İçeriğe Yönlendir

16 Milyar'cık Skandal

Erdem Bozkurt

Recommended Posts

Fatih Evcin

Tokatlama rekorlarında  dünyada sıralamaya girmişti yanlış hatırlamıyorsam.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

İlk duyduğumda inanmamıştım. 

Denetimli serbestlikle salmışlar. Birşey çıkmaz bence. Çıksa da 3 5 yıl yatar çıkar parayla hayatını devam ettirirler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yatacaklarını sanmıyorum. 

Sanan var mı ?

Hapishaneler dolu zaten.. % 20 ye yakın aşkın kapasite ile çalışıyorlar. 

• Şaşkın 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

adamın bir suçu yokki. banka vermiş adam almış :D

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Banka, yakalanana kadar farkına dahi varmamış, söylendiğine göre... [emoji23]

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

25 Şubat tarihinde yatırım hesabı açtım. Hesabı kardeşim kullanmaya başladı. 26 Şubat'ta 5 bin liraya hisse senedi aldı. Kağıdı 1 milyar TL rakam yazarak sattı. Para hesaba yatınca, mevduat hesabına aktardı. Sahte mi diye düşünerek başka banka hesabına 100 bin lira gönderdi. Kredi kartı borcunu kapattı. ATM'den de 10 bin lira çekti. Akşam eve gelince bana anlattı. Bir AVM'ye giderek 2 tane telefon aldık. Aynı kağıdı tekrar tekrar sattık. Toplamda 16 milyar 200 milyon lira hesabımıza geçti.  60-70 kez bu işlemi tekrarladım. Her defasında talebim gerçekleşti. Bu paralarla hemen cep telefonu aldım. Ardından bir galeriden BMW almak için 300 bin lira havale yaptım. ATM’den 40 bin lira nakit çektim. Önce yaptığım çekimlerle birlikte hesabımda toplam 16 milyar para oldu. Durumu aile büyüklerimize anlattık. Bütün akrabalara haber gönderdik. Bazılarının hesaplarına havale yaptık. Sonra banka arayıp onlardan parayı geri istemiş. Eğer bu işlem suç ise niye iki gün boyunca bloke koymadılar da para çekmemize onay verdiler. Hesabımdaki paradan akrabalarıma iyilik olsun diye onlara gönderdim. Art niyetli olsaydım paraları alır yurtdışına kaçardım”

Akrabalarımızdan, komşularımızdan kimin borcu varsa bize gelsin’ dedik. Borcu olan veya ekonomik durumu iyi olmayan akrabaların hesaplarına para havale ettik. Kardeşimle havale yaparken hesap bloke oluyordu. Bankayı aradığımızda ‘Güvenlik sebebiyle olmuştur’ diyorlardı. Blokenin kaldırılmasını istedik, onlar da kaldırdılar. İki gün sonra kardeşim Recep’i aradılar. ‘Hesabına yüklü para girişleri var, bunun kaynağı nedir, haberiniz var mı?’ diye sordular. Kardeşim de ‘Haberim var’ dedi. Banka görevlisi ‘Nereden geldi?’ diye sordu. Kardeşim de yatırım hesabından mevduat hesabına aktardığını söyledi. Bankacı ‘Bu kadar yatırımınız var mıydı?’ diye sordu. Kardeşim de ‘Olmasaydı çekemezdim’ dedi. Sonra hesap tekrar bloke oldu. Kimseyi dolandırmadık. Nasıl oldu bilmiyorum. Parayı devlete bağışlayacaktık” dediği öğrenildi.

:kutlama:

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

yapı kredi diye duymuştum. borsa hesabından olmayan hisselerle satış yapmışlar. ve bankada olmayan hisseleri satıp parasını bunlara ödemiş. kendi hataları yani

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt
Aydın Akdeniz yazdı:

yapı kredi diye duymuştum. borsa hesabından olmayan hisselerle satış yapmışlar. ve bankada olmayan hisseleri satıp parasını bunlara ödemiş. kendi hataları yani

varmı bu parayı telafi edebilecek bababiyiğit? çok değil 16 milyarcıghhh hiç birşey,koçlar şaha kalkar 4 nala gider :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Erdem Bozkurt yazdı:

Parayı devlete bağışlayacaktık

Adamlar az daha ekonomiyi düzeltecekmiş. 

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Dünya rekoru kırmışlar diye duydum.

Banka böyle bir açığı nasıl kaçırmış

Adamlar bu açığı nasıl keşfetti, nerden akıllarına geldi böyle bişey denemek.

O an polis kontrolüne denk gelmeseler veya o cisim araçlarında olmasa yakalanmayacak ve olay ortaya çıkmayacak.

İlginç

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Aydın Sert yazdı:

Bu nasıl açıktır?

Kasıtlı bırakılan açıktır....
Kuyumcu imalat hanesine çırak girer. Etrafı tanır her gün yarım gram altın tozu kaldırır. 2 ayın sonunda 30 gr altın alınca yakalanır hesabına usta kendi payınıda ekleyerek yarım kilo yazar :)
Buda aynı onun gibi. Hele hele akbankta ne açıklar ne açıklar...

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Ufak ufak takılsa banka zor bulurdu. İllegal bir durum yok çünkü. Tamamen sistem hatası. Sebepsiz zenginleştirme davası açılır. Gözle görülür sadece araba var onu alırlar başkada birşey olmaz. 

Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk

kur korumal mevduat fonu ödemesi için devletin hazinesinden 13 milyar tl çıkacak diyolardı,bunlar onlardan daha fazla kaldırmışlar.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Brezilyada adamlar 100 metre tünel kazıp 75 milyon dolar mı ne kaldırmışlar, bizimkiler telefonla 1.1 milyar dolar alıyorlar çevirmede polise olayı kendileri anlatıp ruhsatsız cihazı aklamaya çalışıyorlar.. Bu ülkeyi seviyorum valla.. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tam olarak açık değil lakin bu rakama otomatik onay veren yazılımı kim yazmış acaba. borsda elinde olmayan kağıtta açığa satış yapılabilir ancak gün içinde alım yapımlası gerekir, anlaşılan şu olmuş: pek akıllı yazılım T+2 gün beklemiş, 16 miyar a açığa satılan seneidn de toplam piyasa değeri nedir % kaçtır bilmem de, yazılımda mantık hatası olduğu kesin. akla şu geliyor bu iş bundan önce de olmuştur ama ortaya çıkmamıştır.

rivayete göre de, çevirmede polise hava atmaya çalışmışlar, vaka oradan adliyelik olmuş deniyor. banka olayı örtbas etmeye çalışmışi gibi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Çağlar Bayur yazdı:

borsda elinde olmayan kağıtta açığa satış yapılabilir ancak gün içinde alım yapımlası gerekir,

Değil, borç alınır. ödünç pay piyasası da var .

Bu kadra yüklü parayı kimsenin kullanma  iç etme ihtimali yok. bir kaç milyon  tırtıklayabilirdi. Borcum, borç  bulursam ödeyecem derdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

böyle bir durum benim şirketteki personele de olmuştu, aynısı, çocuk borsada yeni duyrulan bir hisseyi alıyor açılışta sonra satayım acaba kaçpara derken, aldığından birkaç bin daha fazla  ettiğini görüyor sonra satıp tekrar alıyor sonra yine satıyor bu şekilde 7-8 kere yapmış hesabına 500 bin gibi bir rakam gelmişti, sonra banka bunu arayıp yanlışlık oldu diyerek rapayı geri talep ediyor, bide adamı tehdit etmişler mahkemeye vericez suç işlediniz fln, oldu siz hata yapın ceremesini vatandaş çeksin. çocuk sonra abi zor kurtardım fln dedi birkaçkere izin verdik halleti. Allah bilir böyle birçok insanın başına geliyordur bence bu, duyullan meblağ fazla olunca böyle gün yüzüne çıkmış

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Sene 2017 kullandığım aracımı satın almak için Balıkesir Volkswagen bayi Yağcıdayım. Aracı gördüm tamam dedim, Bayinin bilgisayarından kendi banka hesabıma girdim ve araç bedelini aktarmak istedim.

İşlem yapılamadı, Hesap kitlendi. Telefonun zır zır çalıyor hesabınızdan yüklü miktarda çıkış yapılmak isteniyor diye. Kapatıyorum bir telefon daha yine aynı muhabbet. Balıkesir Akbank şubelerinden birisine gidip nüfus cüzdanımı göstererek blokeyi kaldırıyorum. Ardından banka şubesinden bayinin hesabına parayı 3 saat sonra anca aktarabiliyorum.

Aklım bu olayı almıyor. Bu denli büyük para hareketlerinde bir banka, hemde olmayan paraların aktarımında nasıl uyanamıyor çok ilginç.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Haşmet Güngör yazdı:

bir kaç milyon  tırtıklayabilirdi.

beceriksiz olduğu oradan belli, banka yazılım hatası

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

Şöyle bi açığı kuzen ile keşfetsek, foruma arazi bile alırız. Alırmıyız? @Mustafa Tüfekçi

ilk aniyesinde btc ye yatıracan, sonrası rahat, kimse elinden geri alamaz, 1. sene sonunda %50 sine anlaşır içerden de çıkarsın

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...