İçeriğe Yönlendir

TC Bilgilerimiz Çalındı

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

TC kimlik bilgilerimiz ve daha bir çok bilgi çalınmış. Aman dikkatli olalım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Devlette zaten var? Ne olabilir ki başka?

Click bait sanki bu..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Ben biraz baktım, böyle bir sızıntıya dair kanıt yok henüz.

Ayrıca olsa bile yapılacak ekstra bir şey yok, her zaman dikkat etmemiz gereken şeylere dikkat etmemiz yeterli. Bir çok veri önceden sızmıştı zaten.

Twitter'da dolaşan kimlik fotoları fotoşop

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

adıma şirket açmak isteyen varsa derhal hallederiz, ibanımı da feda olsun isteyen kulanabailir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

İnsanları en sonunda 90’lara geri döndürecekler. Telefon yok. Kart yok. İnternet yok. Onu istiyorlar

twitter’da Erdoğan ve hakan fidan’ın kimlikleri paylaşılmış. Onlar fotoşok bu arada

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Bari borçlarımızı silseler. Birkaç üniversiteden mezun gösterseler insanlarımızı, ne bileyim iyilik kazansın, hayat böyle birşey olsun anne.

961962.jpg

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

İç İşleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık yalanlamış, Ne diyelim İnşallah doğru değildir. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
Selim Bilgin yazdı:

Ben biraz baktım, böyle bir sızıntıya dair kanıt yok henüz.

Ayrıca olsa bile yapılacak ekstra bir şey yok, her zaman dikkat etmemiz gereken şeylere dikkat etmemiz yeterli. Bir çok veri önceden sızmıştı zaten.

Twitter'da dolaşan kimlik fotoları fotoşop

Kimlik resmi üzerine verileri getiren bir sistem olabilir. Direk Kimliğin renkli fotokopisi zaten hiçbir sistemde yok. Bizim sistemlerde eskiden mesela eski nüfus cüzdanı resmi üzerine bilgileri dolduruyordu baktığın zaman kimlik gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ümit Türk yazdı:

Çalsalar ne yapabilirler ki. 

en uç noktası para cezai durumlar. Mesela kimlik bilgileriyle turkcell’e gidip sim kartım kırıldı yenisini almak istiyorum diyerek yeni kart alıp banka bilgilerinize ulaşabilir. 

suç unsuru şeyler de var tabi

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Eskiden de çalınmıştı bilgiler, hatta elden ele dolaşıyordu.. 

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Yetkili bir kurumdan yalanlama geldiyse o iş kesin doğrudur..

• Beğen 3
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mehmet Cihat yazdı:

Kimlik resmi üzerine verileri getiren bir sistem olabilir. Direk Kimliğin renkli fotokopisi zaten hiçbir sistemde yok. Bizim sistemlerde eskiden mesela eski nüfus cüzdanı resmi üzerine bilgileri dolduruyordu baktığın zaman kimlik gibi duruyor.

O tür sistemler fotoğraf oluşturmaz, anlık olarak frontend'de yaparlar, dolayısıyla sızamaz. Kaldı ki yayılan görseller oldukça amatör hazırlanmış.

Daha önce ÖSYM'de bir sızıntı oldu, bir ara seçim için partilere dağıtılan veriler sızdı. Olabilir böyle şeyler ama bu şekilde değil. Genelde de bireylerden ya da entegrasyon yapılan alt sistemlerden sızar. E-Devlet bu verileri kendisi tutmadığı, arada sadece bir gateway görevi gördüğü için komple "e-devlet veri sızdırdı" diyebilmek çok zor.

Olan şey, iki gazeteciyi kandırmışlar (sosyal mühendislik), onlar da 3 like 2 izlenme için ortalığı velveleye verdi. Şimdi insanlar ne malum olmadığı diyor. :) 

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Gazeteci ile Hakan Fidan'ın kimlikteki imzaları bile aynı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ

Bu şekilde kimlik kartı olarak veri sızdığına inanan için elimde uygun fiyata çok güzel bir tünel var. Adı Avrasya

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Geçen gün ing mobil bloke ettim yanlışlıkla. Şifre sıfırlarken kimliği önden arkadan taradı uygulama, çipi okudu birsürü iş. Bunların sızdırmayacağı ne malum. Artık herşey heryerde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Geçen gün ing mobil bloke ettim yanlışlıkla. Şifre sıfırlarken kimliği önden arkadan taradı uygulama, çipi okudu birsürü iş. Bunların sızdırmayacağı ne malum. Artık herşey heryerde.

geçen bi mercedese oturdum. Popom değdi yani. Kimlik beyni kopyalamış mıdır verilerimi? 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

geçen bi mercedese oturdum. Popom değdi yani. Kimlik beyni kopyalamış mıdır verilerimi? 

İki beyin yan yana gelmeliydi, çalmamıştır yani. Tavanda beyin varsa oradan upload edebilirdi.:)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Verilerle kaldıysan öp başına koy bence. :seytan:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Verilerle kaldıysan öp başına koy bence. :seytan:

Ayıp olmaz mı

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...