Ali Darbaz 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Merhaba dostlar. Malesef çok acı birşey oldu. Pejo 306 üçüncü kez radyatörü patlattı. Sebebi yolda fan açmamasıydı. Amca oğlu ile bir şekilde servise götürdük. Radyatörü ve termostatı değişti. Usta, "elektrikçi lazım sensörler doğru çalışmıyor" dedi. Araç ekranında sürekli stop ışığı yanıp sönüyor. Aldık arabayı imes'e götürdük. kaputu açtık, gördük ki hava alma vidasının olduğu yer çatlamış. Hava yapmış, sensör yanlış okumuş. motor epey bir ısınmış. İmes'deki usta bu arabanız hararet yapmış, farkında değilsiniz dedi. Gösterdi çatlağı, söktük tüm termostat gövdesini. 4 5 dükkan termostat ve gövdesini aradı. Gövdeyi değiştirdik, suyunu tamamladık, motoru çalıştırdık, 90 derece oldu termostatı devreye girdi. Lakin tam 100 derecede motor kaloriferi boruları patladı. Ağzım yüzüm saçım her yerim basınçlı sıcak su ile yıkandı. Kaputa eğilmiş , fan açmasını beklerken her yer duman bulutu sardı. Yandım anam diyordum. Gel gelelim, usta araba kalacak dedi , bizde terk ettik orayı, eve kadar yürüdük. Pazartesi haber vereceğini söyledi. Beklenen haber geldi, usta ile görüştük ve listeyi aldık. Motor conta yakmış, soğutma sistemi borularını şişiriyormuş. Bu nedenle boru patlamış. Arabanın ön torpido sökülecek, Kale kalorifer peteği ile yenilenecek . Triger değişecek ( triger zamanı geldi) . Motor rektifiye görecek ve üst kapak taşlanacak. Amca oğlumuza büyük bir sürpriz oldu. ama yapacak bir şey yok. Araba lazım, başka bir arabada alamayacağımız için bu hesaba evet dedik.. Araba şu an tamire başlandı. Esas sorun halen çözülmedi. Fanın devre dışı kalmasına sebep olan sorunu halen çözemedik. Deneme esnasında suratımıza patladı. 2 7 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Geçmiş olsun abi. Canınızda bir şey yok umarım? 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 1200TL'ye sadece üst kapak yapılacak sanırım. Motor gömlekleri ölçüldü mü? Pistonlar, segmanlar bakıldı mı? Hararet gören bir araba sadece üst kapakla kurtulmayabiliyor. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Araç kaç yaşında kaç km’de, lpg var mı 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 28 Mart 2022 Yazar Paylaş 28 Mart 2022 Bizim mavi pejo 306. 2000 model 200000 kmde LPGli Mahmut Yıldız yazdı: Geçmiş olsun, yanmadınız inşallah. Oğuzkan Erışık yazdı: Geçmiş olsun abi. Canınızda bir şey yok umarım? Sıcak bir duş aldım. Ama beni yakmadı. 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 200.000km’de rektifiye… geçmiş olsun. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 geçmiş olsun yağlı su fena yakar, krem falan sür. satacak ise böyle satsın , binecek ise komple bloğa da girsin Tansu Kalafatoğlu yazdı: 200.000km’de rektifiye… geçmiş olsun. birkaç iki dir o , ilk iki olsa burada duramaazdık 10 3 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Çok geçmiş olsun. 8k fiyata kurtardığınıza şükredin bu pahalilikta. Umarin ekstra masraflar gelmez. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Öner Kurukuz yazdı: 8k fiyata kurtardığınıza şükredin Bu paraya kurtulmaz. Mümkün değil. Hararet gören hem de bu km'deki araçta sadece sorun gizlenir. 7 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Geçmiş olsun. Keşke sürerek değilde çekiciyle götürseydiniz sanayiye, belki conta yanmayacaktı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Bence daha önce yanmıştı... Geçmiş olsun. 4 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Geçmiş olsun, satılacak bile olsa biraz daha derine inmekte fayda var. 2 kere iş yapmazsınız. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 200.000km’de rektifiye… geçmiş olsun. Lpgden mi? 200 k da mıdır bence en az 400 ü vardır. Hele b.şehir aracı motor saatine girersek ben diyim 500 başkası 600. Geçmiş olsun bu arada. Hararet tehlikesi atlatmış motorun üzerine eğilmek büyük cesaret Allah korumuş. Kör edebilirdi. 4 Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Geçmiş olsun, rabbim esirgemiş. Lütfen hayır hasenat işini aksatmayın malum "Az sadaka çok bela def eder." prensibinden, belki de rabbim sadakalarınız yüzü suyu hürmetini esirgemiş olabilir. 3 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 28 Mart 2022 Yazar Paylaş 28 Mart 2022 Araba 6 yıldır bizde dostlar. Arabanın 2 büyük bakımında ben görev almıştım. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Geçmiş olsun. Bu paraya çıkmaz bence de. Daha sonra sorun yaşarsınız yine. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Geçmiş olsun. Neyse ki sende bir şey yokmuş. Araba tamir olur, onu boş ver, cana bir şey olmasın. Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Umarim cikmaz ama motor acilinca rakam artabilir neden bu sicaklik olayini sudan olcuyor genelde araclar aslinda bloktan ölcse daha yararli ve saglikli olur Yorum bağlantısı
Recommended Posts