İçeriğe Yönlendir

Ford 1.5 2013 Fiesta Su Eksilme

İsa BİLEN

Recommended Posts

İsa BİLEN

2013 1.5 Titanium marka aracım biraz fazla su eksiltiyor sebebi ne olabilir.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Su yakıyor derken, su mu eksiltiyor?

Su eksiltme ise çok fazla sebebi olabilir;

Genleşme kabının kapağı kaçırıyordur, kapak üzerinde fazla basıncı tahliye eden valf bozulmuştur, genleşme kabında delik/kaçak vardır, hortumların ek yerlerinden kaçırıyordur, radyatörde kaçak vardır, hortumlarda kaçak vardır, devirdaimden sızdırıyordur, conta yanıksa yanma odasına su kaçırıyor olabilir. 

Teknik olarak, aracınızın hiç su eksiltmemesi gerekir. Eksiltiyorsa bir yerlerde bir sorun vardır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren DUMAN
İsa BİLEN yazdı:

2013 1.5 TİTANİUM MARKA ARACIM BİRAZ FAZLA SU YAKIYOR SEBEBİ NE OLABİLİR.

termostat ı kontrol ettir demek istediğin su eksiltiyor demek ise.

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
İsa BİLEN yazdı:

2013 1.5 TİTANİUM MARKA ARACIM BİRAZ FAZLA SU YAKIYOR SEBEBİ NE OLABİLİR.

Sabah marşa basmadan termostat ve devirdaimin oldugu yere bak hortumlara bak sızıntı vs varmı 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Ne kadar sürede ne miktarda eksilme var? Aracın altında halı muhafaza var, eğer kaçak varsa o halı suyu mutlaka emer. Aracı lifte alıp basit şekilde tespiti yapılır. Eğer kaput içerisinde sıkıntı yoksa içeride kalorifer peteğine bakmak lazım.

Yorum bağlantısı
İsa BİLEN
Murat Sahın yazdı:

Su yakıyor derken, su mu eksiltiyor?

Su eksiltme ise çok fazla sebebi olabilir;

Genleşme kabının kapağı kaçırıyordur, kapak üzerinde fazla basıncı tahliye eden valf bozulmuştur, genleşme kabında delik/kaçak vardır, hortumların ek yerlerinden kaçırıyordur, radyatörde kaçak vardır, hortumlarda kaçak vardır, devirdaimden sızdırıyordur, conta yanıksa yanma odasına su kaçırıyor olabilir. 

Teknik olarak, aracınızın hiç su eksiltmemesi gerekir. Eksiltiyorsa bir yerlerde bir sorun vardır.

🙏🏿🙏🏿🙏🏿Evet su eksiltiyor.

Mehmet Eren DUMAN yazdı:

termostat ı kontrol ettir demek istediğin su eksiltiyor demek ise.

🙏🏿🙏🏿🙏🏿Evet su eksiltiyor.Ara ara ekleme yapıyorum 

Erkan Işık yazdı:

Sabah marşa basmadan termostat ve devirdaimin oldugu yere bak hortumlara bak sızıntı vs varmı 

🙏🏿🙏🏿🙏🏿

Ü.Emre Kartal yazdı:

Ne kadar sürede ne miktarda eksilme var? Aracın altında halı muhafaza var, eğer kaçak varsa o halı suyu mutlaka emer. Aracı lifte alıp basit şekilde tespiti yapılır. Eğer kaput içerisinde sıkıntı yoksa içeride kalorifer peteğine bakmak lazım.

🙏🏿🙏🏿🙏🏿Teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ford bu. Su eksiltme şikayetleri aşırı derecede fazla. Tasarımsal olabilir sorununuz

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ford bu. Su eksiltme şikayetleri aşırı derecede fazla. Tasarımsal olabilir sorununuz

Tansu ford  fiesta bizim evdede var ve günlük kulanıyoruz 164 bin km oldu maşallahı var 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erkan Işık yazdı:

Tansu ford  fiesta bizim evdede var ve günlük kulanıyoruz 164 bin km oldu maşallahı var 

Forumda onlarca kere başlık açıldı. İnternet şikayet sitelerinde de bolca var. Su eksiltme olayı çok kişi tarafından dile getirildi. Hatta ford servisleri normal deyip vatandaşı çaresiz bıraktı. Özellikle ecoboost motorda

ford’a sırt dönmeme sebep olan durumlar biridir bu. Diğeri powershift

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Forumda onlarca kere başlık açıldı. İnternet şikayet sitelerinde de bolca var. Su eksiltme olayı çok kişi tarafından dile getirildi. Hatta ford servisleri normal deyip vatandaşı çaresiz bıraktı. Özellikle ecoboost motorda

ford’a sırt dönmeme sebep olan durumlar biridir bu. Diğeri powershift

Bizimki 1,5 tdci , ecobostlar 1000 cc 3 silindir 125-140 ps arası tahminim conta yakıyor düşük hacim yüksek beygir, 1,5 tdciler yüksek hacim düşük beygir 

Toyota mesela 1.5 3silindir motor yapdı , diger firmalar da bu hep 1000 cc çokmu yeteneksiz japon mühendisler bence degil adamlar sorun istemiyor 

tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erkan Işık yazdı:

Bizimki 1,5 tdci , ecobostlar 1000 cc 3 silindir 125-140 ps arası tahminim conta yakıyor düşük hacim yüksek beygir, 1,5 tdciler yüksek hacim düşük beygir 

Toyota mesela 1.5 3silindir motor yapdı , diger firmalar da bu hep 1000 cc çokmu yeteneksiz japon mühendisler bence degil adamlar sorun istemiyor 

1.0 - 1.5 - 1.6 ecoboost su şikayetleri var. Su kanal yapısından mı yoksa contadan mı bilmiyorum. Japonlar turbo üretip avrupalılara satıyor. Ama kendileri nadir kullanıyor. Vardır bi planları elbet :) 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Genel olarak birçok markada özellikle düşük hacim yüksek güç motorlarda daha fazla. 

Birde devirdaim kayışa bağlı ise özellikle daha bozulmaya eğimli. Elbette kesin çözüm diyemem fakat triger değişiminde devirdaim değişmesi, termostat gövde contasının yenilenmesi gibi ufak detaylar su kaçaklarını büyük ölçüde keser. 

Başka bir örnek daha dizel araçlarda motor gövdesinde terleme daha fazla olur. Sıkıştırma oranı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

1.0 - 1.5 - 1.6 ecoboost su şikayetleri var. Su kanal yapısından mı yoksa contadan mı bilmiyorum. Japonlar turbo üretip avrupalılara satıyor. Ama kendileri nadir kullanıyor. Vardır bi planları elbet :) 

Ecoboost konusunda tamamen hemfikiriz, üzerine powershift konusunda daha da hemfikiriz :) 

Ama tdci motor su eksiltiyorsa bir sorun vardır. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Ecoboost konusunda tamamen hemfikiriz, üzerine powershift konusunda daha da hemfikiriz :) 

Ama tdci motor su eksiltiyorsa bir sorun vardır. 

bu başlıktaki 1.5 dizel miymiş? O zaman farklı. Dizel ford motoru sorunlu değildir. Yani tasarımsal sorunu yoktur. Ben benzinli sandım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bu başlıktaki 1.5 dizel miymiş? O zaman farklı. Dizel ford motoru sorunlu değildir. Yani tasarımsal sorunu yoktur. Ben benzinli sandım

Bildiğim, 1.5 tek seçenek tdci ama yanılıyor da olabilirim :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Ford su eksiltme konusunda konuları defalarca açılmış konudur. 2006 Fiestam varken radyatör kaçağı yüzünden su eksilmesi. Kalorifer radyatör patlaması nedeniyle su boşaltması ve motor içinde kalorifer hortumunun patlaması nedeniyle yolda kalmışlığım vardır. Ama çözülmeyecek problemler değildi. Takip etmek önemli. Yılların vermiş olduğu parça yorgunlukları bana denk geldi sanırım. Değişimleri yaptıktan sonra uzun bir süre sorun yaşamadım. 

Sizin sorununuza gelecek olursak su haznesi hortumlar devirdaim radyatörler ve hortumlar tek tek kontrol edilecek. Mutlaka gözle görülür kaçak bulunur. Birde üst kapak contası kontrol edilmeli.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

13 yaşında Fiesta hiç eksilme yok. 10.yıl radyatör suyu değişti.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...