İçeriğe Yönlendir

Kırmızı Işıkta Geçmenin Motivasyonu Nedir?

Doğan Arşiray

Recommended Posts

Doğan Arşiray
Muhammed Orak yazdı:

Zihni körlesmis insanlar, ulkemizde kurallara uyan değil uymayanlar ödüllendirildiği için kendilerine hak görüyorlar. 

şöyle birşey de var. Yaşamkent denen yerde upuzun bir cadde var. hız sınırı 60. maksiumum 66 ile gidersin. yol 3 şerit gidiş geliş dar da değil. toplam 6 ışık var. ilkine yakalanırsan hepsinde en az 20 sn durman gerekiyor. birilerinin işini iyi yapıp o ayarlamaları düzgün yapması lazım. bu da işin diğer tarafı. durum böyel olunca yardırıp ilk ışığı sarı kırmızıya dönerken geçip sonrakileri de normal şekilde geçebiliyorlar. ışıktan kalkıp sonrakini geçemiyorsun. illaki 2. den sonra kırmızıda duruyorsun. ilkini sarı yanarken geçip 60 ın üzerinde seyreden birisi hepsini geçip ana yola ulaşabiliyor. ödülüne ulaştı. e neden uysun birdaha....

Yurdaer Elay yazdı:

Ceza kesmek için ne güzel sebep işte.. Devlet kendini bu gelir kapısından niye mahrum ediyor ki? İstatistik analiz yapıp Emniyete sunum yapmak lazım aslında :D 

fahri trafik müfettişliği bekleyen bir çalışanımız var.  3 senedir sana gerek yok yeteri kadar var zaten deyip sallıyorlar adamı.

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Doğan Arşiray yazdı:

fahri trafik müfettişliği bekleyen bir çalışanımız var.  3 senedir sana gerek yok yeteri kadar var zaten deyip sallıyorlar adamı.

Fahri müfettişliğe karşıyım, bir sistem denetlenecekse adil bir şekilde denetlenmeli, müfettişin kafasına hevasına göre değil.

O sebeple elektronik denetim sistemleri sıklaştırılmalı. İnsanlara verilen yetkiler ise azaltılmalı. Özellikle ortadoğu coğrafyasında

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Doğan Arşiray yazdı:

kendisine korna çalan birisine çekiçle saldıran bir .....çocuğu vardı. 

Böylelerine hatta ehliyet alacak herkese ağır psikoteknik test uygulamaları gerekiyor. Belirli bir süre her türlü farklı trafik koşulunda araç kullandırarak verdikleri tepkiler ölçülmeli. Ama sistemde kaçak olmayacak şekilde ve teknolojik cihaz ve yazılımlarla destekli bir şekilde.

Yalandan yazılı sınavla veya gerçek trafikle alakası olmayan parkurda araba sürdürmeyle ehliyet verilmesi saçma. Sınav aracında arkada puan vermek için oturanların çoğu bile belki trafikte nasıl davranılması gerektiğini, trafik kurallarını vs bilmiyor.

Bu arada kurallara uymama olayı Eryaman, Batıkent, Etimesgut, Sincan civarında da çok. Zaten Ankara'da da geriye kurallara uyulan bir ilçe kalmadı :) 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Murat Sürmeli yazdı:

Fahri müfettişliğe karşıyım, bir sistem denetlenecekse adil bir şekilde denetlenmeli, müfettişin kafasına hevasına göre değil.

O sebeple elektronik denetim sistemleri sıklaştırılmalı. İnsanlara verilen yetkiler ise azaltılmalı. Özellikle ortadoğu coğrafyasında

o zaman her kavşakta bir trafik polisi beklemeli eskiden olduğu gibi. öyle değilmi?

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Doğan Arşiray yazdı:

o zaman her kavşakta bir trafik polisi beklemeli eskiden olduğu gibi. öyle değilmi?

Elektronik denetim sistemi dedim hocam, robocop değil :D 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
(düzenlendi)

Osman Yücel Çetin yazdı:

Bırak kırmızıyı yeşil ışık yanarken bile rahat geçemiyorum kavşaklardan ben. 

Kaza videolarının çoğunda yeşili görüp geçmeye çalışanların kazaları var.. Temkinli olmak iyidir, ben de öyle yaparım..

Yurdaer Elay yazdı:

Ceza kesmek için ne güzel sebep işte.. Devlet kendini bu gelir kapısından niye mahrum ediyor ki? İstatistik analiz yapıp Emniyete sunum yapmak lazım aslında :D 

Ankara'da radyo trafik var, sabahları dinlerim. Konu telefonla konuşanlara yazılan fahri trafik müfettişi konularına geldi. Ceza kesilmiş insanlar telefonla bağlandılar konuşuyorlar. Alayı o gün telefonunu evde unutmuş. Bende tivit attım azıcık dürüst olmamız lazım dedim sunucu başladı bana saydırmaya. Neyse bu sefer ben aradım canlı yayına bağladım, size değil toplumun tamamına dürüstlükten bahsettim anlamadınız dedim. Siz hiç sağ elini evde unutan veya ayağını işyerinde unutan gördünüz mü, günümüz dünyasında kim telefonunu evde unutuyor, 20 km geri döner alır telefonunu deyince geri vites yaptılar. FTM'ler sabıkalı olmasalar aslında güzel sistem ama komşusuna kinlenip döşeyen çıktı aralarından.. :D

Cem Işık yazdı:

Cip değil, Alfa Romeo 156, sene ohooo en aşağı 13-14 sene öncesi. Artık biz de unuttuk oraları :)

13-14 sene önce alfa 156, biz o senelerde tüplü taunusa biniyorduk. Alfayı dergide görmüştüm, otoşovda Onno usta lpg uyumlu değil dedi, dünyam yıkılmıştı..

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

İnsan üstü mahluk bunlar. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Demekki adam korkmuyor . 

makas atanın kırmızı ışıkta  arabasına el koysun devlet  gerekirse ceza korkutsunki yapılamasın .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Ali Gök yazdı:

Demekki adam korkmuyor . 

makas atanın kırmızı ışıkta  arabasına el koysun devlet  gerekirse ceza korkutsunki yapılamasın .

O kadar da ağır olmasın cezalar ya, belki anlık gaza gelmiştir o sürücü. Devamında çok düzgün sürmüşümdür. Sürmüştür yani 😅

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)
Önder Özcan yazdı:

O kadar da ağır olmasın cezalar ya, belki anlık gaza gelmiştir o sürücü. Devamında çok düzgün sürmüşümdür. Sürmüştür yani 😅

bacağı ayrık egzozlu frene basınca arkada stopları pırpır eden yere 2 cm basık bir civicin anlık gaza gelmesine beni kimse ikna edemez :D 

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Hah civic di mi evet evet civic. Aynen dediğin gibi, haklısın Ali :fiuw:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Önder Özcan yazdı:

Hah civic di mi evet evet civic. Aynen dediğin gibi, haklısın Ali :fiuw:

Şunun kırmızı ışıkta beklemesi olur mu hiç ? :D Benim böyle arabam olsa kesinlikle durmam çünkü duramam. Tampon yere sürter fren basınca.. :)

honda-civic-lamborghini-5.jpg

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Babamın eşeği bile yoktu benim arabam var diye oluşan bir tür varlıklar silsilesi.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Ali Gök yazdı:

bacağı ayrık egzozlu frene basınca arkada stopları pırpır eden yere 2 cm basık bir civicin anlık gaza gelmesine beni kimse ikna edemez :D 

Doğan çocuk...bellidir, pardon apaçi sürücü aracın egzozundan, basıklığından, stoplarının pırpır etmesinden bellidir. Böyle yazınca @Çağlar Bayurdiyecekki modifiye suç değildir bizde zaten suç demedik sadece......

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)
Doğan Arşiray yazdı:

şöyle birşey de var. Yaşamkent denen yerde upuzun bir cadde var. hız sınırı 60. maksiumum 66 ile gidersin. yol 3 şerit gidiş geliş dar da değil. toplam 6 ışık var. ilkine yakalanırsan hepsinde en az 20 sn durman gerekiyor. birilerinin işini iyi yapıp o ayarlamaları düzgün yapması lazım. bu da işin diğer tarafı. durum böyel olunca yardırıp ilk ışığı sarı kırmızıya dönerken geçip sonrakileri de normal şekilde geçebiliyorlar. ışıktan kalkıp sonrakini geçemiyorsun. illaki 2. den sonra kırmızıda duruyorsun. ilkini sarı yanarken geçip 60 ın üzerinde seyreden birisi hepsini geçip ana yola ulaşabiliyor. ödülüne ulaştı. e neden uysun birdaha....

Limit 60 ise 70le girmeli, dur kalk vs den dolayı.

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Kırmızı ısık yanıyor diye durduğum boş bir kavşakta , ( dikkat!  hiçbir araç yok.  sağım solum diğer yollarda boş) arkama gelip durup korna calarak devam etmemi isteyen gördüm.. Hickimse olmayınca erinmedim indim,  korna calma nedeninizi ögrenebilirmiyim dedim. her taraf boş devam et bisey olmaz dedi. Kırmızı yanıyor dedim.. Sabah saat cok erken yol bos yeeenim dedi.. Uzun yoldan geliyorum Daha uyanamadım acılayım biraz dedim 🙃 haa öleyse tamam dedi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Alpay Sumer yazdı:

Kırmızı ısık yanıyor diye durduğum boş bir kavşakta , ( dikkat!  hiçbir araç yok.  sağım solum diğer yollarda boş) arkama gelip durup korna calarak devam etmemi isteyen gördüm.. Hickimse olmayınca erinmedim indim,  korna calma nedeninizi ögrenebilirmiyim dedim. her taraf boş devam et bisey olmaz dedi. Kırmızı yanıyor dedim.. Sabah saat cok erken yol bos yeeenim dedi.. Uzun yoldan geliyorum Daha uyanamadım acılayım biraz dedim 🙃 haa öleyse tamam dedi..

Çok yanlış arabadan inmek vurulma sebebi bu ülkede 🤣

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Ali Gök yazdı:

Çok yanlış arabadan inmek vurulma sebebi bu ülkede 🤣

ben inerim.Bakma küccük araba kullandıgımıza 😂

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Bir ülkenin medeniyet seviyesi kaldırım yüksekliği ile ters orantılıymış. Ülkemizde araçlar kaldırımlara park etmesin diyenhem yüksek yapıyorlar hem de duba koyuyorlar. Ama suvlar yine çıkıyor kaldırımlara. 

Ben çankayada özellikle belediye otobüsleri, taksi ve dolmuşları kırmızıda geçerken görüyorum. Birde zifiri siyah camlı d segmenti araçlar pek takmıyor ışıkları. Birkaç kez foto-video çekip emniyete gönderdim ama sonuç alamadım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

https://www.trthaber.com/m/?news=isvicrede-rekor-trafik-cezasi-192-bin-825-euro&news_id=606366&category_id=4

Geçenlerde YouTube'da gördüm, adam polise makas atıyor, radar atılan yerden kasten geçiyor. Üç harfli araba sahipleri... Hızımızı da yaparız, cezamızı da öderiz diye etiket yapmışlar bir de videoya. Al yukarıdakini öde diyeceksin. 

Ya devlet başa ya kuzgun leşe. Yaşanan her şey kötünün iyiye tahakkümüdür. Devlet istesin yarın bıçak gibi kesilir ama sizce ister mi? Sırbistan'da hız sınırını aşan direkt nöbetçi mahkemeye sevk edilir. Almanya'da 26 km üzeri yasal hız aşımında ehliyetinize el konur, İsviçre'de trafik cezaları gelirinize göredir, babam zengin aşiret kasa Possatımla basar geçerim diyemezsiniz, aşiret gelse o cezayı kaldıramaz. 

Sözün özü, insan her zaman her yerde gafildir. Avrupa kurallara uyuyorsa çok modern olduğundan değil, sopa salya koşullanmasını yaşamışlar. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ahmet Gül yazdı:

https://www.trthaber.com/m/?news=isvicrede-rekor-trafik-cezasi-192-bin-825-euro&news_id=606366&category_id=4

Geçenlerde YouTube'da gördüm, adam polise makas atıyor, radar atılan yerden kasten geçiyor. Üç harfli araba sahipleri... Hızımızı da yaparız, cezamızı da öderiz diye etiket yapmışlar bir de videoya. Al yukarıdakini öde diyeceksin. 

Ya devlet başa ya kuzgun leşe. Yaşanan her şey kötünün iyiye tahakkümüdür. Devlet istesin yarın bıçak gibi kesilir ama sizce ister mi? Sırbistan'da hız sınırını aşan direkt nöbetçi mahkemeye sevk edilir. Almanya'da 26 km üzeri yasal hız aşımında ehliyetinize el konur, İsviçre'de trafik cezaları gelirinize göredir, babam zengin aşiret kasa Possatımla basar geçerim diyemezsiniz, aşiret gelse o cezayı kaldıramaz. 

Sözün özü, insan her zaman her yerde gafildir. Avrupa kurallara uyuyorsa çok modern olduğundan değil, sopa salya koşullanmasını yaşamışlar. 

Dolaylı olarak kuralları koyanı da halk seçiyor.  Konu insana geliyor yine. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Ankara’ya gittiğimde trafikte kendimi acemi gibi hissediyorum. Çok başka bir trafik kültürü var, sanki farklı bir ülke gibi. Bir de 34 plakayı düşman gibi görüyorlar. Yol vermiyorlar, üstüne sürüyorlar, en ufak hatana dahi tahammül etmiyorlar, bir de belirli ışıkları var o ışıklarda kesinlikle durmuyorlar. Bir kaç kere yol veren arabaların plakalarına özellikle bakmıştım hiç biri 06 değildi, tesadüf olamaz bu.
Geçen sene kurban öncesi 2 3 günlük bir ziyaretim olmuştu, bi akşam Mamak tarafında bir yerde kırmızı ışıkta ilk araba olarak durdum. Arkadan gelenlerin hepsi birden kornaya asıldı ve bırakmıyorlar da kornayı. Mecburen ben de geçip sağ şeride attım kendimi. Yanımdan geçerken hala kornaya basıyorlar, el kol hareketleri, camı açıp küfür edenler mi dersin.
Garip bi şehir Ankara, bir taraftan bakıldığında başkent, diğer taraftan Anadolu’nun ortasında kaldığı için kasaba kültürü hakim sanki, varoşluğu keskin bir şekilde hissediliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğenme 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Erdal Aydın yazdı:

Ankara’ya gittiğimde trafikte kendimi acemi gibi hissediyorum. Çok başka bir trafik kültürü var, sanki farklı bir ülke gibi. Bir de 34 plakayı düşman gibi görüyorlar. Yol vermiyorlar, üstüne sürüyorlar, en ufak hatana dahi tahammül etmiyorlar, bir de belirli ışıkları var o ışıklarda kesinlikle durmuyorlar. Bir kaç kere yol veren arabaların plakalarına özellikle bakmıştım hiç biri 06 değildi, tesadüf olamaz bu.
Geçen sene kurban öncesi 2 3 günlük bir ziyaretim olmuştu, bi akşam Mamak tarafında bir yerde kırmızı ışıkta ilk araba olarak durdum. Arkadan gelenlerin hepsi birden kornaya asıldı ve bırakmıyorlar da kornayı. Mecburen ben de geçip sağ şeride attım kendimi. Yanımdan geçerken hala kornaya basıyorlar, el kol hareketleri, camı açıp küfür edenler mi dersin.
Garip bi şehir Ankara, bir taraftan bakıldığında başkent, diğer taraftan Anadolu’nun ortasında kaldığı için kasaba kültürü hakim sanki, varoşluğu keskin bir şekilde hissediliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ankara son 20 senede feci şekilde dejenere olmuş bir kent. özellikle dikey kentleşmeden sonra böyle oldu. tabi o dönemin sosyo politik anlamda nereye denk geldiği de aşikar. dinazorcunun ustalık dönemine.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Erdal Aydın yazdı:

O kırmızıda geçenlerin, duruyorsun diye kızanların hepsi aslında tren makinisti. Mesai çıkışına denk gelmişsindir.. :D Trenler kırmızıda geçiyorlarmış..

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Serkan Toker yazdı:

O kırmızıda geçenlerin, duruyorsun diye kızanların hepsi aslında tren makinisti. Mesai çıkışına denk gelmişsindir.. :D Trenler kırmızıda geçiyorlarmış..

mesai çıkışındaki motivasyonu mesai girişinde de bekliyorum bir işveren olarak!?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...