İçeriğe Yönlendir

Mondeo 3 2.0 TDCi Otomatik - Usta Tercihi ile Faciadan Kurtuluş

Özgün Önder

Recommended Posts

Tahir İlter
Çağlar Bayur yazdı:

mesela arıza tarifinde bunun gibi bilgiler de verilmeli ustaya

zenginmişsin

ve aslında tam tersini yapan kazıklar, 1000 tl den başlar işi alır, motorun yarısın söküp tezgaha almışken masraf 5 olur, vs.

2 haftadır parça (zam geldi parça gelmedi) 1 aydır lift sırası bekliom.. artık eldeki değerli, yenisi zor...

Şu da var usta 6 ile 10 bin dedi verdik aracı yeterki yapılsın. Arıza kasnaktan çıktı 1000 liraya çözüldü. Ne kadar alacak acaba masrafı? Müşteri tava geldi 6 bine hazır, şeytanda ufaktan üflüyor kulağa... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tahir İlter yazdı:

Şu da var usta 6 ile 10 bin dedi verdik aracı yeterki yapılsın. Arıza kasnaktan çıktı 1000 liraya çözüldü. Ne kadar alacak acaba masrafı? Müşteri tava geldi 6 bine hazır, şeytanda ufaktan üflüyor kulağa... 

4 lift varsa 3 dükkan genişliğinde temkinli olmalı :f1:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

O konuda Osman beceriksiz. Lr2 haldex için 5bini gözden çıkardım ki bugün 25bin, beceriksiz bu günün parası ile 200e yaptı. Adam olmaz ondan
  • Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Servet Aydın yazdı:

O konuda Osman beceriksiz. Lr2 haldex için 5bini gözden çıkardım ki bugün 25bin, beceriksiz bu günün parası ile 200e yaptı. Adam olmaz ondan

Bu arada Osman ustayı tenzih ediyorum. Genel olarak konu bu şekilde gelişti diye örneklendirdim. 

Çağlar Bayur yazdı:

4 lift varsa 3 dükkan genişliğinde temkinli olmalı :f1:

Benim gittiğim yerde 8 lift var 😲

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Tahir İlter yazdı:
Bu arada Osman ustayı tenzih ediyorum. Genel olarak konu bu şekilde gelişti diye örneklendirdim. 

Yapmayacak elin parmağını geçmez. Onarım sektörü öteki tarafta iyi yanacak [emoji91]

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay
Servet Aydın yazdı:

Yapmayacak elin parmağını geçmez. Onarım sektörü öteki tarafta iyi yanacak emoji91.png

Onarım zamanında bende yaptım. Malasef ustalarda zaman zaman yanlış teşhis koyabilir. Sonuçta doktora gidip size ilaç verdiğinde iyileşmediğinizde benden bu kadar aldın diyebilen var mı ?
Sağlamsa elletmeyeceksin, elleticeksen başında duracaksın net!!!

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sağlik ile mekanik alakasız benzetme. Birinde çalışırken tespit ve onarım var. Mekanikte ehil eller hele hele benzer araçlarda nokta atışı yapabilmeli. Yapmalı. 

Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay
Servet Aydın yazdı:

Sağlik ile mekanik alakasız benzetme. Birinde çalışırken tespit ve onarım var. Mekanikte ehil eller hele hele benzer araçlarda nokta atışı yapabilmeli. Yapmalı. 

Sen kusursuz usta gördün mü abi ?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Yunus Gökhan Ay yazdı:
Sen kusursuz usta gördün mü abi ?

Kusur başka hata başka. Kusurunu, maliyeti ne olursa olsun müşteriye yıkmayan usta görüyorum

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

seneler önce gri mk3 üm hortum patlattı hortumu taktım suyu ekledim yoluma devam ettim 40 km sonra kontrol ettim ki su kahverengi dedim üst kapak gitti maslak taki ustamı aradım conta yakmış olabilir dedi çekici ile gitti ustaya ben o zamanın parası ile üst kapak revizyonu conta işçilik gibi yüksek miktarı gözden çıkardım ama ustam parmağı suya daldırıp tadına  bakınca yalnızca pas temizlik ve antifiriz tamamlayarak göz den çıkardığımının çok çok azına halletti usta var usta var demeyeceğim vicdanlı insan var.

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Çare elektrikli araba işte. 737283728/7 tane parçanın hangisinden ses geliyor diye bakalır mı ya hu :) 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çare elektrikli araba işte. 737283728/7 tane parçanın hangisinden ses geliyor diye bakalır mı ya hu :) 

bu dakkadan sonra kimse mtv ye gık diyemez :D 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

bu dakkadan sonra kimse mtv ye gık diyemez :D 

farkındaysanız artık hesap bile yapmıyorum :) 

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Konuya gelecek olursak.

Osman usta ile 10 yıldır tanışırım. 3 araç değiştirdim, 10 yıldır hala da tüm araçlarımı 10k km de bir ona götürürüm.

Değiştirelim dediğim çok parça için, daha ömrü var, bir sonraki bakıma diye değiştirmediği de oldu, abi gerek yok ya dediğim parça için değiştirdiği de.

Kendi adıma anlamadığın işte, işler güvene dayalı yürür. Sizin olayın nezdinde, hatasız usta yoktur diyebiliriz, objektif baktığımdan emin olun, art niyet görmüyorum.

Yaklaşımını veya tarzını sevmemiş olabilirsiniz, hak veririm ama benim için önemli olan niyet.

Aracı Osman ustaya bıraksaydınız, belki sorunun kasnaktan kaynaklanacağını tespit edip, o şekilde bilgi verecekti size, bilemeyiz öyle değil mi ?  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Harun Kocaçalışkan yazdı:

O zaman doktorları da görüntülü arayalım bize teşhis koysunlar. 

Pandemi sürecinde bir süreliğine kurumlarımızdan birine bunu uygulattık. Arayan hasta emekli ve iki kişiler. Doktor ise ürolog. Tabi elinde de koca bir tablet. O esnada etrafında bir kaç kişi. Bu kadar yeter :biggrin:

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Tamer Topaç yazdı:

Pandemi sürecinde bir süreliğine kurumlarımızdan birine bunu uygulattık. Arayan hasta emekli ve iki kişiler. Doktor ise ürolog. Tabi elinde de koca bir tablet. O esnada etrafında bir kaç kişi. Bu kadar yeter :biggrin:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Tamer Topaç yazdı:

666-F80-CF-1469-4083-A7-DB-150-A4-C70093

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

666-F80-CF-1469-4083-A7-DB-150-A4-C70093

Bu arkadaşlar hava alanında mı çalışıyor acep. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mahmut Yıldız yazdı:

Bu arkadaşlar hava alanında mı çalışıyor acep. 

Portliftçi olabilirler

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
ibrahim yaman

Geçmiş olsun,güle güle kullanın,keyifli sürüşler dilerim

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Ankara'daki Tuncay ustanın adres ve telefon bilgilerini rica edebilir miyim?

1.4 tdci fiestamızı götürelim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yatak sardığı düşünülen motor açılınca öyle olmadığı ortaya çıkmış. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...