İçeriğe Yönlendir

Kırmızı Işıkta Geçmenin Motivasyonu Nedir?

Doğan Arşiray

Recommended Posts

Doğan Arşiray

Kanayan yaradır. Özellikle Ankara Çayyolu ve çevresinde son 5 senede artan, ve özellikle de yeni model araçlar ile yapıldığını gördüğüm davranış şekli.

Nedenini çok merak ediyorum .Nasıl bir motivasyon, bir araç kırmızı ışıkta zaten beklerken yanından bazen yavaşlayarak bazen hiç yavaşlamadan geçip gitmeyi meşru hale getirebiliyor? Yada hiç kimse yokken kırmızıda durmaya bile tenezzül etmemek nasıl bir ruh halidir? Dönel kavşakta her bir ışıkta kırmızıd beklemek keyifli değil ama kim bunları pas geçmeyi hak görebilir?

Geçenlerde belki görmüşsünüzdür kendisine korna çalan birisine çekiçle saldıran bir .....çocuğu vardı. Orası da Çayyolu, bizim eve 400 metre mesafede.

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Doğan Arşiray yazdı:

Kanayan yaradır. Özellikle Ankara Çayyolu ve çevresinde son 5 senede artan, ve özellikle de yeni model araçlar ile yapıldığını gördüğüm davranış şekli.

Nedenini çok merak ediyorum .Nasıl bir motivasyon, bir araç kırmızı ışıkta zaten beklerken yanından bazen yavaşlayarak bazen hiç yavaşlamadan geçip gitmeyi meşru hale getirebiliyor? Yada hiç kimse yokken kırmızıda durmaya bile tenezzül etmemek nasıl bir ruh halidir? Dönel kavşakta her bir ışıkta kırmızıd beklemek keyifli değil ama kim bunları pas geçmeyi hak görebilir?

Geçenlerde belki görmüşsünüzdür kendisine korna çalan birisine çekiçle saldıran bir .....çocuğu vardı. Orası da Çayyolu, bizim eve 400 metre mesafede.

Evet ne yazık ki Çayyolunda ben de denk geliyorum. Ama asıl çok sık karşılaştığım incek, gölbaşı tarafları. Kırmızı ışıkta yalnız ben mi bekliyorum diye çok sorguladım :)

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Murat Sürmeli yazdı:

Evet ne yazık ki Çayyolunda ben de denk geliyorum. Ama asıl çok sık karşılaştığım incek, gölbaşı tarafları. Kırmızı ışıkta yalnız ben mi bekliyorum diye çok sorguladım :)

İncekte herkesin acelesi var. Geçemedikleri zaman deli oluyorlar. Benim evin orada bir cadde patates tarlası gibi, ben yavaş gidiyorum ama bu üst sınıf araçlar daracık caddede ben geçmeye çalışıyorlar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kendini uyanık bekleyenleri salak gören zihniyet.. 

Tabi kuralların denetlenmemesi, cezaların caydırıcı olmaması da en büyük sebep. 

Almanyada amerikada geçsin de göreyim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

İyi bişi değil bazıları iş başardım sanıyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Milletimiz ancak dayakla uslanır. Medeniyet seviyemiz bu

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

iyide hocam, bu tip insanları okula çocuklarını bırakırken de görüyorum. normal görünüşleri var. bile bile girilmez yazan yerden terse girip insanları zora sokuyorlar.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Ozyurek yazdı:

Üstün ırk. 

o zaman sorarlar, sen altınsın ben tunçmuyum. sen gümüşsün ben bac mıyım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Görgüsüzlük başka bir şey değil, gece işten çıkıp eve giderken sürekli geçtiğim bir kırmızı ışık var ama geçmek zorundayım gerçekten. çünkü dik bir yokuşta kavşak var sola dönüp beklemek zor geliyor. Zaten yeşil yanan yerden de gelen bir iki sefer oldu onda da durdum hep. Gündüz denk gelirsem beklerim mutlaka mümkün değil geçmem kırmızıda..

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

kırmızıda beklemeyi öğrendiğimiz, yan ceplere sırayla girdiğimiz, sinyal vermeyi öğrendiğimiz zaman muhasır medeniyet seviyesine ulaşıcaz. yani hiçbir zaman :(

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Gece in cin top oynadığı yerde geçersin de sürekli geçilmez. Kötünün örnek olması meselesi var. Biri geçmeye başlayınca hepsi geçmeye başlamıştır. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Serkan Toker yazdı:

Görgüsüzlük başka bir şey değil, gece işten çıkıp eve giderken sürekli geçtiğim bir kırmızı ışık var ama geçmek zorundayım gerçekten. çünkü dik bir yokuşta kavşak var sola dönüp beklemek zor geliyor. Zaten yeşil yanan yerden de gelen bir iki sefer oldu onda da durdum hep. Gündüz denk gelirsem beklerim mutlaka mümkün değil geçmem kırmızıda..

"Siz safsınız, ben zekiyim" demek o. Beykoz'da bir sosyal tesis var deniz kenarında, dik yokuşlu, tepe noktası ışığın olduğu yerde tersten girişi önlemek için demir kapan da var.   Yağmurlu bir günde o ışıkta durmuş beklerken, yeşil yanınca arabayı kaldırmak istedim, yağışlı, rampa ve önden çekiş olunca tam kapanın üstünde patinaj çekti araba . Sağ ön lastik mefta tabi. 1 hafta uğraştım belediyeyle kapanı kaldırttım zor şer. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Cem Işık yazdı:

"Siz safsınız, ben zekiyim" demek o. Beykoz'da bir sosyal tesis var deniz kenarında, dik yokuşlu, tepe noktası ışığın olduğu yerde tersten girişi önlemek için demir kapan da var.   Yağmurlu bir günde o ışıkta durmuş beklerken, yeşil yanınca arabayı kaldırmak istedim, yağışlı, rampa ve önden çekiş olunca tam kapanın üstünde patinaj çekti araba . Sağ ön lastik mefta tabi. 1 hafta uğraştım belediyeyle kapanı kaldırttım zor şer. 

Beykozda sosyal tesis, cip araba yağmurlu bir gün. Biz marabayız öyle yerleri bilmeyiz..

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

benim sistem, yalnız çare olmaz kardeş, zopayı çektiğin an eski hale döner, bu arada zopayı atanda hikaye birde bu var...

yani boşa ümid etme, ancak 2. Kurtuluş savaşı falan olurda yeni bir gaza gelme durumu meydana gelir, bu sfere yarım kalan iş tamamlanırsa ki buda zorla ve zopayla olacak ve nesiller adam olana dek aralıksız devam edecek ancak ondan sonra belki, ha bu arada zopayı atanda düzgün olacak...  bu durumda Allah insanlığı yeniden yaratsa daha kolay olurdu :)

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Serkan Toker yazdı:

Beykozda sosyal tesis, cip araba yağmurlu bir gün. Biz marabayız öyle yerleri bilmeyiz..

Cip değil, Alfa Romeo 156, sene ohooo en aşağı 13-14 sene öncesi. Artık biz de unuttuk oraları :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Bırak kırmızıyı yeşil ışık yanarken bile rahat geçemiyorum kavşaklardan ben. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Osman Yücel Çetin yazdı:

Bırak kırmızıyı yeşil ışık yanarken bile rahat geçemiyorum kavşaklardan ben. 

aynen öyle. geçen ana yol kavşağında beklerken yeşil yandı. sola sağa baktım, yien sola bakıp tam geçecekken, kırmızıda tüm hızıyla belediye otobüsü ihlal yaptı. bakmasam ortadan girer. araç kamerasındaki video ile belediyeye şikayet ettim. sonuç sıfır. dikkat edeceğiz uyaracağız vsvsvsv

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

iyide hocam, bu tip insanları okula çocuklarını bırakırken de görüyorum. normal görünüşleri var. bile bile girilmez yazan yerden terse girip insanları zora sokuyorlar.

Acı suda tatlı suda berraktır, görünüşe aldanma asıl insan Hak ehli olandır. (Hz.Mevlana)

Kurallara uymayan, kul hakkı yiyen insanların bırakın insanlığını dininden (bütün hak dinler dahil) bile şüphe ederim.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Ablam Australia'da, araç alıyor Mini Cooper trafikte ilk zamanları, ingiliz sistemi trafik soldan akıyor kavşaklarda genelde 5x4=20 yada 4x4=16 şerit var her şeridin kendine has lambası var. Yanında ki şeride yeşil yanarken sana kırmızı verebiliyor sistem. Bir kere boş bulunmuş diğerleri ile beraber geçmiş, direkt 1000$ sistemden cezası düşmüş. / Arkadaşı bir sefer sakızı camdan dışarı yola atıyor saniyesinde 300 dolar cezası düşüyor. Bu millet araba ile 10 takla atıp hatta trafikte can alıp akıllanmıyor dayakla da akıllanmaz o yüzden acımasızca gözünün yaşına bakmadan arabasını altından alıp sattıracak seviyede cezaların gelmesi gerekiyor. Devletin kestiği parmak acımaz.

20 dolarlık kameralar ile memleketin her yeri ihya olur.

Bir sonraki adım ise farklı kaynaklardan gelen sesi tespit edebilen Dronelar ile cadde aralarında mobil nöbet tutup adana egsozu zurna egsoz warex ayarsız, yönetmeliğe uygun olmayan ucuz led gibi iğrenç şeylere sahip araçların plakasını alıp direkt trafikten aracı düşürmek. Trafikten düşürmek diyorum özellikle çünkü sonra paşa paşa gidip 650 lira TUV'e haraç versin istiyorum. Ancak böyle akıllanır bizim millet. Doğan hocamın dediği tiplerden gına geldi moral bozmaya başladılar. Geçen sene 1 günü hastanede 7 gün migren nedeni ile hasta yattım pencereden dışarı bakamadım çünkü poşet çayın bir tanesinin gece ışığı kafamda ki potasyum dengesine darbe vurmuş. Kullanmadığımız ilaç kalmadı en son potasyum takviyesi ile atlattık. Bu iş insan sağlığını tehdit edebiliyor. 

Ben daha hız limitlerini aşmamışım, hızıma göre gerekli mesafeyi ayarlayıp sinyal veriyorum, aracımda EGR ve Katalitik iptal değil Egsozum susturucum fabrikadan çıktığı gibi motor toyota kadar sessiz, farlarım Halojen Led'e geçmek yerine mercek ve cam temizletiyorum daha fazla para verip ayarları düzenli kontrol edilir. Kırmızı da geçmem yüksek sesle müzik dinlemem hele kırmızı ışıkta camlar açık asla müzik dinlemem. Bunları ben yapıyorum diye övünmek için demiyorum bunlar övünülmeyecek kadar basit bırak üst beyin çeperinde sahip kompleks düşünebilen(!) insanları bir maymunun ya da karganın gerekli eğitimi gördüğünde yapabileceği şeyler sadece ben benim herkese davrandığım gibi bana da davranılsın istiyorum.

Dolmuşuz be :vandal:

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Şımartılan ya da sosyal medya nedeniyle şımaran toplum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

davranış şekli.

atasözü var: .içeriğinde bir tür  uzaklık ölçülüyor, basit sonradan görmüşlük te denebilir

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Kendini üstün gören. Ruhu fakir, ezik. Karakteriyle örtüşmeyen sahiplenme.

Yorum bağlantısı
Muhammed Orak

Zihni körlesmis insanlar, ulkemizde kurallara uyan değil uymayanlar ödüllendirildiği için kendilerine hak görüyorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Ceza kesmek için ne güzel sebep işte.. Devlet kendini bu gelir kapısından niye mahrum ediyor ki? İstatistik analiz yapıp Emniyete sunum yapmak lazım aslında :D 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...