İçeriğe Yönlendir

Buzdolabı Danışma

Selim Bilgin

Recommended Posts

Tayfun Aydın

2011 de Vestel aldım. Bir kere anakart yaktı ki oturduğum yerde çok sık elektrik kesintileri oluyordu, onun dışında sorun yaşamadım...

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Erhan Doruk yazdı:

Siemens , bosch , profilo aynı fabrikada üretiliyor. Parça sorunu yaşayanı görmedim. Benim 9 yıllık bosch buzdolabının cam rafı bile hala tedarik edilebilri durumda.

bende bosch de parça bulamayan sizi gördüm ilk defa , ben ne parça arar isem buldum bugüne kadar 10 yıllık çamaşır makinasının en ufak parçasını elim ile koymuş gibi buluyorum. 

arçelik beko yu zaten sormaya gerek yok. Sıemens e gelince mesela buzdolabı lastikleri kolay kolay bulunamıyor, 5 yılı geçtikden sonra . 

Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat

Siemens var evde, gecenin saat 3'ünde ÇAAAT ÇAT çok yüksek ses çıkarıyor, sorduk neymiş buz kırıyormuş.  yeminim var BSH grubu bi tane daha buzdolabı almam

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin
Siemens var evde, gecenin saat 3'ünde ÇAAAT ÇAT çok yüksek ses çıkarıyor, sorduk neymiş buz kırıyormuş.  yeminim var BSH grubu bi tane daha buzdolabı almam
Öyle bir şey yok, kar küreme aracımı bu buz kırsın, yanlış bilgi aktarımı olmuş. Dolabın genleşme ve büzülme sesi o yani malzemenin çalışması kaynaklı olur malum içersinde ısıtıcı rezistans var dondurucu kapak çevresşnde sıcak soguk sıcak soguk malzeme çalışıyor, kaldıki bunu her dolap yapar şüphesiz. Ancak nofrost olmayan derin donduruculu dolaplarda daha az ses olur ama olur.
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Son soru; buzdolabının kenarlarında duvarla arasında ne kadar boşluk olması gerekiyor? iki yandan da 3-4 cm olsa yeter mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

eskiler 3-4 parmak der ankasterler kaplı kutu içinde hatta

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Son soru; buzdolabının kenarlarında duvarla arasında ne kadar boşluk olması gerekiyor? iki yandan da 3-4 cm olsa yeter mi?

Isınan arkada ve kompresör hava ister. Üst kısım açık olmalı. Alttan soğuk hava girer üstten çıkar. Yanlar açık kalırsa doğal hava akışı bozulur.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Türkiye de alacağınız bosch-siemens den alman kalitesi beklemeyin. Motor PRC olma ihtimali yüksek. Sac aksamlarda katoforez yok. 3-5 yıla paslanma oluşabilir. Beyaz eşya da satış sonrası hizmete bakıp almak daha mantıklı bence.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

Isınan arkada ve kompresör hava ister. Üst kısım açık olmalı. Alttan soğuk hava girer üstten çıkar. Yanlar açık kalırsa doğal hava akışı bozulur.

Selim Bilgin yazdı:

Yanlarda boşluğa gerek yok ama kapak kısmı biraz dışarıda kalmalı. Ya da yan duvara sıfır olmamalı. Açarken kapak menteşe kısmında genişliyor. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Yanlarda yerleştirecek kadar boşluk olması yeterli. Arka kısmında hava sirkülasyonu gerekli yani ön alttan giren havanın arkadan yukarı çıkması gerekli.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Giriyorsa sorun yok o zaman. Anlaşıldı. 👍🏻

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Metin Uzunoğlu yazdı:

Yanlarda yerleştirecek kadar boşluk olması yeterli. Arka kısmında hava sirkülasyonu gerekli yani ön alttan giren havanın arkadan yukarı çıkması gerekli.

Yeni dolapların kompresör bölme kapağında 10 cm civarında plastik takoz şeklinde çıkıntılar var hocam üretici düşünmüş buzdolabını arka zemine tam yanaştırmaya müsaade etmiyor.

Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin
Yeni dolapların kompresör bölme kapağında 10 cm civarında plastik takoz şeklinde çıkıntılar var hocam üretici düşünmüş buzdolabını arka zemine tam yanaştırmaya müsaade etmiyor.
Siz yine de o çıkıntılara yer müsaitse 5 cm ilave edin.
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Hayrettin Gücin yazdı:
Koray Demir yazdı:

Siz yine de o çıkıntılara yer müsaitse 5 cm ilave edin.

Fazlasıyla müsait süpürgeliğe takılıyor arada yumruk girecek şekilde en az 5 parmak boşluk var. Kendim yıllık periyodik olarak kompresör komponentlerinin bakım, kontrol ve temizliğini yapıyorum dolabın yenisi 19 bin TL olmuş. Teşekkürler ☺️ 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

iq500'ü sipariş verdim, bakalım inşallah pişman olmayız.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Elektrik kesintisi yaşanan bölgede ikamet ediyorsanız mutlaka akım korumalı priz alın.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mehmet Taner Kadak yazdı:

Türkiye de alacağınız bosch-siemens den alman kalitesi beklemeyin. Motor PRC olma ihtimali yüksek. Sac aksamlarda katoforez yok. 3-5 yıla paslanma oluşabilir. Beyaz eşya da satış sonrası hizmete bakıp almak daha mantıklı bence.

Her ürününde yoktur belki ama bulaşık makinalarında her ikisi de var piyasada. Şuan durum ne bilmiyorum, önceden Almanya üretimi olanlarda alt taban metal iken TR üretimlerde plastikti. Fiyatı da ona göreydi tabi. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Taner Kadak yazdı:

Direkt öyle söyleyemeyiz detaylı araştırmak lazım. Buzdolapları Almanya’ya buradan gidiyor ve Tekirdağ Çerkezköy üretimi. Böyle bir durum daha uygun fiyatlı ürün gamında olabiliyor ki onlar Çin üretimi ve diğer markalar gibi neredeyse aynı şekilde pazar politikasına göre arza sunuluyor. Bendeki dolap Siemens Türkiye fabrika montaj mesela ama kompresörü Japon Panasonic. BSH grubu genellikle Embraco marka (çok ucuz seviye ürünler haricinde) Avusturya üretimi motor kullanıyor. Birebir Alman, İtalyan veya Amerikan üretimi kompresör ancak Sub-Zero, Miele, Meneghını La Cambusa, White Westinghouse gibi çok üst segment dolaplarda olur ki bunların bir kısmında NASA’dan ilham alan hava temizleme teknolojisi kullanılıyor.

Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin
Hayırlı olsun inşllh. Siparişiniz 18k üzeri görünüyor aynı dolap profilo etiket ile 14600. Söylemek istediğim buydu. Herşey aynı etiket fiatı farklı
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Hayrettin Gücin yazdı:
Selim Bilgin yazdı:

Hayırlı olsun inşllh. Siparişiniz 18k üzeri görünüyor aynı dolap profilo etiket ile 14600. Söylemek istediğim buydu. Herşey aynı etiket fiatı farklı

Teşekkürler, 15.600'e aldım N11 üzerinden. Hanım Siemens istiyordu onun için Siemens aldık :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin

Teşekkürler, 15.600'e aldım N11 üzerinden. Hanım Siemens istiyordu onun için Siemens aldık [emoji4] 
Hayırlı olsun hanım dediyse. Boyunlar kıldan ince, hanımların siemens sevgisi aşılamaz. Onun için yerinde karar.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Hayrettin Gücin yazdı:
Selim Bilgin yazdı:

Plastik aksam , yalıtım vsde farklılıklar yok mu? Bence vardır hocam. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
Selim Bilgin yazdı:

Hayırlı olsun pek akıllıymış :D

Aynı model profiloda ka-fa 1500 müş  :p

Benim 10 yıllık profilo buzdolanın kapıdaki rafı kırıldı yetkili servis 71 tl gibi bir fiyat verdi, yarın alacağım kısmetse.

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin
Hiç bir fark yok evren bey yukarda da yazdım benim üst kapak almanyadan geldi diye. Ama yinede görsel vereceğim açıklamalarda telaffuz farkı var, birde siemens de detaylar vidyo lu anlatılmış tabii sizşn dediğiniz fark bu işte sşemens vidyolu profilo vidyosuz tanıtım. Tabi parasal fark bundan kaynaklı linki de vereceğim kendiniz incelerseniz. Ayrıca yazımda hiç bir şekilde desteksiz atma sözkonusu değil, görevim gereği Manisa da whirpool (yeni sahibi Arçelik) buzdolabı imalatını hotpoint, philco vs nasıl aynı banttan aynı malzeme ve testlerde üretildiğini, yine vestel grubunda ki üretimi yakınen izlerim zira öğrencilerimi kontrol için her hafta buralardayım.
Selim beyin yazısında siemens in linki var zaten.

https://www.profilo.com/urun-listesi/beyaz-esya/buzdolabi-ve-derin-dondurucular/buzdolaplari/BD3076IFAN#/Tabs=section-highlights/Togglebox=manuals/Togglebox=accessoriesOthers/

İlk iki foto profilo
Sonrakiler Siemens58ccc03aa4966e9362880faeb95c6391.jpgfde31d1b3748491bb3c04a94fc8373dc.jpga327f7e6664c923a172d487f0979d450.jpg77210f11dee80257952eb3c2b8efb555.jpg

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Arçelik’le Altus gibi mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...