Ali Darbaz 12 Nisan 2022 Paylaş 12 Nisan 2022 TC kimlik bilgilerimiz ve daha bir çok bilgi çalınmış. Aman dikkatli olalım. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Nisan 2022 Paylaş 12 Nisan 2022 Devlette zaten var? Ne olabilir ki başka? Click bait sanki bu.. 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 12 Nisan 2022 Paylaş 12 Nisan 2022 Ben biraz baktım, böyle bir sızıntıya dair kanıt yok henüz. Ayrıca olsa bile yapılacak ekstra bir şey yok, her zaman dikkat etmemiz gereken şeylere dikkat etmemiz yeterli. Bir çok veri önceden sızmıştı zaten. Twitter'da dolaşan kimlik fotoları fotoşop 1 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 12 Nisan 2022 Paylaş 12 Nisan 2022 Para yok ki cüzdanı çalsa ne olacak 4 4 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Nisan 2022 Paylaş 12 Nisan 2022 adıma şirket açmak isteyen varsa derhal hallederiz, ibanımı da feda olsun isteyen kulanabailir 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Nisan 2022 Paylaş 12 Nisan 2022 İnsanları en sonunda 90’lara geri döndürecekler. Telefon yok. Kart yok. İnternet yok. Onu istiyorlar twitter’da Erdoğan ve hakan fidan’ın kimlikleri paylaşılmış. Onlar fotoşok bu arada Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 Bari borçlarımızı silseler. Birkaç üniversiteden mezun gösterseler insanlarımızı, ne bileyim iyilik kazansın, hayat böyle birşey olsun anne. 1 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 İç İşleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık yalanlamış, Ne diyelim İnşallah doğru değildir. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 Selim Bilgin yazdı: Ben biraz baktım, böyle bir sızıntıya dair kanıt yok henüz. Ayrıca olsa bile yapılacak ekstra bir şey yok, her zaman dikkat etmemiz gereken şeylere dikkat etmemiz yeterli. Bir çok veri önceden sızmıştı zaten. Twitter'da dolaşan kimlik fotoları fotoşop Kimlik resmi üzerine verileri getiren bir sistem olabilir. Direk Kimliğin renkli fotokopisi zaten hiçbir sistemde yok. Bizim sistemlerde eskiden mesela eski nüfus cüzdanı resmi üzerine bilgileri dolduruyordu baktığın zaman kimlik gibi duruyor. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 Ümit Türk yazdı: Çalsalar ne yapabilirler ki. en uç noktası para cezai durumlar. Mesela kimlik bilgileriyle turkcell’e gidip sim kartım kırıldı yenisini almak istiyorum diyerek yeni kart alıp banka bilgilerinize ulaşabilir. suç unsuru şeyler de var tabi Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 Çalınmış olsa şuan elden ne gelir ki Yorum bağlantısı
Cem Işık 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 Eskiden de çalınmıştı bilgiler, hatta elden ele dolaşıyordu.. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 Sonra inkar ettiler ama inandırıcı gelmedi. Yorum bağlantısı
Metin Mankal 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 Yetkili bir kurumdan yalanlama geldiyse o iş kesin doğrudur.. 3 3 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 Mehmet Cihat yazdı: Kimlik resmi üzerine verileri getiren bir sistem olabilir. Direk Kimliğin renkli fotokopisi zaten hiçbir sistemde yok. Bizim sistemlerde eskiden mesela eski nüfus cüzdanı resmi üzerine bilgileri dolduruyordu baktığın zaman kimlik gibi duruyor. O tür sistemler fotoğraf oluşturmaz, anlık olarak frontend'de yaparlar, dolayısıyla sızamaz. Kaldı ki yayılan görseller oldukça amatör hazırlanmış. Daha önce ÖSYM'de bir sızıntı oldu, bir ara seçim için partilere dağıtılan veriler sızdı. Olabilir böyle şeyler ama bu şekilde değil. Genelde de bireylerden ya da entegrasyon yapılan alt sistemlerden sızar. E-Devlet bu verileri kendisi tutmadığı, arada sadece bir gateway görevi gördüğü için komple "e-devlet veri sızdırdı" diyebilmek çok zor. Olan şey, iki gazeteciyi kandırmışlar (sosyal mühendislik), onlar da 3 like 2 izlenme için ortalığı velveleye verdi. Şimdi insanlar ne malum olmadığı diyor. 4 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 Gazeteci ile Hakan Fidan'ın kimlikteki imzaları bile aynı. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 Bu şekilde kimlik kartı olarak veri sızdığına inanan için elimde uygun fiyata çok güzel bir tünel var. Adı Avrasya 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 Geçen gün ing mobil bloke ettim yanlışlıkla. Şifre sıfırlarken kimliği önden arkadan taradı uygulama, çipi okudu birsürü iş. Bunların sızdırmayacağı ne malum. Artık herşey heryerde. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Geçen gün ing mobil bloke ettim yanlışlıkla. Şifre sıfırlarken kimliği önden arkadan taradı uygulama, çipi okudu birsürü iş. Bunların sızdırmayacağı ne malum. Artık herşey heryerde. geçen bi mercedese oturdum. Popom değdi yani. Kimlik beyni kopyalamış mıdır verilerimi? 1 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: geçen bi mercedese oturdum. Popom değdi yani. Kimlik beyni kopyalamış mıdır verilerimi? İki beyin yan yana gelmeliydi, çalmamıştır yani. Tavanda beyin varsa oradan upload edebilirdi. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: geçen bi mercedese oturdum. Popom değdi yani. Kimlik beyni kopyalamış mıdır verilerimi? Verilerle kaldıysan öp başına koy bence. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 13 Nisan 2022 Paylaş 13 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Verilerle kaldıysan öp başına koy bence. Ayıp olmaz mı 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts