Ramazan Alptekin 23 Mart 2022 Paylaş 23 Mart 2022 Selamün aleyküm. Araç dün akşam çalışıyordu bu sabah çalışmadı. Akü yeşil ışık yanıyor farlar teyp dörtlü yanıyor ama kontağı çeviriyorum çalışmıyor. Şarj dinamosu bitmiş olabilir mi ? Yorum bağlantısı
Cem Işık 23 Mart 2022 Paylaş 23 Mart 2022 Ramazan Alptekin yazdı: Selamün aleyküm. Araç dün akşam çalışıyordu bu sabah çalışmadı. Akü yeşil ışık yanıyor farlar teyp dörtlü yanıyor ama kontağı çeviriyorum çalışmıyor. Şarj dinamosu bitmiş olabilir mi ? Aküyü ölçtürmeniz lazım, elektrik aksamına gücü yetiyor ama marşa gücü yetmiyor olabilir. İlk bakılacak yer akü Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 23 Mart 2022 Paylaş 23 Mart 2022 Geçmiş olsun kardeşim. Motorda çıt yok mu. Yoksa marş dinamosu çalışıyor da almıyor mu. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 23 Mart 2022 Paylaş 23 Mart 2022 önce Akü , sonra Marş motoru ( kömürü bitmiş olabilir) Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 23 Mart 2022 Paylaş 23 Mart 2022 Benimde başıma gelmişti, meğer benzin bitikmiş 1 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Mart 2022 Paylaş 23 Mart 2022 Marş basıyor mu ben onu anlamadım. Yani basıyor da mı çalışmıyor tık mı yok. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 23 Mart 2022 Paylaş 23 Mart 2022 Sani Gerşon yazdı: O değilde, başlık efsane Aklıma şirek geldi nedense Yorum bağlantısı
Ramazan Alptekin 23 Mart 2022 Yazar Paylaş 23 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: Marş basıyor mu ben onu anlamadım. Yani basıyor da mı çalışmıyor tık mı yok. Tık yok abi Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay 23 Mart 2022 Paylaş 23 Mart 2022 (düzenlendi) yakın zamanda bende benzer durumu yaşadım akü 12.4 volt gösteriyordu. yeşil yanıyordu.iki yıllık mutlu akü ama marş yapmıyordu. sorunun marş dinamosundan olacağını düşündüm ama başka akü deneyince araba çalıştı. akücüye gittik akü içindeki plaka kırılmış yeterli amperi sağlamıyormuş. yeni bir akü alıp yola devam ettik. 23 Mart 2022 tarihinde Doğukan Çoktay tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 23 Mart 2022 Paylaş 23 Mart 2022 En boş akü bile 12 volt gösterebilir önemli olan marş anında kaç gösteriyor.. Konudaki aracın aküsü bitmiştir takviye ile çalışır, yeşil yanan gösterge işin masal kısmı geçerliliği yok maalesef. Müşteri aldatmacası.. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mart 2022 Paylaş 23 Mart 2022 Ramazan Alptekin yazdı: Tık yok abi marş motoru da olabilir akü de Yorum bağlantısı
Ramazan Alptekin 23 Mart 2022 Yazar Paylaş 23 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: marş motoru da olabilir akü de Marş motoru bakıma gitti abi kömürü dişlisi komple bakıma girdi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mart 2022 Paylaş 23 Mart 2022 Ramazan Alptekin yazdı: Marş motoru bakıma gitti abi kömürü dişlisi komple bakıma girdi. dişliyi ileriye çekemiyor olabilir, sargısı sağlam olsa da, veya akü Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 Mart 2022 Paylaş 23 Mart 2022 Aküden marş motoruna direk + verin. Belli ise kablosu motor sağlam mı belli olur Yorum bağlantısı
Zafer Oflu 24 Mart 2022 Paylaş 24 Mart 2022 Benzer durum bende de oldu ama çok nadir olan bir durumdur muhtemelen. Kontak termiği bozulduğunda da aynı durum oluşuyor. Göstergedeki ışıklar yanıyor ama hiç marş basmıyordu. marş dinamosundan diyerek söktürdüm, kömürleri yenilendi. 3 gün sonra tekrar yaptı. Bu esnada bir de (termik bozuk olduğundan) araba çalışırken marş da bastığından -ben farketmemişim- dinamonun içi parçalandı. Yorum bağlantısı
Fatih Poyraz 30 Mart 2022 Paylaş 30 Mart 2022 Bence sorun marş dinamosu veya kontak termiği kaynaklı olsaydı yine de ses gelirdi, arkadaş tık yok diyor. Araçta immobilizer var mı? kendi kendini iptal etmiş olabilir, yeniden yazılım gerekebilir. https://www.megaparts.eu/uploads/productgalleryfile/images/originals/DSC_54051461222516.JPG Yorum bağlantısı
Alpay Urludağ 22 Haziran 2022 Paylaş 22 Haziran 2022 Eğer takviye ile çalışıyorsa, elektrik kaçağı vardır, aküyü bitirdiği için çalışmıyor olabilir. Bende öyle oldu. Şarj dinomasu bitik falan demelerine bakmayın, varsa bu sorunu çözün. Her zaman olmuyordu, arada sırada oluyordu, sinir bozucu idi. Bir küçük ampul alıp (20 lira), akünün eksi ucunu çıkarmanız ve çıkardığınız yer ile kabloyu yakınlaştırıp ampulü araya koymanız gerekiyor. Eğer ampul sürekli yanarsa kaçak var demektir. Kaçak da torpido gözü lambasının olduğu yerde idi herhalde, ya da teybin olduğu yerde. Elimle bir kaç darbe vurdum kaçak kayboldu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts