Öner Kurukuz 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Merhaba. Aracımın ön fren balataları bitmek üzere. Piyasada farklı markaların balatalarını araştırdım. TRW ve Ferodo için olumlu dönüşler olmuş. Şu an aracımda bosch marka balata var ancak sonlara yaklaştıkça ötmeye başlıyor. çok düşük hızlarda hafif frene dokununca ses geliyor. Önce balata değişimini düşündüm, sonra disklere baktığımda resimdeki gibi olduğunu gördüm. Sanırım bir kez tornaya girmiş. Eğer öyle ise tekrar girsin istemiyorum. Sizce bu disk tekrar taşlanır mı yoksa değişmeli mi? Ya da ne taşlamaya ne de değişmeye gerek yok mu? Diskleri de değişeyim dedim, city stoplu ve city stopsuz diye ayrıldığını gördüm. Sanıyorum disk çapı değişiyor. Disk https://www.otosupermarket.com/urun/ford-focus-3-on-fren-diski-city-stoplu-modellere-300-mm-cap-2011-2018-ferodo Balata https://www.otosupermarket.com/urun/ford-focus-3-fren-balatasi-on-ferodo Yorum bağlantısı
Aydın Sert 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Bu bakımda ben de hem diskleri hem balataları değiştireceğim. Daha önce ön disklerim tornalanmıştı. Balata olarak Delphi kullanmıştım. Yumuşak ve ses yapmıyor. Fakat toz miktarı bir tık fazla yumuşak olduğu için. Öneriler benim için de önemli, takipteyim. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Balata değişimi ben de yapacağım, kafada trw vardı ama bizim kadjar facebook sayfasında ses yapıyor demişler ve hemen hemen ortak fikir olarak mga çok güzel demişler. Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Takipteyim.. Fren balatalarını kale marka aldım yine fakat disk konusunda kararsızım Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Mustafa Şahin2 yazdı: fakat disk konusunda kararsızım Trw veya Ferodo iyidir. Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Ben fredo disk ve trw balata taktırdım 2 ay oldu.Ses yada olumsuz herhangi birşey yok Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 ate marka balata ve brembo havalandırmalı disk aldım memnunum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Öner Kurukuz yazdı: Merhaba. Aracımın ön fren balataları bitmek üzere. Piyasada farklı markaların balatalarını araştırdım. TRW ve Ferodo için olumlu dönüşler olmuş. Şu an aracımda bosch marka balata var ancak sonlara yaklaştıkça ötmeye başlıyor. çok düşük hızlarda hafif frene dokununca ses geliyor. Önce balata değişimini düşündüm, sonra disklere baktığımda resimdeki gibi olduğunu gördüm. Sanırım bir kez tornaya girmiş. Eğer öyle ise tekrar girsin istemiyorum. Sizce bu disk tekrar taşlanır mı yoksa değişmeli mi? Ya da ne taşlamaya ne de değişmeye gerek yok mu? Diskleri de değişeyim dedim, city stoplu ve city stopsuz diye ayrıldığını gördüm. Sanıyorum disk çapı değişiyor. Disk https://www.otosupermarket.com/urun/ford-focus-3-on-fren-diski-city-stoplu-modellere-300-mm-cap-2011-2018-ferodo Balata https://www.otosupermarket.com/urun/ford-focus-3-fren-balatasi-on-ferodo gagıldan arasford a ulaşın, elinde az sayıda soğutma delikli malzeme vardı, soner bey ile bir görüşün. özel bir fiyat verebilir elinde kaldı ise 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Balata değişimi ben de yapacağım, kafada trw vardı ama bizim kadjar facebook sayfasında ses yapıyor demişler ve hemen hemen ortak fikir olarak mga çok güzel demişler. Fluence mga kullanıyorum ön arka. Ses şikayetim yok. Taş kaçarsa araya bir süre ses yapıyor ama 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Oğuzkan Erışık yazdı: Taş kaçarsa araya bir süre ses yapıyor ama Normal değil mi zaten? Yoksa aldığın malzemeye özgü birşey mi? Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Ümit Türk yazdı: Normal değil mi zaten? Yoksa aldığın malzemeye özgü birşey mi? Normal. Sen bunu biliyorsun. Bilmeyen herhangi biri bu yorumu görüp mga takıp yarın taş kaçtığında ses yapıyormuş, adamın biri ses yapmıyor demişti demesinler diye onu söylüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Fiestamda ferodo balata, bosch disk kullanıyorum. Ortalama 20000 e yaklaştı, ses ötme vs duymadım. Titreme vs yok. Fiyatından dolayı bosch disk aldım(2 katı fark vardı kampanya denk gelmişti) yoksa ferodo alacaktım. Focusta durum ne bilmiyorum ama disklerde kalınlıkları farklı oluyor çoğunun. Fiestada orjinali 23 mm iken piyasada satılanların çoğu 21 mm. Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Disk boş Balata fredo ya da Delphi sorunsuz kullanılır. Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Ü.Emre Kartal yazdı: Fiestada orjinali 23 mm iken piyasada satılanların çoğu 21 mm. Yanlış ürün veriyorlar veya takıyorlar aslında. 230 ‘luk var piyasada. 8V51 1125 AD oem referans numaralı disk olacak. Fiesta 6’ya 5 veya 4’ün diskini veriyor parçacı dikkat etmezsen. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Koray Demir yazdı: Yanlış ürün veriyorlar veya takıyorlar aslında. 230 ‘luk var piyasada. 8V51 1125 AD oem referans numaralı disk olacak. Fiesta 6’ya 5 veya 4’ün diskini veriyor parçacı dikkat etmezsen. Elbette var, sadece sorun fiyatı uygun diye veya elde o var diye onu veriyorlar söylemeden. Ben bahsettiğim şekilde memnunum, eğer fiyat farkı yoksa ferodo disk ile sizde aynı şekilde devam edin derim. 1 Yorum bağlantısı
Enes Ayan 28 Nisan 2022 Paylaş 28 Nisan 2022 Disklerin normal kalınlık değeri 25mm ve 23 mm altına düştüğünde değişim öneriliyor. Ben ferodo diskler ve motocraft balata tercih etmiştim 40.000 km oldu herhangi bir sorun yok. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 29 Nisan 2022 Paylaş 29 Nisan 2022 feredo güzel kaliteli balatadır olmaz ise Trw de olabilir eş değerdedir. Disk olarak bulabilirseniz Trw satın alın. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 29 Nisan 2022 Paylaş 29 Nisan 2022 (düzenlendi) Focus 3 varken balata değişiminde motorcraft almıştım. Zaten orjinal ürün. Ses vs sıkıntısı da olmamıştı. Adı hiç geçmemiş, motorcraft piyasada yok mu artık. Şimdi baktım fiyatına da epey pahalıymış, ön arka takım motorcraft markada 1000 tl yi geçiyor. 29 Nisan 2022 tarihinde Fatih Mehmet Uslu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts