bağlantısı
Mücahit Erdem 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 2001 signo 1.6 akl motorlusu da bende vardı. Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah. Ben çok severek aldım ama uzun süre kullanmak nasip olmadı 1 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 1 Mayıs 2022 Yazar Paylaş 1 Mayıs 2022 ihale de ilginç gerçekleşmiş, brileri durmadan artış çekişmesi yaparken, alıcı gelmiş son anda vurmuş almış kararlı bir alış. jantları gümrükten çıkarken de bunlar imiş, önceki sahibi değişmiştir. Aynen abi , sadece motoru toplamışlar fazla kurcalamamışlar öylece satmışlar . Seat güzel araba da tr de niyeyse rabeti az Bende cordoba kullanmıştım,temiz bir tane bulsam yine alırdım Fazla el değişmiyor o yüzden [emoji3] rakiplerine göre de uygun biraz fiyatları aslında VW Bora'nın aynısı sadece iç trimler daha kaliteli .Böyle güzel arabayı güncelleye guncelleye şekilsiz şemalsiz bir araca çevirdiler ya..Biraz daha kurcalarlarsa tamamen pejo 301 e dönecek [emoji3][emoji3] . 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts