İçeriğe Yönlendir

Ev İçin İç Cephe Boyası Seçimi

Mustafa Karahan

Recommended Posts

Mustafa Karahan
Deniz Kom yazdı:

Dyo kullanmıştım güzeldi ama bi polisan değil. Boya konusunda bir defa ucuza kaçtım o ders oldu 😊 

Astarsız olursa maviler ortaya çıkar mı diyorsunuz 😊 

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Mustafa Karaca yazdı:

Dyo kullanmıştım güzeldi ama bi polisan değil. Boya konusunda bir defa ucuza kaçtım o ders oldu 😊 

Astarsız olursa maviler ortaya çıkar mı diyorsunuz 😊 

Astarlı da çıkabilir. Bunu test etmenin ucuz bir yolu var. 

İstediğiniz markalar için boya karıştıran bayiler var. İstediğiniz renkten 1 su bardağı kadar yaptırın. Duvarlardan birine uygulayın. 

Mavi krizi astardan ziyade dediğim gibi, gri renkte kullanılan mavinin homojen olmaması, her rengin güneşi kırma açısı nedeniyle ortaya çıkıyor. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Deniz Kom yazdı:

Mantıklı gerçekten bi boya dükkanına gideyim o şekilde verir sanırım duvarda denerim 😊

Gri renk sıkıntı maviye çaldı mı bi şeye benzemez. 

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Mustafa Karaca yazdı:

Mantıklı gerçekten bi boya dükkanına gideyim o şekilde verir sanırım duvarda denerim 😊

Gri renk sıkıntı maviye çaldı mı bi şeye benzemez. 

İnanın bir hayli mavi oluyor :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

Genel olarak şu şekilde sorayım o halde;

Astarlı 2 kat boya astarsız 3 kat boyaya eşit midir görünüşü aynı olur mu 😊 

Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar

Astar + yarı mat boya en iyi sonucu verecektir

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

Bugün gittim boyacıya o da kesinlikle astar yap dedi. Diğer türlü renk ortaya çıkmaz 3 kat vurayım desende boya sarfiyatı artar dedi.

20+10kg polisan elegans boya 20kg polisan tavan boyası 20 kg da kardelen marka astar aldım. Hepsine 1500 TL verdim eve koydum 😊 haziran gibi inşallah boya işine girişirim. 

Aslında şimdiden almayacaktım ama Nisan ayında zam gelecek dedi bende alayım dursun dedim 😊 kova başı 100 TL oynasa 400 TL zam gelir ortalama 3 - 4 ayda. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Benim boyacım vaktiyle iç cepheye dış cephe yaptırmıştı. Sİlinebiliyor sağlam diye. Aklınızda olsun. Tabi pahalı. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Karaca yazdı:

tavan boyası 20 kg da kardelen marka astar

tavana da boya sonrası kapatan denen sıvıyı sürün, çatlak patlak engelliyor.

evde sigara /soba vs sarartan buharlar var ise tavan boyasına bir tık sarı katın

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Mehmet Göktürk yazdı:

Bende bir defasında öyle yapmıştım. Dış cephe boyası denk gelmişti gerçekten boyayınca da çok güzel olmuştu 😊

Çağlar Bayur yazdı:

Kapatan denen sıvı hangisi abi anlamadım 😊 evde sigara soba vs yok şükür sadece kombi var o da sıkıntı olmaz o kadar 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Karaca yazdı:

Bende bir defasında öyle yapmıştım. Dış cephe boyası denk gelmişti gerçekten boyayınca da çok güzel olmuştu 😊

Kapatan denen sıvı hangisi abi anlamadım 😊 evde sigara soba vs yok şükür sadece kombi var o da sıkıntı olmaz o kadar 

https://www.hepsiburada.com/filli-boya-caparol-kapatan-0-75lt-p-HBV00000DWWHS

bunun gibi bir ürün, bunu sulandırıp boya üstüne sürüyorlar aklınızda bulunsun tavan için

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Çağlar Bayur yazdı:

Bunu biliyorum evet gayet güzel bu😊. Çok çok eskiden sobalı ev vardı tavan akmış boyası sararmıştı. Bununla boyadık o bölgeyi gayet güzel oldu. Ama tavan boyası ile karıştırılır mı onu bilemedim 😊

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Karaca yazdı:

Ama tavan boyası ile karıştırılır mı onu bilemedim 😊

karıştırma yok, tavanı boyadıktan sonra üstüne sürülüyor boya kuruduktan sonra

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Çağlar Bayur yazdı:

Anladım mutfak için uygun olabilir aslında nem buhar yemek vs tavan çabuk kirleniyor 😊

Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca
(düzenlendi)

Burada Çağlar beye katılıyorum işyerimiz maviydi krem boya aldık boyattık . Şu an iş yerimiz gene mavi. Anlıyacağınız eski rengi kusuyor,Boyacının da bi yerine zor gelmiştir astar yapsak dese astarda alrdık bizler nerden bilcez.KESİNLİKLE ASTARSIZ YAPMAYIN

tarihinde Yildirim Karaca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Yildirim Karaca yazdı:

Astarlı yapacağım astarı aldım inşallah yaza doğru havalar ısınınca yapacağım. 1 gün işimi uzatacak ama daha güzel olur diye ümit ediyorum 😊 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Sil-Pak aldım silikonlu. Lekeler kalmıyor ve silince gayet rahat çıkıyor. Tavsiye ederim. Ayrıca Koç-Taş tan almıştım kodunu verdiler. Ne zaman isterseniz gidip aynı karışımı size özel hazırlayıp veriyorlar.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Tayfun Aydın yazdı:

Videosuna baktım kaliteli boyaya benziyor. Araba üstüne cila atarsın su boncuk boncuk olur ya onun gibi oluyor bir şey dökülünce 😊 polisan aldım artık bir dahaki sefere memnun kalmazsam Marshall deneyebilirim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bir konuyu merak ediyorum bir kaç kere duydum.

Çok fazla boya yapmakta sağlıklı olmuyor ev ve ahalisi için. Rutubet nem vs vs. Bu konudaki görüş nedir?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Metin Akbal yazdı:

Bir konuyu merak ediyorum bir kaç kere duydum.

Çok fazla boya yapmakta sağlıklı olmuyor ev ve ahalisi için. Rutubet nem vs vs. Bu konudaki görüş nedir?

yazın yapmak lazım. camları açık bırakınca nem 2 3 günde gidiyor.

Mustafa Karaca yazdı:

Videosuna baktım kaliteli boyaya benziyor. Araba üstüne cila atarsın su boncuk boncuk olur ya onun gibi oluyor bir şey dökülünce 😊 polisan aldım artık bir dahaki sefere memnun kalmazsam Marshall deneyebilirim. 

marshal vs bunlar çok kötü kalitede boyalar bence. filli boya iyi deneiblir. birde bahaus un sattığı kendi malı olan bir yeşil kaplı boya var. ben kapalı alanda en iyi ondan verim almıştım. dış mekanda ilse filli boya en iyisi. özellikle akrilik boyalarda müthiş.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Doğan Arşiray yazdı:

yazın yapmak lazım. camları açık bırakınca nem 2 3 günde gidiyor.

Kısa vadede düşünmeyelim. Evdeki boya katmanı artması önerilmiyor. Sebebini merak ediyorum. Kendi evim mesela 3. boyayan kişisi benim. Müteahhit boyası, eski ev sahibi boyası benim boyadığım. Önümüzdeki sene boya yapmayı düşünüyordum ve merak ediyorum bu konudaki görüşleri.

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Metin Akbal yazdı:

Kısa vadede düşünmeyelim. Evdeki boya katmanı artması önerilmiyor. Sebebini merak ediyorum. Kendi evim mesela 3. boyayan kişisi benim. Müteahhit boyası, eski ev sahibi boyası benim boyadığım. Önümüzdeki sene boya yapmayı düşünüyordum ve merak ediyorum bu konudaki görüşleri.

Boyasız değişensizi makbul elbet ama kullanacaksan boyat gitsin :)

Hocam nefes almayan boyalarda olabilir, havayı geçirmeyen boyalarda sanıyorum. Ama onun için de özel astar vardı diye hatırlıyorum, duvarın tekrar nefes alması için alttaki boya ile tepkimeye mi giriyordu, emin değilim, boyacı beni keklemiş de olabilir :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Metin Akbal yazdı:

nefes alacak desek, dış cephe mantolanmış zaten. yazılı kaynaklar bulup araştırmak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Metin Akbal yazdı:

Bilimsel kaynak bilmiyorum ama benim görüşüm yazın yapıldıktan sonra sıkıntı olmaz. Boya yapınca örümcek haşere vs artık ne varsa temizleniyor küf varsa temizleniyor üstüne üstlük güzelce de havalandı mı mis gibi olur 😊 

Doğan Arşiray yazdı:

Boya işi yazın olmalı gerçekten, Polisan elegans bence güzel bir boya Marshall filli boya Dyo bunlarda iyi. Daha iyileri de vardır muhakkak daha kötüleri olduğu gibi. Dış mekan bambaşka bir olay. 

Boya yapacağım zaman bu markalar harici almıyorum. Bir defa kötü boya almıştım daha da almam 😃

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bilimsel kaynak bilmiyorum ama benim görüşüm yazın yapıldıktan sonra sıkıntı olmaz. Boya yapınca örümcek haşere vs artık ne varsa temizleniyor küf varsa temizleniyor üstüne üstlük güzelce de havalandı mı mis gibi olur

Anlatamadım. Boya esnasinda değil kastım [emoji4] Atıyorum her yıl boya yapılması ne tür sakıncalar oluşturur gibi.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...