İçeriğe Yönlendir

4. Atom Karıncam "AZİZ"

İnan Çınar

Recommended Posts

Ömer Vural

İnan abi öncelikle hayırlı olsun, diğer fiestanın gidişine de üzülmedim değil bende sana sorucaktım abi duruldun hiç paylaşım falan da yapılıyorsun artık diye satmışsın demekki :) Aziz de çok başarılı bir araç tabiki şirket aynı renk aynı model sıfırdan 270bin km ye kadar kullandım zorla aldılar elimden değiştirmek istememiştim fiestanın hep olduğu gibi kullanımı çok keyifli olan araçlarından biri ses sistemi çok güzel ayrıca kendinden orijinal tatlı bir egzoz seside var, aracın içinde ufak tefek dokunuşlarda bulunmak maksadıyla internet bilinen sitelerde çok sayıda malzeme var abi haberin olsun tekrar hayırlı olsun kazasız belasız binmek dileğiyle 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Koray Demir yazdı:

Çekmecenin içi neden böyle toz çamur?

Aracı aldığımda  satıcı  genel temizletmişti. Sonrasında  vaktim  olmadı detaya. Kol dayama fotoğraflarında da konsolun içi  berbat durumdaydı. Çekmeceden  daha dikkat çekici.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Ömer Vural yazdı:

İnan abi öncelikle hayırlı olsun, diğer fiestanın gidişine de üzülmedim değil bende sana sorucaktım abi duruldun hiç paylaşım falan da yapılıyorsun artık diye satmışsın demekki :) Aziz de çok başarılı bir araç tabiki şirket aynı renk aynı model sıfırdan 270bin km ye kadar kullandım zorla aldılar elimden değiştirmek istememiştim fiestanın hep olduğu gibi kullanımı çok keyifli olan araçlarından biri ses sistemi çok güzel ayrıca kendinden orijinal tatlı bir egzoz seside var, aracın içinde ufak tefek dokunuşlarda bulunmak maksadıyla internet bilinen sitelerde çok sayıda malzeme var abi haberin olsun tekrar hayırlı olsun kazasız belasız binmek dileğiyle 

Eyvallah kardeşim. Çok acele oldu gidişi.  Mk4- mk5 fiesta  bende bir tutku ama  artık bol zaman var uğraşacak  enerjiyi bulamıyorum. Eskiden zaman yoktu. O yüzden  ufak tefek yaptığım işler dışında çok uğraşamadan gitti. 

İnternette  mk7 kasa için   bolca malzeme  var evet. Özellikle de modifiye 😍Bütçe  dahilinde  zamana yayarak birşeyler yapmayı planlıyorum.

Difüzör alındı  boya bekliyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Görkem Karakaş yazdı:
Fatih Sarıkaya yazdı:
Uygun kitle impossible. 1.5 sene oldu. Ne arıza ışığı yaktı, nede lpgden kaynaklı arıza ortaya çıktı. Bakımlarını düzenli yaptırırım. Saat gibi. Lpgde kullandığım en sorunsuz araç fiesta trend x. 

Atiker gold biçilmiş kaftan. Bende akl elegant var. Lpg iç göstergesini, direksiyonun altındaki ruhsat kabına koydum. İç aksamda delikler açtırmadım. Her dolumda kilometre sıfırlıyorum. 500 kilometreye yaklaşınca dolum yapıyorum. O nedenle iç gösterge ile pek işim olmuyor.

500 km ? Nasıl bi depoymuş hocam bu? Bende 47 litre depo 36.5 litre alıyor. 400-420 arası bitiyor.

34 litre alıyor. Karma tüketimim bu. Pazartesi doldurdum. Şuan 420 kilometrede. Bugün veya yarın tekrar doldururum. Şehirler arası 600 kilometre yapıyorum. Opelin twinport motorlarda bu kilometreleri yapar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
34 litre alıyor. Karma tüketimim bu. Pazartesi doldurdum. Şuan 420 kilometrede. Bugün veya yarın tekrar doldururum. Şehirler arası 600 kilometre yapıyorum. Opelin twinport motorlarda bu kilometreleri yapar.
Çok iyi o zaman. 6-6.5 litre lpg gerçekten müthiş
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İnan Çınar yazdı:

Gold değilmiş  evet. Yukarda  bir  yerde  yazdım  sanıyorum  atiker gold değilmiş  atikfast obd li sistemmiş diye. Yada yazmayı düşündüm  ama unuttum.

4500 tl  9 taksit    fiyatı 

istanbulda 2 sokak komşu bayiye sordum, 5800-6200 rakamları verdiler, lpg için amasyaya gelinir

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Çağlar Bayur yazdı:

istanbulda 2 sokak komşu bayiye sordum, 5800-6200 rakamları verdiler, lpg için amasyaya gelinir

Abi Amasya merkezde bir yer 5600 dedi. Merzifonda 4500 deyince  hemen taktırdım.

Sen gel yeter ki, Amasya manzarası eşliğinde   Tokat kebabı ve suyu suya katınca  beyaz  olan sihirli içecek  ikramımız olsun.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İnan Çınar yazdı:

Merzifonda 4500 deyince  hemen taktırdım.

istanbuldan git gel 840 tl lpg yakar, hala karlı, geleyim, dönüşte de izmir de seramik yaptı mı yol bedavaya gelecek, elma da alırım

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
istanbuldan git gel 840 tl lpg yakar, hala karlı, geleyim, dönüşte de izmir de seramik yaptı mı yol bedavaya gelecek, elma da alırım
Balıkesirden zeytinyağı?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Köksal Yılmaz yazdı:
Çağlar Bayur yazdı:

Balıkesirden zeytinyağı?

oldu olacak çay içecez onu da  da yazalım, yahu bunlar nefes almak gibi 3 element, çay yağ seramik....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Bugün yeni ayakkabılarımızı giydik.
Eskiler 2016 üretimi Riken marka idi. 185 60 15 ebatları orijinal ebat da değildi bildiğim kadarıyla. Dişleri duruyor ama lastik sertleşmisti.
Yenileri nokian i line 195 60 15 ebat ve 2020 üretim.
Değişim olmuşken siboplari da değiştirdim ve ücret olarak 200 tl verdim.
Buradan @Murat Sürücü'ye de çok teşekkür ediyorum.c52d01f84788d7638702f19ef31ad7e8.jpg3291b1c741d8d8b15f14c874c097a339.jpga4618c97cc103f2f7af4a4bf777db5af.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Resimlerde çözünürlük ile ilgili sıkıntı var tapatalkta. Lastikler eski gibi çıkmış ama bayiden alındığı haliyle duruyor neredeyse.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
195 50 15 olmalı orijinal ebat. 
Evet biliyorum. Kapıda etikette 195 60 15 de var ebatlar arasında. Kullandığım yoldan dolayı kalın yanak tercih ettim.
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Evet yükselmiş araç , fazla büyük olmuş bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Evren Erakçora yazdı:

Yüzde 6.34 fark var çok fazla. 

Haklısınız. Ford etikete bu değeri neden koymuş  bu kadar fark varken acaba?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İnan Çınar yazdı:

Haklısınız. Ford etikete bu değeri neden koymuş  bu kadar fark varken acaba?

Nedenini bilemiyorum. Ama bizim kasalarda ya 195 50 15 ya da 175 65 14 jant ile geldi. İlk gelenlerde 195 45 16( bilmem ne paket ile)  jant vardı, onlarda çok şikayet vardı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

pofuduk gibi olmuş 60 yanak mondeolarda vardı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
İnan Çınar yazdı:

Evet biliyorum. Kapıda etikette 195 60 15 de var ebatlar arasında. Kullandığım yoldan dolayı kalın yanak tercih ettim.

Kapıdaki etiketlere göre araç obd menüsünden ayarlsma yapılması gerekebilir. Çünlü lastiklerin çapına göre hızda ciddi değişiklikler olabilir. En küçük radar cezası 314 tl.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

Geçerken bana da yemek ısmarlarsın abi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Kötü  haber... Arka lastikler  davlumbaza  sürtüyor. Araçta  tekken farketmedim ama akşam  üstü  çocuklarla markete  giderken  esnedikce sürttüğünü   farkettim. 

Kaç gündür  anlaşmalı kargosu, teslimi  bilmemnesi  hem ben hem Murat  Sürücü  uğraştığımıza mı yanayım,  kaç km öteden içime  sinen tertemiz lastik bulup  kullanamadığıma mı yanayım, ettiğim  masrafa mı  yanayım  bilemedim. 

Letgoda  çok zarar etmeden elden çıkarabilirsem  yeni lastik arayışına  gireceğim.🙄

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Kötü  haber... Arka lastikler  davlumbaza  sürtüyor. Araçta  tekken farketmedim ama akşam  üstü  çocuklarla markete  giderken  esnedikce sürttüğünü   farkettim. 
Kaç gündür  anlaşmalı kargosu, teslimi  bilmemnesi  hem ben hem Murat  Sürücü  uğraştığımıza mı yanayım,  kaç km öteden içime  sinen tertemiz lastik bulup  kullanamadığıma mı yanayım, ettiğim  masrafa mı  yanayım  bilemedim. 
Letgoda  çok zarar etmeden elden çıkarabilirsem  yeni lastik arayışına  gireceğim.[emoji849]
Hadi ya, çok üzüldüm :(
Aldığın fiyatın altına verme, satılır mutlaka. Ben de forumda kaldı diye seviniyordum
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Murat Sürmeli yazdı:

Hadi ya, çok üzüldüm :(
Aldığın fiyatın altına verme, satılır mutlaka. Ben de forumda kaldı diye seviniyordum

Hocam soyadını  telefon  kendi yanlış  yazmış. Şimdi farkettim. Ben de forum icinde hallettim diye seviniyordum  ama  araştırmadan  etikete  bakarak iş  yapmamın  sonu işte. Hayırlısı olsun... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Geçerken bana da yemek ısmarlarsın abi.

konu içine davet serptireceksek seferiye ikramları takip edeceğiz

İnan Çınar yazdı:

Arka lastikler  davlumbaza  sürtüyor. 

vesile ile sürtmesi lazımdı, etikette 195/60 ı yazmış mı?

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...