İçeriğe Yönlendir

İcra Takibi İle Alakalı

Cihat Küçükay

Recommended Posts

Cihat Küçükay

Merhaba

Avukat olan arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim.

Ankara 13.icra dairesinden rahmetli babamın geçmiş mahkemesinden kalan bir borç için bize ödeme emri gelmişti. Kardeşimle bende (gelen borç 1100 TL) ayrı ayrı ödedik. Buna rağmen dün tekrar borç ödenmedi diye tebligat geldi. Büyükçekmece icraya geldik ne yapmamız lazım?

Yorum bağlantısı
Ali Gök

borcu nereye ödediniz ?

borç ödendiğine dair dekont elinizde mevcutmu ?

ibraname almışmıydınız borç ödendikten sonra ?

borcu 3 5 gün önce ödediyseniz siz ödemeden önce postaya verilmiş tebligat ancak ulaşmış olabilir bu arada

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Cihat Küçükay yazdı:

Merhaba

Avukat olan arkadaşlar cevap verebilirse sevinirim.

Ankara 13.icra dairesinden rahmetli babamın geçmiş mahkemesinden kalan bir borç için bize ödeme emri gelmişti. Kardeşimle bende (gelen borç 1100 TL) ayrı ayrı ödedik. Buna rağmen dün tekrar borç ödenmedi diye tebligat geldi. Büyükçekmece icraya geldik ne yapmamız lazım?

Size gelen tebligatta 1100 tl yazar ama ilgili dosyadan kapak hesabı almışmıydınız?  1100 yazar ama o asıl borç değildir, faizi vs derken 100 tl-150 tl gibi fark çıkar. B. çekmece icradan bir şey yapamazsınız, "UYAP vatandaş portal"dan ilgili dosyaya girip, dosya hesabına bakmanız gerekiyor, ne kadar bir fark kaldı ise onu ödemeniz gerek. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
borcu nereye ödediniz ?

borcu 3 5 gün önce ödediyseniz siz ödemeden önce postaya verilmiş tebligat ancak ulaşmış olabilir bu arada
Uyap kullanma konusunda cahil olmamın cezasını çekiyorum şu an. Uyap sistemi üzerinde her şey kayıtlı, ama kapak hesabı yapılması gerektiği yazmıyor. Kapak hesabını yaptırmadan uyapta yazan değeri ödeseniz bile dosya kapanmayabilirmiş. Günlük faiz işletildiği için fark oluşabilirmiş. Daha neler öğreneceğiz bakalım.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Cihat Küçükay yazdı:
Ali Gök yazdı:
borcu nereye ödediniz ?

Uyap kullanma konusunda cahil olmamın cezasını çekiyorum şu an. Uyap sistemi üzerinde her şey kayıtlı, ama kapak hesabı yapılması gerektiği yazmıyor. Kapak hesabını yaptırmadan uyapta yazan değeri ödeseniz bile dosya kapanmayabilirmiş. Günlük faiz işletildiği için fark oluşabilirmiş. Daha neler öğreneceğiz bakalım.

20-30 TL gibi bir borç bile kaldıysa , alacaklı taraf dosyayı kapatmayabilir, size gelen belge "BAKİYE ÖDEME MUHTIRASI" mı idi yoksa "1100 TL tutarlı ÖDEME EMRİ" miydi? Detaylı bir iştir bu. Telefondan UYAP VATANDAŞ PORTAL'a e devlet şifresiyle girip, ilgili icra dosyasında  dosya hesabına bir bakın, tekrar söylemiş olayım. 

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
20-30 TL gibi bir borç bile kaldıysa , alacaklı taraf dosyayı kapatmayabilir, size gelen belge "BAKİYE ÖDEME MUHTIRASI" mı idi yoksa "1100 TL tutarlı ÖDEME EMRİ" miydi? Detaylı bir iştir bu. Telefondan UYAP VATANDAŞ PORTAL'a e devlet şifresiyle girip, ilgili icra dosyasında  dosya hesabına bir bakın, tekrar söylemiş olayım. 
Bakiye ödeme muhtırası hocam, yatırdığımız miktar görünüyor. Bir de kalan bakiye görünüyor. Avukatla şimdi görüştüm. Kapak hesabının yeniden yapılması için başvuru yapmışlar, şimdi nöbetçi icraya başvurup yeniden hesaplatacağım. Çıkan meblağı vakıfbanka yatırıp dekontu tekrar icraya vereceğim ve dosya sistemden kapanacak. Böyle söylendi.
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Cihat Küçükay yazdı:
Cem Işık yazdı:

Bakiye ödeme muhtırası hocam, yatırdığımız miktar görünüyor. Bir de kalan bakiye görünüyor. Avukatla şimdi görüştüm. Kapak hesabının yeniden yapılması için başvuru yapmışlar, şimdi nöbetçi icraya başvurup yeniden hesaplatacağım. Çıkan meblağı vakıfbanka yatırıp dekontu tekrar icraya vereceğim ve dosya sistemden kapanacak. Böyle söylendi.

Bununla geçmiş olsun diyelim o halde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Bununla geçmiş olsun diyelim o halde. 
Güncelleme; nöbetçi icra hesaplamıyor. Ankara 13.icra hesaplıyor yani tebligatı gönderen hesaplıyor. Avukat bana bildirecek, bende icra dairesinin ibanına yatıracağım. Dosya kapanışını da uyapta takip edeceğim.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Murat Sürmeli

Bana da icra geldi 10 yıl önce rahmetli olan babamın adına 4 yıl önce ödenmemiş bir fatura olduğu söyleniyor, ne faturayı gösteriyorlar ne de detay veriyorlar. Ankaradan İzmire gitmem gerekiyormuş faturayı görmek için. Bize kayıtlı olmayan oturmadığımız bir adresten gelen ve bugüne kadar da borçla alakalı herhangi bir bilgilendirme yapılmayan faturayı bile göremiyorum, kişiye verebiliyorlarmış sadece :( 

Bir de elektrik borcu ne kadar biriktirilebiliyor böyle anlamadım, 30bin TL borç çıkardılar, UYAP'ta da takibin dayanağı belge yazıyor mesela, sadece excel sütünunda babamın adı karşısında da borcu var, ilginç sistemmiş, fatura yüklenmiyormuş icralarda.

Dikkat etmemiz gereken yada yapmamız gereken ne vardır @Cem Işık hocam?

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

İnternetten okuduğum kadarıyla 7 gün içinde itiraz etmek gerekiyormuş, bizim bilmediğimiz bir abonelik, ispatını talep edemez miyiz bu durumda? Borç bizim mi bilmiyoruz ve karşı avukat da yardımcı olmadı hiç

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Tuhaf tuhaf açıklamalar yapıyor elektrik idaresi, 92de açılmışmış abonelik babamın TCsi ile, TC ile açılıyor muydu o yıllar bilemiyorum, borç 2019a aitmiş, şuan kesikmiş abonelik, babam 2013de vefat etti, verdikleri abone numarası ile sistemlerine giriyorum, babamın adına açık gözüküyor abonelik ve 4 kuruşluk borcu gözüküyor. İsim benzerliği desem TC var diyorlar, anlayamadık, bir 3 kağıt mı var nedir

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Murat Sürmeli yazdı:

Tuhaf tuhaf açıklamalar yapıyor elektrik idaresi, 92de açılmışmış abonelik babamın TCsi ile, TC ile açılıyor muydu o yıllar bilemiyorum, borç 2019a aitmiş, şuan kesikmiş abonelik, babam 2013de vefat etti, verdikleri abone numarası ile sistemlerine giriyorum, babamın adına açık gözüküyor abonelik ve 4 kuruşluk borcu gözüküyor. İsim benzerliği desem TC var diyorlar, anlayamadık, bir 3 kağıt mı var nedir

TC tam emin değilim ama 2000 civarı yıllarda geldi. Öncesinde X oğlu Y vardı, başka bir X oğlu Y nin borcunu babanızın TC ile eşleştirmişlerdir. Doğal olarak abonelik artık babanızın olmuş oldu. Bu konuda ciddi bir itiraz süreci ve belki davaya gidecek durum olacak. 

En temizi bulunduğunuz yerdeki müdürlüğe geçmişe dönük ikamet bilgilerini e devletten çıkarıp bir başvurun. Bu adres ile ilgimiz yok, hata yapılmıştır gibisinden. 

Kaldıki vefat sonrası alınan veraset belgesi ile bu durumların görülmesi gerekirdi. Sonuçta reddi miras gibi bir hakkınız var, bilmediğiniz borcu belki bilseniz kabul etmeyeceksiniz. Buradan da ilerlenir belki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Avukat bir arkadaşa verdik bilgileri, itiraz edeceğiz, bize geri de dönebilirmiş cezasıyla, yapacak bişi yok dedik, itiraz edeceğiz, bakalım ne çıkacak

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sürmeli yazdı:

4 kuruşluk borcu gözüküyor. İ

onu ödeyin diğer takibi de red edin vakit geçirmeden derim ileri safhası avkat bilir

size gelen bildirm ilamsız icra takibi mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Çağlar Bayur yazdı:

onu ödeyin diğer takibi de red edin vakit geçirmeden derim ileri safhası avkat bilir

size gelen bildirm ilamsız icra takibi mi?

Evet ilamsızmış, dilekçe ile durur kolayca dedi avukat. Ama karşı taraf dava açar bu sefer dedi, kötü niyet görürse hakim %20 mi ne cezalı + avukat masraflarını ödersin dedi, dedim kötü niyet karşı tarafta, faturayı, belgeleri vermiyor, itiraz edeceğiz. 4 kuruşluk borcu da ödemek diğerini kabul etmek sayılabilir diye ellemedim, başkasına aitse bu da başkasına aittir. Belki de isim benzeri adam borcunu ödedi, açtırdı hattını, biz avukatla uğraşıyoruz, belli de olmaz, burası Türkiye :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yok bence o 4 kuruşuşu ödeyin edevletten sıfırlansın, karşıda fatura matura olsa zaten ilamsız açmazdı

son söz avkatların

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Çağlar Bayur yazdı:

yok bence o 4 kuruşuşu ödeyin edevletten sıfırlansın, karşıda fatura matura olsa zaten ilamsız açmazdı

son söz avkatların

İlam= fatura değil abi, mahkeme kararıdır. 
mahkeme kararı yoksa ve yasal süresi içinde itirazla takip durur. 
itirazı kaldırmak için alacaklı olduğunu iddia eden tarafın dava açıp kanıtlaması gerekir. Kanıtlarsa %20 icra inkar tazminatı ve karşı tarafa ödenecek vekalet ücreti gelir gündeme. 
ya tutarsa diye açılmış bir takip gibi geldi bana, itiraz da edilmiş, hayırlısı olsun .. 

itirazda kısmi itiraz yapılabiliyor, yani 4 kuruşu ödüyorum bakiyeye itiraz ediyorum da denebilirdi. Neyse bakalım görelim sonucu

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ü.Emre Kartal yazdı:

Sonuçta reddi miras gibi bir hakkınız var, bilmediğiniz borcu belki bilseniz kabul etmeyeceksiniz. Buradan da ilerlenir belki

Yeri gelmişken söyleyeyim. 
Reddi mirasta süre 3 ay. 
3 ayı geçince mirası kabul etmiş oluyoruz. 

Amcamın mirasını yani borçlarını reddetmeyi akıl edemediğim için ödemek zorunda kaldım. 

• Beğen 1
  • Üzgün 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

4 kuruş ne değerli bir birim haline gelebiliyor

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Bu arada güncelleme geçeyim, babamın üzerine 2 abonelik gözüküyormuş aynı adreste, birisi 1967 yılında açılmış, babam 13 yaşındayken, babamın adına hem de, diğeri ise 1992 yılında açılmış, hesaplarda TC numarası vs yok tabi, vatandaşı kandırmaya yönelik konuşuyorlar, şubelerindeki kayıtlarda TC numarası yokmuş doğal olarak, hat kesikmiş şuan, dilekçeyi vereceğiz yakında, tam üçkağıtçı olmuş bunlar

• Beğen 2
  • Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Bu tip kurumlar , sorunlu alacaklarını bürolara devrediyorlar. Büroların da tahsil edebildiği kar oluyor. 

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Reddi mirasta süre 3 ay. 

Amcamın mirasını yani borçlarını reddetmeyi akıl edemediğim için ödemek zorunda kaldım. 

Amcanin borc sana nasil kaliyor abi? Kimsesi olmadigi icin mi? Yoksa otomatik olarak kardese, kardesi hayatta degilse cocuklarina mi?

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Reddi mirasta süre 3 ay. 

Benzeri başımıza geldi. Yazayım da belki birisinin işine yarar.

Reddi mirasta süre 3 ay.

Ama miras bırakanın borcu aktifinden çok fazla ise hükmen ret davası açarak kurtulma şansı da var.

Hükmen rette zaman sınırı yok. 3 aydan sonra da açılabiliyor.

Mahkeme bilirkişiye yönlendiriyor. Bilir kişi raporunda ölüm tarihinde miras batıktır derse mahkeme hükmen ret kararı alıyor.

Biz bir rahmetlinin devasa borçlarından böyle kurtulduk.

Ölen kişinin eşi-çocuğu yoksa miras ana babasına geçiyor. Onlar da yoksa ana babasına.

Onlar da yoksa onların diğer alt soylarına.

Yani amcadan haladan dayıdan teyzeden yeğenden miras yada borç kalabilir.

Çocuksuz bir kaç akrabam var, Allah hepsine uzun ömür versin. Onlara bir şey olsa hemen gidip reddi miras yaparım 3 ay geçmeden.

İnanılmaz sıkıntılı bir durum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Erdem Doğan yazdı:

Amcanin borc sana nasil kaliyor abi? Kimsesi olmadigi icin mi? Yoksa otomatik olarak kardese, kardesi hayatta degilse cocuklarina mi?

Mirasçısı yoksa yada red ederse otomatik olarak yeğenler mirasçı oluyor. 
Amcamın çocuğu yoktu. 
Borçları bize kaldı. 
Böyle bir durumda da avukat kimi seçerse ona yürüyor. 

İbrahim Arslan yazdı:

Benzeri başımıza geldi. Yazayım da belki birisinin işine yarar.

Reddi mirasta süre 3 ay.

Ama miras bırakanın borcu aktifinden çok fazla ise hükmen ret davası açarak kurtulma şansı da var.

Hükmen rette zaman sınırı yok. 3 aydan sonra da açılabiliyor.

Mahkeme bilirkişiye yönlendiriyor. Bilir kişi raporunda ölüm tarihinde miras batıktır derse mahkeme hükmen ret kararı alıyor.

Biz bir rahmetlinin devasa borçlarından böyle kurtulduk.

Ölen kişinin eşi-çocuğu yoksa miras ana babasına geçiyor. Onlar da yoksa ana babasına.

Onlar da yoksa onların diğer alt soylarına.

Yani amcadan haladan dayıdan teyzeden yeğenden miras yada borç kalabilir.

Çocuksuz bir kaç akrabam var, Allah hepsine uzun ömür versin. Onlara bir şey olsa hemen gidip reddi miras yaparım 3 ay geçmeden.

İnanılmaz sıkıntılı bir durum.

Bu detayı bilmiyordum. Güzel bilgi. 
Bizim borç azdı. 
Amcamın oğlu, ben ve benim yeğenim üçümüz ortak ödeyip geçtik.  
Piyasaya verdiği senet falan da varsa bilmiyorum. Bizimkisi de elektrik faturası idi. 
300 lira borç idi, 1100 lira gibi ödemiştik. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...