Metin Akbal 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Bu aralar çok fazla dahil olup yazamıyorum hakikaten çok yoğunum. Her yılım bir öncekini aratır oldu. Disiplin olayları her eğitim kademesinde ciddi seviyelere ulaştı. Kılık kıyafet belki çoğumuz için önemsiz olabilir ama dışarıdan gelen sivil vatandaş ile öğrenciyi ayırt edemez olduk. Öğrenciyi kıyafeti için evine geri yolladığımızda Cimer şikayeti ile karşılaşıyoruz. Sınıfta canlı yayın açan, kişileri (öğretmen-öğrenci) absürt şekilde kayda alan (ne demek istediğimi anladınız) öğrencinin disiplin cezası sadece kınama. Telefonu kontrol etme ve el koyma hakkımız yok. Öğretmeni çekip atabiliyor. Uyardığımız öğrenci taciz ediyor diye şikayet etmekten geri kalmıyor. Bayan mesai arkadaşım ve ben kimle görüşürsek görüşelim birbirimizi çağırıyoruz. İdarecilerimiz dahi aynı şekilde. Güven azaldı veya kalmadı. Sınıfların çoğunda ders işlenemez hale geldi. Anayasada her ferdin eğitim hakkı bulunmaktadır diyor ama o fertler başkalarının eğitim hakkını da gasp ederken herhangi bir sorunla karşılaşmıyor. Bilmiyorum haklar genişletilince bireyler sorumluluklarını göz ardı ediyor veya daha büyük sorunla karşılaşıyoruz. Öğretmenler sorumluluk ve risk almaktan korkuyor, muhatap bulamıyor öyle olunca da ne olursa olsun diyor. Tuvalette sigara kullanımına alıştık tamam eyvallah. Sınıf ortasında hatta derste sigara yakmaktan bile geri kalmıyor öğrenciler. Öğretmeni tahrik ederek değişik değişik hak arama yollarına giriyorlar. Örnek olay; hergün defterini kitabını kontrol ettiğim, görüşme yaptığım, emek verdiğim, vakit harcadığım çocukla her gün bir vukuat yaşıyorum. En son okula bıçak getirdi, derste e-sigara içerken yakalandı vs vs. Gençlerimiz, çocuklarımız elimizden kayıp gidiyor ve sadece izlemekle kalıyoruz. Aileler, bireyler, yetkililer daha ne kadar itibarımız ayaklar altında olacak? Hep öğretmen öğrenciyi dövdü haberleri görürdünüz. Buyrun anayasal hakkı eğitim olan bireyler... Eminim öğretmenleri suçlayanlarda olacaktır, emin olun ki sessiz çığlıklarımız olmaktadır. Anne-baba olarak çocuğumuzu sorgulayalım, takibini yapalım, telefonlarını arkadaş çevrelerini kontrol edelim, okulunu hiç olmazsa ayda bir ziyaret edelim, habersiz devamsızlık yaptığı zaman sebebini öğrenelim, okula sadece sorun olduğu zaman gitmeyelim, veli olarak sorumluluklarımızı yerine getirelim. Yoksa bir nesil daha elimizden kayıp gidecek. https://haberglobal.com.tr/gundem/corumda-bir-lise-ogrencisi-kavga-sonrasi-okula-tabanca-ve-tufekle-gitti-167813 https://www.ensonhaber.com/3-sayfa/ders-anlatan-ogretmene-saygisiz-davranis Züğürt Ağa hesabı neden hiçbirşey eskisi gibi değil... 21 1 1 6 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 don lu biri vardı, yel değirmenlerine saldıran......... işiniz zor 4 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 (düzenlendi) Herkesin çocuğu kendine göre kıymetli ama eğitimin geldiği noktada okul ve öğretmene saygı yok. Aileler okulun ve öğretmenin kutsal olduğunu, burada disiplinli olunması gerektiğini öğretmiyorlar evlatlarına. Eskiden öğretmenler döverdi, üstüne aileler de döverdi çocuğunu kimbilir ne yaptın diye. Bu yanlıları belki ama bir disiplin bir otorite vardı. E şimdi en ufak uyarmada aileler okula gelip sen benim çocuğumu nasıl uyarırsın derlerse olmaz ki bu? Eğitim öğretim böyle olmaz ki? Çocuk yaptığı her şeyde anne babasını arkasına alıp, ahlaki değerleri hiçe sayarsa, okulda arkadaşlarını ezip, öğretmenlerine kafa tutarsa nasıl olacak? Geçen haberlerde vardı, öğretmeninin önünde dans edip dalga geçen bir tip. Metin Hocam yukarıda da paylaşmış haberi. Öğretmeniyle röportaj yaptılar, “affettim genç bunlar, yaparlar “ gibisinden bir şeyler söyledi. Demek ki öğretmen öğrenci ve velilerden korkar hale gelmiş. Liseden mezun olalı 30 yılı aştı, o günlere geri dönebilsek eğitimde iyi olacak. 27 Mart 2022 tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi 11 Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Son 12 yıl disiplin kurulunda görev aldım…yüzlerce öğrenciye ceza verdim…Bu yıl seçilmeme rağmen af istedim ve kurula girmedim…Her geçen yıl öğrencilik kolaylaşırken öğretmenlik zorlaşıyor…Okulda tüm öğretmen arkadaşların aynı ciddiyetle insiyatif alması ve ortak tavır sergilemesi çok önemli…Görmezden gelmek adım adım işleri zorlaştırıyor…Öğrenciler evet sizden çekinmeli ama her zamanda onlara saygı duyduğunuzu ve istikrarlı olduğunuzu görmeli… Aileler bence bu işi daha da zorlaştırıyor…Son dönemde en çok sosyal medya kaynaklı disiplin suçları ön sırada… Bir tespitim daha kız öğrenciler daha çok disiplin kuruluna geliyor… 10 Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil... Allah sonumuzu hayır etsin inşallah 🤲 8 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Sınıfta kalma geri gelmeli, kıyafet serbestisi kaldırılmalı, sınıf içi tamamen öğretmene okul içi tamamen idareye bırakılmalıdır. Saç, sakal, tek tip üniforma bunların hepsinin öğrenciye yaraşır olması lazım öncelikle. Kimse unutmasın zor zamanlar güçlü ve iradeli insanları, kolay zamanlar ise zayıf ve güçsüz insanları ortaya çıkarır. Eğitimde ter dökmek zorundayız dahası eğitimde disiplinli olmak zorundayız. Okul aile birlikleri yönetiyor bazı okulları bunun da engellenmesi lazım hele bazı veliler var bunları dikkate dahi almamak lazım. Darılma gücenme olmasın müspet bir eleştiri olarak algılayın lütfen, öğretmenlerimizin de geçmiş dönemlerden biraz daha fazla işlerine konsantre olmaları gerekir ülkenin genel sıkıntılarının her şeyin farkında bir vatandaş olarak söylüyorum sadece. 6 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 (düzenlendi) Metin hocam bu yazdıklarınıza söyleyecek o kadar çok şeyim var ki... Lisede matematik öğretmeniyim. Okulda sizin kadar tecrübem yok lakin öğrencilik yıllarımı da katarsam bi 10 senelik geçmişim var bunun 7 si kamuda. Dilimin ucuna onca şey geliyor aklımdan hergün onca şey geçiyor ama hiçbir şey değişmiyor. Günden güne kötüye giden yaptığımız işten keyif alamadığımız zamanlar oluyor. Hele şu 2 senelik pandemi herşeyi daha da zorlaştırdı. 2 sene Okula gelmeyen öğrenciler artık okulu bir uğrak nokta ya da günlük bir ritüel gibi başka amaç içermeyen bir yer gibi görüyorlar. Öğretmenin yüzüne karşı anasına küfreden öğrenciler türemeye başladı. Diyorum ya bir başlasam neler çıkar klavyeden. Tek diyebildiğim şu ki yanlış zamanda öğrencilik, yanlış zamanda öğretmenlik yapmışım. 27 Mart 2022 tarihinde Çağatay Kılınç tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Benim çocuğum mesela okulda öğretmene emanettir, öğretmen aynı anne baba gibi öğrenci üzerinde terbiye hakkına sahiptir, benim çocuklarım öğretmenlerine en küçük bir saygısızlık yapsın bedelini öderler. Biz öğretmenlerimizi görünce hala elimiz ayağımıza dolanıyor şimdiki çocuklarda geçmiş öğretmenin karşısına öğretmenini Tiktok malzemesi yapıyor hey gidi gençlik. 3 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 (düzenlendi) Ortaokulda öğretmenim. Son 2 yıl resmen uçurumdan yuvarlandık. -Ailelerin istediği eğitimi verdik her çocuk prens prenses oldu. Yanlış bu dedik anlamadılar şikayet ettiler şimdi çocuklar yanlış olduğunu uygulamalı olarak herkese gösteriyor. Ah veliler şimdi şikayet ediyorlar. -Pandemi sürecinde 2 yıl çocukları ailelerine bıraktık ne ahlak ne terbiye kaldı çocuklarda. Demek ki okulun eğitimde rolü büyükmüş. - Çocuklar sanal dünyayı gerçek, gerçek dünyayı sanal sanıyor. Okulu bitirip biran önce bilgisayarına koşmak istiyor. - üst baş tayt tshirt, saçlar boyalı röfleli, makyaj bolca var, erkekler saç uzun arkadan bağlamış. Hiçbir şey diyemiyorsun aile kızıyor geçin hocam artık bu şekilciliği diyorlar. Çocuğunun özgüveni böyle geliyormuş. -Sınavda çocuğumun yerini niye değiştirdin, çocuğun kitabı çantasındaydı açıp baksaydın ödevini yapıp yapmadığına, sınav sorularını önceden neden vermediniz... bunlar için veli kalkıp okula geliyor ya da whatsapp grubundan öğretmene hesap soruyor. Daha neler neler yazarım da canım sıkıldı kısa keseyim. Düzeltme: Tüm yazdıklarım okul işleyiş ve düzenini bozan diğer çocukların eğitim öğretim alma hakkını engelleyen, onları taciz eden, küfür eden okulda ve sokakta her türlü pisliği yapmayı kendisinde hak gören öğrencilere yöneliktir. 28 Mart 2022 tarihinde Çiğdem Kaya Bilgiç tarafından düzenlendi 13 1 Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Dayak kalktı ondan oluyor hep eskiden böyle şeyler yoktu bizde öğretmene saygı vardı. Sınıf kudurur sonra öğretmen gelir cetvelle bir sıra dayağı çekerdi sınıf en az 1 ay çiçek gibi.Çok dayak yedim ben ilkokulda ama hep hak etmiştim çok yaramazdım [emoji3] . Sadece okullarda değil her yerde laçkalaşma var nedendir bilmiyorum . Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Bir toplumun çomarize edilerek yönetilmesinin sonuçlarını almaya başlamışız. Daha durun ya film yeni başladı, z kuşağı gerçek hayata duvara toslayarak başladı, sırada bunlar var. Erkeklerin gittikçe daha da kadınlaşması bu durumun temel nedenlerinden biri. Kapitalist kafada olan erkek her kişiye hakettiği şekilde ödül-cezasını verirken, sosyalist kafada olan kadın her kişiye eşit davranır. 5 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Sadece eğitimde değil, sokakta da aynı durum var. Birlikte yaşamak görgüsünden uzak insanlar var. Yaptığı hatalı davranışlara itiraz ettiğinizde bıçaklanmanız veya kurşunlanmanız an meselesi. İşte bu sosyal magandaların çocukları okul sıralarında ailesinden öğrendiklerini sergiliyor. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 sistem yozlaştırıldı , düşünmeyen, apolitik , ezberci , sosyal medya ve tv den beslenen bir nesil yetişmesine zemin hazırlandı. Kolay kandırılıyorlar, afedersiniz ama bildiğiniz koyunlar. Ama çocukların suçu yok , Bu nesilin yetişmesinde en büyük pay ailelerin , çünkü aileler de geçim sıkıntısı ve eğitimsizlikten çocuklara birşey veremiyorlar. Kendiği eğiten , çocuğuna sevgi ve olanakları sunabilen ebeveynler 1 çocuk yapıyor, çocuk yetiştirmekten bihaberler ise 3-5 çocuk yapıyor. e haliyle zaman içinde sayıları arttı. İşiniz çok zor , Allah kolaylıklar versin. 6 Yorum bağlantısı
Hamit inan 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Oğluna şişe fırlatıp ceza alan anne, Oğlunu okuldan kaçıp sigara içerken yakalayıp dövdüğü için ceza alan baba, Kızını gece 12 de sokağa salmamak için kavga edip dövdü diye 10 yıl ile yargılanıp 3.5 sene yatan baba.... Rekorlara koşan boşanma oranları ve sahipsiz kalan gençler, Toplum tam istedikleri gibi oldu. Her zaman diyorum psikolojik harbin meyvelerini yeme zamanı geldi... 6 1 Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Bu çocukları bu hale getiren devletin sistemi ve aileler . Dini ve ahlaki çöküntü içinde çocuklar. Şimdiki çocukların çok basit gördügü ne olacak ya dedigi şeyleri biz zamanında düşünürken bile tüylerimiz diken diken olurdu bırakın yapmayı . Bu yüzden çocugumu okula göndermeyi kesinlikle düşünmüyorum . Yorum bağlantısı
Cem Işık 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Geçenlerde kızımla dizi izliyoruz, 3-5 kişi vuruldu senaryo icabı. Vuranlar elini kolunu sallaya sallaya hayatına devam ettiler, filmin sonuna doğru aşk sahnesine bağlandı iş. Canımı sıkanları ben de vursam mı diye şaka yollu sorup, baba polis neden gelmedi, bak kaç Kişi vuruldu, gerçekte de böyle mi ?diye sordu bana. Dizilerden filmlerden görüp örnek alıyorlar. Çok tehlikeli bir dönemde yaşıyoruz malesef. 7 Yorum bağlantısı
Ali Gök 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 biz öğrenciyken sebepsiz dayak yer dururduk. askeri sistem vardı bildiğin çok normal o kadar baskıyı yeni neslin kaldıramaması o kadar çok anlamsız baskı hakaret dayak vardı ki demek yıllar geçtikçe en son sapıttı öğrencilerinde hepsi suçu tek yerde aramamakta fayda var bu arada hiçbir işte sıfır sorun yok bunu unutmamak lazım bir çok insan iş stresinden geceleri uyuyamıyor (ben öyleyim en azından epeydir) işiniz çok zor metin hocam allah sizin ve tüm öğretmenlerimizin yardımcısı olsun. bir nokta yalnız neden sorun anlamadım kılık kıyafet serbest olduysa isteyen istediğini giymeli. çiğdem hocam çocuğu annesine babasına bıraktık ne ahlak kaldı ne terbiye demişsiniz de hepsini siz mi öğretiyordunuz vah haline bu ülkenin talihsiz bir yorum olmuş . anne babalara hakaret sayarım bu cümleyi 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Ali Gök yazdı: biz öğrenciyken sebepsiz dayak yer dururduk. askeri sistem vardı bildiğin çok normal o kadar baskıyı yeni neslin kaldıramaması o kadar çok anlamsız baskı hakaret dayak vardı ki demek yıllar geçtikçe en son sapıttı öğrencilerinde hepsi suçu tek yerde aramamakta fayda var bu arada hiçbir işte sıfır sorun yok bunu unutmamak lazım bir çok insan iş stresinden geceleri uyuyamıyor (ben öyleyim en azından epeydir) işiniz çok zor metin hocam allah sizin ve tüm öğretmenlerimizin yardımcısı olsun. bir nokta yalnız neden sorun anlamadım kılık kıyafet serbest olduysa isteyen istediğini giymeli. çiğdem hocam çocuğu annesine babasına bıraktık ne ahlak kaldı ne terbiye demişsiniz de hepsini siz mi öğretiyordunuz vah haline bu ülkenin talihsiz bir yorum olmuş . anne babalara hakaret sayarım bu cümleyi Üstat, herkes kendimiz gibi gördüğümüz için acayip geliyor. Ben öyle veliler gördüm ki, sonunda mesleği bıraktım. Kılık kıyafetin serbest olması her şeyin giyilebilmesini serbest bırakmaz, bırakmamalı. Ortaya absürt giyim biçimleri çıkıyor. Üstelik en başından beri karşı çıktığım bir uygulama. Eşitliği kaldırıyor ortadan. Öğrencim vardı, babasının 3 tane kuyumcu dükkanı var. Lacoste giyiyor çocuk. Aynı sınıfta 4 çocuğa tek maaş (o da asgari ücret) ile bakmaya çalışan, başkalarının eski kıyafetlerini giyen öğrencim de vardı. Bunlar lise öğrencisi. Hepsi her şeyin bilincinde. Aidiyet hissedemiyor ikisi de o sınıfta. 4 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Sınıfta kalma gelmeli, disiplin cezaları ağırlaştırılmalı, idareciler objektif bir sınavla gelmeli, ücretli öğretmenlik kaldırılmalı, sınıf mevcutlarını 25in altına düşürmek için tedbirler alınmalı. Saçma sapan, diziler gece geç saatte olmalı. Silah , şiddet, mafya vs içerikli diziler. 3 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Evren Erakçora yazdı: Sınıfta kalma gelmeli, disiplin cezaları ağırlaştırılmalı, idareciler objektif bir sınavla gelmeli, ücretli öğretmenlik kaldırılmalı, sınıf mevcutlarını 25in altına düşürmek için tedbirler alınmalı. Saçma sapan, diziler gece geç saatte olmalı. Silah , şiddet, mafya vs içerikli diziler. Mevcut durum o kadar kötü ki, sınıfta kalma olsa sistem tıkanıp çöker. Öncelikle şunu düşünmek lazım, eğitim sistemininkötü olması ve böyle gençler yetişmesi kimin işine geliyor? 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Ali Gök yazdı: çiğdem hocam çocuğu annesine babasına bıraktık ne ahlak kaldı ne terbiye demişsiniz de hepsini siz mi öğretiyordunuz vah haline bu ülkenin talihsiz bir yorum olmuş . anne babalara hakaret sayarım bu cümleyi Asla öyle bir algı yaratmak istemem başlığa bakarsanız disiplin sorunlarını arttıran çocuklara yönelik yorum yazıyoruz. Elbette geleceğimize umutla bakmamızı sağlayacak çocuklarımız da var ve bu çağda böyle güzel çocuklar yetiştiren anne babaları her zaman tebrik ederim hepsini saygıyla selamlarım 4 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Genede istisnalara kızıp mücadeleden vazgeçmemek lazım. Siz öğretmenler mücadeleden vazgeçerse durum tam bir felaket olur. Çok çok zorlandığınızı da biliyor, görüyor, farkında oluyoruz. Rabbim kuvvetinizi artırsın diyelim. Belki koca sınıfta 9-10 öğrenci adam olur ümidiyle. 5 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Çocuk yetiştirmek Dünyanın en zor işi, Allah tüm öğretmenlerimizden, anne ve babalarımızdan razı olsun, kolaylıklar versin. Canımızı teslim ediyoruz öğretmenlerimize. Ben yapamazdım, sabır isteyen bir iş. Fedakarlık isteyen bir iş. İş de değil, yaşam seçimi. Herkes öğretmen olmamalı, öğretmen olabilenler de el üstünde tutulmalı. Okullarda ise fazla özgürlük var, bence özgür bir ülke olmak istiyorsak eğitimde ciddiyet ve disiplin şart. Şımarık bir toplum yetişiyor uzun süredir. Gidişat gerçekten kötü Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Eskiden etin senin kemiği benim derlerdi. Şimdi o durumdan eser kalmadı Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Ali Gök yazdı: (ben öyleyim en azından epeydir) Benden biri daha varmış geçmeyen sedefler çıkmaya başladı. Sinir sistemim bozuk. Anlamsız ani tepkiler veriyorum. Keşke çoban olsaydım. Hayvancılık yapıp çift sürseydim. Buğday ekip patosa sap verseydim. Yorulurdum ama, elaleme muhtaç olmadanda yaşardım enazından. Şimdi en başa dönsek. Babam bana deseki. Oğlum okumak istiyormusun? Hayır derdim. Ayağına kapanır yalvarırdım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts