İçeriğe Yönlendir

Ford Focus 2,5 - Tavan Lamba Çerçevesi Tırnak Kırılması

Tamer ÖZEN
Çözüme git Tamer ÖZEN tarafından,

Recommended Posts

Tamer ÖZEN

Aracım 2009 model Ford Focus 2,5 Titanium X.Dün gece sunroofu açmak istediğimde, düğmeye bastığımda dikiz aynasının arkasına denk gelen tavan aydınlatma düğmelerinin bulunduğu plastik çerçevenin sol tarafının yerinden çıktığını fark ettim.Sol tarafı görebilmek adına biraz kaldırdığında bir tırnağın kırıldığını tespit ettim.Bu konuda ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verecek olan arkadaş varsa sevinirim.Fotoğraf atmaya çalıştım ama yüklenmediyse bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Tamer bey merhabalar.. Malesef resim yüklenmemiş.. Kırılan tırnak kaybolmasa belki ufak bir islemle eskisi gibi olmasa bile onarım yapılabilirdi. Bahsedilen kısım cıkma olarak bakılabilir daha uyguna gelecektir.. Bence cok müdahale etmeyin diger tırnaklarda kırılmasın. Gecici olarak sabitlemek simdilik en iyisi.. Yine takipte kalalım fikri olan biri elbet cıkar.. 

Yorum bağlantısı
Tamer ÖZEN
Alpay Sumer yazdı:

Tamer bey merhabalar.. Malesef resim yüklenmemiş.. Kırılan tırnak kaybolmasa belki ufak bir islemle eskisi gibi olmasa bile onarım yapılabilirdi. Bahsedilen kısım cıkma olarak bakılabilir daha uyguna gelecektir.. Bence cok müdahale etmeyin diger tırnaklarda kırılmasın. Gecici olarak sabitlemek simdilik en iyisi.. Yine takipte kalalım fikri olan biri elbet cıkar.. 

https://resimyukle.io/r/yMfp2IWwXw

Tamer ÖZEN yazdı:
Tamer ÖZEN yazdı:

Aracım 2009 model Ford Focus 2,5 Titanium X.Dün gece sunroofu açmak istediğimde, düğmeye bastığımda dikiz aynasının arkasına denk gelen tavan aydınlatma düğmelerinin bulunduğu plastik çerçevenin sol tarafının yerinden çıktığını fark ettim.Sol tarafı görebilmek adına biraz kaldırdığında bir tırnağın kırıldığını tespit ettim.Bu konuda ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verecek olan arkadaş varsa sevinirim.Fotoğraf atmaya çalıştım ama yüklenmediyse bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Tamer ÖZEN

Alper Bey Merhaba. Fotoğrafı şimdi yükledim.Kırılan tırnak parçası zannedersem içeride kaldı.Çerçeveyi çıkarmaya çalıştım ama sağ tarafında tırnağını kırarım diye çekindim.Özel servise gittim.Servis parçanın kurulabileceğini ve tırnağın kırılmasından dolayı dökmeyi denemedi.Sonuç olarak şimdilik beklemedeyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yumuşak tavan döşemesinin kırabileceği bir tırnak yok o bölgede? bir tarafta yaylı metal olması lazım sadece, söküp bakılır, sağdan veya solda sıkıştırmıyorsa, kenara kauçuk vb gbir şey sıkıştırılıp yerine oturtulur

Tamer ÖZEN yazdı:

Özel servise gittim.Servis parçanın kurulabileceğini ve tırnağın kırılmasından dolayı dökmeyi denemedi.

kırılacak bir şey yok yahu sökerken? öndeki lambayı söküp oradan bakılırsa daha net anlaşılır

Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

o gri çerçevedeki tırnaklar  sadece döşemeyi tutuyor. o parçanın asıl yükü taşıyan tırnakları orta lambayı söktüğünüzde karşınıza çıkacak . bu kadar ayrıldığına göre o vidalar yerinden çıkmıştır. geçenlerde anteni değiştirirken görmüştüm. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer ÖZEN

Alper Bey Merhaba. Fotoğrafı şimdi yükledim.Kırılan tırnak parçası zannedersem içeride kaldı.Çerçeveyi çıkarmaya çalıştım ama sağ tarafında tırnağını kırarım diye çekindim.Özel servise gittim.Servis parçanın kurulabileceğini ve tırnağın kırılmasından dolayı dökmeyi denemedi.Sonuç olarak şimdilik beklemedeyim.

Yorum bağlantısı
Tamer ÖZEN
Çağlar Bayur yazdı:

yumuşak tavan döşemesinin kırabileceği bir tırnak yok o bölgede? bir tarafta yaylı metal olması lazım sadece, söküp bakılır, sağdan veya solda sıkıştırmıyorsa, kenara kauçuk vb gbir şey sıkıştırılıp yerine oturtulur

kırılacak bir şey yok yahu sökerken? öndeki lambayı söküp oradan bakılırsa daha net anlaşılır

Plastik çerçeveyi dört adet ince plastik tırnak tutuyor.Bir tanesi kırıldığı için sağ taraf sarkma yapıyor.Bugün çift taraflı bantla bir işlem yaptım ama hava akımından yakında banntta bırakır.İnternetten parçayıda araştırdım onuda bulamadım.Sanki bir benim araba var bu parçadan.Youtube girdim baktım kimse sokup takmamış.Arabaya bindikce ilk orası gözüme çarpıyor.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Biraz el becerisi gerektirir Biraz da dikkat.. yoksa yapilmayacak is degil..

Kendi aracım olsa komple söker oraya uygun bir plastik parca ile uygun yapıstırıcıyla tırnak yapardım..  Uzaktan ve durumunuzu bilmeden fikir vermek biraz havada kalıyor. Eli iş gören bi usta orjinal gibi yapar.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Çözüm
Tamer ÖZEN

Bugün bir gayretle ortdaki lambayı sökünce soldaki vidanın bulunduğu plastik parçasının kırıldığını gördüm.Kırık parçayı söktum ve kırılan yeri kuvvetli bir yapıştırıcıyla yapıştırarak tekrar vidaladim ve sorunu çözdüm.Parcanın boş halini araştırmıştım.Bir tane cıkmacıda buldum onunda rengi soluk olduğu için almamıştım.Ayrıca en az beş tane Ford servisine gittim kimse tamire yanaşmadı.Yeni parça alayım dedim ama ürün 2011 yılından bu yana üretilmiyor Muş.Son satış fiyatında 135 TL.Cok can sıkıcı bir durumdu ama çok şükür halletim.Görüş bildiren arkadaşlara çok teşekkürle.Eger aynı durum bir arkadaşın başına gelirse uzakta olsa tarif ederek yardımcı olabilirim.Hoşçakalın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...