İçeriğe Yönlendir

4. Atom Karıncam "AZİZ"

İnan Çınar

Recommended Posts

İnan Çınar

Merhaba sevgili forumdaşlar, mesai arkadaşımın yeğenine almak için yoğun isteği üzerine 2001 fiesta ghia ile yollarımızı ayırdık.

Yapmayı planladıklarım vardı ama vakit bulamadan gitti.

Üzerine ekleyerek model yükseltelim bari dedim ve kısa bir arayış sonunda Samsun'da "Aziz" ile karşılaştım. Kendisi 2010 model 1.4 Duratec 96 bg bir fiesta.

111 bin km de ve titanium x paket.

Expertiz ve satış işlemleri Samsun'da yapıldı ve adını aldığı plakası bu kez değişmeden Amasya'ya geldi.

Gelelim fotoğraflara:

0b9fce06ac08d18582351d7171c61e67.jpg26fea625fb72c9166b159bc195de21e1.jpgcb16ccda6115eb830471c740fda35db4.jpg

• Beğen 30
Yorum bağlantısı
Serkan Maden
(düzenlendi)

Hayırlı olsun. Babamda 1.4 95 ps getz vardı iyi gidiyordu ama duramıyordu. Bu hem gider hem durur :nazar:

tarihinde Serkan Maden tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)

Arka camlar kendinden  karartmalı,ön  yan camlarda en koyu ton film vardı. Aynayı bile göremeyince  öndeki  filmleri söktüm.

Aracın arka kısmı  çok boş  geldi  ve ST difüzör  sipariş ettim.  Depoda  montajı  bekliyor.

Nisanda ST spoiler  Mayısta marşpiel Haziranda ön  ek derken parça  parça  body kiti tamamlayacağım.

Üniversal  kol dayamayı  orta konsolu  4 yerinden  delip  monte  etmişler. Araca özel  konsoldaki yuvasına uygun  kol dayama sipariş  edip yerine taktım.

Delikleri nasıl kapatabilecegimle ilgili  fikirlere açığım.

Riken marka 2016 eski lastiklerine  @Murat Sürmeli hocamın  desteğiyle  birkaç güne  veda etmeyi planlıyorum.

Şimdilik  aklıma gelenler  bunlar.

Yarın için  lpg montajı  düşünüyorum.

Atiker gold obd için anlaştım.

Herkese keyifli forumlar...

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Çok güzel duruyor güle güle kullan. Piyasadaki gerçek satış değeri ne civarda?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Hayırlı olsun,  kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. Yol tutuşu mükemmel bir araç 195 50 15 lastikler ile. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Hayırlı olsun , lpg konusunda amorti etme süresini hesapladınız mı ? 

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Köksal Yılmaz yazdı:

Çok güzel duruyor güle güle kullan. Piyasadaki gerçek satış değeri ne civarda?

Piyasa çok değişken. 175 ile 200 arası  bir piyasası var .Ben183 e aldım. 

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

LPG olmasa iyi olur diyeceğim ama benzin de çok pahalı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Hayırlı olsun kazasız belasız [emoji3526]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Erhan Doruk yazdı:

Hayırlı olsun , lpg konusunda amorti etme süresini hesapladınız mı ? 

Eşim ve ben ilçede çalışıyoruz. Araç hergün  toplam 50 km yol yapacak. Yıllık  15 bin km civarı  yol yapar. Km de  40 kr  farketse 6000 tl yapar.

4500 tl ye lpg taktırınca  9 ayda amorti  eder diye düşündüm.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Ben de 15bin yapıyorum ,benzer durumdayız. Bagaj dezavantaj, ayrıca benzinliyken motor çok güvenilir. Makas ileride kapanır mı bilemedim. 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)
Evren Erakçora yazdı:

Ben de 15bin yapıyorum ,benzer durumdayız. Bagaj dezavantaj, ayrıca benzinliyken motor çok güvenilir. Makas ileride kapanır mı bilemedim. 

C max var bagaj ihtiyacı  ve uzun yol için.  Aziz  işe  git-gel   ve çocuklara okul servisi olacak. 

Makas kapanmaz bence ama 1 sene kapanmasa bile  yetiyor amorti etmek için 😀

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Evren Erakçora yazdı:

Kış lastiği ve soğuk hava nedeniyle bu aralar biraz fazla yakıyorum. Yazın 5 litreye kadar düşürürüm tüketimi. Klimayı az kullanacağız artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Kış lastiği ve soğuk hava nedeniyle bu aralar biraz fazla yakıyorum. Yazın 5 litreye kadar düşürürüm tüketimi. Klimayı az kullanacağız artık.

Şehir içi kullanımda kaç yakıyor?

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

İnan abi super 🧿 Cok ii yapmıssın Almakla..  Hayırlı uğurlu , kazasız, belasız, cezasız olsun gülerek kullan 🙏

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Işık

Araciniz ailenize hayirli olsun,  guzel gunlerde kullanin insallah🧿...

Lpg konusunu hic dusunmeden uygulayin. Atiker gold' u 2017 den beri 80bin kmdir baldizin 2010 1.25 fiestasinda kullaniyoruz. 2 ay once gaz enjektorleri arizalandi 400₺ karsiliginda kirmiz( kare gibi) enjektorlerle degistirildi. Bu sure icerisinde tek sorunumuz buydu. Benzinli ve gazli kullanim arasinda hissedilir bir guc farki kesinlikle yoktu. Lpg montaji oncesinde aracimiz 82bin kmdeydi ve lpg montaji yapacak yerin tavsiyesiyle atesleme sistemini (bobin,kablo ve buji) degistirdik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

oo tüpsüz mis gibi araba. arzaıda yapmaz kolay kolay. Çünkü benzinli atmosferik. Hayırlı olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Hayırlı olsun çok güzel duruyor güle güle kullanın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...