İçeriğe Yönlendir

Metalik Uğultu

Onur Demirci

Recommended Posts

Onur Demirci

Merhabalar aracimda 4 lastik,Ön teker rulmanlari,Triger-devirdaim seti orjinal olarak degisti dört lastik Goodyear efficientgrip performance olarak takildi bu lastigin aynisini zaten kullaniyordum 2022 olanini taktirdim bu islemlerden sonra aracimda zor duyulan ama benim farkettigim 40-80km arasinda sag önden gelen metalik ince bir uğultu oluştu serviste trigeri sokup yeniden taktiklari incelediklerini soylediler herhangi bi sorun olmadigini belirttiler lastik olsa yuksek hizlardada duyarim diye dusunuyorum 100km gecince sesi duyamiyorum artan bir ugultu olmuyor.Bu sesi sadece hareket halindeyken duyuyorum işin icinden cikamadim..Sanki metal bir makara donuyorda onun sesini duyuyorum gibi..🤔Buna benzer durumla karsilasan uyelerimizin fikirlerini rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Onur Demirci
Doğan Arşiray yazdı:

defransiyel rulmanı yada dişlileri olabilirmi?

Yetkili serviste test ettiler arac otomatik vites N konumuna alincada o ses duyuluyor sanzuman olamaz dediler orta aks rulmanina(difransiyel disli bumu oluyor bilmiyorum) kadar değisti ama difransiyel rulmani yada dişliyle alakali bisey denmedi.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Tekerlere araç üzerinde balans yapan cihaz var bilirsin, tek tek tekerleri deneyerek ihtimalleri azaltabilirsin. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Onur Demirci yazdı:

bu islemlerden sonra

disk arkasındaki metal koruyucu eğilmiş olabilir ? bakmakta fayda var

Yorum bağlantısı
Onur Demirci
Selçuk Bakış yazdı:

Tekerlere araç üzerinde balans yapan cihaz var bilirsin, tek tek tekerleri deneyerek ihtimalleri azaltabilirsin. 

Cok bariz bir sekilde kaputun sağindan yani yolcu koltugunun tam onunden geliyor arkad oturunca bu ses duyulmuyor acaba lastikler derken bazen sesi yanlis yerdemi ariyoruz diye dusunuyorum

Çağlar Bayur yazdı:

disk arkasındaki metal koruyucu eğilmiş olabilir ? bakmakta fayda var

Caglar abi şuna sahit oldum.Bakimdan sonra usta ile test ciktigimizda şac diske mi surtuyor benzer bi cumle kullanmisti elindeki tornavida ile diskin oraya biseyler yapti bastirdi vs o surtme sesi kesilmisti acaba bu islemden sonra o koruyucu egilmis olabilir mi diye dusunuyorum

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Onur Demirci yazdı:

o koruyucu egilmis olabilir mi

olaiblir, eğilebilir düzelebilir formunun önemi yok düzeltilir sorun geçer

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Onur Demirci
Çağlar Bayur yazdı:

olaiblir, eğilebilir düzelebilir formunun önemi yok düzeltilir sorun geçer

Caglar abi bugun servis gecmisine baktilar arabanin Trigeri ve devirdaimi degismia ama V kayisi,gergi rulmanlarinin degismediginin ve ince metalik sesin(aracin sag onunden geliyor gibi)gergi rulmanindan kaynakli olabilecegini soylediler varmidir boyle bi ihtimal sana danismak istedim

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

40-80 km arası gelen bu ses, 40km ile giderken ile 80 ile giderken aynı mı geliyor? Hızlandıkça sesin devri de artıyor mu?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Onur Demirci yazdı:

gergi rulmanindan kaynakli olabilecegini soylediler

ilk yerlerden birisi yapabilir

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Onur Demirci

Bana ayni gibi geliyor.Şunu diyebilirim yuksek hizlarda 100-150km arasi sesi duyamiyorum ruzgar-yol sesi derken kulagima ses yok gibi geliyor.40-80 arasi çok ince metalik bir ugultu duyuyorum torpidonun arkasindan aracindan sagindan geliyor.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Hep aynı devirde geliyorsa, klima- kalorifer fanı uğultusu olmasın? Yapar.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Onur Demirci
Önder Özcan yazdı:

Hep aynı devirde geliyorsa, klima- kalorifer fanı uğultusu olmasın? Yapar.

Aslinda her hizda geliyor ama ayni ritimde devam ediyor artarak asiri bir ses duymuyorum.Radyo klima camlar kapali olunca duyuluyor arkada oturanlarin duyamadigi ince metal bi ses, veya demirin bi yere cok ince surtmesi gibi..

Çağlar Bayur yazdı:

ilk yerlerden birisi yapabilir

Serviste V kayisi ve bilyalari sanirim degismemis abi servis gecmisinde yazmiyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Demirci

Bugun serviste yeniden triger takildi tum rulmanlara bakildi seste en ufak degisiklik olmadi lastige yoruyorlar bir kac usta lastik metal demir sesi cikarmaz dedi bir kaci jantta egrilik olabilir o da ses yapabilir dediler kafam iyice karisti yarin lastikleri sokup incelicekler..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...