İçeriğe Yönlendir

4. Atom Karıncam "AZİZ"

İnan Çınar

Recommended Posts

Tevfik Işık
Evren Erakçora yazdı:

Saat gibi çalışan motor LPG ile sorun yaşayabiliyor ama fiesta da. 

Tabi ki risk var. 

Biz baldizin2010 1.25 trend fiestasina 80binde km deyken atiker gold taktirdik 2017 de. Su anda 160bin kmde. 2 ay once lpg enjektorleri degisti 400₺ye. Bunun disinda lpg kaynakli en ufak bir sorun yasamadik. Performans olarak da hissedilebilir bir fark yoktu benzine gore.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
İnan Çınar yazdı:

mercekli farlar

Bi-halojen mi yoksa sadece kısalarda mı mercek var?

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)
Oğuzkan Erışık yazdı:

Bi-halojen mi yoksa sadece kısalarda mı mercek var?

Bi halojen bi değil 😋

Uzun kısa ayrı ve kısalarda mercek var.  Bi-halojen ne bilmiyorum.

C maxta da   uzunlar  kısalar  ayrı ama sadece kısalar mercekli ve  bi-xenon.

Çalışma  prensibi hakkında  dersime çalışıp öyle  geleyim.

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Hayırlı olsun İnan hocam güzel günlerde kullanın, Fiesta bağımlılık yapıyor :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
İnan Çınar yazdı:

Bi halojen bi değil 😋

C-max ' te çok güzel çalışıyor ve aydınlatıyor.:good1:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İnan Çınar yazdı:

aynı mercekte hem kısa hem uzun yapan perde olunca bi deniyor. fiesta da bi siz mercek var, bi li mercek yok

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
(düzenlendi)
İnan Çınar yazdı:

Bi halojen bi değil 😋

Bi halojen bi xenon bi led; tek mercek içinde tek ampül. Mercek tasının önünde bir perde var sellektör ve uzunları yakma durumunda o perde inip uzun hüzmeyide açıyor. Uzuk kısa tek ampülde olmuş oluyor. 

Çağlar abi de yazmış, telefondan girince göremedim. 

tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

fazla bilgi göz çıkarmaz, mercek ledsiz olmaz demiş kübalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Çağlar Bayur yazdı:

fazla bilgi göz çıkarmaz, mercek ledsiz olmaz demiş kübalı

Kübalının led fiyatlarından haberi yok ellam :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)

Lpg montajı için naçizane bir önerim olacak , ne yaparsanız yapın montaj yaptıracağınız yeri iyi seçin.Hep söylerler Montaj çok önemli diye bunun örneklerinden biride benim çok memnun olduğum bir aracım vardı Lpg montajı sonrası araç mahvoldu. CAM02440.jpg

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)

Teşekkür ediyorum uyarınız için. Yayla Otogaz Merzifon. Bilenler vardır,eski bir firma.
2004 te aldığım  ilk fiestamı 5 yıl benzinli kullandıktan sonra  2009 da Yayla Otogazda LPG montajı yaptırmıştım.  Montaj sonrası ne arıza lambası ne başka bir sorun yaşamadan , tekrar ayar vb. ihtiyacı duymadan  5-6 yıl  0nbinlerce km kullandım. İşinin ehli birisi Ümit Usta. 

Lpg göstergesi için araç içinde yer bulamıyorum. Direksiyon yanındaki çekmece var ama orada görünmüyor. Bir de aux girişi üstü var.  Farklı yer önerisi olan var mı?

Foto ekliyorum şimdi.

1591ecb74037047336689281d7e0b1b5.jpg5291ecbeb32c48a8fd02a402ddaeb684.jpg4e9c9b5dff4b46daa5ba9821f93319e3.jpgb23655a9ff8aef5581fb14ea385207b6.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Hayırlı olsun. Bunların fren dozlamasi ve ABS ile ilgili bazı problemleri vardı. Boş bi alanda esinizle fren testi çalışın. Panik frende Abs devreye girip çıkmıyor fren mesafesi uzuyordu. Özelikle kışın

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Hayırlı olsun. Bunların fren dozlamasi ve ABS ile ilgili bazı problemleri vardı. Boş bi alanda esinizle fren testi çalışın. Panik frende Abs devreye girip çıkmıyor fren mesafesi uzuyordu. Özelikle kışın
Ön Balataları değiştirmem lazım zaten. Fren hidroliği de değişmemiştir muhtemelen. Sonrasında denerim tabi. Bilgilendirme için teşekkürler
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)
Oğuzkan Erışık yazdı:

Bence son fotodaki yere konulmalı

Çekmece yani. Kapalı  hali ilk fotoda var.Bakmak için  açmak gerekecek ama ben de görünürde  olsun istemiyorum aslında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

İlk resimde Ok ile işaretlenen yer gayet mantıklı ve delme vs olmadan montaj yapılabilir.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
İnan Çınar yazdı:

Çekmece yani. Kapalı  hali ilk fotoda var.Bakmak için  açmak gerekecek ama ben de görünürde  olsun istemiyorum aslında.

Arkadaşımda 1.25 vardı o da aynı yere koymuştu. Birşeyin çarpıp zarar verme olanağıda ortadan kalkıyor hem. Km takibinden sonra bakmaya da gerek kalmayacak aslında. Sağı solu delmekten ve eğreti durmasındansa ben oraya koymayı tercih ederdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Metin Uzunoğlu yazdı:

İlk resimde Ok ile işaretlenen yer gayet mantıklı ve delme vs olmadan montaj yapılabilir.

Hocam orda görünmüyor ama üstünde  mandal var. İlk fotoda  okla gösterilen yer çekmece ve açılmış  hali son fotoda. İçinde  obd girişi  var. Siz  kapağına monte edin diyorsunuz doğru mu anladım?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Herhangi bir yeri deldirmeden sol direğe çıkartıp göğüs birleşim yerinden göstergeye paralel olacak şekilde tam köşe noktaya sabitlerim.

Ayrıca LPG montajında Türkiye sınırları içerisinde Çorum Özençler Brc Bayiini tek geçerim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

lpg hala mantıklı mı hesap yapmadım ama? kaça takılıyor yeni kitler

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
İnan Çınar yazdı:

Hocam orda görünmüyor ama üstünde  mandal var. İlk fotoda  okla gösterilen yer çekmece ve açılmış  hali son fotoda. İçinde  obd girişi  var. Siz  kapağına monte edin diyorsunuz doğru mu anladım?

Evet kapağın eğimli kısmında led ışıklar gözünüzü almaz kırmızı ışık aşağıda kalır. Lpg bitince görünür. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ben olsam fotodaki gibi gözün içine koyar gizli yapardım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Çağlar Bayur yazdı:

lpg hala mantıklı mı hesap yapmadım ama? kaça takılıyor yeni kitler

Konuda gold dedim ama Atiker Atikfast obd li sistemmiş anlaştığım 😀 

Abi 4500 tl simit  depolu  10 taksitli fiyatı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...