İçeriğe Yönlendir

400 Bin Civarı Araç Önerileri

Deniz Kom

Recommended Posts

Deniz Kom
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar,

Dün aslında başlık açmıştım ama kedi ile uğraşırken gönder butonuna basmadan kapatmışım :D

Benim emektarı güncellemeye karar verdim. Hanım da araba sürmeye başlıyor. Dolayısıyla daha rahat hakim olacağı bir araç arıyoruz. Almışken de yenileyelim dedik. 

Dün Hyundai bayiine gittim. i20 1.0 style plus modeline baktık. Aracı çok beğendim. Ama stok yok, ne zaman geleceği de belli değil. Yine de listeye adımı yazdırdım, Pazartesi haber gelecek. Bu arada 2. ellere de bakıyorum. 

Garantisi devam etsin, az yakan bir otomatik olsun istiyoruz. 

Aşağıdaki araçlar ile ilgili tecrübeleriniz, al ya da alma diye önerileriniz var mıdır? Bu hafta bu işi bitirmek istiyorum. Sürüncemede kaldıkça vazgeçiyorum ve her seferinde aradaki makas daha da açılıyor. 

Gönül hibrit istiyor ama güç yetmiyor. Yaris gibi opsiyonlara da sığmıyorum. 

330-370 bin arası aşağıda bahsettiğim araçları buldum. 

i20 2021 1.0 Tgdi style ve style plus

Fabia 2021 1.0 tsi premium

Polo  2020 2.0 tsi comfortline

Corsa 2020 ve 2021 1.2T Edition paketler

Çok teşekkürler

tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

Şimdiden gönlünüzce olsun.

Mevcut aracınız c segmenti bu listeteledikleriniz b segmenti.

Bence c den devam edip megane 4 edc dci bakmalı derim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Oğuzkan Erışık yazdı:

Şimdiden gönlünüzce olsun.

Mevcut aracınız c segmenti bu listeteledikleriniz b segmenti.

Bence c den devam edip megane 4 edc dci bakmalı derim. 

Çok teşekkürler,

Evet C segmentinden B segmentine mecburi düşüş görünüyor. Ama Megane 4, istediğim koşullarda bütçemle erişemediğim bir araç oluyor. Yoksa benim Megane 3 ile tek seferde molasız 1200 km yol gittim ve ertesi gün hiç ağrısız uyandım. O konforu özlememek elde değil. Yazdığım araçlarda koltuk mesafesi olarak en rahat ettiğim i20 2021 Style plus oldu. Ama yazdıklarımdan hiç biriyle uzun kullanım tecrübem yok. 

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Umarım gönlünüze göre en kısa sürede bulursunuz. 

Her geçen gün aleyhinize..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Deniz Kom yazdı:

Çok teşekkürler,

Evet C segmentinden B segmentine mecburi düşüş görünüyor. Ama Megane 4, istediğim koşullarda bütçemle erişemediğim bir araç oluyor. Yoksa benim Megane 3 ile tek seferde molasız 1200 km yol gittim ve ertesi gün hiç ağrısız uyandım. O konforu özlememek elde değil. Yazdığım araçlarda koltuk mesafesi olarak en rahat ettiğim i20 2021 Style plus oldu. Ama yazdıklarımdan hiç biriyle uzun kullanım tecrübem yok. 

2017 2018 megane düşük km çok rahat bulunur 360 380 bin arasında. Sadece isteklerinizden garantiye erişemezsiniz. İlerde satarken daha avantajlı olur bence. Ama garanti olmazsa olmazlardan ise birşey diyemem. Bence de i20 bunların içerisinde en genişi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Oğuzkan Erışık yazdı:

2017 2018 megane düşük km çok rahat bulunur 360 380 bin arasında. Sadece isteklerinizden garantiye erişemezsiniz. İlerde satarken daha avantajlı olur bence. Ama garanti olmazsa olmazlardan ise birşey diyemem. Bence de i20 bunların içerisinde en genişi. 

Evet haklısınız. Korkum şu, arabayı aldığım zaman kaç tane ustaya gösterdim, sorunsuz hemen al dediler. Hatta ben aldığım gün, üzerine 5bin teklif edip senden alalım diye yapıştılar. Kafam rahat,güzel binerim dedim. Araba ilk 6 ayda bana çıkmadık dert bırakmadı. Şanzıman beyni gitti, ön takımlar gitti (onu ben yaptım :D ) , elektrik arızaları yaşadım vs. vs derken arabaya bu güne kadar 40-50 bin civarı masraf yaptım. Arkadaşımın arabası ise aynı hatayı yaptığında sadece 1000 lira işçilik ile yırttı işin içinden  (iyi niyet garantisi). O yüzden garantili olsun istiyorum. Açıkçası tüm birikimimle girdiğim için biraz korkuyorum 2. elden. 

Bana kalsa binmeye devam ederim, sorun çıkartmayacağını biliyorum. Ama eşim kesinlikle çok ürküyor bizim Kara Mambadan. Daha derli toplu bir araba istiyor. 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Oğuzkan Erışık yazdı:

anladığım kadarıyla yenge hanım daha rahat kullansın diye sınıf değişecek

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Clio 1.3 tce icon,  listendekilerin hepsinden daha konforlu sessiz güçlü ve rahattır, ayrıca baya az yakar, fakat sıfırı zaten yok 2. ellerinde kazasızını bulmak zor...

onun dışında  tam elektrikli düşünürsen sana uyarsa Reno Zoe sıfır aracı 398 e veriyorlar diye duydum inanamadım, doğrumu sormak lazım ama haberin olsun, sıfırı acaip pahalı listede ama 2020 falandır belki bende duyunca pek inanmadım ve araştırmadım daha....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ünal

deniz bey merhaba,

listenizde yok ama fiesta ve clio modellerine de bakabilirsiniz. clio olur ise usta arayışınızda olmayacaktır. hızlı bir arama sonucu alttaki fiesta yı gördüm. Fiesta tam otomatik şanzıman olması nedeniyle şanzıman konusunda daha sorunsuz olacaktır. sizin listenizdeki araçları tecrübe etme şansım olmadı ama i20 için çok yakıyor diye kulağımda bilgiler kalmış. sizin durumunuzda illa b segment araç alınacak ise fiesta alırdım sanırım. clio ile 2 aile (4 yetişkin 2 tanede 4 yaşında ufaklık) 300 km gidiş 300 km geliş yol tecrübemiz oldu ve yorgunluk yaratmadı bizde. vaad ettikleri ölçüsünde clio da tercih edilebilir bence.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-tamamen-orjinal-otomatik-vites-titanium-paket-ford-fiesta-1008300709/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2022-model-hemen-teslim-1008300119/detay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Azalma
Oğuzkan Erışık
Deniz Kom yazdı:

Evet haklısınız. Korkum şu, arabayı aldığım zaman kaç tane ustaya gösterdim, sorunsuz hemen al dediler. Hatta ben aldığım gün, üzerine 5bin teklif edip senden alalım diye yapıştılar. Kafam rahat,güzel binerim dedim. Araba ilk 6 ayda bana çıkmadık dert bırakmadı. Şanzıman beyni gitti, ön takımlar gitti (onu ben yaptım :D ) , elektrik arızaları yaşadım vs. vs derken arabaya bu güne kadar 40-50 bin civarı masraf yaptım. Arkadaşımın arabası ise aynı hatayı yaptığında sadece 1000 lira işçilik ile yırttı işin içinden  (iyi niyet garantisi). O yüzden garantili olsun istiyorum. Açıkçası tüm birikimimle girdiğim için biraz korkuyorum 2. elden. 

Bana kalsa binmeye devam ederim, sorun çıkartmayacağını biliyorum. Ama eşim kesinlikle çok ürküyor bizim Kara Mambadan. Daha derli toplu bir araba istiyor. 

2015 sonrası beyin sıkıntısını çözdüler. Şansızlık olmuş sizdeki. Allah gönlünüze göre versin. 

Fatih Evcin yazdı:

Benim içim elvermedi segment düşürmeye ondan çırpındım 😃

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Clio 1.3 tce icon,  listendekilerin hepsinden daha konforlu sessiz güçlü ve rahattır, ayrıca baya az yakar, fakat sıfırı zaten yok 2. ellerinde kazasızını bulmak zor...

onun dışında  tam elektrikli düşünürsen sana uyarsa Reno Zoe sıfır aracı 398 e veriyorlar diye duydum inanamadım, doğrumu sormak lazım ama haberin olsun, sıfırı acaip pahalı listede ama 2020 falandır belki bende duyunca pek inanmadım ve araştırmadım daha....

Zoe araçları gördüm ben de ilk başta ancak başlangıç fiyatı bugün itibariyle 695 bin lira oldu. 2017 modelleri falan o fiyatlara bulunuyor. 

Ali Ünal yazdı:

deniz bey merhaba,

listenizde yok ama fiesta ve clio modellerine de bakabilirsiniz. clio olur ise usta arayışınızda olmayacaktır. hızlı bir arama sonucu alttaki fiesta yı gördüm. Fiesta tam otomatik şanzıman olması nedeniyle şanzıman konusunda daha sorunsuz olacaktır. sizin listenizdeki araçları tecrübe etme şansım olmadı ama i20 için çok yakıyor diye kulağımda bilgiler kalmış. sizin durumunuzda illa b segment araç alınacak ise fiesta alırdım sanırım. clio ile 2 aile (4 yetişkin 2 tanede 4 yaşında ufaklık) 300 km gidiş 300 km geliş yol tecrübemiz oldu ve yorgunluk yaratmadı bizde. vaad ettikleri ölçüsünde clio da tercih edilebilir bence.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-tamamen-orjinal-otomatik-vites-titanium-paket-ford-fiesta-1008300709/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2022-model-hemen-teslim-1008300119/detay

Fiesta'yı 6 ay kadar kullandım ve satmak zorunda kaldım. Günlük 80 km yol yapıyorum. Akaryakıt 9'un altına hiç düşmedi. Yoksa her zaman ilk göz ağrım fiesta. Bir ara sırf yeniden fiesta alayım diye evi taşımak istedim ama hanım izin vermedi :D

Clio konusunda ise şöyle bir durum var. Geçenlerde bir arkadaşın 2021 Clio'sunu kullandım. Sürücü kısmı çok sıkışık geldi bana. Bilmiyorum sadece bana da öyle gelmiş olabilir ama MEgane'dan inip hemen Clio sürünce karabasan çöker gibi sıkıntıda hissettim kendimi. 

Fatih Evcin yazdı:

Maalesef öyle olacak :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

o zaman araba büyücek desene, sana B olmaz Bsuv bile zor, C suva hazırlan :)

yada hanım çağa ayak uyduracak sende uyacaksın, devir A-B sınıfı küçük araç zamanı, hibrit yada elektrikli, zaten şuan petrol yakıtlıların son demlerini yaşıyoruz, motor vs geliştirmede tamamen durdu artık, stoktakileri bitince hepimizin araçlar antika olacak ve olmadan önce satılacak, 5 sene say benden söylemesi...

Yorum bağlantısı
Ali Ünal

o zaman çare c segment. otomatik araçlarda yarı otomatik kavramı hiç sıcak gelmemişti bana ki araç üreticileri de artık tam otomatik şanzımanlara geçmeye başladılar. kullandığınız fiesta kaç modeldi çünkü 1.5 ecoboost mondeolarda o değerleri alıyorlar şehir içi. ben de 1.2 tsi jetta var manuel vites 6,5 6,6 arası değişiyor yol bilgisayarı verileri. dsg li olanlarda 7 litre civarı hatta bazen benden az bile yakıyorlar. bir de kullanım alışkanlığınız da uzun yol da olacak ise bence c segment araçtan vazgeçmeyin. bu arada fiesta tam otomatik olması nedeniyle yakıtta bi tık fazla olacaktır ama şanzımandan yana içinizin en rahat olacağı seçenek olacaktır aynı zaman da.  clio konusuna gelince c segment araçtan b segmente geçişte o baskı olayı muhakkak olacaktır. ben jetta dan sonra garipsememiştim bu nedenle bir süre sonra ne kadar konforlu acaba clio mu alsam diye de geçirdim içimden. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2 gün önce mevzusu geçti, biraz uzun ama özet: 400 binin varsa geçmiş olsun dedim, en zor seçimin yapıldığı maddi aralık :) sıfır kellline düşük segment mi, 2.el dolu üst segment mi...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

şanzımanlara takılmayın, hepsi güzel artık, otomatik otomatiktir bu arada, şanzımanda firmalar konvertörlüye geçiyor olayıda pek doğru değil, ne varsa kullanıyorlar, zaten o işte yakın zamanda bitecek, hbirit yada tam elektriklilerde şanzıman yok diyebiliriz, dediğim gibi, planınızı 5 sene sonra satacakmış gibi yapın, bir süpriz gelişme olmazsa gidişat bu yönde...

şuan sıfır alacak olsam sadece hibrit alırdım, para yetse ise sadece elektrikli bir araç, devir değişiyor.... 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

2 gün önce mevzusu geçti, biraz uzun ama özet: 400 binin varsa geçmiş olsun dedim, en zor seçimin yapıldığı maddi aralık :) sıfır kellline düşük segment mi, 2.el dolu üst segment mi...

direk 500 e atıyor kesmez dediğin an.... 

Not: sadece sıfırda, 2. el devri bitti benim için, daha 2. el petrol yakıtlı araç mecbur kalmazsam almam şahsen...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun
(düzenlendi)

Bahsettiğiniz bütçeye göre FC5 (2016'nın yarısı ile 2021 yılı arası) kasa Honda Civic bulabilirsiniz. Çok da rahat edersiniz.

tarihinde Emrah Altun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Deniz Kom yazdı:

Merhaba arkadaşlar,

Dün aslında başlık açmıştım ama kedi ile uğraşırken gönder butonuna basmadan kapatmışım :D

Benim emektarı güncellemeye karar verdim. Hanım da araba sürmeye başlıyor. Dolayısıyla daha rahat hakim olacağı bir araç arıyoruz. Almışken de yenileyelim dedik. 

Dün Hyundai bayiine gittim. i20 1.0 style plus modeline baktık. Aracı çok beğendim. Ama stok yok, ne zaman geleceği de belli değil. Yine de listeye adımı yazdırdım, Pazartesi haber gelecek. Bu arada 2. ellere de bakıyorum. 

Garantisi devam etsin, az yakan bir otomatik olsun istiyoruz. 

Aşağıdaki araçlar ile ilgili tecrübeleriniz, al ya da alma diye önerileriniz var mıdır? Bu hafta bu işi bitirmek istiyorum. Sürüncemede kaldıkça vazgeçiyorum ve her seferinde aradaki makas daha da açılıyor. 

Gönül hibrit istiyor ama güç yetmiyor. Yaris gibi opsiyonlara da sığmıyorum. 

330-370 bin arası aşağıda bahsettiğim araçları buldum. 

i20 2021 1.0 Tgdi style ve style plus

Fabia 2021 1.0 tsi premium

Polo  2020 2.0 tsi comfortline

Corsa 2020 ve 2021 1.2T Edition paketler

Çok teşekkürler

Selamlar,

Düşünürseniz ilandaki araç arkdaşımın arabası. yardımcı olurum.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-kia-2020-kia-stonic-elegance-konfor-hatasiz-9000-km-sunroof-1006725557/detay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Merhaba arkadaşlar,

Aracı sürünce aracı çok beğendim. 2021 model executive paket honda city aldım. Bayide bekleyen sıfır araçlardan olduğu için de liste fiyatından güzel bir indirim yaptılar, bu işin ticaretini yapan akrabalar da onaylayınca ben de kaçırmak istemedim. 

Çok teşekkürler

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Deniz Kom yazdı:

Merhaba arkadaşlar,

Aracı sürünce aracı çok beğendim. 2021 model executive paket honda city aldım. Bayide bekleyen sıfır araçlardan olduğu için de liste fiyatından güzel bir indirim yaptılar, bu işin ticaretini yapan akrabalar da onaylayınca ben de kaçırmak istemedim. 

Çok teşekkürler

Hayırlı olsun. güle güle kullanın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Deniz Kom yazdı:

Merhaba arkadaşlar,

Çok teşekkürler

Hayırlı olsun. İyi seçim bence. Güzel mantıklı bir araba

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Deniz Kom yazdı:

Merhaba arkadaşlar,

Çok teşekkürler

Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...