Mustafa Karahan 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Merhabalar bu yazın evi boyamayı düşünüyorum. Daha önce yaptığım için sıkıntı olmadan hallederim 😊 Boya rengi olarak dingin griyi seçtik ama şöyle bir ikilemde kaldım. Dingin gri hem elegans var hemde normal polisan yarı mat yazan var ve ikisi de hem fiyat hemde özellik olarak farklı sanırım. Ya durum böyle ya da internet sitelerindeki görsel yanlış. Bir ikincisi de ortalama olarak 140 metre kare eve kaç lt boya gider? Kaç lt boya almam gerekir?duvarlar düz alçılı ve aşırı kirli değil altındaki renk de sarımsı açık bir renk. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 27 Mart 2022 Yazar Paylaş 27 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: kendiniz mi boyayacaksınız boyacı mı Kendim yapacağım Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 (düzenlendi) 4 ay önce bizde evimizi boyamak için gri renge karar vermiş fakat hangi gri olacağı konusunda tereddüde düşmüştük. Bazı Gri renkler duvara vurulduğunda mavi tonluyordu. Bacanak andezit 45 yaptırmıştı ancak hem mavi tonluyor hem koyu kaçıyordu. Evimiz çok güneş almadığı ve kuzey cephe olduğu için sonunda marshall silikonlu özel mat s 1500 n kodlu boyada karar kıldık. Açık kesekağı ile gri arası bir renk oldu. Hanım memnun kaldı. Önemli olan boyanın silinebilir olması. Mat renkler silinmiyor dikkatli olun. 18 litrelik bir kova yeterli olur. 27 Mart 2022 tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi Güzel turkcemiz 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Renk konusuna bir şey diyemem ama boya teknesi kullanmanızı tavsiye ederim, cidden hem boyadan tasarruf ediyorsunuz hemde evi kirletmeden örtü bile sermeden boya yapabiliyorsunuz. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Mustafa Karaca yazdı: Merhabalar bu yazın evi boyamayı düşünüyorum. Daha önce yaptığım için sıkıntı olmadan hallederim 😊 Boya rengi olarak dingin griyi seçtik ama şöyle bir ikilemde kaldım. Dingin gri hem elegans var hemde normal polisan yarı mat yazan var ve ikisi de hem fiyat hemde özellik olarak farklı sanırım. Ya durum böyle ya da internet sitelerindeki görsel yanlış. Bir ikincisi de ortalama olarak 140 metre kare eve kaç lt boya gider? Kaç lt boya almam gerekir?duvarlar düz alçılı ve aşırı kirli değil altındaki renk de sarımsı açık bir renk. hesapladığınız miktar ne ise, yüzde 30 fazlasını almanızı öneririm. hiç şaşmadı bu zaman kadar herseferinde gidip boya yaptırıyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 27 Mart 2022 Yazar Paylaş 27 Mart 2022 Mustafa Erkan yazdı: Mavi tonlu olur mu olmaz mı tam bilmek mümkün değil sanırım 😊 Selçuk Bakış yazdı: Boya teknem var gerçekten büyük kolaylık. Hatta hem küçük hem büyük var kestirme yaparken küçüğü kullanıyorum rahat oluyor 😊 Doğan Arşiray yazdı: Hesaplamadım ama astar gerekir mi onu düşlüyorum bir de gri vururum maviye döner mi diye düşünüyorum açıkçası 😊 Astarlı ya da astarsız boyanın rengi fark eder mi? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Mustafa Karaca yazdı: Kendim yapacağım polisan bulut gri yi sarı duvara kendim çalıştım, sonra çeşitli sebbepler ile ustaya devrettim o devam etti 140 m2 de 2 büyük kafi geldi, ancak usta işçiliği ayrı bir dünya, öncelikle duvara astar şiddetle tavsiye ederim, şeffaf su gibi bir şeye benzemeyen o astar çok şeyi değiştiriyor, boya sarfiyatını da azaltıyor. gri tonlarda polisan gerçekten iyi iş çıkartıyor, ben 5 yıl ara ile aynı tonu yaptorabildim makinada. birebir tuttu 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 aster konusunu bilemiyorum. doğru boyanmış alt zemin varsa bence gerek yok. astar en çok alçı sıvanın üzerinde gereken birşey. yoksa soyuluyor. Yorum bağlantısı
Barış AÇIL 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Astar kullanınca renk geçişlerinde kapatma kolay oluyor.Bundan önceki boyamalarimda astarsiz yapıyordum kat üstüne kat atıp yinede kapatamiyordum. Astarda iki geçişte kapanıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Mustafa Karaca yazdı: Astarlı ya da astarsız boyanın rengi fark eder mi? kuruyunca alttakini kusuyor, 3 kata kadar geçmek gerekebiliyor ev boyasında Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Açık rengi başka renge çevirmek ciddi zorlamıştı beni. Kahverengi boyalı duvarı şak diye sarıya çevirmiştik. İkisine de astar kullanmamıştım. Açık rengi çevirmekm4 kat falan istedi. Boya da iyi marka ve min düzeyde incelttim. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 27 Mart 2022 Yazar Paylaş 27 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: Benzer bir durum söz konusu abi o zaman bende de sarı duvar var griye çevireceğim. Usta astarlı mı yaptı astarsız mı 😊 Doğan Arşiray yazdı: Zemin düz evin ilk boyası. Müteahhit ne yaptıysa o yani 😊 Barış AÇIL yazdı: Astar yaparsam vakit alır diye çekiniyorum. Bu boya badana işi hemen bitmesi lazım yoksa can sıkıyor 😊 Çağlar Bayur yazdı: 3 kat geçerim abi o sorun değil yeterki rengi bozmasın 😊 İlkay Başaran yazdı: Açık rengi başka bir açık renge çevireceğim ama astar işi düşündürüyor bir de dediğim gibi hangi polisan ürünü almak lazım? Yorum bağlantısı
Metin Akbal 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Müteahhit in ne marka boyadığını bilmiyorsanız astar kesinlikle atın. Polisan elegance boya eğer önceki de elegance ise 2 katta kapatıyor. 130 metre kare evde büyük kova sanırım 18-20 kilo holü boyayamadan bitti her oda 2 kat yapıldı. 140 metre kare eve 30 kg boya yeter diye düşünüyorum. Kendim boyadım ızgara da almıştım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Mart 2022 Paylaş 27 Mart 2022 Mustafa Karaca yazdı: Usta astarlı mı yaptı astarsız mı astar attı, ben atmamıştım, 3 kat boya attım,az da sulandırdım, ama ustanınki daha sulu hali ile 2 katta daha pürüzsüz oldu 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 27 Mart 2022 Yazar Paylaş 27 Mart 2022 Metin Akbal yazdı: Şimdiki boya kötü çiziliyor. Kötü boya belli. O yüzden iyi bir boya yapmak istiyorum 😊 astar işi uzatır maliyeti de artırır değer mi bilmiyorum daha önce direkt boyayı vurup geçmiştim ama o zaman kiracıydım şimdi kendi evim olunca düşünüyorum 😊 Hamit inan yazdı: Sanırım polisan bu dediğinizi karşılıyor. Ama onunda çeşitleri var sanırım Çağlar Bayur yazdı: astar attı, ben atmamıştım, 3 kat boya attım,az da sulandırdım, ama ustanınki daha sulu hali ile 2 katta daha pürüzsüz oldu Muhakkak usta benden iyi yapar ama hem usta hem iyi boya bütçemi aşar. Belkide abi sen de astar atsan güzel olurdu, ustaya gerek kalmazdı Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Ne tam mat boya alın nede saten boya alın. Yarı mat boya kullanmaya çalışın. Nedeni ise saten boya çok parlak olduğu için alt taraftaki alçı hatalarını gösterir . Tam mat boyada güzel durmaz. Benim tavsiyem mutlaka astar kullanın. İlk boya katını attıktan sonra mutlaka 3-4 saat iyice kurumasını bekleyin. Bir teneke boya 80 m2 yer yapar ancak bu dediğim ilk kez boyanan bir duvar için geçerli sizin duvarlar önceden boyandığı için bir teneke boya 100-110 m2 boyar. Ha bir teneke 200 m2 boyar suyu fazla koyarsanız [emoji4] 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Bir arkadaştan sprey boya makinası almıştım. Bahçedeki külübeyi boyamıştım. Hatta o kadar kolay olmuştu ki içini de boyadım sonra. En çok dikkat edilecek , içine koyan boyanın viskozitesini iyi ayarlamak. Saatlerce uğraştırmıyor. Ancak evde kullanmak için öncesinde kenarları köşeleri iyi kapatmak yapmak lazım. Çocuğun odasını da geçen sene büyülü gri yaptım fırça ve rulo ile boya iyi olmadığı için 3 kere boyamam gerekti. Ufacık oda epey yordu. Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Malum bahar geldi artık. Boya konusu gündemde şu aralar. Ben renk olarak dantela rengi yapmıştım. Gayet güzel durmuştu. Ama bahsettiğiniz gri rengi de düşünebiliriz. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 28 Mart 2022 Yazar Paylaş 28 Mart 2022 Arda Bülent Güzel yazdı: Yok yok daha önce tavan boyasına suyu fazla koymuştum çok kötü oldu 😊 kutuda yazan oranda koyuyorum artık %5-%10 ne diyorsa 😃 astar öneren çok oldu aslında vur geç diye yorumlar bekliyordum 😊 Erhan Doruk yazdı: Bir arkadaştan sprey boya makinası almıştım. Bahçedeki külübeyi boyamıştım. Hatta o kadar kolay olmuştu ki içini de boyadım sonra. En çok dikkat edilecek , içine koyan boyanın viskozitesini iyi ayarlamak. Saatlerce uğraştırmıyor. Ancak evde kullanmak için öncesinde kenarları köşeleri iyi kapatmak yapmak lazım. Çocuğun odasını da geçen sene büyülü gri yaptım fırça ve rulo ile boya iyi olmadığı için 3 kere boyamam gerekti. Ufacık oda epey yordu. Sprey boya tabancası fazla tozuyor o yüzden ev için pek uygun değil bence 😉 ama dışarıda bir şey boyamak için güzel ve basit bir yöntem. Rulo ve fırça iyi olacak doğru demişsiniz yoksa diğer türlü uğraştırıyor 😊 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 28 Mart 2022 Yazar Paylaş 28 Mart 2022 Ayhan Asil yazdı: Hanım rengi beğenince bana söz düşmez 😊bizde büyük ihtimalle bayram sonrası yapacağız şimdiden bilgi toplamaya başladım o yüzden 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Boya işi zor geliyor bana, güven, özveri ve ter akıtmak ister. Bende o yok 2 yıl önce boyattırdığımda seçtiğim boya ile son ürün arasında çok fark vardı. Sanıyorum açılan kutu boyacıya geri satılıp ucuz boya alınmış aynı renk, bu kadar kolay çizilen, tozuyan bir boya görmedim daha önce Velhasıl boya kadar usta da önemli, kendiniz yapabiliyorsanız ne güzel Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 28 Mart 2022 Yazar Paylaş 28 Mart 2022 Murat Sürmeli yazdı: Daha önce yaptım, kiracı olunca çok ev değiştirdik artık güven kazandım, özveri ve ter akıtarak rahatça hallederim 😊 Size iyi ustadan çok iyi esnaf gerekmiş o da şansızlık olmuş 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 28 Mart 2022 Paylaş 28 Mart 2022 Biz evde renk değişimini astarsız yapınca duman olmuştuk. Mutlaka astar atmanızı öneririm. İlave 1 gün daha işçilik çıkıyor ancak alttaki boyanın kusmasını engelliyorsunuz. Polisan gibi markalarda fiyatlar iyice uçuşa geçti. Ben geçen kış evimdeki tavan hasarını (üst kattan su geldi) Dyo ile kapatmıştım. Bu baharda evi bir boyatayım diyorum. Evi boyattığımızda usta ÇBS süperdir diye aldırdı, saç baş yoldurdu o boya bize. Gittim sonra Polisan ile boyattım. Silinebilirlik ve performans bakımından yarı mat boyalara da bakmanızı öneririm. Gri boyadaki mavileri biz de arkadaşla yaşadık. Ne yaptıysak düzeltemedik. Vuran güneş ışığının açısı, boyanın homojenizasyonu gibi şeyler gri boyanın alt renklerini açığa çıkartıyor. En son pes edip kum bejine boyamıştı arkadaş. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts