İçeriğe Yönlendir

Kör Nokta Uyarı Sistemi Sol Taraf Çalışmıyor.

Gencay Bengli

Recommended Posts

Gencay Bengli

Herkese Merhaba,

2012 C4 aracımda sol taraftaki kör nokta uyarı çalışmıyor ( ayna üzerinde yanan turuncu ışık yanmıyor) Sağ taraftakinde bir sorun yok.

Park sensörlerini kontrol ettim. Herhangi bir sorun gözükmüyor. 

Kör nokta sistemi başka bir okuyucudan mı çalışıyor? 

( Aynalara ya da başka bir alana darbe vs almadık. Onu da belirteyim.)

Bir öneriniz olur mu?

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Ledi bozulmuş olabilir mi

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Gencay Bengli

Oradaki mekanizmayı hiç bilmiyorum. Sadece aynayı sökebilir miyim ? ondan da emin değilim. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Sadece led mi uyarı yöntemi? Ses- direksiyonda titreşim vs de yapıyor muydu çalıştığında uyarmak için? 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu tip kontroller sökme takma ile kontrol edilmez, arıza teşhis cihazına bağlanmalı, gerçek bir cihaza

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Gencay Bengli
Cem Işık yazdı:

Sadece led mi uyarı yöntemi? Ses- direksiyonda titreşim vs de yapıyor muydu çalıştığında uyarmak için? 

Sadece sarı lamba yanıyor Cem abi. Başka bir fonksiyonu yok.

Yorum bağlantısı
Gencay Bengli
Çağlar Bayur yazdı:

bu tip kontroller sökme takma ile kontrol edilmez, arıza teşhis cihazına bağlanmalı, gerçek bir cihaza

Yakın zamanda bağlandı. Birşey gözükmedi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Gencay Bengli yazdı:

Birşey gözükmedi.

cihaz ne marka idi? hangi menüden kontrol sağlandı?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Gencay Bengli
Çağlar Bayur yazdı:

cihaz ne marka idi? hangi menüden kontrol sağlandı?

Abi sana hazırlıklı geleceğim. Yüzeysel cevaplar veremem sana :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Gencay Bengli yazdı:

Abi sana hazırlıklı geleceğim. Yüzeysel cevaplar veremem sana :)

orjinal servis cihazı harici bu tip bir işelvi test edemez, veya çok gelişmiş bir programı olmalı, yani klasik cepte taşınana obd okuyucusu ile teşhis ollmaz

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk

uyarı lambası bozulmuş olabilir,aracı ilk çalıştırırken yanıp sönmesi lazım,kontrol amaçlı sağ ayna sökülüp solun fişlerine takılıp test edilebilir.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bunun sensörü bildiğim kadarıyla arka tamponun köşelerinde. Lamba ile birlikte sesli sinyal de vermiyor muydu? 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Gencay Bengli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bunun sensörü bildiğim kadarıyla arka tamponun köşelerinde. Lamba ile birlikte sesli sinyal de vermiyor muydu? 

Tansu bey selamlar,  sesli sinyal yok  sadece görsel olarak yanan turuncu bir yuvarlak ışık var o kadar. Köşede iki tane sensör var. Biri yana bakıyor diğeri biraz daha arkaya bakacak şekilde konumlandırılmış.

Yana bakanlar kör nokta ve aynı zamanda park sensörü görevinde olabilir mi onu tam netleştiremedim. Bir test yapayım

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Gencay Bengli yazdı:

Tansu bey selamlar,  sesli sinyal yok  sadece görsel olarak yanan turuncu bir yuvarlak ışık var o kadar. Köşede iki tane sensör var. Biri yana bakıyor diğeri biraz daha arkaya bakacak şekilde konumlandırılmış.

Yana bakanlar kör nokta ve aynı zamanda park sensörü görevinde olabilir mi onu tam netleştiremedim. Bir test yapayım

Tamponun içinde gencay bey. Sökmeden görülmez. Ama çalışmaması demek hata demek. Hata olarak düşmesi lazım göstergeye veya obd tespit cihazına. Orası kafamı karıştırdı. Belki sadece aynadaki ışık led bozuldu ama o zaman da hata olarak gözükmesi lazımdı. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
Gencay Bengli yazdı:

Gencay Bey LED arızası elbette olabilir ama o sizin kontrol edebileceğiniz gibi değildir diye tahmin ediyorum. Her arıza tespit cihazı da o tarz teknolojik sistemlerin detaylı analizini yapmıyor. Servisteki cihazlarda direk bunların ayrı menüsü oluyor. Mesela ACC diyor 5-6 tane de alt menü çıkıyor gibi. Orada sistem arızasının ne olduğu görünür diye tahmin ediyorum. 

Şahsi kanaatim o taraf radarı ile ilgili olma ihtimali. Kör nokta uyarı sistemi park sensörünü değil tamponun her iki köşesinde bulunan kendine ait daha uzun menzilli radarları kullanıyor. Bunlarda bir kablo temassızlığı yada radar arızası o tarafı iptal etmiş olabiliyor. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Gencay Bengli

İnternetten de baktım konuyla ilgili olarak birşeyler bulamadım. Yaşadığım durum sanırım olağandışı.  Yetkili servis yolu gözüküyor gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Gencay Bengli yazdı:

Yakın zamanda bağlandı. Birşey gözükmedi.

parklara bağlayalım sürekli yansın? :D

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Ledin bozulması bana olası gelmiyor su alması vs haricinde, sensör beyni / kablosu vs ile alakalı çıkacak gibi hissediyorum. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Gencay Bengli

Bugün triger için gittim. Bilgisayara bağlayarak ledleri yaktı ama maalesef sol taraf yanmadı. Emin olmak için sağ aynayı söküp, sola taktık. O zaman yandı.

Kısacası tesisat sağlam; fakat led gitmiş.

Sadece ledi değişiriz bir ümit dedim ama aynaya presli vaziyette olduğu için o da olmadı.

Usuleten fiyatına baktık. 1000 liracık.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Şükredin. Kör nokta sistemi 1000 eurodan fazladır :) 

Yorum bağlantısı
Serdar Mete

Selamlar Gencay abi , maslakda Garaj 58 e de bir göster bu led i , kesin çözüm alacaksın.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Gencay Bengli yazdı:

Bugün triger için gittim. Bilgisayara bağlayarak ledleri yaktı ama maalesef sol taraf yanmadı. Emin olmak için sağ aynayı söküp, sola taktık. O zaman yandı.

Kısacası tesisat sağlam; fakat led gitmiş.

Sadece ledi değişiriz bir ümit dedim ama aynaya presli vaziyette olduğu için o da olmadı.

Usuleten fiyatına baktık. 1000 liracık.

Yeni ledleri de presleriz.  Sorun olmaz 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Hiç olmadı dremel ile oyarak eski led iptal edilir, yerine yeni led takılır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...