İçeriğe Yönlendir

1.2 Opel Corsa İle Uzun Yola Gidilir Mi?

Nihat Palolu

Recommended Posts

Nihat Palolu
Mehmet Göktürk yazdı:

başka bir sorun vardır. hava filtresi değişti mi orjinal mi?

Bakıma götürdüm 3. siteye hava filtresi de değişti.

Orijinal GM logolu yokmuş, ACDelco marka taktılar. Opel'in oem markasıymış.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Nihat Palolu yazdı:

Sarı sitede1.2 ler 85 hp diyor eğer doğruysa sorunsuz gidersiniz. Benzinli 1.25 170km/h  rahat görürüyor. Arsçta başka sıkıntı olabilir. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Nihat Palolu yazdı:

Bakıma götürdüm 3. siteye hava filtresi de değişti.

Orijinal GM logolu yokmuş, ACDelco marka taktılar. Opel'in oem markasıymış.

AC Delco oem marka evet. Hatta GM nin oem amortisör üreticisi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

gidiyordur o ya. bağırması turbo araçtan geçtiyseniz anormal gelebilir. atmosferik zevkini sürün bağırsın.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Metin Uzunoğlu yazdı:

Sarı sitede1.2 ler 85 hp diyor eğer doğruysa sorunsuz gidersiniz. Benzinli 1.25 170km/h  rahat görürüyor. Arsçta başka sıkıntı olabilir. 

Metin hocam 85 Beygir olması mümkün değil, eğer arabada bir problem yoksa.

Yükek hıza çıkmasından ziyade seri gelmedi bana. Ayağınızı gazdan çekip bastığınızda toparlayamıyor, vites küçültüp tekrar hızlanmak gerekiyor. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Mehmet Göktürk yazdı:

gidiyordur o ya. bağırması turbo araçtan geçtiyseniz anormal gelebilir. atmosferik zevkini sürün bağırsın.

Kula çıkışı rampada, konya ovası düzlıkte ciğer temizliği yapayım belki düzelir.

Sürekli şehir içi düşük hızda kullanılmış bayan arabası.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

1.2T 3 silindir 130ps Grandland X ile 24 saatte 2200 km yol yapıldı. 3 yetişkin 2 çocuk ve full bagaj ile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mutlu Kanter

Sene  1993 ,1977 model Renault 12 TS ile 1200 Km yol yapmıştık, Bence Araba bakımlı ise   hiç problem olmaz o yol yapılır 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Nihat Palolu yazdı:

Kula çıkışı rampada, konya ovası düzlıkte ciğer temizliği yapayım belki düzelir.

Sürekli şehir içi düşük hızda kullanılmış bayan arabası.

Kutup başlarını sökün beyin sıfırlasın o zaman. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Bayramda İzmir'de Adana'ya gitmeyi düşünüyoruz. Geri de döneceğiz tabi.
2013 model 1.2 litre benzinli (sanırım 63 beygir) opel corsa ile 3 yetişkin 2 çocukla 900 km yol yapılır m?
Geçtiğimiz cumartesi yağ ve filtre değişimi için sanayiye götürürken kullandım.
Buzda gidiyormuş yolda tutunamıyormuş gibi geldi, yumuşacık bir araba.
Yağ değişimi yapılırken arka amortisörlerde yağ kaçırma lekeleri vardı.
Yolda giderken arkası zıplamıyor ama bu yumuşaklık amortisörleden dolayı mı anlayamadım.

Ben gececiyim, uykum gelmez basar gidirem. Bu araba benim uykumu getirir mi, yürümüyor çünkü.
Abi woswos la almanyadan geliyorlardi eskiden bence gidilir
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

90 model kartalla Ankara Malatya gittik geldik. Arabanın adı kartaldı ama biz eşek yüküyle yük doldurduk. Yokuş durumu can sıksa da gidiliyor mu evet 😊 araba bakjmlıysa her yere gidersiniz. Sık mola verin yeterli 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Araç bakım durumuna da bağlı olarak biraz yorabilir, yokuş tırmanırken sollama yapmamak lazım haricinde sorun olmaz.

• Beğen 1
  • Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
(düzenlendi)

Araba 90 bin km'de son bakımı hariç yetkili serviste yapılmış diye biliyorum. Sakat bir araba olsa gitmem zaten.

Gerçi yine gitmek istemiyorum da taşıt tanıma olduğu için bastırıyorlar bununla gidelim diye.

tarihinde Nihat Palolu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Alternatif yoksa her şeyle de gidilir de alternatif varsa ben gitmezdim. Connect daha mantıklı geldi kulağa mesela.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Scirocco 4 kişilik Connect 2 kişilik. Biz 5 kişiyiz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Senin arabadan sonra gitmiyormuş gibi gelir.  
50-100 km kullanınca gider. 
Gaz tepkilerine alışacaksın. Hepsi bu. 
Seninkinde çeyrek gazdaki tepkiyi bunda yarım gazda alırsın. 
Biraz devir. Her şeyi çözer. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar

Gidilir. 

Yalnız Adana'ya yaklaşınca Pozantı taraflarında Toros eteklerinden çıkarken dikkatli olun 4e hatta 3e düşer araç o yokuşlarda. Sağdan sakin sakin gidin tırlara dikkat ederek. 

Biraz yorar ama dediğim gibi gidilir de gelinir de. Zamanında reno 12lerle filan gitmiş gelmiş insanlar o yolları. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Muhip Yılmaz yazdı:

Niye gidilmesin yahu :) Gayette güzel gidilir :) 

bencede yahu. ama yavaş gidilir.

Erdem Doğan yazdı:

1.2T 3 silindir 130ps Grandland X ile 24 saatte 2200 km yol yapıldı. 3 yetişkin 2 çocuk ve full bagaj ile.

turbo benzinin esnekliği bambaşka ama. kıyaslanamaz bence.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Rifat Berber

Bizim kayınpeder 1.4 astra (87 hp,turbosuz) ile Almanya - Türkiye arası gidip geliyor, ortalama gidiş geliş  5500 KM :) sakin gidip aracı tanırsanız çok rahat gidersiniz.  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Motor sesini duyarak hızlı duymadan usul usul gidilir...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Nihat Palolu

Dün İzmir’den akşam 10’da çıktım. Bu sabah 9’da Adana’ya vardım. Sollamalarda çok zorlandım, hatta sollayamayıp geri kaçtığımda oldu. Rampalara 5’le girip vites küçültmemek daha iyi. 3’e alsanız bile yürümüyor. 5’le aynı performansı gösteriyor. Bu arabayla uzun yola gitmem bir daha.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

900km yol. Arada ufak mola ile bence normal zamanda gidilmiş. 1 saat daha erken gitseydiniz ne değişecekti. Varsın birkaç dağ geçidinde sollama yapmasın. 

benim için önemli şeyler değil ama bazı insanlar bunu gurur meselesi yapıyor :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

900km yol. Arada ufak mola ile bence normal zamanda gidilmiş. 1 saat daha erken gitseydiniz ne değişecekti. Varsın birkaç dağ geçidinde sollama yapmasın. 

benim için önemli şeyler değil ama bazı insanlar bunu gurur meselesi yapıyor :) 

Benim derdim hız yapıp erken gitmek değil. Kaçmak istediğinizde kaçıp güvenli yere atamıyorsunuz kendinizi. Kamyonlar otobüsler birbirini solluyor siz arada kalıyorsunuz tedirgin ediyor.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Nihat Palolu yazdı:

Benim derdim hız yapıp erken gitmek değil. Kaçmak istediğinizde kaçıp güvenli yere atamıyorsunuz kendinizi. Kamyonlar otobüsler birbirini solluyor siz arada kalıyorsunuz tedirgin ediyor.

abi bende her sene istanbul’dan hem antalya’ya hem trabzon’a sürerim geceleri. Geceleri yollar bomboş. Ne kamyon ne otobüs. Çok çok az var. Rampalarda bilerek yavaşlarım biraz. Hiç tehlike atlatmadım desem yalan olmaz yani. Gündüz olsa tamam. Bazen tırmanmalar yoğun olabiliyor. 

ama geçeceğim diye bazen gazladığımızda daha çok tehlike yaşayabiliyoruz. 

mesela dağ geçitlerinde tırmanan kamyonlar 50-60’ı geçemez. Bu hızlarda tehlike daha az bence. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...