İçeriğe Yönlendir

Okullarda Disiplin Olayları Artıyor

Metin Akbal

Recommended Posts

İlkay Başaran

İnsan yetiştirmek ıslak sabunu tutmak gibi. Dozajı iyi olmalı. Ergen biri otobüste yaşlılara aynı parayı veriyoruz neden yer vereyim dememeli, toplum içinde saygılı ve düşük sesli konuşmayı bilmeli. Şimdi büyük çoğunlukta bu yok. Sabun örneğinde olduğu gibi fazla sıkmak da iyi değil. Bu sefer dışarda o faktörlerden kurtulunca boşa çıkmış zemberek gibi oluyorlar. Başka bir şehre giden üniv öğrencisi bir gencin ev ve mahalle baskısından kurtulduğunda karakterini koyacak yer bulamadığına da şahit olunuyor hep. Ufak bir kasabada kendi olamıyor ortamın gerektirdiğini oluyor ama istanbul öyle değil. Bir gördüğün yüzü belki birdaha görmeyeceksin.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar

Sınıfta kalmanın kaldırılması mantıklı bir hareketti, zorunlu eğitimde sınıfta kalma diye bir şey mantıksız. Verirsin diplomayı gönderirsin. Akıllı ailesi ilgili öğrenciler okuyor okumak isteyen içinde olan okur. Olmayanı okutamazsın. Ailesi çok zengin arkadaşım vardı lisede en yüksek ücretli en iyi özel üniversiteye gönderdiler okumadı yine çocuk. 

Disiplinsizlik konusunda dövme sövme ile düzelecek durumlar değil bunlar. 21. Yyda yaşıyoruz arkadaşlar öğrenci azarlamak dövmek mi kaldı.. 

Ceza olarak disiplinsizlik farklı yöntemlerle devletin çıkaracağı sert kanunlarla cezalandırılmalı. 

Disiplinsiz öğrencinin eğitim hakkı elinden alınabilir eğer çok kötü bir olay gerçekleştirir ise. 

Öğretmenlerin cimere şikayet edilmesi hususu da doğru. Art niyetli kullananlar elbet vardır ama öğrenciler kadar disiplinsiz çok öğretmen de var. Birkaç ay önce idi bir video çıkmıştı çocuğun birini tekme tokat dövüyordu bir öğretmen. Bu doğru mu mesela? 

Benim çocuğumu o şekilde dövse biri hiçbir güç elimden alamaz onu. Yani balık baştan kokar diyorum ben. Devlet sert cezalar getirmeli başta öğretmenleri düzeltmeli sonra öğrencileri. Öğrenciler eskisi gibi değil ama öğretmenler de değil benim gözlemlediğim gördüğüm duyduğum kadarıyla. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Tüm yorumlar için teşekkürler öncelikle.

bir nokta yalnız neden sorun anlamadım kılık kıyafet serbest olduysa isteyen istediğini giymeli.

1-Guvenlik zaafiyeti. Özellikle kalabalık okullarda öğretmen her öğrenciyi taniyamayabilir. Dışarıdan herkes okula gelebilir suç işleyip geri çıkabilir kaçabilir. Taze yaşadım dışarıdan bir öğrenci okul içinde kendi ogrencimle kavga etti ağız burun kırıldı desem yeridir.

2-Sosyo-ekonomik sebepler. Fırsat eşitliği der dururuz ya. Hah işte fırsat eşitliği olmuyor isteyen istediğini giyince. En azından öğrenciler arası eşitliği bir yerden başlayarak sağlarsın.

3-İste bilmem kim cesur kıyafet giydi cüretkar pozlar verdi. Çocuk geline karşı çıkan toplum çocuk kadını destekler hale geldi. Bu bir röportaj ve röportajı da veren bayan biriydi. Toplumda yer edindigini sanan kişilere özeniyor kızlarımız. Forumdan özür diliyorum nasıl anlatsam bilmiyorum ama söylemek durumundayım cinsel deneyim yaşı 13 hatta 10 a kadar düştü.

Birkaç madde daha sayarım ama bu sefer amma ağladın hocaa diyenler çıkabilir [emoji28]
  • Beğen 3
  • Şaşkın 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Üniversitedeyim, her gün yüzlerce öğrenci ile muhattap oluyorum. Yeni nesil dikkatsiz ama bence terbiye, hoşgörü ve nezaket konusunda iyiler. Tek beğenmediğim tarafları kızlarda erkekler gibi ağızlarını doldurup her ortamda çok rahat küfür edebiliyorlar. Erkekler yanlarında kız öğrenciler yok gibi konuşuyorlar. Lise ile sınırlıdır diye ümit ediyorum yazılanların. Kendi çocuklarıma gelince hasta bile olsalar okullarına gidecek gibilerse gitmelerini tembihlerim. Dersi derste öğrenin diye, saygı sevgi konusunda örnek olmaya çalışırım. Bahtları açık olur inşallah..

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Serkan Toker yazdı:

Üniversitedeyim, her gün yüzlerce öğrenci ile muhattap oluyorum. Yeni nesil dikkatsiz ama bence terbiye, hoşgörü ve nezaket konusunda iyiler. Tek beğenmediğim tarafları kızlarda erkekler gibi ağızlarını doldurup her ortamda çok rahat küfür edebiliyorlar. Erkekler yanlarında kız öğrenciler yok gibi konuşuyorlar. Lise ile sınırlıdır diye ümit ediyorum yazılanların. Kendi çocuklarıma gelince hasta bile olsalar okullarına gidecek gibilerse gitmelerini tembihlerim. Dersi derste öğrenin diye, saygı sevgi konusunda örnek olmaya çalışırım. Bahtları açık olur inşallah..

Türkiyenin en elit üniversitelerinden birisi keşke örnek olsa diğerlerine :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Murat Sürmeli yazdı:

Türkiyenin en elit üniversitelerinden birisi keşke örnek olsa diğerlerine :) 

Valla bizde siyaset olmaz, gruplaşma olmaz, yürüyüş protesto olmaz. Öğrenciler karşı karşıya gelmezler hiç bir zaman. Tek sorun pandemi döneminde bina içlerinde maske takma işini çok gevşetiyorlardı. Uyarı yapmaktan bıktılar ama öğrenciler karşı gelmiyorlar hemen takıyorlar, görevli arkasına dönene kadar tabi.. :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Arkadaşlar çok devrin gerisinde konuşuyorsunuz umarım biran önce düşünceleriniz gelişir, ilerler, açık fikirli olursunuz. bu zamana kadar sizin dediğiniz yöntemlerle gelindi buralara şuan nasıl iyi mi? tüm suçu birilerine atmak en kolayı tabi. gençler suçlu. internet suçlu. yok şu suçlu o suçlu. asla kendiniz suçlu değilsiniz. insanın kendini en kolay kandırma taktiği budur zaten. dayakla,suçlamayla,nefretle,zorlamayla olcak iş değil bu. hangi gelişmiş avrupa ülkesinde ebeveynler çocuklarını okula bırakırken" hocam eti sizin kemiği benim" diyor? 
insanın tipine, kılığına karışamazsınız. herkes 3 numara asker gibi giyinip gelsin robot gibi ses etmeden dayak yiyerek evlerine geri dönsünler, çocuklarınız için böyle saçma bir gelecek istiyor olmanız çok üzücü. çocuklarınıza acıyorum açıkcası.  öğretmenler melek, öğrenciler şeytan algısını artık devam ettirmeyin lütfen gülünç oluyorsunuz. ben ne insanlar tanıdım, okuldaki gereksiz disiplin, şiddet,psikolojik baskı. ilkokulda öğretmeninden sürekli dayak yediği için psikolojisi bozuk olup hayatına devam edemeyen. anne baba olarak sizler dünyaya getirdiniz çocuğunuzu elinizden geleni yapıp ona en iyi hayatı vermek sizin sorumluluğunuz. devir çok hızlı değişiyor, demekki buna ihtiyaç var. her yeniliğe nefretle yaklaşmayın lütfen.
tabikide kötü öğrenci kötü öğretmen var. internetin öğrencilere ve öğretmenlere kötü etkileri var. ama bunun çözümü  "kahrolsun yeni nesil, gençler ne hale geldi! , ülkece ne hale geldik! kahrolsun internet!" değildir. dünyada sadece bizde yok internet gelişmiş ülkelerdede var. orda saçı uzun geldi diye tokat, dayak, azar  yiyip evine dönüp evdede azarlanıp odasına çekilen gençler yok. bunun çocuklarınızı düzelteceğine inanmanızda ağır üzücü. çocuklarınızı salona alıp teker teker tokatlayarak yapmaması gerekenleri söyleyin o zaman 1 günde çözülür sorun.
bilinçli anne baba olarak onlara doğruyu, merağı, bilgiye ulaşmayı, mutluluğu,üzüncü, çoğu şeyi siz öğreteceksiniz. bunuda beceremiyorsanız çocuk yapmamanız gerekiyordu maalesef.

Siz şu konudan devam edebilirsiniz.

https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/309370-k%C3%BC%C3%A7%C3%BCk-%C3%A7ocu%C4%9Fu-tekme-yumruk-d%C3%B6vmek/

Burası ülkenin geleceğini ve menfaatini düşünen, yarınları için ağlayan, her alanda ve anlamda geleceğini kestiremeyen öğretmenler konusu.

Yarın doktor bulamayacağız, öğretmen bulamayacağız, avukat bulamayacağız. Sanayide usta bulamayacağız, 1 liralık parça değişimine 1000 lira alanlardan hayiflanacagiz (çekiç ve hesap hikayesi ile karıştırmayın adam arabayı bırak yarın gel diyecek) evimize gelen tesisatçı neyi nereye döşer endişe içinde bekleyeceğiz. Trafiğe yaya olarak bile çıkamayacağız.

Siz benim halimi gülünç bulabilirsiniz. Ben sizin içinde ağlıyorum. Sizde benim gibi hatta benden daha fazla ağlarsınız.

Ben dayak geri gelsin demedim farkettiyseniz. Eti senin kemiği benim de demedim. Devrin gerisinde konuşuyorum cahilim evet. Kendimi de kandırıyorum.

Her yenilik dediniz ya hangi yenilik bende onu merak ediyorum.

Ben bu yazımı hem bir egitimci-psikolojik danışman hemde iki çocuk babası veli olarak konuşuyorum. Okulda dişimi sıktıklarım gibi olmasın diye çocuklarım daha da fazla çaba sarf ediyor ve yipraniyorum.

Bugünün küçükleri yarının büyükleri diyorum. Abartmayın demiyorum bilakis abartın. Bu yazdıklarım ne bir mübalağa ne bir sitemdir. Bunun ceremesini sadece ben cekmeyecegim.
  • Beğen 7
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Belki tepki çekeceğim ama fikrim bu. Her isteyen çocuk sahibi olmamalı. Devlet ailenin ruhsal durumuna, bir çocuğa yetebilme durumuna vb. bakmalı. Eğitim vermeli. 16 yıldır çok velim oldu. İnanın bazıları okul tatil olunca üzülüyordu. Utanmadan yüzümüze de söylüyorlardı. Çocuğuna evde bakmak zor geliyormuş.  

Bence eğitim sistemi bilerek bu hale getirildi. Düzeltmek istense, kolay kolay düzelmeyecek maalesef. 

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Toplumun alt yapısı zayıf. Kurumuş yaprak gibi rüzgarda oradan oraya savrulup duruyor. Ana baba eğitimsiz çocuk ne yapsın, öğretmen ne yapsın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)

Dizilerdeki sanal Dünyalarda yaşayan insanların olmayacak karakterlerine bürünmenin Sosyal Medya Fenomenlerinin ve anlayışlarının bu kadar özendirildiği ... Lanse Edildiği... Toplumun özeti...

İnsana Saygı , Topluma Saygı , Emeğe Saygı.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Kendimi bildim bileli öğretmenler veliler ve çocuklardan, veliler ise öğretmenlerden şikayetçi. Her iki tarafın da ihmallerini görüyoruz. Bu hiç değişmeyecek gibi.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Harun Topal yazdı:

Arkadaşlar çok devrin gerisinde konuşuyorsunuz umarım biran önce düşünceleriniz gelişir, ilerler, açık fikirli olursunuz. bu zamana kadar sizin dediğiniz yöntemlerle gelindi buralara şuan nasıl iyi mi? tüm suçu birilerine atmak en kolayı tabi. gençler suçlu. internet suçlu. yok şu suçlu o suçlu. asla kendiniz suçlu değilsiniz. insanın kendini en kolay kandırma taktiği budur zaten. dayakla,suçlamayla,nefretle,zorlamayla olcak iş değil bu. hangi gelişmiş avrupa ülkesinde ebeveynler çocuklarını okula bırakırken" hocam eti sizin kemiği benim" diyor? 

insanın tipine, kılığına karışamazsınız. herkes 3 numara asker gibi giyinip gelsin robot gibi ses etmeden dayak yiyerek evlerine geri dönsünler, çocuklarınız için böyle saçma bir gelecek istiyor olmanız çok üzücü. çocuklarınıza acıyorum açıkcası.  öğretmenler melek, öğrenciler şeytan algısını artık devam ettirmeyin lütfen gülünç oluyorsunuz. ben ne insanlar tanıdım, okuldaki gereksiz disiplin, şiddet,psikolojik baskı. ilkokulda öğretmeninden sürekli dayak yediği için psikolojisi bozuk olup hayatına devam edemeyen. anne baba olarak sizler dünyaya getirdiniz çocuğunuzu elinizden geleni yapıp ona en iyi hayatı vermek sizin sorumluluğunuz. devir çok hızlı değişiyor, demekki buna ihtiyaç var. her yeniliğe nefretle yaklaşmayın lütfen.
tabikide kötü öğrenci kötü öğretmen var. internetin öğrencilere ve öğretmenlere kötü etkileri var. ama bunun çözümü  "kahrolsun yeni nesil, gençler ne hale geldi! , ülkece ne hale geldik! kahrolsun internet!" değildir. dünyada sadece bizde yok internet gelişmiş ülkelerdede var. orda saçı uzun geldi diye tokat, dayak, azar  yiyip evine dönüp evdede azarlanıp odasına çekilen gençler yok. bunun çocuklarınızı düzelteceğine inanmanızda ağır üzücü. çocuklarınızı salona alıp teker teker tokatlayarak yapmaması gerekenleri söyleyin o zaman 1 günde çözülür sorun.

bilinçli anne baba olarak onlara doğruyu, merağı, bilgiye ulaşmayı, mutluluğu,üzüncü, çoğu şeyi siz öğreteceksiniz. bunuda beceremiyorsanız çocuk yapmamanız gerekiyordu maalesef.

İnsan yaşı ilerledikçe büyük konuşmamayı öğreniyor öncelikle. Bekara karı boşamak kolay derler, çocuğun olmadan da ebeveynlikle ilgili söylediklerinin hiç bir kıymeti yok. 

• Beğen 5
  • Beğenme 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Fırat Önal yazdı:

Belki tepki çekeceğim ama fikrim bu. Her isteyen çocuk sahibi olmamalı. Devlet ailenin ruhsal durumuna, bir çocuğa yetebilme durumuna vb. bakmalı. Eğitim vermeli. 16 yıldır çok velim oldu. İnanın bazıları okul tatil olunca üzülüyordu. Utanmadan yüzümüze de söylüyorlardı. Çocuğuna evde bakmak zor geliyormuş.  

Bence eğitim sistemi bilerek bu hale getirildi. Düzeltmek istense, kolay kolay düzelmeyecek maalesef. 

Sayın hocam eğitim verilse, duruma bakılsa sınav yapılsa ne olur ki ?

Bizde onunda ya sorularini çalarlar yada bir yerden torpil bulurlar o çocuğu gene yaparlar... 

Asıl mesele işte bu ahlaksızlıkta zaten... 

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Küfür artık o kadar doğal bir şey ki..Bir iletişim dili haline gelmiş. Bu gün 10. sınıflarda bir öğrenci grubu.Kız erkek karışık..Resim yapıyormuş gibi yaparlarken bir yandan da sohbet ediyorlar..İki kız öğrenci konuşma arasında sürekli aq..diyor. Uyardım yine aynı..En sonunda sert çıktım ve sordum neden bu şekilde konuştuklarını..Anlamadılar..Hocam Defnenin dedikodusunu yapıyorduk onamı kızdınız diyorlar..Sürekli ettikleri küfürün farkında bile değiller.

Devlet lisesinde müdürlük yapan bir arkadaşım ,bahçede öpüşen iki öğrenciyi uyarıyor.Kızın tepkisi...Hocam canınız çektiyse gelin sizide öpeyim bi tarafınız şişmesin.

Bu çocuklar bu rahatlığı bu cesareti nereden alıyor..Tabii ki öğretmenin elini kolunu bağlayan sistemden ,topluma sirayet etmiş iki yüzlü ahlakçı zihniyetten..

Öyle devrin gerisinde kalmışsınız gibi romantik cümlelerle geçiştirilecek bir konu değil maalesef..Ayrıca yıllardır sosyal medyada süren öğretmen düşmanlığı da üstüne tuz biber oluyor tüm bunların..Yetkisi olup etkisi olmayan sayın büyüklerimiz ne zaman harekete geçer bilemiyorum..

Kusura bakmayın..Yazdıklarım sıkıntı yaratırsa silebilirsiniz..

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

İnsanın içinden “ahlak” gibi önemli bir bileşeni çıkartırsanız ortaya böyle tabiri caizse fırlama dediğimiz gençler çıkar. Tiktok gibi uygulamaların aşırı kullanımı buna zemin hazırlıyor. 

Konuda geçen disiplinsizlik ile ilgili her şeye katılıyorum. Disiplin, topluluğun olmazsa olmazıdır fakat bizim zamanımızdaki gibi “abartılmış” bir disiplin de öprenciye eziyettir. Ben sebepsiz yere yediğim o dayakları 36 yaşındayım, hala unutamıyorum. Gel gelelim bunun orta yolunu bulabilmiş değiliz. Bir taraf, öğrencisi sınıfta arkadaşlarının arasında aşağılandığı için şikayetçi, diğer tarafsa eğitim ortamının bir veya bir kaç “fırlama” tarafından bozulup hiç bir yaptırım yapılamamasından şikayetçi. Orta yolu bulmak gerekiyor, kanunsa kanun bir şekilde yapılmalı.

Benim de şöyle bir sorunum var. 6 yaşında bir oğlum var. Elimden geldiğince ahlaklı ve erdemli bir birey olması için çabalıyoruz. Yarın bana soracak: “baba bunca fırlamanın arasına beni neden böyle düzgün yetiştirdiniz çok ezildim” 

Ben buna ne cevap vereceğim bilmiyorum 🤷🏽‍♂️ 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Harun Topal
Metin Akbal yazdı:

Siz şu konudan devam edebilirsiniz.

https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/309370-k%C3%BC%C3%A7%C3%BCk-%C3%A7ocu%C4%9Fu-tekme-yumruk-d%C3%B6vmek/

Burası ülkenin geleceğini ve menfaatini düşünen, yarınları için ağlayan, her alanda ve anlamda geleceğini kestiremeyen öğretmenler konusu.

Yarın doktor bulamayacağız, öğretmen bulamayacağız, avukat bulamayacağız. Sanayide usta bulamayacağız, 1 liralık parça değişimine 1000 lira alanlardan hayiflanacagiz (çekiç ve hesap hikayesi ile karıştırmayın adam arabayı bırak yarın gel diyecek) evimize gelen tesisatçı neyi nereye döşer endişe içinde bekleyeceğiz. Trafiğe yaya olarak bile çıkamayacağız.

Siz benim halimi gülünç bulabilirsiniz. Ben sizin içinde ağlıyorum. Sizde benim gibi hatta benden daha fazla ağlarsınız.

Ben dayak geri gelsin demedim farkettiyseniz. Eti senin kemiği benim de demedim. Devrin gerisinde konuşuyorum cahilim evet. Kendimi de kandırıyorum.

Her yenilik dediniz ya hangi yenilik bende onu merak ediyorum.

Ben bu yazımı hem bir egitimci-psikolojik danışman hemde iki çocuk babası veli olarak konuşuyorum. Okulda dişimi sıktıklarım gibi olmasın diye çocuklarım daha da fazla çaba sarf ediyor ve yipraniyorum.

Bugünün küçükleri yarının büyükleri diyorum. Abartmayın demiyorum bilakis abartın. Bu yazdıklarım ne bir mübalağa ne bir sitemdir. Bunun ceremesini sadece ben cekmeyecegim.

beni yanlış anladınız,ben sizin endişenize gülünç vesaire demedim. yorum yapan bazı arkadaşlara ithafen söyledim. tabikide eğitim şuan çok kötü durumda buna katılmamak imkansız.
sadece suçu yeni nesil şöyle ahlaksız böyle kötü, internet geldi mertlik gitti, erkekler şunu yaptı kız öğrenciler bunu yaptı ondan oldu. gibi söylemlere karşı söylüyorum dediklerimi.

bu zamana kadarda dayak vakaları asla açıklanmıyordu telefonla kayıt başladıktan sonra teker teker dökülmeye başladı hocalar bunuda biliyoruz, verdiğiniz linkteki konudada görüldüğü üzere. öğretmenler %100 haklıdır döver ,kırar, çocuğuma gereken terbiyeyi verir demek yanlıştır. her iki tarafta insan olduğu için hatalar yapar. 

Erkut Uysal yazdı:

Yazdıklarını gülümseyerek okudum, bir zamanlar bende senin kurduğun bu cümleler gibi düşünürdüm... Taki bir oğlum olana kadar... :) 

Benim oğlum öğretmenine veya her hangi bir büyüğüne saygısızlık yapacak bende bunu hoş görücem ve ''çocuktur o yapar'' diyeceğim o zaman ben ileri görüşlü, açık fikirli bir insan mı olmuş olucam ? 

Gençler suçlu değil, gençleri saygısız yetiştiren ebeveynler suçlu...

İnternet suçlu değil, çocuğu'nun internet kullanımını takip etmeyen anne baba suçlu...

Şiddet sadece insana değil hangi canlı varlığa uygulanırsa uygulansın yanlıştır ve bana göre günahtır...

Eğitim öğretim alanlarında tek tip kıyafet ve bir saç şekil düzeni olmalı bence... Neden ? Herkes benim oğlum kadar şanslı olmayabilir, iyi kıyafetler giyemeyebilir her ailenin maddi durumu benim ki kadar iyi olamayabilir... Belkide ben oğluma iyi bir imkan sunamayacak duruma gelebilirim bir anda, bir hastalığa bakar...

Çocukken okul önlüğü giyildiğinde veya okul üniforması giyildiğinde, ben hangi arkadaşımın babasının zengin hangi arkadaşımın ailesinin fakir olduğunu bilmezdim... Herkes eşitti ve hepimiz sadece çocuktuk... 

3 yaşındaki oğlumun kendine ait bir tableti var ama benim belirlediğim zaman aralıklarında ve benim onay verdiğim içerikleri kullanabilir...

Özgürlük adı altında benim oğlum başka birinin özgürlüğünü kısıtlıyor veya saygısızlık yapıyorsa veyahut insani değerlere ters düşecek bir tavır sergiliyorsa cezasını da çekmek zorunda... Çünkü ben onu öyle yetiştirmedim...  

dediklerinizin çoğuna katılıyorum zaten. her davranış cezasız kalmalı demedim ben. tabikide diğerlerini ve kendine zarar veren hareketlerde, davranışlarda bulunan öğrencilere anne baba ve okuldaki yetkilililer gerekenleri yapacak. ama şiddet, ağır disiplin, sözlü hakaret ve türevleri asla çözüm değildir. sizce bu durumun çözümü nedir ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Mankal yazdı:

Hocam Defnenin dedikodusunu yapıyorduk onamı kızdınız diyorlar..Sürekli ettikleri küfürün farkında bile değiller.

:rofl: algıda seçicilik muhteşem bir örnek olurdu seminerde konu edilir

Metin Mankal yazdı:

Ayrıca yıllardır sosyal medyada süren öğretmen düşmanlığı da üstüne tuz biber oluyor tüm bunların..

ben bizim veletlerin okuluna ilk gün gittim, hocam bir yamukları olursa tavana asın ben gelir indirirm siz zahmet etmeyin dedim :) her tür kuralı sistemi başka yerinden alıp uygulayınca halimiz böyle oldu, bu nesil ileride büyük sıkıntı çekecek

• Beğen 1
  • Beğenme 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Yalnız güzel konu oldu he, bozmayalım. Baştan sona doğru geldikçe bir kaç aydınlanma yaşadım.

Birebir konuşma yapmayalım 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Değişim bireyle başlar bireyi de öğretmen yetiştirir. Bunları okuduğuma çok üzüldüm. Aslında problem öğrencinin sesinin çok çıkması. Herkesin fikir sahibi olmasına karşıyım ben, toplumda akıllı olan kimse o konuşsun. Benden akıllısı varsa gücenmem bende susarım. Okulda herkesten akıl sahibi öğretmenler en çok onların konuşup dinlenmesi yaptığına da belli çizgiler dışında karışılmamasını benimsiyorum. Zamane gençleri tartışırken sadece haklı olmak istiyorlar tartışmak ve bir şey öğrenmek 2. hatta 3. planda yani eminim bu disiplin cezası alan arkadaşlar gelip bir de öğretmenler carlamıştır ondan bahsediyorum. 

Benim sabır taşı gibi yaptığım yaramazlıkları yutan öğretmenlerim, yöneticilerim ve şimdi düşününce çok pişman olduğum sayamayacağım yaramazlığım vardı inatla ve inatla bizim için her şeyi oldurmaya çalıştılar en iyi yolu bulmamız için didindiler. Yıllar sonra yaptığım yaramazlıkların aileme söylenmeme sebebini derslerimin düzeleceğine umut bağlamaları, psikolojimin bozulacak olursa bunun sekteye uğrayacağı ve derslerimin etkileneceği olarak duyduğum günden beri her öğretmen her zaman özeldir benim için. Velhasıl cahilin toplumda konuşmaya yetkisi yoktur, öğrenmeye gelen cahildir, öğreten bilgedir, üst akıl ne derse o olur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal
Harun Topal yazdı:

çözümünüz nedir bu tür olaylara peki? odaya çekip 2 tokatlayıp yollamak mı?

Neden her yazdığımızı iki tokata bağlıyorsunuz..İnanın öğretmenlerin büyük çoğunluğu sandığınız gibi yüzeysel basit ve despot insanlar değil..

Ha çözümü sormuşsunuz.Aslında bir çok arkadaş bahsetmiş..Sadece eğitimi dert edinmiş kararlı bir otorite..

Ayrıca imam hatip konusuna hiç girmeyelim..Oralarda durum hepsinden beter.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Fırat Önal yazdı:

Bunu en son bir toplulukta söylediğimde linç yemiştim ufaktan. :D Araba sürerken ehliyet alıyoruz, Fırıncılık yapacaksak ustalık belgesi alıyoruz, Elektrikçiler yeterlilik belgesi alıyor ama çocuk yapmak hepsinden önemli olmasına rağmen isteyene serbest. 😕 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Bir öğrenci öğretmenini "Bak hoca zayıf verirsen seni şöyle yaparım" diye tehdit ediyorsa , 

Sırasına ayaklarını uzatıp gevşek gevşek sakız çiğniyorsa,

Öğretmen nasıl olsa bana ceza veremez diyerek el ense çekiyorsa ,

Öğretmenin duyduğunu bile bile küfürler ediyorsa,

Ailesine istediği olmayınca çemkiriyorsa ......

Yerim öyle özgürlüğü. Biz yeteri kadar gelişmiş bir toplum olmadığımız için bize özgürlük fazla.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
(düzenlendi)
Harun Topal yazdı:

sanırım dışarda tayt, etek, göbeği açık kıyafet giyen insanlar görünce terbiyesizliğe bak diyorsunuz :) 
erkek adam saç uzatmaz! kız mısın sen! diyen eğitimcilerdensinizde sanırım :) 

maalesef bunlar 1900lerde kaldı. kimse bu tür saçma sapan dayatmalara katlanmak zorunda değil. insanların özgürce giyinebildiği, kendi tipine kılığına kendi karar verebildiği bir dünyadayız.

Türkiye'ye bu tür haklar yeni geldiği için şaşkınsınız sanırım. bence imam hatipte öğretmenlik yaparsanız dedikleriniz olmaz sizde mutlu olursunuz.

Şaşkın falan değilim bu dediklerinizin hakla falan da ilgisi yok. Hangi sayfadasınız farkındasınız değil mi? Öğrenci ve ÇOCUKLARDAN bahsediyoruz. Dislike basarak haklı olunmuyor içlerinde yaşayan biziz çünkü. Biz yetişkinlerden değil çocuklardan bahsediyoruz. 12-15  yaşında kız çocuğunun 25 yaşında kadın gibi görünmesinde sizce sorun yok yani. Siz buna yeni dünya mı diyorsunuz özgürlük mü diyorsunuz sizin medeniyet anlayışınız bu ise bizim için sorun yok. Aklı 12 yaş cismi 25 yaş görünen kızlarımızı okul çıkışında koca koca adamlar alıp götürüyorlar bu size normal mi geliyor? Şu andan itibaren boş konuşuyoruz

tarihinde Çiğdem Kaya Bilgiç tarafından düzenlendi
  • Beğen 9
  • Teşekkür 6
Yorum bağlantısı
Harun Topal
Selim Bilgin yazdı:

Ciddi disiplin ağır ceza ve şiddet uygulamak mı demek? 

Bilgisayar mühendisi olmanın araştırma ve öğrenmeyle çok ilgisi var. En azından internette neyi nasıl arayıp bulacağını iyi bilir. 

Tekrar soruyorum, sen nasıl bir müktesebat ya da “background” ile bu kadar ahkam kesiyorsun? Yazım tarzına ve imla hatalarına bakarsak sosyal bilimci vs. olmadığını tahmin ediyorum. 

Açıklayın lütfen dinleyelim ciddi disiplin ve ceza ne demek? aklınızdaki çözüm planı nasıl?

Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Şaşkın falan değilim bu dediklerinizin hakla falan da ilgisi yok. Hangi sayfadasınız farkındasınız değil mi? Öğrenci ve ÇOCUKLARDAN bahsediyoruz. Dislike basarak haklı olunmuyor içlerinde yaşayan biziz çünkü. Biz yetişkinlerden değil çocuklardan bahsediyoruz. 12-15  yaşında kız çocuğunun 25 yaşında kadın gibi görünmesinde sizce sorun yok yani. Siz buna yeni dünya mı diyorsunuz özgürlük mü diyorsunuz sizin medeniyet anlayışınız bu ise bizim için sorun yok. Aklı 12 yaş cismi 25 yaş görünen kızlarımızı okul çıkışında koca koca adamlar alıp götürüyorlar bu size normal mi geliyor? Şu andan itibaren boş konuşuyoruz

koca koca adamların alıp götürmesiyle kızın tayt giymesinin ne alakası var lütfen gülünç olmayın :) 

15 yaşında bir erkek saç uzatınca ne gibi bir sıkıntı oluyor size eğitimde açıklar mısınız?

Fırat Önal yazdı:

Bir öğrenci öğretmenini "Bak hoca zayıf verirsen seni şöyle yaparım" diye tehdit ediyorsa , 

Sırasına ayaklarını uzatıp gevşek gevşek sakız çiğniyorsa,

Öğretmen nasıl olsa bana ceza veremez diyerek el ense çekiyorsa ,

Öğretmenin duyduğunu bile bile küfürler ediyorsa,

Ailesine istediği olmayınca çemkiriyorsa ......

Yerim öyle özgürlüğü. Biz yeteri kadar gelişmiş bir toplum olmadığımız için bize özgürlük fazla.

bu dedikleriniz özgürlük değil zaten, hatalı davranış bunlar. peki bunları yapan öğrenciye ve öğrencilerine şiddet uygulayan öğretmene sizin çözümünüz ne olurdu?

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Harun Topal yazdı:

sanırım dışarda tayt, etek, göbeği açık kıyafet giyen insanlar görünce terbiyesizliğe bak diyorsunuz :) 
erkek adam saç uzatmaz! kız mısın sen! diyen eğitimcilerdensinizde sanırım :) 

maalesef bunlar 1900lerde kaldı. kimse bu tür saçma sapan dayatmalara katlanmak zorunda değil. insanların özgürce giyinebildiği, kendi tipine kılığına kendi karar verebildiği bir dünyadayız.

Türkiye'ye bu tür haklar yeni geldiği için şaşkınsınız sanırım. bence imam hatipte öğretmenlik yaparsanız dedikleriniz olmaz sizde mutlu olursunuz.

Sıcak tartışma var çarpraz ateş olmasın diye bir şey demiyorum sadece bir noktaya değineceğim :D Dünya çapında dediklerinizin uygulandığı ve aynı zamanda kaliteli eğitim verilen bir lise yok. Bazen üniversite bile yok. Dolayısı ile bu durum bize dışarıdan yeni ithal edilmiş olamaz ama biz dışarıyı yanlış anlamış ve cıvımış olabiliriz. İlber Hoca yaşadığımız yılda, Harvard'da kara tahta ve tebeşirin önüne siyah üniforma ile oturan bir sınıftan bahsetmişti. Adam atadan dededen aydın, senelik 80 bin doları saçma sapan dayatmalara veriyor olamaz değil mi  ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...