Servet Aydın 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Abi bloku sökmedik, sadece üst kapak rektifiye edilmişti. Şimdi motor bloğuda iniyor. Evet hatırladım. Daha geniş gömlek Piston varsa takın. Hacimsel verimi artar 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Ali Darbaz yazdı: Bizim hesap 10 tl geçti 1. sayfaya dönüp bir daha oku bence. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Selim Bilgin yazdı: 1. sayfaya dönüp bir daha oku bence. ben reçeteye bi 18 yazıyorum... ben sevdim bu ustayı heryerini kontrol etmeden toplanmaz aferim 3 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 31 Mart 2022 Paylaş 31 Mart 2022 Sani Gerşon yazdı: 1200TL'ye sadece üst kapak yapılacak sanırım. Motor gömlekleri ölçüldü mü? Pistonlar, segmanlar bakıldı mı? Hararet gören bir araba sadece üst kapakla kurtulmayabiliyor. Ne güzel yazmışım yahu. Şiir gibi 3 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: French press bu mu oluyor Bu French kiss 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 Nisan 2022 Yazar Paylaş 1 Nisan 2022 Araba onarımı bitti, 13000 tl kadar bir masrafın ardından araba yarın saat 1 de teslim edilecek. Ustamız bir deha su kaynatmaması için 85 derecede açılan fan rölesi koymuş. arabadaki sistemden bağımsız radyatörede 85 derecelik bir röla takarak ısınma fanın erken devreye girmesini sağlıyacak mış. Bu kendi uydurduğu bir şey değilmiş. Eski 1,6 pejo motorlarınan uygulanan bir önlemmiş. Bakalam yarın saat 1 gibi teslim alıncak. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 Şahinlere yaparlar onu. Bende yapıyorum makinalara. Geçmiş olsun bakalım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 eskisi kaç C de fan açıyordu? termostat kaçlık? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 Nisan 2022 Yazar Paylaş 1 Nisan 2022 Servet Aydın yazdı: Şahinlere yaparlar onu. Bende yapıyorum makinalara. Geçmiş olsun bakalım Abi, benim cruze fazla antifirz koydum sanırım. Bunun etkisi neler olur. Mesela normalden 3 derece daha sıcak çalışıyor araba. Ama termostadda yeni. Sence bu fazla antifirzden kaynaklı yoksa termostaddan dolayımı. Çağlar Bayur yazdı: eskisi kaç C de fan açıyordu? termostat kaçlık? eskiyi hiç görmedim bilmiyrem. Servis manualinde 90 derecede termostat , 100 derecede fan açar diyor. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 Fazla antifreze ısıyı yükseltir. Oranı vardır motor suyu litresine göre. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 Nisan 2022 Yazar Paylaş 1 Nisan 2022 Servet Aydın yazdı: Fazla antifreze ısıyı yükseltir. Oranı vardır motor suyu litresine göre. Arabanın soğutma suyu hacmi 5,9 litre. Ben 3 litre antifirz doldurdum. Ama ustam Radyatörümdeki eski suyu boşaltmadı. Ordada antifirzili su vardı. Tahminen %60 antifriz ve %40 su var arabada : ( Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 85 te fan açacak ise termostat kaçta açacak ki? dengesiz olacak bu iş 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 Çağlar Bayur yazdı: 85 te fan açacak ise termostat kaçta açacak ki? dengesiz olacak bu iş Fan dolaşımda olmayan suyu soğutacak. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 Nisan 2022 Yazar Paylaş 1 Nisan 2022 Çağlar Bayur yazdı: 85 te fan açacak ise termostat kaçta açacak ki? dengesiz olacak bu iş Araba başında anlıycaz. İlkay Başaran yazdı: Fan dolaşımda olmayan suyu soğutacak. müşür radyatörde ama. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Fan dolaşımda olmayan suyu soğutacak. Ali Darbaz yazdı: müşür radyatörde ama. o yüzden dolaşımda olmayan suyu soğutacak zaten. o sırada termostat çınca soğuk su hücum edecek falan atraksiyonlu bol kavitasyon olacak İlkay Başaran yazdı: Fan dolaşımda olmayan suyu soğutacak. ama sen de hemen tüm sürprizi bitiyorsun olmaz ki 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 Çağlar Bayur yazdı: ama sen de hemen tüm sürprizi bitiyorsun olmaz ki Çay söyliyim mi abi? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Çay söyliyim mi abi? aromatik kave yok mu? meksika olur columbia olur Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 Çağlar Bayur yazdı: aromatik kave yok mu? meksika olur columbia olur Filin sindiriminden geçen neydi o var. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Filin sindiriminden geçen neydi o var. keçidir o, fil olsa ağır gelirdi aroma Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 Nisan 2022 Yazar Paylaş 1 Nisan 2022 Çağlar Bayur yazdı: o yüzden dolaşımda olmayan suyu soğutacak zaten. o sırada termostat çınca soğuk su hücum edecek falan atraksiyonlu bol kavitasyon olacak ama sen de hemen tüm sürprizi bitiyorsun olmaz ki Bu kadar sıkıntılı ve üzücü bir durumda , nasıl halen bol espiriler yapıyorsunuz anlamıyorum. Ustanın başında değilim ve iş yoğunluğuyla çalışıyoruz. Ustamız müşürün yani sıcaklık sensörünün radyatörde olduğunu söyledi, yani bunu belirtiyorum ama neden anlaşılmıyor bilmiyorum. Dolaşımda olmayan su neden 85 derece olsun. Radyatördeki müşür , su soğuk ise neden fanı devreye alsın. Araba termostat açana kadar radyatör sıcak su yüzü görmezki. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 Nisan 2022 Paylaş 1 Nisan 2022 Çağlar Bayur yazdı: keçidir o, fil olsa ağır gelirdi aroma Fil abi mokka mıydı neydi Yorum bağlantısı
Recommended Posts