İçeriğe Yönlendir

Yeni Kasa Doblo?

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Arkadaşlar babama egea 1.3 urban egea bakıyoruz ama üretime girmiyor bir türlü. 400.000 fiyatı var. 

beklemektense 340.000 liraya full paket trekking doblo var. Koltuk ısıtma falan koymuşlar. 

malum doblo kasası çok eskidi. Fazla satmıyormuş. Kasayı yenileyecekler. Sanırım seneye yeni kasa gelir. Muhtemelen psa grubuna benzeyecek.

sizce ne yapmalı? Babam köyde takılıyor genelde. Karadenizde sürekli rampa çık in yapacak. O yüzden dizel ve manuel arıyoruz. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bagajda öte beri taşınacaksa doblo daha iyi olur gibi. İnip binmek de daha kolay olur amcaya. Tavan yüksek içi ferah. Bence iyi seçenek. Bu arada 20 bin tl ye osmanlı tuğrası şartı var sıfır dobloda.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Bagajda öte beri taşınacaksa doblo daha iyi olur gibi. İnip binmek de daha kolay olur amcaya. Tavan yüksek içi ferah. Bence iyi seçenek. Bu arada 20 bin tl ye osmanlı tuğrası şartı var sıfır dobloda.

Ben de onu dedim. Gitti bindi içine. Aynen yazdıklarını onayladı içine binince. 

tek kafamıza takılan kasa değişecek olması. Bu yüzü çok eskidi doblo’nun. Avantajı ise eski kasada tüm problemler çözülmüş, sorunsuz bir araba olması. 

bir de egea daha hafif. Egea 6 litre yaksa, bu 8 mi yakar? Kısa mesafe, rampa köy yolları

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ben de onu dedim. Gitti bindi içine. Aynen yazdıklarını onayladı içine binince. 

tek kafamıza takılan kasa değişecek olması. Bu yüzü çok eskidi doblo’nun. Avantajı ise eski kasada tüm problemler çözülmüş, sorunsuz bir araba olması. 

bir de egea daha hafif. Egea 6 litre yaksa, bu 8 mi yakar? Kısa mesafe, rampa köy yolları

Bizim yapıdenetim laboratuvarları doblo kullanıyor. Akşama kadar sırtında 50 60 tane hatta daha fazla beton numunesi taşıyıp duruyorlar ki şantiyelerde. Bilirsin şartları. Garibin birinde olsa yürümez deriz hep. Ciddi ağır hizmette bana mısın demeden çalışıyorlar. Bence 1 litre ancak fark eder. Ağırlık farkı ne kadar? 200 kg var mı?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Benzeri partner alınsa daha iyi olmaz mı yeni çıktı sayılır birkaç yıl kasa değişmez ama fiyatları bilmiyorum tabi. Rifter de olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İlkay Başaran yazdı:

Bizim yapıdenetim laboratuvarları doblo kullanıyor. Akşama kadar sırtında 50 60 tane hatta daha fazla beton numunesi taşıyıp duruyorlar ki şantiyelerde. Bilirsin şartları. Garibin birinde olsa yürümez deriz hep. Ciddi ağır hizmette bana mısın demeden çalışıyorlar. Bence 1 litre ancak fark eder. Ağırlık farkı ne kadar? 200 kg var mı?

Sadece ağırlık değil abi, bizde 1.3 egea, doblo ve fiorino var. Egea 2 litre az yakıyor doblodan. Şanzıman oranlarından, ağırlıktan, rüzgar direncinden vs vs :) Bu arada güzergahımız hep aynı, güzergah farkı olamaz yani.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hacı Şenyurt yazdı:

Benzeri partner alınsa daha iyi olmaz mı yeni çıktı sayılır birkaç yıl kasa değişmez ama fiyatları bilmiyorum tabi. Rifter de olabilir.

pahalı onlar abi rifter 410’dan başlıyor

egea 1300 civarı. Doblo 1500 üstü

bizde hep kısa mesafe düşük hız olacağı için rüzgar çok etkilemez bence. Ağırlık 200 kg fark 2 litre fark ettirir mi? Vites ne kadar etkiler ki

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

bizde hep kısa mesafe düşük hız olacağı için rüzgar çok etkilemez bence. Ağırlık 200 kg fark 2 litre fark ettirir mi? Vites ne kadar etkiler ki
Bu markada genelde bayi de ciddi indirim olur. Vakit varsa bence sorulabilir. Kısmet nerede olacağı belli olmaz.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hacı Şenyurt yazdı:
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu markada genelde bayi de ciddi indirim olur. Vakit varsa bence sorulabilir. Kısmet nerede olacağı belli olmaz.

Belki olur. Ama fiat gibisi yok abi. Motor desen 10 numara. Her yerde zibil gibi yedek parça. Hem de ucuz. Ustası bol. Böyle bakıyoruz birazda

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Belki olur. Ama fiat gibisi yok abi. Motor desen 10 numara. Her yerde zibil gibi yedek parça. Hem de ucuz. Ustası bol. Böyle bakıyoruz birazda
Yani ikiside dizel üreten büyük ureticiler. Lakin bu durumda Renault kango ya bakmak ta iyi olabilir. Fiorino varsa üretimde o da olabilir. Hayırlısı olsun.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hacı Şenyurt yazdı:
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yani ikiside dizel üreten büyük ureticiler. Lakin bu durumda Renault kango ya bakmak ta iyi olabilir. Fiorino varsa üretimde o da olabilir. Hayırlısı olsun.

Kango touch donanım paketi zayıf. Ekleyince yine fiyatlar artıyor. Az yakıyor o araba aslında

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Kango touch donanım paketi zayıf. Ekleyince yine fiyatlar artıyor. Az yakıyor o araba aslında
Bizim oralara biçilmiş kaftan. Keşke uygun olsa idi.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Arkadaşlar babama egea 1.3 urban egea bakıyoruz ama üretime girmiyor bir türlü. 400.000 fiyatı var. 

beklemektense 340.000 liraya full paket trekking doblo var. Koltuk ısıtma falan koymuşlar. 

malum doblo kasası çok eskidi. Fazla satmıyormuş. Kasayı yenileyecekler. Sanırım seneye yeni kasa gelir. Muhtemelen psa grubuna benzeyecek.

sizce ne yapmalı? Babam köyde takılıyor genelde. Karadenizde sürekli rampa çık in yapacak. O yüzden dizel ve manuel arıyoruz. 

bence süper olur.  bana egeamı doblomu desen doblo derim. hatta ikinci el yarı otomatik doblo derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

para yeten satılık vaziyette olan ilk arabayı al geç yoksa kaçar tren :d

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kısa mesafe düşük hızda çok farketmez. En büyük etken vites dişli oranları. Yüksek viteslere geçmeyince faydasını göremezsin. Aradaki fark 1 litre civarlarında olur. Mesela biz havalimanı içinde üçünü de kullanıyoruz, hız sınırımız 40 kmh - 25 kmh kullandığımız yola göre değişiyor, üçünün yakıtları arasında belirgin fark yok. Ama Havalimanı dışına çıkıp söz gelimi 90 km/h sabit sürat ile kullandığımızda fark 2 litre civarı çıkıyor. Bu arada, egea hiç yaşlı amca arabası değil :) Köy yollarını da pek sevmeyecektir, doblo o konuda daha iyi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Egea bulamayınca, mecbur doblo almak mantıklı. Büyük motor, süper ağır yük şanzımanı, arka bağımsız süspansiyon. Almayanı seviyorlar. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Büyük motor, süper ağır yük şanzımanı, arka bağımsız süspansiyon. Almayanı seviyorlar. 

İkisi de 1.3 değil mi? İkisinin de 1.6 seçeneği var ama fiyattan anladığım 1.3 seçeneğine bakılmış. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

İkisi de 1.3 değil mi? İkisinin de 1.6 seçeneği var ama fiyattan anladığım 1.3 seçeneğine bakılmış. 

Valla 2 gün önce görüştük Tansu ile. Gel sana Doblo alalım 1,6 dizel motor. Aldığı fiyatlar 1,6 için. Showrromdaki  beyaz Safeline modelini gösterdim, o kotayı yükseltti Traking istedi. 

AM-JKLUyxqIL11cIl_BpOdT4Bhma4GEpcH8KpmHj

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Bir arkadaşım bir firmanın teknik servisliğini yapıyor. Arkada bazen 400 kiloya yakın yük oluyor. İlk önce 1.6 doblo verdiler onlara. Bana mısın demiyordu. Ne yüklersen yükle her yere gidiyordu. Sonra onları aldılar 1.3 verdiler. Tüm personel isyan etti. Araba yüklüyken rampada bayılıyor, hele klima açıksa hiç gitmiyordu. Bahsettiğiniz arazi koşullarında egea üzecektir sizi. Doblo gibi araçlar daha dayanıklıdır. 

Aynı şekilde Renault araçların 1.5 dizeli de her yere keçi gibi çıkar. 

Bence bu piyasada fiyatlar zıplamadan aracı alın, ayırtın. Tüm bayiler 1 Nisan'da fiyatlara güncelleme gelecek diyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Traking üzeindeki gelişmiş esp sayesinde çok iyi gider. Kar fırtınasında, nasılda yardıra yardıra gitmiş. 11:40 dan sonra izleyin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ben testi abs sigortasını söküp yaparım öncelikle mekanik

vesile ile dümdüz yolda (tem) sağda solda 88 mt boşluk varken karda gitme videoları çok komik yahu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Fiyatına göre trekking bayağı dolu. O tarz bir araç alınacaksa doblo trekking 1.6 mutlaka göz önünde bulundurulmalı.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

Dışı çok çirkin. İçi de çirkin ama donanım ve kullanışlılık iyi. Fakat anadolu arabası olacak. Bakkalda bile parçası olacak. Var mı citroen’in?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dobloya bakıp buna çirkin diyen taş olur yahu :rofl:

parça mı kapa ört uzaklaş, pejo citroen ford toyota ortak parça kullanırken

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...