İçeriğe Yönlendir

Lastikte %3.5 Fark Kabul Edilebilir mi?

Deniz Kom

Recommended Posts

Deniz Kom

Merhaba arkadaşlar,

Satın aldığım araçta 185/55/16 lanet ara ölçü bir lastik var. Ancak elimdeki kışlıklar (2 sezondur kullanıyorum ve çok memnunum) 205/55/16 ölçüsünde. Aracımda o lastikleri kullanmak için hesaplama yaptığımda fark %3.48 çıkıyor. Bunları kullanabilir miyim? Ya da alternatif, 16 inç jantta en verimli kullanabileceğim, yaygın ölçü ne olur?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Güvenli sürüşe uygun olmadığı kabul edilir. Kullanılabilir ölçüleri üretici belirler.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
(düzenlendi)

Benim aracımda 205 60 16 prjinal ebatı. Ben de 205 55 16 kullanıyorum. Sizinki gibi bir oran çıkıyor. Hiç sıkıntı yaşamadım. 

Eğer sizin araçta taban 185 ise ki yanlış bakmış olabilirsin 195 olsa gerek o bence, 108den 205e davlumbaz kurtaracak mı? Babamın arabası da 195 55 16 onda da 205 55 16 kullanıyoruz. 

Ekleme: ben aracı bir an civic diye düşünmüştüm bir an ama sonradan aklıma geldi city olduğu. 

tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Oğuzkan Erışık yazdı:

Benim aracımda 205 60 16 prjinal ebatı. Ben de 205 55 16 kullanıyorum. Sizinki gibi bir oran çıkıyor. Hiç sıkıntı yaşamadım. 

Eğer sizin araçta taban 185 ise ki yanlış bakmış olabilirsin 195 olsa gerek o bence, 108den 205e davlumbaz kurtaracak mı? Babamın arabası da 195 55 16 onda da 205 55 16 kullanıyoruz. 

Ekleme: ben aracı bir an civic diye düşünmüştüm bir an ama sonradan aklıma geldi city olduğu. 

Merhaba, 195 olduğunda fark %1'in altında çıkıyor, zaten hemen değiştirirdim lastikleri. Ama katalog verilerinde 185 olduğu yazıyor (lastik ölçülerine bakmayı unuttum telaştan araç başında). Megane aracımda da o farkın çok az dışında kullanıyorum, sorun yaşamıyorum. Araçta yukarıda yeterli boşluk var ama dönüşler beni asıl endişelendiren. Aslında lastiğin 2 sezondaki aşınma paylarını da hesaba katarsak %3 ve altı diye düşünebiliriz ama kafama takılmadı değil. 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Mert Gülkokan yazdı:

185 55 16 2 araçta var diye bilirim bizim honda jazz ile suzukinin bir modelinde
Ben ve birçok kişi jazz grubunda 195 55 16 takıyor
205 55 16 kaba duracaktır

195 55 16da ara ebat 205den pahalı abi

Deniz Kom yazdı:

Merhaba, 195 olduğunda fark %1'in altında çıkıyor, zaten hemen değiştirirdim lastikleri. Ama katalog verilerinde 185 olduğu yazıyor (lastik ölçülerine bakmayı unuttum telaştan araç başında). Megane aracımda da o farkın çok az dışında kullanıyorum, sorun yaşamıyorum. Araçta yukarıda yeterli boşluk var ama dönüşler beni asıl endişelendiren. Aslında lastiğin 2 sezondaki aşınma paylarını da hesaba katarsak %3 ve altı diye düşünebiliriz ama kafama takılmadı değil. 

Takılıp denenecek o zaman. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

185 olan orjinal ölçü olmamalı megane'da.

205/55/16 takabilirsiniz güvenle.

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Sani Gerşon yazdı:

185 olan orjinal ölçü olmamalı megane'da.

205/55/16 takabilirsiniz güvenle.

Megane için değil, City için öyle yazıyor. MEgane 195/50/16 idi orjinalde sanırsam ancak lastik bulamayınca 205/55/16 almıştım. 2 senedir onu kullanıyorum yaz ve kış için. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Profilinizde hala Megane gözüküyor. Ona istinaden yazmıştım ben.

City için kapıda orjinal ölçüler yazmıyor mu?

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Sani Gerşon yazdı:

Profilinizde hala Megane gözüküyor. Ona istinaden yazmıştım ben.

City için kapıda orjinal ölçüler yazmıyor mu?

Haklısınız. Aracı henüz teslim almadım Pazartesi süreç tamamlanacak. Bir aksilik yaşamaktan korktuğum için de totem yaptım, araç gelene kadar bir şey almıyorum bile henüz :D 

Katalog verilerinde 185/55/16 olarak görünüyor. 2 sezon kullandığım lastik takımını 1300 liraya almıştım. Şimdi 5400 TL çıkıyor aynı setin fiyatı.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Bende bir şey olacak korkusundan önerilen 205 - 215 / 55'ten 215/60'a geçemedim. Geçsem belki konforda artış olurdu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...