İçeriğe Yönlendir

Buzdolabı Danışma

Selim Bilgin

Recommended Posts

Selim Bilgin
Çağlar Bayur

bayağı fark var, raf bölümlerinin düzeni 500 olan daha kullanışlı yumurta vs. rafı alt dondurucuda da var bir numarası bence değer

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Çağlar Bayur yazdı:

bayağı fark var, raf bölümlerinin düzeni 500 olan daha kullanışlı yumurta vs. rafı alt dondurucuda da var bir numarası bence değer

Mağazada baktığımda aynı gibi gelmişti, Allah Allah.

Sitedeki fotolara bakınca evet 500 daha kullanışlı.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

Aynı buzdolabının dışı siyah cam olsn bosch markasını 7~8 yıldır kullanıyorum. Sıkıntı yok tavsiye ederim. Servis tanıdıktı abi yeni çıktı garantisini uzat br olur be olmaz deyince uzatmıştım Sıkıntı olmadı.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rifat Berber

iq500 5 yıldır kullanıyoruz gayet başarılı bir model. evdeki tüm beyaz eşyalar siemens, hepsinden çok memnunuz,şimdiye kadar sorun çıkarmadılar. Sadece yazlıktaki siemens buzluktaki kanalları tıkanınca servis gelip açtı onun dışında sorun olmadı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

500'de buzluk var ve dolap kısmında raf dizaynı farklı. Aynı modellerin Bosch marka olanları arasında kalıp 300 olanı almıştım. 300 de kapı kulpları yok. Dolabın önünden geçme durumu varsa çarpmamak için ideal oluyor. Bizim dolabın dış kısmında göçükler oldu. Işık yansıdığı zaman fark ediliyor. Ekstra garanti almıştım toplam 6 oluyor galiba ama dert etmedim. Sanırım 2017 de aldığımız yıl bu modeller yeni çıkmıştı. Şuan sorun yoktur. Siemens marka da zaten yoktur :) Hacim olarak çok geniş, baya malzeme alıyor.

Bizdeki makina bu. 2017 ağustos ayında özel indirim ile 2454 TL'ye almışız :) Kıyamadık Almanya'ya kadar getirdik. Özvatanı görünce afalladı tabi :crazy:

https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/arsiv/KGN56VI30N#/Tabs=section-technical-overview/Togglebox=manuals/Togglebox=accessoriesOthers/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Dışı inox olmayan, buzluğu olmayan ama kalıp olarak hemen hemen aynı olup A++ daha ucuz modeller olabilir. Mesela Bosch.

Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin

Öncelikle, üretici kim?
Profilo, aynı banttan siemens de çıkar, bosch da çıkar, profiloda çıkar. Çıkınca iş değişir. Siemens ve bosch profilo aynı model, özellik içerirken profilo en ucuzu temsil eder çünkü patent bedeli yoktur. Aynı lassa ve bridgestone da, vw, seat skoda da oldugu gibi.
Tavsiyem buna baktıgınız ürünlerin öncelikle profilo olanını inceleyin derim. Benim tüm mutfak profilo. Değişim yapacagımız zaman eşimde siemens bakıyordu Manisa büyük bayii arkadaşım 3 markada aynı binada eşim siemens tarafından girer profilo tarafından ürün almış olarak çıkar. Söylediği tek şey var. Hangi markayı alsanızda sonuçta ben kazanırım ama siz dostumsunuz sizi de düşünürüm der.
Sizin model olayına gelince tabikide ekranlı olan ama profilo olarak tabii.
Bu arada 6 yıldır ekranlı olanını kullanıyoruz sorunsuzca, hatta üst kapakta hafif ezik vardı koliden çıktıgında parça bekledik Almanyadan geliyor dediler. Hakikatende öyle oldu. Şuan mutfagımdaki 5 gözlü ocak sadece Türkiyede üretilmiş diper profilolar farklı ülkelerden bilginize.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Kulpsuz olanı alın. Kulp mu kaldı daha :) 

bir de evde ayrı bir dondurucu yoksa üstten donduruculu alın. Üstten dondurucularda buzluk kısmı daha büyük ve kullanışlı oluyor. Motordan dolayı. 

detaya girerseniz de bazı siemens modellerinde motor gibi aksamlar daha kaliteli olsun diye farklı markalar kullanılabiliyor. 

Gelelim fikrime. Görevi sadece soğutmak olan bir üründe bence pahalı ürüne gerek yok. Arçelik beko vestel de aynı. Konu çamaşır bulaşık fırın olsa tamam bosch grubu iyi derim. Ama sadece soğutma olunca bence gerek yok. 

Bosch’un yedek parçası da dışarıda yoktur. Her türlü servise muhtaç bırakıyor insanı. 

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Siz siz olun buzluk kısmı üstte olanı almayın, iki acı tecrübemiz var, uzun elektrik kesintisi veya arıza durumunda, etin vs nin kanı suyu bütün dolabı kullanılmaz hale getiriyor.

Ayrıca ben de Beko/Arçelik kullanıyorum, tavsiye ederim.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kulpsuz olanı alın. Kulp mu kaldı daha :) 

bir de evde ayrı bir dondurucu yoksa üstten donduruculu alın. Üstten dondurucularda buzluk kısmı daha büyük ve kullanışlı oluyor. Motordan dolayı. 

detaya girerseniz de bazı siemens modellerinde motor gibi aksamlar daha kaliteli olsun diye farklı markalar kullanılabiliyor. 

Gelelim fikrime. Görevi sadece soğutmak olan bir üründe bence pahalı ürüne gerek yok. Arçelik beko vestel de aynı. Konu çamaşır bulaşık fırın olsa tamam bosch grubu iyi derim. Ama sadece soğutma olunca bence gerek yok. 

Bosch’un yedek parçası da dışarıda yoktur. Her türlü servise muhtaç bırakıyor insanı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Furkan Avcı yazdı:

Siz siz olun buzluk kısmı üstte olanı almayın, iki acı tecrübemiz var, uzun elektrik kesintisi veya arıza durumunda, etin vs nin kanı suyu bütün dolabı kullanılmaz hale getiriyor.

İhtimaller dahilinde :) ama hacim olarak şey ettiydim ben

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Suyun arka giderden buharlaşma kabına akması gerekmez miydi?
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Köksal Yılmaz yazdı:

Taşarki o

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Taşarki o
Dolabın içine taşmaz ama kompresörün üstüne doğru akar
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Köksal Yılmaz yazdı:

Dolabın içinde ki koku gitmedi, ayrıca taşıp alt kısmada sızıp mahvetti. Ayrıca az kullanılacak buzluk kısmı altta olunca sık kullanılacak kısımlar el önünde kalmış oluyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Dolabın içinde ki koku gitmedi, ayrıca taşıp alt kısmada sızıp mahvetti. Ayrıca az kullanılacak buzluk kısmı altta olunca sık kullanılacak kısımlar el önünde kalmış oluyor. 
İçine su sızmış mıydı?
Yorum bağlantısı
Muhammed Orak

Duvar kalinliklarina da dikkat edin kalın olmasi enerji tasarrufu sağlar. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Enerji sınıfları yine değişti. A+++ yok sanırım artık. Bunlarda F diyor. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

A alan buzdolabı yok galiba piyasada ,bugünkü teknoloji ile çok zor diyorlardı. Arçelik çamaşır makinelerinde A almış ama. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Evren Erakçora yazdı:

A alan buzdolabı yok galiba piyasada ,bugünkü teknoloji ile çok zor diyorlardı. Arçelik çamaşır makinelerinde A almış ama. 

Şu varmış LG :https://www.lg.com/uk/fridge-freezers/lg-gbb92mcbap

20 yıl invertor motor garantisi varmış, adamlar yapmış. Ama dolap küçük :) 

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Köksal Yılmaz yazdı:
Furkan Avcı yazdı:

İçine su sızmış mıydı?

Aynen hocam dolabın kokusunu gideremedik, hurdaya verdik, kompresörü bozulmuştu.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

İçinde et çürüyen dolabı ne yaparsanız yapın geri kullanılabilir duruma getiremezsiniz. Buzluğu altta olsun üste olsun fark etmez bu durumda. O dolap doğrudan çöp oluyor. 
Genellikle evde kimse yokken kaçak akım koruma rölesi devreyi açıp enerji kesiliyor. Bu tarz sorunla gelen çok müşterimiz oluyor.

Dolap olarak ben Vestel kullanıyorum. 
Bir sorun yaşamadım. Çok detaylı araştırarak almadım açıkçası. Benim için yeterli özelliklere sahipti.

Hatta şöyle bir şey oldu. Pandemi zamanıydı. Bir modelini beğendim ödemesini yaptım. Pandemi nedeniyle üretim kapasitesi azaltıldığı için tedarik sorunları vardı. Sonrasında benim parasını ödediğim model artık tedarik edilemediği için bir üst model getirdiler, herhangi bir fark ödemedim.

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Ben dijital ekranlı olan modelin Bosch marka olanını kullanıyorum. Çok memnunum. Tercih edilebilir.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Marka olarak bence tercihiniz yanlış 5 yıl sonra sıemens in parçaları bulanamaya biliyor Tr de , ben olsam bosch yada arçelik beko tercih ederdim. Bu markalar arıza yapmadan 15 yıl rahat çalışıyorlar. 

Karar sizin...

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Murat Öngür yazdı:

Marka olarak bence tercihiniz yanlış 5 yıl sonra sıemens in parçaları bulanamaya biliyor Tr de , ben olsam bosch yada arçelik beko tercih ederdim. Bu markalar arıza yapmadan 15 yıl rahat çalışıyorlar. 

Karar sizin...

Siemens , bosch , profilo aynı fabrikada üretiliyor. Parça sorunu yaşayanı görmedim. Benim 9 yıllık bosch buzdolabının cam rafı bile hala tedarik edilebilri durumda.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...